ПП: Слави Трифонов прави внушения и разпространява неистини

ПП: Слави Трифонов прави внушения и разпространява неистини

След специалното изявление на лидера на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов по телевизия 7/8, от пресцентъра на “Продължаваме Промяната” (ПП) разпространиха позиция до медиите, че остро осъждат "подобни политически внушения и разпространяването на неистини, които не само влошават добросъседските отношения на България със страните от Западните Балкани, но и откровено разпространяват неистини към българските граждани”.

В съобщението се казва, че в своето видео обръщение г-н Слави Трифонов е направил внушения и разпространил неистини относно важни обстоятелства по преговорния процес с Република Северна Македония, за тяхното европейско бъдеще и Преговорната рамка, предложена от Европейския съюз под председателството на Република Франция.

Г-н Трифонов заблуди българските граждани, че Теодора Генчовска, която той нарича "предложение на Има Такъв Народ", не е знаела за условията в предложението на Европейския съюз, при положение че тези разговори са водени само и единствено с Министерството на външните работи (МВнР), пишат от ПП. Също така министър Генчовска все още не е предоставила двустранния протокол между България и Северна Македония, който министерството е договаряло със Скопие, добавят те.

Комисията по външна политика към Народното събрание (НС) поиска от МВнР да предостави въпросния двустранен протокол публично, се напомня в съобщението. Преговорната рамка и двустранният протокол са двете части на един пакет, над който от българска страна работи изцяло МВнР, продължават от ПП. Затова парламентарната комисия ще покани министъра на външните работи в следващите дни дни да представи на Комисията освен тези документи и анализа на МВнР по съответствието им с Рамковата позиция и Декларацията на НС от 2019 г., както и с позицията на Консултативния съвет за национална сигурност от януари т.г.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • софиянец

    19 Юни 2022 0:26ч.

    v.c., или както там я водя на козяк, не забравям, че беше водещ офицер и на тиквоча, та за нея да правят изявления.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на просто Киро

    19 Юни 2022 0:38ч.

    защо му викат Киро лъжецо, простоКиро тъпото, а на него и на Кокорчо - харвардските измамници..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Юни 2022 0:47ч.

    Тоз палячо не разбра ли, че ние не сме Линда? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    19 Юни 2022 1:28ч.

    Страх тресе ПРЕДАТЕЛИТЕ , да им напомним , че те не са учили Българска история в Канада и Харвард - ПРОЧЕТЕТЕ СИ УРОКА ЗА КРАЯ НА СТАМБОЛИЙСКИ - и той беше министър председател ! Хаха хи хи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fuckyyy

    19 Юни 2022 4:12ч.

    Каквато и политика да си мислите че правите , Големия господар със Големия бастун ще Ви заповядва. Харесва ли ви или пък не. Това е положението. Свиквайте. Ако искате да сте независими , направете си собствени нюкове със носители и тогава искайте думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видовден

    19 Юни 2022 8:01ч.

    Кирил повръща ли или това е поредния бълвоч от думи, които даже не си струват коментар? Дори и падането не може да направи с достойнство. Като си в цуг цванг се оттегляш. Не словоблудстваш. Нищо не е научил от живота този, нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва

    19 Юни 2022 8:50ч.

    да се прочете https://www.burgasnews.com/2022/06/19/%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%bc-%d0%b3%d0%b5%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%b7%d0%b0-burgasnews-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b7/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    19 Юни 2022 11:36ч.

    Тези дни Борисов /тиквата/, разказваше колко много се крадяло сега...Тези които 13 години се скъсаха да крадат / крадеца вика дръжте крадеца /, смях. По същият начин Просто Киро, разказва как някои внушава неистини /лъжи/. Този които се скъса от както е на власт да лъже. Странни неща, та даже много смешни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи