Правителството на Джорджа Мелони настоява държавите, под чиито флаг плават корабите с мигранти, да ги приемат

Правителството на Джорджа Мелони настоява държавите, под чиито флаг плават корабите с мигранти, да ги приемат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Новото крайнодясно италианско правителство затвори пристанищата за спасителни кораби на НПО и настоява, че държавите, под чиито флаг плават тези съдове, трябва да приемат мигрантите, съобщава БТА.

Италия позволи на спасителния кораб със 179 мигранти на борда да влезе в сицилианско пристанище, а на брега рано тази сутрин да започнаха да слизат непълнолетни, но отказа да допусне три други кораба с 900 мигранти, предаде Асошиейтед прес.

Новото крайнодясно италианско правителство затвори пристанищата за спасителни кораб на НПО и настоява, че държавите, под чиито флаг плават тези съдове, трябва да приемат мигрантите.

Италия позволи достъп само на „Хюманити 1“, за да могат на брега да слязат непълнолетни и лица, нуждаещи се от медицинска помощ.

Представители на германската благотворителна организация, чийто кораб е „Хюманити 1“, оспориха решението на Италия да отдели „уязвимите“ мигранти и посочиха, че те всички са били спасени в морето и това им дава право на достъп до безопасно пристанище, съгласно международното право.

Единственият чернокож депутат в Италия Абурбакар Сумахоро посрещна „Хюманити 1“ в пристанището на Катания и осъди като „срамно“ решението на правителството да затвори пристанищата за кораби на НПО.

Вътрешният министър Матео Пиантедози каза в петък, че „Хюманити 1“ ще бъде допусната в италиански води, само колкото да могат да слязат на брега непълнолетните и хора, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Тази мярка беше одобрена, след като Германия и Франция призоваха поотделно Италия да разреши на мигрантите да влязат в нейно пристанище и посочиха, че ще приемат някои от тях, така че Италия няма да се наложи да поеме бремето сама.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Христо

    06 Ное 2022 8:52ч.

    хм...доста добре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази мярка беше одобрена, след като Германия и Франция призоваха поотделно Италия да разреши на мигрантите да влязат в нейно пристанище...

    06 Ное 2022 9:54ч.

    Наглите французи са забравили, че и те имат дълго средиземноморско крайбрежие, а гордите тевтонки, ако имат нужда да бъдат ашладисване от африкански пръчове да си ги посрещат в Хамбург.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    06 Ное 2022 10:36ч.

    "Гордите тевтонки" са едни абсолютно безмозъчни опаковки. Стават САМО за ....., след което БЕЖ да те няма! И винаги с предпазни средства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    06 Ное 2022 10:35ч.

    Страхотна е!!!! Хем е супер секси и сладка, хем говори много хубаво, хем знае какво е добро за нейната страна, и най-вече - прави го!!! Жена е, но нашите политици имат по-малки орехчета от нейните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    06 Ное 2022 12:07ч.

    Е, ама как така ще връщат мигранти! Ами безплатно настаняване в три- до петзвездни хотели за вечни времена като наглите укри у нас няма ли да има? Скоро да освободите достатъчно хотели по адриатическото крайбрежие! И внимавайте да не са някакви третокласни почивни бази да не се разправяме после!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    06 Ное 2022 13:17ч.

    НРО-тата на Сорос, да карат корабите с мигранти директно в Сащ, те са прокудили тези хора, те са виновни, няма какво да ги пробутват на Европа! Едно време са ги отвличали насила, а сега идат доброзорно. Същото е и за урките, да си ги вземат, да ги устройват, та да усетят американската мечта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи