ПП се отказа да прави кабинет, върна мандата неизпълнен

ПП се отказа да прави кабинет, върна мандата неизпълнен

Кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната” Асен Василев се срещна с президента Румен Радев, за да върне неизпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

„Г-н президент, за съжаление, не успяхме да съберем достатъчно подкрепа, за да изпълним политиките, което едно евентуално правителство би искало да може да направи. Така че връщаме мандата неизпълнен”, обяви пред държавния глава Асен Василев.

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждането на прозрачно и отговорно към гражданите управление. Вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото да е трудна, българите ще го постигнем”, отбеляза Радев.

По-рано Василев обяви на брифинг в Народното събрание, че не са успели да намерят 121 депутати, които да подкрепят евентуален кабинет на ПП. Именно затова са решили да върнат папката на президента неизпълнена.

След отказа на ПП парламентарната рулетка се завърта и президентът е задължен да връчи мандат на втората политическа сила - ГЕРБ-СДС. От партията на Бойко Борисов вече заявиха, че няма да правят опити за управление.

Ако се стигне до трети мандат - той се връчва на избрана от държавния глава парламентарна група. В случай, че никой не успее да направи ново правителство - България отива на поредни предсрочни парламентарни избори.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    08 Юли 2022 17:18ч.

    аморални хора няма да ни управляват дядовците ни ще се обърнат в гроба не се мотаите с тези мандати избори до дупка докато случим на свестни хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:19ч.

    т.е. чакаме резидента на козяк да даде на дейбъ още седмица - или да напазаруват остатъка от итн, или поне да си направи 4-та назначенията, мат'ряла кучето не само кучета го яли, ами и квото се римува с яли... примерно в Перник казват, че песовете не ги апат, правят им нещо друго, това за мат'ряла под 30 години да се ориентира в полит-обстановката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:25ч.

    махнете моля, или поне покрийте/защихровайте портрета на Дякона, между тия двамата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако дякона подобно но Орфей и Христос възкръсне само за миг

    08 Юли 2022 18:44ч.

    от стената би отвъртял и на двамата един по врата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Юли 2022 17:26ч.

    Ами най-нормалното е да го даде на ДБ . На БСП го дава вече три пъти, те нищо не свършиха, а отношенията Радев - Нинова са под нулата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:31ч.

    колега, дейбъ имат цифром и словом 16-т депутата, това на тази избирателна активност означава повече от незначително представителство, в т.нар. демокрация, със същият успех козяшкият може да даде манмдата на някоя извън-парламентарна партия, айде по-сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Юли 2022 17:36ч.

    При условие, че не са обединени трите партии в ДБ, НИТО една от тях нямаше да мине 4%-товата бариера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:38ч.

    Към Колегата Набюдател, пък сдс ако не беше станало гдаже на герб, нямаше и те да видят парлама повече никога, нито самостоятелно, нито в коалиция с остатъците от старото сдс, щяха да имат макс 1-2 депутата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:46ч.

    от 16-т - -1, 2-ма, в най-добрият случай, в коалиция, бях неточен в предишният си коментар към Вас, тя картинката е ясна де..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lucem Ferre

    08 Юли 2022 17:28ч.

    София не е България. Може би е време българите да го проумеят и да не хранят надежда , че София ще им реши проблемите със или без някакви временно назначени управляващи. Който разбрал - разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:37ч.

    айде малко провинциалистите да се замислите от 240 депутата колко са от София, колко от местната власт са софиянци итн., престанете с провинциалната си комплекс след 33 години най-накрая, Столицата не ви е виновна - местните дерибеи не са от София, по-скро напират насам да стнат граждани, айде по-серизно всички...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Юли 2022 17:52ч.

    Ми напират местните дерибеи и не само те. В София са концентрирани всички финансови и властови центрове. Посочете ми една агенция или разпоредител с бюджетни средства, или европейски, който да не е в София. Не е ли абсурдно Морска администрация да е в София, а не във Варна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Юли 2022 18:00ч.

    Иначе по темата - това с връщането на мандата е много хубава новина. По много причини. По-интересен е третият мандат. На кого? Най-вероятно - на БСП. Това ще е садистично от страна на Радев. На практика ще връчи края на въжето на Нинова, а тя с много отговорност ще го поеме и ще самообеси БСП. Останалите, даже ДПС, нямат шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 18:06ч.

    съгласен съм с Вас, че това е абсурдно, както и речна май се мандахерцаше по София, но имайте едно нещо предвид за тази концентрация, започне ли децентрализация - това е равно на парцелиране, регионализация, ФЕОДАЛИАЦИЯ и физически разпад на държавата в посока турция, гърция и румъния за начало!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 18:08ч.

    което не означава, че тези администрации не трябва да са пълни с местни хора, които знаят с какво точно се занимават, съответните министри и прочие ръководители да присъстват про-форма тук, решенията да се взимат на местна база, не забравяйте как подпалиха СФРЮ, последните събития го...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 18:11ч.

    ...диказват по всякакъв начин, къф е тоя саюз, дето кандидат-членовете си правят майтап с членовете, за кво са ни нас изобщо и албания и мацедония, може някой да изкара некой лев, ама това не ни е нито тактичски, нито стратегически в интереса, балканите били барутният погреб... сещате се...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сбогом на простокиро и Кокорчо!

    08 Юли 2022 17:33ч.

    Fare(not)well! Auf Wiedersehen! На добър път към СГЗ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:44ч.

    по-скоро ще има изпращачи на летището към канадистан, пък наследството няма да има махане от постовете, чисто административно сроковете да се разкара простотита им ще отнеме повече, отколкото имаме, ще си ближем и солта, ще си платим и знаете ква кафява субстанция ще си хапваме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Юли 2022 17:36ч.

    Дотук добре! Всекиму неговото! Битката за деинсталирането на Б трая години. Само най-грозно и корупционно омъглените се правеха, че не разбират за огромната културна щета, която беше нанесена на Бг. Дълбокият смисъл на тази битка беше ясно утвърждаване: Който не става, вече си тръгва веднага! Не се радвайте прибързано! Изменчивите още ще цапат, дори дълго!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:42ч.

    сега на б коня пасе зелена трева на ливадата на к-16, той се прояви самоотвержено до последният си аргатин да гласува изгонването на руснаците, в пълна синергия с ония троеморският, двете партии с подходящите машинки и подходящите минавания в стил доган в миманса такова тетро ще ни спретнат, че ще има да мигаме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Юли 2022 17:40ч.

    Това е полит., исторически и културен процес, а те се случват бавно. Особено когато става дума за територии, където са пратени "техни кучи синове" за колониална администрация. В някакъв извратен смисъл с КП имахме късмет. Този тип има специфични отклонения от нормата, но някак с невинното си първо излъчване и с тапията си, успял е да заблуди дори работодателите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Юли 2022 17:45ч.

    Поради някакви неразбираеми причини и поради липса на опит също - тандемът П+В демонстрираха високомерно презрение към туземците и работеха небрежно, глупаво, демонстративно, не правеха сериозни опити да замаскират намеренията си, да реализират по-сложни и многоходови схеми. Без никакво смущение, по поразително прозрачен и примитивен начин се самодемаскираха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:49ч.

    Колега, анализатори, и политически и гео-политически и икономически твърдяха, че тия трябва да изпълнят 3 точки - те, пък от своя страна преизпълниха Петилетката - изгониха и руснаците, това е фундаментално, от тук насетне държава като бг няма, това го твърдя отговорно, територията я изкара още една петилетка, я не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Юли 2022 17:58ч.

    Колега, Софиянец, нямам желание да споря. Поради много причини, но особено важно е, че трудно ще намеря сериозни аргументи. Ако загубя докрай вярата си, погубил съм себе си, ако престана да се боря - загубил съм всичко! По тази причина - без номера, без vpn, казваме си директно и гледаме съдбата в очите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lucem Ferre

    08 Юли 2022 18:07ч.

    "...територията я изкара още една петилетка, я не." - Натам вървят нещата. Но вероятно България като Княжество България ще остане, имам предвид на север от Стара планина. Южната е обречена , не че нещо, ама господарите 30+ години наливат там едни безумни пари и в един момент ще дойдат със сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 18:15ч.

    както казват новите "братя" дет'с д спирит, няма да се предаваме, щото едно нещо ми остана - Душичката - няма да им я дам, гледам да пазя и Надеждата, но и да съм на Земята, лошо, ама няма да се предаваме, не се давайте и Вие! Жив и Здрав да сте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    08 Юли 2022 17:53ч.

    След като дори аз, в качеството си на г-н Никой, чудесно знам и съм убеден, че сега ще започнат интензивни сондажи за реванш и запазване на стратегически позиции, без ненужна и "излишна" игра на избори, това неминуемо се знае и от президента, с неговите съветници, съвети и апарат. Идат решителни събития. Ако нямате сила за друго, поне не оставяйте да се гаврят с (леко)доверието ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще гоните руските дипломати, а?

    08 Юли 2022 17:53ч.

    Ще им спирате заплатите, а? Ще ни спирате газа, а? Ще вкарвате Уестингхаус в АЕЦа, а? Ако не бяхте толкова тъпи, нагли, невежи платени копелета на Кравария, щяхте да разбирате от геополитически особености, ако не друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 17:59ч.

    Колега, те курсовете по гарвард не са безплатни а), б) там некои са свикнали на приятни събирания с всички екстри, модерната философия казва, че няма значение кой-кого-коя, важното е да следваме фин-интерна, дреме им за некви туземци, да мрът - имат право и да ги боготворят, те се отитат на Началниците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 18:03ч.

    най-вече мразят провинциалният си произход, искат да се отъркат в Елита, да се возят на яхти, един път каца и фин и кап-интерна на дупету, след това каца на някой "дето ще цалуне и на друго, че и на още по-друго място", сега са сърдити, че другите местни, не-елитни ги лъзгат, пълни аматьори..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    08 Юли 2022 17:59ч.

    "Отказа се" не е точната формулировка за това, което става. Отказва се някой, който има възможност да направи нещо. Истината е, че ПП не се отказват, а не могат да направят правителство. Иначе имат огромно желание да продължат да управлята. Толкова им се услади властта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Fare thee well!

    08 Юли 2022 18:00ч.

    and if for ever, / Still for ever, fare thee well"(Не ме трийте, моля, пиша на що-годе достъпен за капутите език. Макар да се съмнявам доколко и него владеят.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Юли 2022 18:19ч.

    Какво положително остава след тия пишлигари. За чий ги инсталирахме във властта? Като изключим пенсиите, подпомагането на младите семейства, което с неохота признавам, че е заслуга на БСП, остава едно голямо нищо. А поразии - колкото искаме! Ся, дали сме си научили урока? Не знам - в тази технология на овластяването (партии, избори, пазарлъци, коалиции), много ми песимистично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    08 Юли 2022 18:25ч.

    сещам за едни такива независими страни като хаити от хамериканска страна и джамейка от ханглийска, като за първата ако се зачете човек му става ясно кво е да си "партнер" и "преател" на тия метрополии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Юли 2022 18:35ч.

    "като хаити от хамериканска страна" Сакън да не засегнем братята американци - нъл посланикът им в Хаити ще замести Мустафата. То за него друга разлика, освен климатичната, няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    08 Юли 2022 18:49ч.

    На какво се радвате и вие не знаете. Вашия копейкин доживотно няма да помирише власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асан Сутенера

    08 Юли 2022 18:51ч.

    Много гайлета са на главата на леля Асена-любимият и миж е в кауша втори ден вече и ректума и пърха...пърха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-после една добра новина

    08 Юли 2022 21:05ч.

    че то да четеш новините отдавна стана само за мазохисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи