ПП-ДБ пращат в Конституционния съд скандален лобист на кредитори и еднополови бракове

ПП-ДБ пращат в Конституционния съд скандален лобист на кредитори и еднополови бракове

Белазелков се подписва и за освобождаването на убиеца на български студент Джок Полфрийман

Номинацията на ПП-ДБ за конститутиционен съдия Борислав Белазелков е троянския кон на „Промяната” в КС - целта е да стане председател на висшата институция, използвайки натиск от страна на премиера Николай Денков и депутатите от ПП-ДБ, твърдят отлично запознати източници.

Настоящият състав на Конституционния съд (КС) са силно притеснени от възможността еднополовите бракове и всякакви скандални решения, които досега не са минавали, да бъдат прокарани от Белазелков, ако заеме високия пост. 

„Пенсионират съдия Белазелков, който създаде съдебна практика в полза на кредиторите и ЧСИ. Заради противоречието в практиката относно давността, която възникна след негово решение сега чакаме тълкувателно решение на ВКС. С едно от последните си решения обезсмисли и перемпцията, като постанови, че независимо че делото е прекратено заради перемпция, ЧСИ не трябва да образува ново дело и всяко действие на кредитора в рамките на прекратеното дело прекъсва давността!?!?!?На практика след неговите решения аз спрях да водя дела за давност, чакайки тълкувателното решение на ВКС. След пенсионирането му ще настъпи справедливост и предвидимост в практиката на ВКС”, пише в позиция на официалната страница на известна адвокатска кантора през 2021 година.

„Интересни случайности в съдебната система не мислите ли? Съдия Борислав Белазелков е председател на състава във ВКС, който ще решава спора между мен и Висш адвокатски съвет, свързан с мащабната репресивна дейност във връзка с дейността ми при защита правата на кредитополучателите! За Ваше сведение Белазелков е известен с цялостната си дейност в полза на банките и частните съдебни изпълнители. Именно той сега ще трябва безпристрастно да решава спора свъзран пряко с работата на защитника на кредитополучателите и длъжниците! Запознайте се с протокола от публичното заседание във ВКС!”, пише Светлозар Николов през 2018 г.

През 2019 в. „Труд” пише в своя статия, че едва 15% от съдиите у нас са се обявили в защита на решението на тричленен съдебен състав на Апелативен съд-София за предсрочното условно освобождаване на убиеца Джок Полфрийман: „Подписали са се цялата върхушка на ССБ, която в последните дни е заета да адвокатства на Калпакчиев, както и бившите председатели на организацията - Мирослава Тодорова, Атанас Атанасов, Борислав Белазелков и други съдии, участвали в редица събития на ръководения от Калин Калпакчиев съюз.”

 

 

 

 

Коментари

  • Абе

    15 Яну 2024 18:51ч.

    Белазелков Ами то само фамилията като му чуеш......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Яну 2024 19:03ч.

    Е вие кого очаквате да номинират ? Някой честен и почтен ли ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Яну 2024 19:06ч.

    Няма нужда да се четат детайлите за художествената съдебна самодейност на този. Един поглед на физиономията му е достатъчен, за да разбереш що за клиничен случай е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    15 Яну 2024 19:12ч.

    И този от амбициозните некадърници, купили си диломите в ковачниците на нови кадри за окупационната власт. Кръглата маса се оказа черна дупка за България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Яну 2024 19:13ч.

    Опитват да доизродят съвсем съдебната система, като в САЩ. https://www.politico.com/story/2016/08/george-soros-criminal-justice-reform-227519 ...Резултатите ще са плачевни: https://www.heritage.org/crime-and-justice/commentary/george-soross-prosecutors-wage-war-law-and-order

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БКП-Крушка с опашка

    16 Яну 2024 9:50ч.

    Белазелков не е ли син на бившата спец-нотариуска на комунистическата- и ДС-номенклатура от преди 1990г. Белазелкова?! Която уреждаше и регистрираше незаконните имотни и материални "придобивки" на правоимащите номенклатурчици?! С информацията и документите, с които разполагаше се отваряха и се отварят пред Билазелков всички партийни кадрови врати - от тези на Светла Даскалова (30 години министър и кадровик на правосъдието, съда, прокуратурата, .... ), та до Боки, Кики, БойКики, Кокор, пекенез Танас, Шиши, Красьо Черничкия от Плееен, Красьо чипононосия Влахов от Плевен (предишния назаначен за констит., съдия от БОКо), разните БКП-президени назначавали БКП+Б3НС+ДС-номенклатурчици за конст. съдии, .......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    15 Яну 2024 19:12ч.

    Без такива ! Да се докаже - да си смени пола, после КС !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв е този

    15 Яну 2024 19:29ч.

    ПАРАД на всевъзможни изроди?!... "Няма и ден без някоя простотия!" - това може да бъде девиз на живота ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грозни далавераджии

    15 Яну 2024 19:34ч.

    Прилича на Етиен Леви, нищо чудно да е от род Леви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цура

    15 Яну 2024 19:54ч.

    То че ще ги гласуват в НС е ясно. Остава надеждата Радев да не присъства на клетвата, за да има фактически неизпълнен съдебен състав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кви са тия гнусотии, а ?

    15 Яну 2024 20:05ч.

    Не така ! Белазелков е съдия от висока класа. изключително висока класа. И заслужава уважение и почитание. А това момченце Николов непрекъснато твори глупости и скандали и нищо друго. Освен това е и просто , ама много просто. Белазелков е юрист ,само юрист и пак юрист с мисъл в главата си. Така,че еднополови, петполови и т.н са глупости и простотии от кретени и нискочели примати. Кой знае ,какви гадости и гнусотии може да измислят разни нищожества за един почтен и свестен човек. Е ако Белазелков не е достоен за Конституционен съдия, кой бе кретени малоумни. Няма значение ,кой го предлага. Тоя съдия не е слугувал на никого освен на закона ,юриспруденцията и съвестта си . Има и такива хора ,които в кочината са останали хора и като такива достойно са се борили с простотията и тъпотата ! А за онова момиченце то само трябва да се откаже .То няма поне 15 г. юридически стаж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я стига глупости!

    15 Яну 2024 22:18ч.

    Това противоречи с политиката на ППДБ/ЛГБТ да издигат зависими некадърници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил

    16 Яну 2024 14:55ч.

    Подкрепям! Коментарите тук са на хора, които са много, много далеч от съда и от правото, не това , за което се иска и за което се "бори" тълпата. Което важи и за автора на статията, и за набедения адвокат Николов. А за него - абсолютно вярно е казано в коментара, елементарно момче, напъващо се да влеез в политиката на всякакви избори, знаем си го във Варна. Прочие, има маса колеги адвокати, които гръмко обявяват, че каузата им е борба срещу монополите и след това започват да се самовеличаят с уж успехи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русоробите не са българи!!!

    15 Яну 2024 21:22ч.

    С Белазелков и Атанасова в КС мунчо радев ще има само пет свои марионетки, срещу седем против, в НС сглобката има нужните за импийчмънт 160 гласа, в КС - също е мнозинство, и след като разследването за престъпленията по пътя на копринката покаже, че и мунчо е замесен, нищо не може да спаси мунчо, който е най-голямото проклятие на България и Борисов и Доган са се заели с изхвърлянето му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @21:22 ч. - горкият, чети бе! ВВС колежът „Максуeл“ в САЩ: Румен Радев е бъдещ стратегически лидер

    15 Яну 2024 21:48ч.

    „Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, „воин от ХХI век, готов да печели и да въздейства на стратегическо ниво”- пише в дипломата на българския държавен глава, издадена от Военновъздушния колеж „Максуел” в САЩ. В периода юли 2002 - юни 2003 година настоящият български президент завършва успешно във военновъздушния американски колеж 10-месечен курс по „Стратегия, доктрина и военновъздушни сили”, „Въоръжена борба”, „Проучвания по международна сигурност“ и „Лидерство и етика”, които развиват умения за критичен анализ и стратегическо мислене, става ясно от документа. ... одполковник Румен Георгиев Радев се дипломира през юни 2003 година с академично отличие като магистър „Стратегически проучвания” след 44-седмично обучение във Военновъздушния колеж „Максуел” в Алабама. Това пише в дипломата на държавния глава от американското военно училище, подписана от генерал-майор Бентли Рейбърн, с която „Дарик“ разполага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Яну 2024 22:35ч.

    Радев е американски агент, другарю активен борец срещу нещо си! И той няма как да е "най-голямото проклятие" на България, тъй като заема пост с ограничени функции, а служебните му правителства управляваха общо няма и две години, а за толкова кратко време няма как да сътворят най-големите злини. За разлика от Тиквата, който от близо 15 години копае гроба на Родината, както и Доган, който от 35 години работи срещу Отечеството. А кирчовците за седем месеца сътвориха повече поразии, отколкото Тиквата за един от мандатите си. Затова "най-голямото проклятие" за България е "сглобката" от най-големите некадърници, бездушници и крадци - Тиквата, Шиши, Плъха, Дебила, агент Ристьо, ген. Гном и Кокорестия, плюс техните свити от близки, които изсмукват Родината ни като тлъсти пиявици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Небългарин

    15 Яну 2024 22:46ч.

    То да си българин е пълен срам, няма по-голям срам! Ма нищо ДПС ще ги оправят българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    15 Яну 2024 21:24ч.

    Точно така е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • име и антропологични белези

    15 Яну 2024 21:38ч.

    показват, че не е българин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Яну 2024 21:51ч.

    "Белазелков" - тва моминската му фамилия ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъъъ не!

    15 Яну 2024 22:20ч.

    Моминската фамилия на баща му е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свършиха ли се магистратите, че ПЕНСИОНЕР тикат за Конституционен съдия?!

    15 Яну 2024 22:00ч.

    Над 22 години е съдия във Върховния касационен съд. През май 2021 г. се пенсионира. ВКС е последна инстанция, а този 22 години е все съдия последна инстанция. И не се е корумпирал. 22 години колко мандата прави, конституционните съдии са такива само 9 години. Свършиха ли се нормално работещите магистрати, че прибегнаха до пенсионера 68-годишния Белозелков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майор Майор Майор

    15 Яну 2024 22:33ч.

    Тоя Белогъзов ме подсети за ген. Шайзкопф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Яну 2024 22:48ч.

    Очакваната инкарнацията на Белозелков от съдия в конституционен таккъв е напълно закономерен и заслужен акт, своеобразен венец на неговата кариера. За всяка зелка, колкото и да е бяла, крехка и свежа, настъпва моментът, в който за да оцелее, тя трябва да се трансформира в кисела такава. Подобен преход е по силите само на най-отбраните белозелки. Ако зелките са загнили, омекнали и измръзнали – не бива да се експериментира с тях. Туршията приготвена от такива зелки омеква, а зелевият сок се проточва и потъмнява. На повърхността се образува гъста бяла покривка, а характерната им миризма е доста неприятна и позната на всички. Първото нещо, което трябва да се направи с подбраните за отуршияване зелки, е те да бъдат почистени от зелените външни листа. Задължително, при това много внимателно, следва да се прегледа професионалната биография на зелките-кандидати за трансформация в кисели ттакива. Всички техни пожълтелите и загнили листа безкомпромисно трябава да се премахнат. След това кочанът на всяка, допусната до вкиселяване зелка, се разцепва на кръст на дълбочина 4-5 см. После зелките се измиват и подреждат плътно в бидон или каче, като се обръщат с кочаните (главите) нагоре. За подобряване вкуса на зелето и сока, по препоръка и рецептура на парламента, може да се добави хрян и царевични зърна. Допустимо е белозелките и конституционният им сок да бъдат оцветени чрез добавяне на няколко сини зелки. Всички, приети в съда зелки, се заливат със саламура, приготвена от вода и готварска или ситна морска сол. На 10 литра вода се добавят 400-500 г сол. Сместа се кипва, прецежда се и се оставя да изстине. След това всички конституционни зелки се притискат здраво с дървена кръстачка и речен камък от Искъра. Успешната инкарнация на белозелка в туршиено-кисела такава изисква регулярно претакане на конституционния съд. Препоръчва се най-малко 3-4 пъти, като особено важно е това да не се пропуска през първите няколко седмици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влакът е композиран

    16 Яну 2024 1:41ч.

    Не познавах конкретните героични дела на новоизпечения конституционен съдия, но бях напълно сигурен, че има такива. Чаках търпеливо да дойте моментът, когато те ще се разкрият с цялата си прелест. Чух едно хвалебствено слово на кирето, който едновременно правеше реклама на ПП и Белазелков, казвайки смислово: Ние избрахме един много изявен юрист и също човек с ярка гражданска позиция! При произнасянето на тези думи моментално ми светна, че се подготвя някаква голяма гнусотия и нещата вече започват да придобиват форма. Разбрахме за гражданските подвизи на Белазелков. Да ви напомня за още едно обстоятелство, за което мнозина може и въобще да не са чували. Преди две години, по повод на пенсионирането му и с активното лобиране на изявени демократи, които сега са ппдб, Белазелков е предложен за връчване на високо държавно отличие - орден Стара Планина. Процедурата е започнала, но по неизвестни причини не е завършила. Папката е заседнала някъде по пътя без движение! Демократите обвиняват Радев. Не познавам детайлите и не се наемам да твърдя - кой, защо, как. За деса от психодиспансера повече въобще не искам да се споменава. Тя има някакви човешки качества, които доказа особено във времената на партизанстването на БХ - той се криеше по гори, села, паланки и горски хижи. Проблемът е, че тя въобще не е юрист и дори формално не отговаря на изискванията за поста. Ама пък, кой се интересува от това?? Правилата и правото бяха убити. Методично, разсъдливо, жестоко! Няма съмнение, че парламентът ще гласува, но Ако Радев се яви на клетвата на тези двамата, да знае, че дава брадва в ръцете на личните му обезглавители. Белазелков ще го направи с огромно удоволствие! При Деса ще е малко по-сложно. Скромното ми мнение е, че БХ не я иска при себе си и направи необходимото хем да я разкара под благовиден предлог, който хем прилича на награда, хем я убива като политик. При тази очевидна липса на читави хора около него, това е доста странно, нали! И двамата знаят достатъчно мръсотии един за друг, но в особени случаи Той ще продължи да я командва грубо и безцеремонно, докато тя няма да смее и да гъкне пред него или пред обществеността. Поне докато БХ продължава да е важен за посолството. После може да му стане тесно! Радев, предупреден си, ама ти и сам си знаеш! Приготви се да ползваш онзи демократичен инструмент, който Синоптикът приложи на съдия Венета Марковска. Без основание, при това! Скалъпиха един фалшив донос, тя щеше да си търси правата! Къде??? А-аа, вярно в съда, което вбългарската политика е равносилно да се обадиш на Арменския поп! Влакът замина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    16 Яну 2024 6:50ч.

    Нека направим следния експеримент. Спираме на улицата сто случайно избрани минувачи. Любезно ги питаме какви са искали да станат, когато са били малки. Навярно пет-шест от запитаните грубо ще ви напсуват. Още толкова ще ви покажат с ръка неприличен жест. Останалите приятно ще се оживят и добродушно усмихнат. Спомените мигом ще ги пренесат във времето и най-вероятно ще ви дадат някой от следните отговори: пожарникар, боклучия, космонавт, проститутка, моряк, кукла Барби, митничар, килър, наколна танцьорка, маркшайдер, депутат и какви ли не още глупотевини. Обзалагам се обаче, че никога няма да попаднете на човек, който да признае, че детската му мечта е била да се инкарнира в конституционен съдия. Това е така, защото конституционният съд е най-тайната и загадъчна масонска организация. В нея членуват само проверени хора, удостоени с масонска степен по-голяма от магистър на киселото зеле. Членовете на тази завера дават дават страшна клетва, забраняваща им да споделят каквото и да е своите странни занимания. Тези избраници ходят на работа твърде рядко. Ако годината не е високосна, работните им дни са точно 11. Обикновено се събрат в специална сграда. Всеки от тях има просторен кабинет с прислуга. Преди заседаниесъдиите се преобличат и медитират поне час. Униформите им са твърде загадъчни, съобразени с дейността, която изпълняват - баене и правене на контагьозни магии. Всеки конституционен съдия има четири ката униформи - две зимини и две летни, съответно парадна и строева. Това са тоги, ръчно изтъкани от съчуанска коприна. Обагрени са в цвят на конгоанска вишна. Изработват се в шивалнята на Синодалната палата, а дизайнът е на една от учинайките на великия Хуго Бос, проектирал великолепните униформи на СС. Под копринените тоги съдиите са задължени да са съвършено голи. Това е едно от трите им основни задължения. Всеки съдия получава по щат и отърлица с магически свойства. Огърлиците се произвеждат от секретна фабрика в Гуанджоу. Изработват се само от капачки на бира Фън Чу Хуа, изпита при пълнолуние лично от китайския дракон Му Ци Хуао. Облечени в униформи с всички регалии, съдиите се събират в залата за контагьозни магии. Съдията-тамада командва: "Тогите събличи!". Всички остават добидюс голи, епелирани с гладкост на бебешко дупе. После тамадата подава командата "Заседанието почни!". То протича приблизително така. Съдия #1: Хайде, бърже кръг сторете, / Мърши всякакви хвърлете / да се смесят във котела: / първо жаба мекотела / тридесет и един ден / в сън под камъка студен / своята пъпчива гнус / пълнила с отровна слуз! / Съдия #3: Плам, пламти! Котел, бълбукай!/ Адска смес, мехури пукай! / Съдия #5: Рибица от блатен смок, / остро жило на слепок, / мъх от прилеп, клюн на сова, / от усойница отрова, / кълка на дъждовник гаден, / пух от бухал кръвожаден, / рог на охлюв, кост на пес, / в общото вариво влез! / Заседанията на съда нямат фиксирано времетраене. Прекратяват се веднага щом се чуе кукуриг на еректирал петел или псувня на пиян таралеж. Край на първо действие. Завеса. PS За по-любопитните ето характерна снимка от началото на едно заседание на КС https://glasove.com/media/2023/12/07/140916/1010x570.png?_=1701963426

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ритуално зидане

    16 Яну 2024 10:50ч.

    Ефрейторе, много находчиво е предадена атмосферата и духа на работния процес. Съжалявам, че нямам твоя талант, та не мога да си позволя да предложа на публиката свое субективно виждане, но много ми се иска да прочета някакво (твое) мнение относно тайните, мобилизиращи и укрепващи колектива ритуали! Със сигурност ги провеждат при някаква договорена поредност, честота на случване?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    16 Яну 2024 7:55ч.

    ППДБ нищо не могат да направят без ГЕРБ, така че ако тоя соросенок някак си стане конституционен съдия, това ще е само заслуга на ГЕРБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Х*й

    16 Яну 2024 8:33ч.

    Джендърите изкараха лице пак. Сякаш извадено от задника на сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    16 Яну 2024 9:59ч.

    Е, вие от тях нещо смислено ли очаквате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ася

    16 Яну 2024 11:29ч.

    Изобщо не се изненадвам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или с две думи – пе@ерастия до шия!

    16 Яну 2024 19:07ч.

    В този ред на мисли, предложението на ППДБ именно бившият съдия Борислав Белазелков да стане член на Конституционния съд далеч не е случайно, като по всяка вероятност с неговия глас в последствие ще бъдат прокарани всички онези безумни идеи, присъщи на съвременния неолиберален ум. Или с две думи – педерастия до шия! Като прибавим към това и информацията, че ППДБ искат да направят Белазелков председател на съда, изглежда всичко си идва на място. Особено предвид факта, че Белазелков бе един от съдиите, които най-страстно лобираха за освобождаването на убиеца на Андрей Монов – Джок Полфрийман. Нека припомним, че австралиецът бе осъден през 2007 година на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов, но бе предсрочно освободен след решение на Софийския апелативен съд, по-късно потвърдено и от ВКС. Основен “адвокат” на съдийския състав, освободил тогава Полфрийман, бе именно лицето Борислав Белазелков. В същото време за Белазелков е известно, че именно той обрича хиляди българи да бъдат „вечни длъжници“, тъй като в рамките само на 2-3 години, 2 негови безумни съдийски решения облагодетелстваха само и единствено силните на деня, а впоследствие самият той „кеш-аутна“, или с други думи – бързичко се пенсионира… Според мнозина юристи, именно решенията на Борислав Белазелков са първопричина съдебната практика през последните години да се промени дотам, че да превърне кредиторите, монополистите и банките в единствени печеливши при определен тип дела. Случайност? Едва ли, коментират още колегите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елена

    16 Яну 2024 19:44ч.

    То тия само боклуци могат да изтикат напред

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милко

    16 Яну 2024 19:44ч.

    Епохални боклуци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лили

    16 Яну 2024 20:08ч.

    Тия ще пратя всякакви долнопробни хора във властта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елица

    16 Яну 2024 20:09ч.

    Е то там в ПП и ДБ нямат много кадри…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    16 Яну 2024 21:17ч.

    Това за оня Полфрийман не беше толкова черно-бяла история. Но иначе предполагам е боклук, щом го предлага тази партия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    17 Яну 2024 6:39ч.

    Цялата им работа на ПП-ДБ е една такава сбъркана, много далече от нещата, които обещаваха на избирателите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краимира

    21 Яну 2024 12:24ч.

    Христо Иванов пак си прави устата да се намъкне в управлението и за това се опитва да мъти водата на другите. За това и на изборите се оказа, че подкрепата за него е стопена до някакъв санитарен минимум и ако не беше ниската избирателна активност нямаше и да видят парламент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калин

    21 Яну 2024 20:25ч.

    Белазелков е поредната „Калинка“, която ПП-ДБ си нагласят, за да им бъде удобно на тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи