Правителството: Криминално проявени провокатори ще участват в полицейския протест

Правителството: Криминално проявени провокатори ще участват в полицейския протест

Лена Бориславова, снимка: БТА

 

Провокатори с криминално минало щели да се включат в протеста на полицаи, пожарникари и надзиратели в събота. С такава информация разполагало правителството, въпреки течащия диалог на протестиращите с правителството, обяви говорителят му Лена Бориславова.

 

"На протеста в събота се подготвят провокации на хора, които не са свързани с МВР", анонсира тя.

 

"Да, става въпрос за данни, съгласно които криминално проявени са стимулирани материално да участват в протеста", допълни Бориславова пред медиите след оперативно заседание на Министерския съвет.

 

Служителите в държавните силови ведомства излизат на протест, недоволни от бюджета и с настояване за увеличение на заплатите.

 

Лена Бориславова коментира и раздора с БСП по темата АЕЦ "Белене", като посочи, че "България ще продължи да разчита на своята ядрена енергетика и въз основа на данни кой проект е най-правилно да бъде доразвит", ще бъде взето решението.

 

Говорителката на кабинета поясни и защо сме поискали отсрочка от месец за Плана за възстановяване и устойчивост. По думите й целта й била да се нанесат такива корекции, които да ни позволят след това пълноценно да усвоим средствата. 

 

"Този един месец няма да се отрази на усвояването на средствата, а само ще допринесе да има възможност да бъдат усвоени", успокои тя. По думите й ежедневно се действа по Плана, а "новото правителство на третия ден замина за Брюксел".

 

След вчерашното заседание на КСНС и констатацията, че армията ни изостава в модернизацията, кабинетът е одобрил още инвестиционни разходи по бюджета за 2022 за подобряване на обезпечеността й.

 

Министрите са взели решение да се отпуснат 35 милиона лева за радиокомуникационно оборудване, за да попълним дефицита, тъй като в момента екипажите на танковете не можели да комуникират помежду си . За модернизация на танкове Ш-72 ще се осигурят пък други 99 млн. лв., допълни Бориславова. Тези разходи са заложени в бюджета, уточни тя.

 

 

Коментари

  • Хааа...... щом таз мома казва, че полицията ще използва собствените си провокатори............ докъде стигнаха...!

    16 Фев 2022 13:26ч.

    Останах без думи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yplwur

    22 Май 2022 22:15ч.

    buy ampicillin 250mg pill - <a href="https://ciproflox.store/">ciprofloxacin 1000mg generic</a> tadalafil 5mg uk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rmsnkv

    08 Юни 2022 22:28ч.

    buy lisinopril 2.5mg without prescription - <a href="https://atenololxp.com/">tenormin usa</a> tenormin 50mg cost

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pffutc

    21 Юни 2022 9:11ч.

    buy sildenafil tablets - <a href="https://rtadalafil.store/">purchase tadalafil generic</a> cialis 20mg over the counter

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Amvkdt

    03 Юли 2022 14:39ч.

    tadalafil 40mg over the counter - <a href="https://meloxicamr.com/">meloxicam 15mg brand</a> buy tamsulosin 0.4mg pill

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zmdasa

    19 Юли 2022 9:40ч.

    prilosec 10mg pill <a href="https://vafdlevit.com/">vardenafil 10mg for sale</a> medrol for sale online

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Фев 2022 13:29ч.

    Нека позная: инфомрацията е от Google.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден бохем

    16 Фев 2022 13:36ч.

    България ще продължи да разчита на своята ядрена енергетика и въз основа на данни кой проект е най-правилно да бъде доразвит", ще бъде взето решението. Остава само да разберем кога ще бъде обявено официално, че АЕЦ"Белене" няма да се строи, както и дали това ще е достатъчто условие БСП да разтури коалицията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех,това моме ГугъЛена

    16 Фев 2022 14:27ч.

    пак си е приказвала със чичко Гугъл,та той им прошепнал,че ще има криминално проявени провокатори. Абе тази милиционерщина и полицейщина от 33 год. я гледаме. Тези харвардски изучени,преучени,май вземат народа за аборигени.Колкото по-бързо ги разкараме тези мазни,млади,красиви,преучени "променкаджии",ще имаме държава,държавност,народ. Два месеца....."промяна"!!!! Де я ,бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кун Фузъ

    16 Фев 2022 16:19ч.

    Елено моме, кажи на Рашков, че тези приказки се тиражират от ВСЯКА власт ВСЕКИ път, когато има протест срещу нея. После там винаги се случва някой да отнесе бой. Просто да си знаете, защото оревахте орталъка миналия път, та гледай тоя път на вас да не ви спретнат някой задколонен компромат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • израелскиа посланник фон Луковщайн

    16 Фев 2022 16:58ч.

    Ми те в меверето повечето са криминално проявени бе, вие сега ли разбрахте? Да не кажа, че повечето са рецидивисти, защото не ги познавам всичките. Ама то не трябва много акъл, за да се сетиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъбуригени

    16 Фев 2022 17:28ч.

    Да, такива сте, и Кирчо и Лена е най-доброто, което някога ви се е случвало мръсни българя, байганьовци, Винетутувци, Андрешковци и нещастници дет запушвати кръстопътя там да не моот да минават силити на НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, да!

    16 Фев 2022 17:33ч.

    Ленче, пуснете биячите от колоните на МС! Те ще оправят работата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ситуацията Е В Много Лоша Ситуация." Кирил Петков, Премиер

    16 Фев 2022 17:50ч.

    ИЗВЪНРЕДНО: ЗАПОЧНА СЕ • Feb 16, 2022 • Вчера работната група за премахването на зеления сертификат приключи работата си. Представителите на правителството отказват да премахнат дискриминацията, въпреки представените от нас аргументи. Ето защо Възраждане ще предприеме ответни действия на 23 февруари от 11 ч. пред Министерския съвет. https://www.youtube.com/watch?v=2KQJ-vLkN4o

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи