ПП за връзки с Алексей Петров: Спекулации, зад които стои нежеланието на Радев да има редовен кабинет

ПП за връзки с Алексей Петров: Спекулации, зад които стои нежеланието на Радев да има редовен кабинет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Не коментираме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма редовно правителство, за да се върнат „служебните” схеми, недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност”. Това заявиха в позиция от ПП, след обвиненията за политически връзки на Алексей Петров с партията.

„Напомняме, че все още главният секретар на МВР и шефът на ДАНС са назначения на служебното правителство и с подписа на президента Радев."

"От ПП сме категорични, че промяна в службите е наложителна и ще работим, докато не я постигнем”, заявяват от ПП.

Епицентър. бг припомня, че Алексей Петров и Петко Петков са били добри познати още от 80-те години на миналия век, когато и двамата са тренирали карате, както разкри наскоро застреляният вчера бизнесмен.

“Познавам Борисов, разбира се, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма как до такава степен да имам роля, която да определи кой да участва в правителство. Познавам и двамата покрай бойните изкуства”, уточнява Петров своята роля в днешната власт в последното си интервю пред Би Ти Ви, докато текат преговорите за съставяне на правителство в началото на лятото.

Петков и Петров са посредничили за среща на лидерите на ПП Кирил Петков и на ГЕРБ Бойко Борисов преди сформирането на правителството с ротационни премиери. Като според информация на сайта "Либерта" срещата се е състояла в Самоковския манастир в началото на май.

В сряда източници от ПП потвърдили  за такава среща. Според тях Алексей Петров уредил участието на Бойко Борисов, а Петко на сина си Кирил Петков, написа "24 часа".

“Нормално е да си говорим и да изкоментираме нещо, но това не са официални разговори. С Бойко Борисов често си говорим за сигурност. Той поиска да се видим и да разговаряме. По отношение на сценарии, режисури по никакъв начин не участвам. Имам мнение и експертиза по някои въпроси. Известен съм с това, че изказвам мнението си много директно, но ще продължа да го правя, защото смятам, че е важно”, разказа Петров за ролята си приживе.

В “Продължаваме промяната” са категорични, че Петров с авторитета си пред всички участници се е превърнал в “сглобка на сглобката”. Като допълнително се подчертава, че Алексей Петров е имал амбиции да се върне в ДАНС. Като се подчертава отново онова интервю пред Би Ти Ви, в което той изразява готовност да се върне в контраразузнаването, ако се даде приоритет на икономическата сигурност.

От Цветан Цветанов до Иван Демерджиев - серия от политици, свързани със структурите за сигурност в миналото, лансираха твърдения, че Алексей Петров се е готвил да се върне в ДАНС при новото управление, където той работеше до 2009 г. като съветник на Петко Сертов по време на Тройната коалиция.

Цветанов обвърза твърдението си с отдавна заявените намерения на ПП-ДБ за реформа в службите, като намекна, че целта била Алексей Петров да бъде назначен, без Румен Радев да можел да го спре.

Иван Демерджиев директно обяви Петров за "архитект и гарант на сглобката" в кабинета" само заради собствените твърдения на бившата барета в медийни изяви.

След убийството на "най-добрата барети" Румяна Ченалова, която беше съдия по делото срещу Алексей Петров, написа следното във Фейсбук:

"Ал. Петров имаше намерение и работеше по въпроса да се върне в ДАНС и то на ръководен пост. Това значи влияние, контрол и информация както в лична полза, така и за ПП ДБ.“

В едно от последните си интервюта Петров заяви, че "би отишъл в ДАНС", ако му се повери работата по "икономическата сигурност", но за "кратко време". Досега тези твърдения на Алексей Петров не бяха опровергавани.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • forsvaret

    17 Авг 2023 18:19ч.

    Шарлатаните изгубиха големия си спонсор Трактора. Сега тъгуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    18 Авг 2023 2:16ч.

    По-скоро изглеждат уплашени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама разбира се, спекулации на Радев са, а може би и на Светия Синод?!

    17 Авг 2023 18:24ч.

    Видно от Космоса е, че недобронамерени чужди интереси унижават и унищожават държавата и народа. Зобайте момчета, зобайте, голяма сила е зад вас. Срам и УНИЖЕНИЕ за всички служби обслужващи националната сигурност на България, с отказ от суверенитет. Без думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много зле ще свършат тия

    17 Авг 2023 18:27ч.

    САЩ ще си забършат нещо с тях, а преживелите процедурата няма да бъдат нужни никому.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    17 Авг 2023 18:34ч.

    Шарлатаните напълно възстановиха и реабилитираха ДС! Нали са техни деца и внуци. Тия май ще се окажат руски шпиони.Как така Тагарев за нула време подписа 30 милиона лева за МИГ 29?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    17 Авг 2023 21:11ч.

    Дъртият лумпен тагарев подписа 30 милиона за миг 29 за да ги дари после на Окрайна. Пък за президента то за тези некъдърници все той е виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-голям анализатор

    17 Авг 2023 18:34ч.

    Путя очисти тактора през радев : )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • байГън

    17 Авг 2023 18:53ч.

    Разбира се, че президентът е виновен. Тази сутрин е валяло и дъжд в Камбоджа и за това пак е виновен президентът. Аман от калпави ракети. Космосът им е крив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Авг 2023 18:56ч.

    Ох, токова Петков-ци се навъдиха, че четейки текста направо се объркваш, за кой "Петков" иде реч... :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От всичко прочетено

    17 Авг 2023 19:04ч.

    и чуто относно личноста на убития стигам до скромното мнение че на земята българска към момента има една мутра по малко!УчудваЩ е и факта че всички го венциславят като големия спец в неговата област а излиза че от един дребен офицер а ла Борисоф,Методиев се е пръкнал някакъв гений в борбата с другите подобни нему мутри от 90—те г. на м.в.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    17 Авг 2023 19:15ч.

    Много глупости се изговориха от вчера. А истината е свързана с най-голямото престъпление, извършено в т.н. "преход". Лишаването на българския народ от алтернативи. Най-голяма престъпна роля в това изигра Цветан Цветанов. Който се постара да унищожи всяка такава. Накрая и него премахнаха като алтернатива. Сега явно Петров се е очертал като алтернатива, а е видно, че в един момент е бил такава. Та 35 години алтернативите се премахват чрез ликвидация или по друг начин... Явно пак ще дойде време да се пише лозунга "45 години стигат"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не е Радев, ще е Путин

    17 Авг 2023 19:16ч.

    Антибългари са тия, антибългари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Портокала

    17 Авг 2023 19:30ч.

    Намери и нахрани ШАРЛАТАН, че да те лае! Ей, наистина велик е българският народ в прозренията си! За пореден път шарлатнските изроди лансират тази теза за президента, въпреки че последният направи дори невъзможни чупки и им помогна да скалъпят сглобената некоалиция. Радев, дано не си въобразявате, че само с измислянето и пускането в оборот на думичката "шарлатан" ще се разминете. До момента, в който вие ГИ УДАРИТЕ, резултатно и болезнено, аз лично ще продължа да си мисля, че думата "шарлатан" Ви е подсказана от Посолството с очевидни цели. Не се колебайте, буквално всеки ден "шарлатанът" ви дава изключително убедителни поводи и реакцията ви ще бъде разбрана и и приета! Иначе, работата става Ала-бала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    17 Авг 2023 19:35ч.

    НАГЛЕЦИ! Аман от нахалството и безпардонното им поведение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нахални мижитурки

    17 Авг 2023 19:52ч.

    При президента няма спекулации, скъпи Кирил. Когато се връчваше мандата, в президентството, официално и директно пред цялата страна, президентът каза какво мисли за превителството. Каза че не го одобрява. Каза го в прв текст, пред всички. За какви спекулации говорите? Президента не е мижитурка като някои...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    17 Авг 2023 19:53ч.

    О, тези омрази,били още тук?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    17 Авг 2023 19:54ч.

    След Иван Костов си мислих, че по-голям кретен няма да имаме - успокоение някак си. Е, не е така - дойде царчето. Викам си по-голям кретен от тоя абсолютно не си представям, и хоп - Простакът от Банкя плюс Ирландска пастирка. Колко може още, невъзможно е, отвъд познанието е!? И хоп - обикновен лольо заедно с енотовиден маниак и академик по сапунисване! Е, смеете ли да твърдите, че не може по-зле? Аз - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Авг 2023 20:09ч.

    Дядо попе, има една максима, която гласи: усмихвай се, защото утре ще бъде по-зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    17 Авг 2023 20:16ч.

    Всякакви вселенски процеси описват крива - спад, подем. Тая наша тегоба не може да е изключение. Ама кога пустата "синусоида" ще обърне нагоре? Много време стана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо попе, статстически просто е невъзможно да се пръкнат

    18 Авг 2023 1:52ч.

    По големи изроди от Простото Киро, Ококорения, Молеца, Мравояда, Гнома и Жирафа. Това би трябвало да е край на деградацията. Или не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШВЕЙК

    17 Авг 2023 20:03ч.

    Кирето и татко Петко спешно купували памперси, техен размер. И щели да искат от НС да прекрати ловния сезон. По екологични съображения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    17 Авг 2023 20:11ч.

    Мисля, че Киро ще внесе спешно закон за защита от насилието, причинено от велосипедисти. Нямам търпение да прочета какви бисери ще сътворят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    17 Авг 2023 20:23ч.

    Днес видях снимка, от бус с регистрация в околията и Филибето, с надпис : "На педераси и политици, дограма не монтираме"! Браво на тези Събудили се, HOMO Sapiens!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    17 Авг 2023 21:13ч.

    Шарлатанския дует КИКИКОРЧО едва ли ще пее дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xmmm

    17 Авг 2023 21:20ч.

    е, че вие ли сте "редовния" кабинет? Събрали се банда мошеници с банда мутри и било "редовен" кабинет, айде молим. Не Радев, а народа не иска такъв "редовен" кабинет и предпочита служебен на Радев. А мястото ти гнусен продажник, агент на чужди служби е в затвора. И със сигурност ще стане, няма да може да те спаси "посoлството" можеш да бъдеш сигурен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • axa

    17 Авг 2023 21:26ч.

    "недосегаеми заради контрола върху службите за сигурност”- аха, къде го сърбяло, искат те "контрола" върху службите, ама баш си техен личен контрол, който разбира. Затова сега като утепаха Трактора и ще прокарат набързо законче с "голяма обществена подкрепа" дефакто да сложат ръка и на службите, ей това е цялата работа в убийството на А. Петров, поръчителите са ясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    17 Авг 2023 21:30ч.

    това вече е проблем - "промяна в службите е наложителна и ще работим, докато не я постигнем”, заявяват от ПП."- като се има в предвид, че тези другари са на принципа "целта оправдава средствата, за да изпълним всяка поръчка на посолството," следва да предполагаме, че те няма да спазват никакви правила, договори, нямат чест, морал, съвест и ще действат с най-долни методи, редно е да ги спрем със същите методи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП, ИТН и Възраждане да напуснат парламента

    17 Авг 2023 21:44ч.

    И да оставят Борисов и Пеевски да се оправят в сглобката си. Тези смеещите се, няма да напуснат властта след 9 месеца. Законите срещу България, както всички чухме от ППартийния им запис, да са си дело на "сглобката". Геополитиката в света стана променлива като климатичните промени, та знае ли човек... Но вярата в Доброто е безсмъртна! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Авг 2023 22:31ч.

    Добре облечен бизнесмен(по Буда) с интересно минало, в настоящето интелектуалец с академична кариера, внезапно се оказа без бъдеще след заряд картеч в лицето. Що се намесва Радев и Путин в кармата му не разбирам. По-скоро бих прегледал списъкът с му близки "приятели" . Не за нещо, просто опус операнди изглежда познат до болка .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Авг 2023 22:33ч.

    Мога и да посоча поименно Кой дръпна Спусъка. Вечният Неизвестен по фамилия Извършител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Авг 2023 22:36ч.

    Баси, циганетата се чудят как да си купят диплом за осми клас, че да имат книжка, а всяка мутра е с докторат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Авг 2023 22:46ч.

    Имаше една галимация със зелена карта и Лев инс ма раметлията Петров , както и че оперираше с гаранционният фонд ма застрахователите, що никой ме търси кинтите, все Путин и Радев виновати, туй не разбирам. Или просто ПП се ужасяват някой да не дръпне свинските черва, че и "новите" са оплетени със старите кат кофа глисти правещи групов секс, поради формата и припадничавите интелектуалки ще се въздържа от по-натуралистична илюстрация на симбиотичноте екосистеми политици-бандити-бизнес у Мамковината...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Авг 2023 23:03ч.

    Застраховането се движи от същата математика, както и хазарта, но за разлика от втория Държавата те задължава да участваш. Налагайки санкции през своите органи ако не платиш на добре облечените бизнесмени. Който се е съдил със застраховател вече е установил че собствеността на тези корпорации е малко сфумато, а и остава с усещането не за жена, а че има картел. Подкрепян от Държавата. И всички трибуквени пак са там. Факт е че у нас няма "голям" институционален застраховател от ЕС или САЩ, само офшорки . Няма и държавен. А според мен по-лошо от държавен монопол е само частен картел, на който Държавата прислужва. Но там ме се рови ни от медии, ни от Прокуратура...че как като от "нахранете журналята" деградираха до просто мисирки..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    18 Авг 2023 6:57ч.

    Не-коалиционната интимна сглобка дали се е застраховала за катастрофа с Гражданска отговорност в ЛевИнс?! И сега ще могат ли си получат застаховката?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Абе, вие що биете негрите?"

    18 Авг 2023 17:17ч.

    Тия кой каквото и да говори е какъвто и да е конкретният повод внушават, че или някакви сили и ли конкретно Радев им пречи да просъществуват като "сглобка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи