ПП с опорки: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев - чисти и смели

ПП с опорки: Не говорим за геополитика! Не търсим 121 за мнозинство. Петков и Василев - чисти и смели

От щаба на "Продължаваме промяната" са спуснали опорните точки, които трябва да спазват публичните говорители на партията в настоящата предизборна кампания.

НОВАТА БЪЛГАРИЯ, НАЧЕЛО... С БОЙКО РАШКОВ!

В документа, озаглавен като "Комуникационна стратегия - обобщение", с който Епицентър. бгразполага (виж приложените снимки - б.р.) , кампанията е разделена на две фази - първа до 19 септември, и втора - след 19 септември, като основният лайтмотив на изборите е "старите политици или новата България".

Това обаче е пълна измама, защото повече от глупаво е ПП да говорят, че са сложили "край на старите муцуни в политиката", след като на първа линия сред тях е Бойко Рашков - ярка "муцуна" от времето на тоталитаризма.

ПЕТКОВ/ВАСИЛЕВ - УМНИ И ЧИСТИ

Двамата съпредседатели на ПП Кирил Петков и Асен Василев пък трябва да бъдат промотирани като "млади, умни, чисти, смели, енергични". Това е направо смешно като се знае колко "умен и чист" е Кирил Петков и колко "смел и енергичен" е Асен Василев, особено ако трябва да "даде отпор на Русия", както се беше врекъл.

ОТКАЗ ОТ 121 ЗА МНОЗИНСТВО

От препоръките, които кандидатите трябва да спазват, личи новата стратегия на харвардците - отказ от стремежа им за 121 депутати, което доскоро бе набивано в медиите от Петков/Василев, като целта им беше  - "на тези изобри ще си набавим липсващите четирима депутати, които не ни достигнаха за мнозинство".  Явно в ПП вече са разбрали, че мнозинството за тях вече е мираж и затова в новата линия е заръчано на кандидатите: 
"Не споменаваме повече за заветните "121 депутати", не говорим за проценти гласове, коалиции. Говорим само, че трябва да си довършим работата". Как? Това остава за политическото въображение!

ОТБИВАТ АТАКИТЕ КАТО ПОВТАРЯТ "СТАРИТЕ ЛЪЖЦИ" ТРИ ПЪТИ

В опорките се дават и съвети на кандидат-депутатите как да отбиват атаките на медии и опоненти - като повтарят едно и също по три пъти, независимо от това какъв въпрос им се задава: 
"В отговор на атаки от всякакъв характер започваме със Старите лъжци с техните похвати (подчертано в текста с червен курсив) и го потваряме поне 3 пъти в изказването, независимо от контекста". Можем само да си представим в какви комични ситуации ще попадат кандидатите на ПП за народната любов, следвайки тези опорки.

ЗАБРАНЕНО Е ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ГЕОПОЛИТИКА

В условията на най-сериозната геополитическа криза и война в Украйна на кандидат-депутатите от ПП им е забранено да говорят за геополитика. 
"Не говорим за геополитика. Говорим постояннно за български национален интерес". 
Явно в ПП са уплашени от гнева на народа, че за седем месеца три пъти продадоха българския национален интерес и затова ще бягат като дявол от тамян от тази тема. Ще избягват темата за Русия, за да не се конфронтират с левия електорат, няма да споменават за Украйна, за да не си навличат критиките на десния.

КРАДАТ ПОСЛАНИЯТА НА БСП, НОЖ В ГЪРБА НА НИНОВА

Затова ще мълчат и ще заобикалят въпросите за катастрофалната им външна политика и ще омайват червените с хвалби за "увеличение на пенсиите" и "направихме детските градини безплатни", което е заслуга на лидера на БСП Корнелия Нинова и налаганата от нея социална политика в четворната коалиция.

Това поведение на ПП е удар в гърба на БСП, която упорито поддържаше ПП, а Нинова нито веднъж не каза лоша дума нито за Петков, нито Василев. Но, както добре е известно, в поликата няма приятели, има интереси. А интересите на ПП изискват - да прикрият провала си в енеретиката и външната политика и да откраднат чуждите заслуги за прокараната социална политика, за да излъжат отново избиратели.

Ясно, че след като нямат собствена идейна основа и политическа идентичност, ПП ще крадат от БСП постигнатото, а от СДС - миналото, след като не се посвениха днес да открият кампанията си в Пловдив с ... песните от сините митинги на СДС.!?!

НОВАТА ПАРТИЯ - ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО

Стратезите на ПП искат да позиционрат току-що регистрираната формация като центристка партия", която е "дясна в данъчната политика, лява в социалните мерки". Нещо като дървено желязо, но затова пък ще се опитват да примамват както десни, така и леви избиратели. 

На харвардците и техните последователи им е вменено да тръбят, че "ПП не носи цялата вина за падането на правителството", което ще кара медиите да питат - каква част от вината за сгромолясването на кабинета "Петков" е на ПП, и каква е на останалите от коалицията.

БЕЗ ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО, БЕЗ СТРАТЕГИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КРИЗИТЕ

Документът, който личи, че е направен без никаква фантазия, доста елементарно и повръхностно, завършва с обобщаващото клише, което ще слушаме по време на цялата кампания: "ПП трябва да си довърши работата с нови увеличения на пенсиите, с вдигане на минималната заплата и с промени в антикоруционната комисия, така че да съдадем нова България за нащите деца".

В текста няма послание за национална кауза, няма визия за бъдещето, няма и стратегия за преодоляване на кризите. 

 

Източник: "Епицентър"

 

Коментари

  • teridan

    02 Sep 2022 18:52ч.

    Щом са чисти, значи се къпят. Ако се къпят значи финансират Путин. Щом го финансират, значи работят за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    02 Sep 2022 21:20ч.

    Есенното преброяване на баламите вече е в ход !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама, че смешна снимка

    03 Sep 2022 10:03ч.

    Тези са се запрегръщали като махленски пияници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки и заблудени

    03 Sep 2022 20:38ч.

    Тримата от запаса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    02 Sep 2022 18:58ч.

    Ето и от мене едни опорки: Киро е умен повтарям, Киро е умен. Асен е мъж повтарям, Асен е мъж. Бойко няма къща във Барселона, повтарям Бойко няма къща във Барселона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    02 Sep 2022 18:58ч.

    Ето и от мене едни опорки: Киро е умен повтарям, Киро е умен. Асен е мъж повтарям, Асен е мъж. Бойко няма къща във Барселона, повтарям Бойко няма къща във Барселона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квото и да си говорим

    03 Sep 2022 1:25ч.

    и пишем, простокиро е долен ПРЕДАТЕЛ и лъжец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съвсем

    02 Sep 2022 19:01ч.

    Слаба опорка, много слаба. Водата за тях не се затопля с руски газ, а с газ от танкерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой беше казал

    02 Sep 2022 19:02ч.

    по друг повод - или хубаво, ли нищо. За харвардците Кирчо и Асенчо - НИЩО с големи букви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е смешно

    02 Sep 2022 19:04ч.

    За тази знаменита глупост ПП са платили 1 млн. лв. държавна пара, без да искат да си дадат сметка, че за да влезе този милион в бюджета стотици хиляди българи са заспивали гладни, а десетки други са избирали самоубийството, защото не знаят как ще преживеят утрешния ден и с какво ще нахранят децата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекси Слав

    02 Sep 2022 19:04ч.

    О така ли било,? Няма геополитика? Ами когато войната дойде на прага ни, в която почти ни набъркахте, тогава как щеше да отблъснем агресора? С тояги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а, не

    02 Sep 2022 19:10ч.

    Няма да отблъскваме врага с тояги. Ще го наплюем и ще го удавим. В това сме страшно добри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не говорят за геополитика? -

    02 Sep 2022 19:11ч.

    капитална грешка точно в тази ситуация, когато геополитическата стратегия е най-важна. Ама то това и без друго не е за техния акъл. А иначе пиарите им са явно големи смешници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е грешка - 1

    02 Sep 2022 19:18ч.

    По правило за геополитика се говори едва когато се разбере кой е победителят във войната. Каква геополитика преди това? ПП ще поправят щетите от първия мандат, в който Кирчо рече, че Русия е една мъничка, незначителна бензиностация с ракети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е грешка - 2

    02 Sep 2022 19:19ч.

    По време на предизборната кампания Кирчо ще мълчи по въпроса, а като спечели изборите ще изгони всичките 150 000 руски депутати, бизнесмени и собственици на имоти у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оценявам

    02 Sep 2022 19:31ч.

    чувството ви за хумор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ли още момци,

    02 Sep 2022 19:16ч.

    мойто да гласуват за тези ... Аабе, някакви си! Тука не включвам 3% "мъдри", но не къпани жълтопаветни идиоти! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кордит 9мм.

    02 Sep 2022 19:26ч.

    Ехх,ако беше жив Доньо Донев как щеше да ви изтипоса тримцата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още опорки (1)

    02 Sep 2022 19:33ч.

    Още опорки: - Махнахме Гешев (както обещахме) - Преборихме кризата и инфлацията ни е най-ниска в Европа - Докарахме 4 пъти по-евтин газ (както обещахме) - Докарахме 7 танкера с газ, от евтиния (както обещахме) - Оправихме енергетиката и сме диверсифицирани отвсякъде (както обещахме)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още опорки (2)

    02 Sep 2022 19:33ч.

    - Бензинът поевтиня (както се вижда) - Всички назначения, включително и на министър-председателя са били законни - Нямало е никакви конфликти на интереси и всички държавни структури продължиха да си работят дори по-добре, особено Български пощи - Всички ремонти по пътищата бяха изпълнени и плащанията към строителите издължени на 100% (точни сме)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е нема толко опорки (3)

    02 Sep 2022 19:34ч.

    - България не е била толкова харесвана от международните банкери, колкото със заемите, които изтеглихме ние (ние най-добре теглим) - Ние сме най-моралното и възпитано правителство, което някога е било в България Ако някой вижда нещо друго в действителността е агент на Путин и рубладжия. Надявам се съм бил полезен на ПР-ите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    02 Sep 2022 19:40ч.

    По мои груби сметки, от януари тричленно семейство в Сф. трябва да плаща половин минимална заплата, за да се къпе и поддържа хигиена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да уточним

    02 Sep 2022 20:19ч.

    Това не включва топлото, говорим само за хладка водичка, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Профилактика

    02 Sep 2022 21:24ч.

    Само топлата вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    03 Sep 2022 8:14ч.

    И в Лондон така.И пак Кирчо е виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • #Идиоти вън

    02 Sep 2022 19:41ч.

    Тримат глупаци, които искат да ни прават на идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    02 Sep 2022 20:01ч.

    найо тицин това ли успя да съчини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не го надценявай

    02 Sep 2022 20:22ч.

    Въображението на Найчо стига дотам да се маскира като Волен и да си надене усмирителна риза. Тримата мускетари без Дартанян са му напълно непознати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали има някой

    02 Sep 2022 20:56ч.

    все още в страната ни, който не е разбрал, колко струват "искрените" намерения на засега най-големите лъжци от управлявалите ни досега? Не ми се вярва, някой да успее да ги надмине в тази област...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-добре ще е

    02 Sep 2022 21:04ч.

    за всички, Кирчо да си се прибере при жена си и децата си и да се грижи за семейството си както е редно. Не става за политик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    02 Sep 2022 21:08ч.

    Така е, тогава ще вреди само на семейството си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слаба ракия

    02 Sep 2022 21:06ч.

    Ако това им е комуникационната кампанията на ПП, по-добре да са заделили пари за подкупи и фалшификация на изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    02 Sep 2022 21:42ч.

    Смехотворно-трагикомична пасмина. Комунисти, дедо, болен, бареков, ефенди, баце и тези са черешката на ш@баната торта. Туй то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и да са го направили,

    02 Sep 2022 21:45ч.

    кой знае колко пари са получили от посредниците, спечелили от прекупуване на газа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пульо

    02 Sep 2022 22:03ч.

    Интересен материал, препечатан от личния сайт на другарката Нинова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    03 Sep 2022 0:23ч.

    Няколко пъти пиша, че тези хора не разбират от икономика, те са учили само маркетинг т.е. как да лъжата хората да си купят някаква боклучива стока. Сега се опитват да продадат себе си, но хората вече ги купиха веднаж и вече знаят, че са политически боклуци. Гледам Кокорчо, доста се охранил на държавната трапеза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе тия шмекери на снимката

    03 Sep 2022 1:23ч.

    не трябваше ли вече да са в затвора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    03 Sep 2022 9:13ч.

    чисти и смели вие за идиоти ли ни смятате баща на 3 деца да тича с една .......... по чуждите квартири а другия не признава за сексуалната си зависимост на това ли ви учи евреиския пиар с тези тези все сте спечелили изборите отиваме на избори 2023

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това на снимката някаква кръчмарска компания ли е?

    03 Sep 2022 10:23ч.

    ???????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    03 Sep 2022 12:01ч.

    След като ги видяхме в ролята на "управляващи", на предстоящите избори ПП могат да разчитат единствено на електората на ДБ, с които са си лика-прилика. Да де, но този електорат е на практика незабележим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тримата от запаса

    03 Sep 2022 13:02ч.

    Прилича на абитуриентска снимка, което само потвърждава инфантилността им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    03 Sep 2022 13:14ч.

    За ПП- На мен ми направи впечатление, че стоките в магазина, които са с ниско качество са опаковани с цветни опаковки, панделки и привличат окото на купувача- това е маркентингов трик, който ползват пиарите на ПП. До какво ще доведе това за ПП ще се разбере след изборите. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига, бе!

    03 Sep 2022 18:27ч.

    Стария комунистически вещер Денков пее СДС-арски песни?! Стара комунистическа крадлива муцуна. Където е тоя винаги смърди на далвера, нагласен "конкурс", черни каси.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опорки+++

    03 Sep 2022 19:21ч.

    Стар навик им е да си раздават и държавни и обществен награди за оплакване на бандитска биография, например. Следете сега кого първи ще маркират и ще ви е ясно КОЙ сред тях е отдавна готвен от БКП-то и ДС-то, специално за тия смутни дни.... Сърбина трици да яде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно реалността ги стресна

    03 Sep 2022 19:32ч.

    защото само Нинова беше наясно какво ги очаква на изборите, затова тя до последно се опитва да продължи с уж ново правителство. Ама тези новаци в политиката си мислеха, че софийската десница на жълтите павета е представителна извадка на София, че и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Sep 2022 0:44ч.

    Тия за нищо в политиката вече не стават, дори за коалиране, освен със скапаното корнелско БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи