ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ да излъчи премиер с техния втори мандат

ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ да излъчи премиер с техния втори мандат

ПП-ДБ предложи официално в декларация от парламентарната трибуна ГЕРБ-СДС да излъчи премиер в техния втори мандат. Прочете я Атанас Атанасов с уговорката: "На никого не се молим". Срокът за отговор на партията на Бойко Борисов е до момента, когато президентът Румен Радев покани втората по численост парламентарна група за връчване на мандата.

 

 

"По Конституция предстои да бъде връчен втори проучвателен мандат. По решение на ПП-ДБ ние потвърждаваме готовността си да го реализираме като национален с ПГ на ГЕРБ-СДС. Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите - подписване на споразумението, съдържащо гаранции за реформи в съдебната система, регулаторите и службите с ясни дати за изпълнение", каза Атанасов.

Предложението е министър-председател да е "взаимноприемлива кандидатура, излъчена от ПГ на ГЕРБ-СДС" и запазване на досегашната структура на МС.

"Да поясним - това не е покана за преговори, това е предложение да изпълним споразумението отпреди 9 месеца. Имаме дълг да предложим реалистична форма за преодоляване на нова политическа криза и го правим, за да не хвърляме държавата в криза и поредица от избори. При отказ ще считаме, че сме изпълнили задълженията си и ще върнем мандата на президента. Очакваме отговор до датата за получаване на втори проучвателен мандат от президента", заяви Атанасов от името на ПП-ДБ.

"Днес е облачен ден за българската демокрация и дали може слънцето да пробие, зависи от тази зала. Или ще последва буря с градушка", прогнозира лидерът на ДСБ. Депутатът от ПП-ДБ заяви, че ПП-ДБ са били "добронамерени и през цялото време стояли в залата. "Дамите от преговорния екип на ГЕРБ 4 пъти напускаха преговорите и не знаехме след това дали ще се върнат", разказа още Атанасов.

Залата, където бяха банките депутатите от ИТН и "Възраждане", избухна в аплодисменти и смях, докато звучеше офертата на ПП-ДБ.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков излезе и обяви, че прочетеното от ген. Атанасов не е молба. 

Това не е молба, а чувство за дълг, каза Петков. И обвини ГЕРБ, че не спазват поетия си ангажимент преди 9 месеца, който е бил за съвместно управление за 18 месеца с ротация само на премиерите.

"Има нещо сложено на масата - има едно споразумение, в което се изисква реформа на правосъдната система не на хартия, а реално. В това споразумение няма делене, има прозрачен процес, не да са майки, не да са бащи на депутати, а да са чисти хора, които защитават обществения интерес", визира той смените в регулаторите. И се прехвърли на службите, които, по думите му, се занимавали само с интриги.

"30 години тези служби работят за нещо друго, освен за сигурността на българските граждани", добави съпредседателят на ПП, като посочи, че всеки хванат шпионин е бил по сигнал на чужда служба. "Вие сте 30 години в тази игра. И знаете ли откъде започва всичко? От чувството за отговорност, за спазена дума. Преди 9 месеца дадохме дума не за 9-месечно управление, а за 18-месечно с единствена ротация на премиери. Когато сте го направили, трябва да си спазвате думата", заяви с емоционален тон и на висок глас от трибуната Кирил Петков. 

Станислав Балабанов от ИТН го призова да се успокои и попита да не е употребявал нещо снощи. Думата "харакири" имала вече нов смисъл, констатира депутатът от ИТН и обяви: "Харакиро". Преди него соцлидерката Корнелия Нинова обяви:"Това беше публично политическо харакири". 

"Единственото, което не направихте, е да застанете тук на колене и да се молите. Единственото, което не направихте, е да предложите Бойко Борисов за премиер", реагира Георги Свиленски и прогнозира, че ако го направят, тогава ПГ на ГЕРБ-СДС ще приеме офертата. Той обобщи, че това е голямо унижение. "Наистина ви съчувствам, наистина ви съжалявам", призна социалистът от трибуната на НС.

Свиленски попита още Кирил Петков относно недоволството му от работата на службите как тогава им се е доверил, за да изгони по тяхно предложение 70 служители на руското посолство.

 

 

Коментари

  • Харакиро

    26 Март 2024 11:02ч.

    Ок, печелите. Предлагам Делян Пеевски за министър прецедател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    26 Март 2024 17:51ч.

    Днес който е гледал дебатите е останал доволен. Онези не се интересуват от нас, а само от нашите данъци......................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия са малоумни 😁

    26 Март 2024 11:03ч.

    Отдалеч им личи, че са евроатлантици 🤪

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    26 Март 2024 12:47ч.

    Много интересен диалог между одесчанин и таджик за българските БТР - и. До към седмата минута. https://www.youtube.com/watch?v=o573c3DPh1A

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, да,

    26 Март 2024 11:09ч.

    загрижили се?? и ще им предлагат!?! Те нямат оправяне, такива са си! По добре да ги махаме от властта изобщо и завинаги, разбрахме ги що за стока са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    26 Март 2024 11:10ч.

    харакиро е добро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    26 Март 2024 11:17ч.

    Знае ли се, кои чужди министри са молили баце да не разтуря седянката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП-ДБ предложиха на ГЕРБ да излъчи премиер с техния втори мандат

    26 Март 2024 11:31ч.

    Коя е тази рижава дама в левия край на снимката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е молба, а чувство за дълг, каза Петков.

    26 Март 2024 11:32ч.

    Oт съседната статия, преди по-малко от година - Кирил Петков: "Можем да се правим на интересни по телевизията, да казваме "джентълменските уговорки". След следващите избори стоиш до тоалетната на парламента и те заобикалят. Защото истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, вкарахме един кон, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Март 2024 11:49ч.

    Давай баце, оноди Ристю барабар с камбаните, всички да усетят миризмата на прокиш 🤣🤣🤭

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    26 Март 2024 12:00ч.

    Вече става нетърпимо гнусно и ненормално това извратено желание да останат във властта. На луди ни правите. Какмиже да няма ЕДИН С АКЪЛА СИ! ОТВРАТ СТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    26 Март 2024 12:03ч.

    Почвам да чувствам, че напира жалост в мен, а това е лошо! Особено като погледна мон женерал. Но...ще устоя! ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    26 Март 2024 12:06ч.

    Ристю как лошо гледа. А тези така са се закачили като кърлеж за властта, че не можеш да ги махнеш. До вчера беше връщаме втория мандат, днес да, ама не. Този народ наистина има овче търпение .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пло

    26 Март 2024 12:07ч.

    Аре... стигат ви мандати. Махайте се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    26 Март 2024 12:17ч.

    Шок и ужас за шарлатаните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наглеци до последната капка

    26 Март 2024 12:25ч.

    Не, тия не са малоумни. Те са си много добре - просто си искат цялата власт за себе си. Малоумен ще е този, който се съгласи на такова предложение. Какво искат те. ГЕРБ да предложи някакъв фигурант за премиер, а цялата власт и министри да си остане както е било - т.е. у тях. Този премиер няма да има право даже да смени един министър. Какъв премиер е тогава? На какво? На едно голямо нищо? Ако ГЕРБ се съгласи на тази простотия с втория мандат, е свършено с тях. По-добре да се ходи на избори и там тия шарлатани, мошеници и политически трупове, дето съсипаха страната, да си ходят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма що мислиш,

    26 Март 2024 13:27ч.

    че едните са по-добри от другитя? Те могат да се трампят винаги. А нашата полза каква е. Че опира въпросът и до стабилността на държавата. Това трябва да ни е основната грижа и мекеретата да се разкарват. А това донякъде трябваше да вършат и партиите и обществените организации, каквито у нас няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    26 Март 2024 12:27ч.

    Очаквам стадо жълтопаветни протестъри да късат ризи и с неистов рев да кълнат, че демокрацията си отива и трябва да се разделят с жълтите си постове ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е цялото падение на България, събран в една снимка

    26 Март 2024 12:28ч.

    Тази снимка казва всичко. Трябва да се озаглави "Власт или смърт". Като ги гледам тези, и Белене не ги оправя - трябват много сериозни психиатри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По Соломоновски

    26 Март 2024 12:37ч.

    Да предложат Тиквата за мин.-председател, а Шиши за Патриарх на ротационен принцип за по 1 година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Габриел

    26 Март 2024 12:42ч.

    Родих едно недоносче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    26 Март 2024 12:42ч.

    На никого не се молим, свирки ще правим и отзад ще даваме, само да ни вземат на кораба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WzWV

    26 Март 2024 12:47ч.

    Евроатлантиците губят войната в Украйна,защо ни е тяхно правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    26 Март 2024 12:51ч.

    Най-безгръбначните хлебарки. От това по евроатлантическо няма на къде. Гърчовете им са публичен садомазо ритуал на унижение. Бобо и феномена тотално доминираха над това нещо, но гаврата продължава! Цирка е пълен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантизъм

    26 Март 2024 13:14ч.

    Бива ли така? Зад тези четири мъжествени физиономии /вкл. една на жена/,от които лъха на борбеност, жажда за власт и тестостерон, наднича брадясалото женско личице на някаква Кончита Вурст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от Посолтвото

    26 Март 2024 13:14ч.

    Тия ми стоят като отсвирени с 200 от Бибитко! Вече ясно - евроатлантизъм е равно на нагъзурчване пред хегемона за потупване, пошляпване, след свирка и пълна програма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    26 Март 2024 13:16ч.

    МЪЛНИЯ! Николай Патрушев, фактически лидер на Русия: УКРАЙНА Е ОРГАНИЗИРАЛА АТЕНТАТА! П.с: Вадете новите дрешки, докат е време... :((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да се вадят дрешки,

    26 Март 2024 13:31ч.

    но нещата за укрия и партнери отиват към изуй гащи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не върви

    26 Март 2024 13:34ч.

    да се припише делото пряко на ЦРУ. На Украйна по-бива, ама всички са наясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гръм

    26 Март 2024 13:40ч.

    ПП-ДБ имат нужда от психиатрична помощ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    26 Март 2024 13:42ч.

    Баси жалките смешници! Досущ, като господарите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    26 Март 2024 13:47ч.

    Само си представям сега, как ще им дърпат ушите (и не само)на тези дебили от ПП-ДБ, началниците им от Посолството (на ул. Козяк), за този грандиозен провал! Отиде им по дяволите атлантическата Сглобка! Направо ми е жал за бледния молец Ники, който вече ще може да пътува насам-натам, само като турист и на собствени разноски... Чак потръпвам от кеф...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Март 2024 13:54ч.

    еи нещастници спрете се наи после махаите се отвратителни сте аморални хора нямат място в политиката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    26 Март 2024 14:05ч.

    Тия търсят ортаци, които да повлекат заедно със себе си в пропастта! Ако някой е достатъчно алчен и оттам и глупав, нека се върже на стръвта, остава си за негова сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много готина идея

    26 Март 2024 14:16ч.

    Да им сложат денковица за премиер или по-добре направо да и ги продадат за роби. Така ще бъдат надлежно превъзпитани и научени на трудови навици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    26 Март 2024 14:53ч.

    ''Честните и почтените'' днес доказаха отново, защо не трябва да управляват. Те искат всичко, без значение от цената, която другите трябва да платят. Самовлюбени егоисти, за които са важни: властта и облагите и, достъп до бюджета и харченето му, външно признание(хора на повикване и за поръчки), манипулатори...и още, и още...Срам и позор, неуважаеми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    26 Март 2024 14:56ч.

    Умилително е и всъщото време приятно е да гледаш увисналите им физиономии. Каква печал само излъчват: ушите на генерала клепат от мъка, дори мартеничките на Киро са провиснали безутешно. И може би в този момент Кирчо си спомня онова стихотворение, което бе прочел навремето в тоалетната на Харвад - "I came to shit some lonely hearted, I came to shit, but only farted", в приблизителен превод - "От зор дойдох да облекча душата си самотна, напънах се, уви, но само пръднах".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИСТИНАТА

    26 Март 2024 14:58ч.

    Държавата е в криза от момента ,в който се сглобихте и започнахте да управлявате държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песента на Киро! ... И Пеевски ни викна в кабинета :)

    26 Март 2024 15:18ч.

    Кодошлийската песен на Слави и сценаристите, отпреди 8 месеца. Да разведрим малко атмосферата, като ще се мре, поне да не е намусено, а навесело. Баси и битието ни интересно (по Конфунций) ли?! ......... ето тук ........ https://www.youtube.com/watch?v=m2jcGTx9sdU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    26 Март 2024 15:50ч.

    Маямата каза, че до нея има място за тези от снимката! Ха ха ха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циклон, бе

    26 Март 2024 17:07ч.

    Гръмотевично, с проливни дъждове. Код цикламено на зелени патенца. Дръжте тилифона в употребявани капути, сапунените мехури в тенекии от сирене, турете градинските гномове нависоко, а мравоядите под сайванта. Пазете Лена Парапеткова от нови куролации в мръсната вода, че легенът ще изплиска с гръм и трясък. И никакво харакиро преди или след ядене - чувството за олихвен дълг трябва да бъде изплатено до последния шекел. На добър час, мореплаватели! Островът крие съкровището на капитан Грант от изсушени безглутенови пробиотици, а картата на черния Пиар е в тилифона на всеки Маркетингов Враг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Март 2024 17:19ч.

    Абе радваме се, но ми се струва че след изборите пак ще се вземат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evg70

    26 Март 2024 17:42ч.

    Ех, много исках да видя женерал наско шеф на парламента, но уви.... Лош бойко, прееба хубавата пенсия на гнома....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танас

    26 Март 2024 17:50ч.

    Танасе, Танасе, няма да можеш да станеш председател на парламента. Показаха ти македонска наденица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    26 Март 2024 18:06ч.

    Блажени са,низшите духом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 18:38ч.

    След боя от първият мандат следва секса във втория за да изядат торбата сол в скута на Пеевски за третия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само правителство да има, моля ви!

    26 Март 2024 18:41ч.

    Че иначе величественият женерал Атанасофф как ще получава безтаванна пенсия, дето се пада на председателя на НС, с петте си процента одобрение? Влезте му в положението, пред пенсия е, не бъдете злодеи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    26 Март 2024 18:50ч.

    Гнома е пенсионер от миналия септември. Ама пенсия с таван и депутатска заплата от 9-11 х лв са малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много свирепо гледат на снимката

    26 Март 2024 18:45ч.

    Не е по евроатлантически! Широка усмивка, зелееее! Така де, искали България да е на три морета, а тя атлантическа стана, цял океан, не някакви си там локви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 19:04ч.

    При очертаващата се гавра с вторият мандат въпросът е на кого Радев ще връчи третият. Докато не се произнесе КС Радев няма интерес от нови избори (с наложени му кандидат премиери, отделно дали е уместно провален парламент да законидателства-предатавете си БСП да приемаше закони след щурма януари 97). Логично е да го даде на Пеевски, за да запази Копейкин(щото последният ще бъде принуден да прави "технократски правителство за национално спасение" с Буда и Феномена)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадецът на ярмулки

    26 Март 2024 20:19ч.

    Логично е да го даде на Корнела. Майка му е, все пак, и баба на алабала шарлатанчетата. Пък и добре влиза в роля на кауза пердута.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    26 Март 2024 19:23ч.

    Нито ден без нова глупост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 19:43ч.

    По седем на ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Март 2024 19:50ч.

    Мии....сегааа чакаме избори. И както се вижда ПП-ДБ (ако не се избият преди това, щото Ице Носа ще даден заден, като види, че ПП ще го закопаят) я минат 4%, я не. Да видим сега как ще си връщат парите, дето са ги прибрали със щедри обещания. Но май ние ще им ги връщаме, а Киро ще язди коне в Канада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    26 Март 2024 19:56ч.

    Ей ся го му изгледах на Кирето "речта". Много лош актьор. Нема да му дадат Оскар. Има си език на тялото. По всяко движение човек може да познае дали отсрещния е искрен. Кирето определно преиграва. И в "Капките" нема да го вземат. Да си гледа пробиотиците, и ранчото в Канада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 20:16ч.

    Напротив. Кирохиро и Хасан Василев не се вживяват в ролята за да убедят публиката по система Станиславски. Харвард и играят за да убедят себе си. Те са си самодостатъчни, кат тъпа филия минала хиляди километри да си направи селфи в на Мачу Пикчу ти че да си го гледа сама в профила. Инфлуенсъри пар екселанс. Самодостатъчни кат чекиджии. Ще прощавате френският ми, но вместо дисертация компресирам темата в два реда при неизбежно огрубяване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    26 Март 2024 21:09ч.

    Кирча го чака една гризла в студените канадски гори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мене

    26 Март 2024 21:21ч.

    Киро ми хареса с мартеничката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трудно някой би изглеждал по-жалък

    26 Март 2024 22:24ч.

    от тези на снимката. Дори нищожеството Баце изглежда достолепен в сравнение с тях. Смешници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники Маус

    27 Март 2024 6:25ч.

    Киро просто от служене на народа, на хората, няма време да си окачи на цъфнало плодно дърво мартеничката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо доктор

    27 Март 2024 8:19ч.

    БойКики, Кики и пекенез Танас са с торбички под очите, което говори за проблеми вътре в органима им! Ако не са на власт ще им е трудно да принудят някой лекар в България да ги прегледа / лекува! А на островите ще им източат офф-шорните крадени пари, след което ще ги освидетестват и вкарат "за лекуване" в някоя трето-рзрядна лудница сред негри и циг@ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи