Правителството одобри проект на споразумение между МВР и Украйна за предоставяне на БТР

Правителството одобри проект на споразумение между МВР и Украйна за предоставяне на БТР

Снимка: БГНЕС

Правителството одобри проекта на споразумение между Министерството на вътрешните работи на България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Това става известно от решение на кабинета, взето на 3 август и публикувано в системата за правна информация на Министерския съвет. Одобреното споразумение от кабинета е вследствие на решение на Народното събрание страната ни да предостави допълнителна военно-техническа подкрепа на Украйна.

С решението на Министерския съвет се упълномощава министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да проведе преговорите и да подпише споразумение, при условия за последваща ратификация. 

Правителството дава също и съгласие за временно прилагане на споразумението от датата на подписването му до влизането му в сила.

Бронирана транспортна техника е с отпаднала необходимост за нуждите на МВР и ще бъде предоставена с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ. През последните 25 години поддръжката и съхранението на въпросната техника изисква значителни финансови разходи от бюджета. Също така тази техника трудно би била приложима в изпълнение на основните задачи на Националната служба ”Жандармерия”. Поради тези причини, голяма част от тази техника е обявена за техника с отпаднала необходимост за нуждите на МВР.

БТА припомня, че през юли депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев каза, че България ще изпрати на Украйна около 100 бронетранспортьора от складовете на МВР. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Югоагент

    04 Авг 2023 16:41ч.

    Ако бяха с отпаднала необходимост, защо във военните музеи стоят екземпляри с никаква необходимост, които не стават за гледане? Да бяха пратили няколко бройки там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подарък

    04 Авг 2023 16:41ч.

    И защо най-бедната страна в ЕС трябва да прави подаръци на укронацистите, защото така са наредили от посолствотО? Значи на тях им вършат работа, на нас не? Ако се разположат по границата, няма ли да служат за превенция срещу незаконно й пресичане? По-продажно и колониално наведено правителство, като това на сглобката начело с Плъха ротационния Жираф не сме имали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полицаите в България разполагат със 100 бронетранспортьора

    04 Авг 2023 16:41ч.

    Които са с пълно въоръжение. С кого са имали на ум да воюват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    04 Авг 2023 16:42ч.

    България и Украйна, и другите страни, се натискат на изнасилвачът ЗАПАД.САЩ-НАТО-ЕС, пък няма кой да ги защити - дори да се дърпат. Русия не ги защитава, тя е в разкрачено положение, не може да защити дъщерите си България и Украйна, тя самата търси ласките на изнасилвачът ЗАПАД, но и тя като дъщерите си иска само целувки от изнасилвачът. Никой не е защитен по светът, няма многополюсен модел, няма защитник. (гумен гадев предаде българите, както русия предаде българия и украйна, целият свят)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхотен коментар

    04 Авг 2023 16:51ч.

    Браво, как го родихто тоз' шедьовър....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    04 Авг 2023 16:45ч.

    Подаръкът е символичен, показваме, че подкрепяме украинците, които защитават родината си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като е символичен,

    04 Авг 2023 16:59ч.

    да бяхме им подарили химикалки с логото на нато, тениски, меценца и шарени балончета с герба на ес. А така – бронирана символика с картечници. Дано братушките оценят с разбиране символичния ни жест, когато прецапат Дунава на път за Лондон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    04 Авг 2023 18:19ч.

    Проблемът не е в това, че ще подарим на укровермахта още безполезен скрап, а в това, че това е подарък от нашето фашистко правителство за уСраинското фашистко правителство... Проблемът е и в това, че у нас официално управляват долнопробни либерст-джендърски отрепки, които са на отчет на Посолството (на ул. Козяк), както и че България официално вече не е суверена държава, а американска колония, управлявана от Посолството на САЩ в София... Същият сценарий по който, Украйна се превърна в това трагично нищо, което е сега! Така че, събудете се и осъзнайте, какво се случва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    04 Авг 2023 18:27ч.

    афера.бг писа, че полицаите са кръсниците на дрогата в циганските махали…., а колегите им в Германия са пребивани до смърт и обезобразяване от турски, сирииски и сръбски бабаити…та така, кой ще пази тази политическа радева слуз и с какво, когато американците са изтеглят…СЛАВА НА РУСИЯ и дано запази духовността, защото фашизма отново вилнее

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижте видеото

    04 Авг 2023 18:58ч.

    https://youtu.be/x1pBCZOCzY4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    04 Авг 2023 19:46ч.

    Хиени глозгат костите на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрете безумията!

    04 Авг 2023 19:52ч.

    Това е война на САЩ срещу Русия чрез нашите ръце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    04 Авг 2023 20:07ч.

    Пращаме на Русия още мишени. Младите руски войничета трябва да има по какво да се целят все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    04 Авг 2023 20:27ч.

    Не чух някой досега от тия продажни говеда да дарят вилата си или колата си за Усрайна. Абе кво ви става, що дарявате народни блага, народното имущество?! Дарявайте своите придобивки , имоти! Що нашите и на нашите родители?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С чужда пита - помен прави!

    05 Авг 2023 2:16ч.

    Тази стара българска пословица много подхожда на т.н. "сглобено" правителство! Като е подарък, а не кражба от някого и пласиране на трети, Да бяха КУПИЛИ от държавата въпросните военни машине, напр. за сметка на тяхната партийна субсидия?!! Я гледайте САЩ - т.н. танкове от вторичните суровине се изпращат в Украина, но не даром, а на кредит за връщане следващите 50 години, при това на цена НОВИ (стара цена 0.5 млн, нова цена - 15 млн!!!) Кога станахме по-големи евроатлантици от Американците???. Едно време имаше мръсен виц по социализма за тогавашните управници - " Когато Л.Брежнев пръдне, Т.Живков и компания бързад та се насерат?" И днешните ни "управници бързат да се подложат на новия Голям Брат, лошото е че всеки път това е за сметка на България и Българите, а не "свойта душа брате, а душата на народа!"(Хр.Ботьов) .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи