ПП-ДБ отказват участие в кабинета. Асен Василев: Мария Габриел е най-новото и най-красивото лице на мафията в България

ПП-ДБ отказват участие в кабинета. Асен Василев: Мария Габриел е най-новото и най-красивото лице на мафията в България

Няма съгласуване на представения от Мария Габриел състав на Министерския съвет. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков след спешна среща на лидерите на ППДБ и парламентарата група, която се проведе в централата на ДСБ на ул. "Кърниградска" в столицата.

Мария Габриел уби доверието в себе си! Жал ми е на нея и ме е срам за Борисов, каза Кирил Петков.

Такова чудо не е имало, заяви Атанас Атанасов.

Това е една от най-големите фалшификации в историята на България, такава не е имало. Този състав няма как да мине през пленарна зала, допълни Асен Василев. "Мария Габриел е новото красиво лице на мафията", каза още той.

 

"Няма как да се гласува този състав, при положение че половината от министрите сме тук и не искаме да участваме", уточни Николай Денков.

"Днес сме свидетели на абсолютна безпрецедентна подмяна в новата демократична история на България", каза Христо Иванов. 

"Предложеният състав не е съгласуван с ППДБ. Това е проектосъстав на ГЕРБ/СДС, без да е съгласуван с нас. Немалка част от номинираните за министри не са давали съгласието си да участват в кабинет с този състав. Подготвил съм декларация, че не искам да участвам в този състав. 

Няма съгласие и в споразумението. Единственият подпис под него е на Мария Габриел. 

Няма решение на нашите колективни органи, че бихме могли да участваме в такъв състав на МС. 

Изрично казахме на колегите, че след като приключат преговорите имаме нужда от време, за да обсъдим с нашите колективни органи. 

Нищо не налага такова бързане. Имаше няколко спорни точки. Бяхме готови да преговаряме, но ГЕРБ/СДС напуснаха преговорите и отидоха при прездидента 

Всичко това ни кара да смятаме, че се е симулирал преговорен процес", каза Денков. 

Кирил Петков добави, че днес безвъзвратно е загубил доверието си към Мария Габриел.

"Днес тя показа, че няма качествата да бъде премиер. Поддаде се на Борисов и сигурно на г-н Пеевски. Жал ми е за нея, а за г-н Борисов ме е срам. Той не се появи нито за момент, не си вдигаше телефоните. Използваше четири жени, криеше се зад тях, защото нямаше мъжеството да каже, че не може да приеме следния кабинет. Вълкът козината си мени, но нравът не", добави Петков. 

"Днес Борисов избра своите стрхаове, своята дружба с г-н Пеевски пред България", каза още той. 

"Такова чудо не е имало", обяви ген. Атанасов. 

"Г-н президент, половината от хората, които са посочени от вас като кандидат-министри, не са дали съгласието си за това. Оттеглете указа си", призова лидерът на ДСБ. 

"На второ място към председателя на Народното събрание - да не включва в дневния ред точката за гласуване на ново правителство", каза още Атанасов. 

"Мисля, че сме свидетели на една от най-големите фалшификации в съвременната българска история. Такова чудо не се е случвало - да бъда вписан като министър, без да съм дал съгласие и без да съм видял другите министри. Това е акт или на наглост, или на безобразие, който нито един човек, който иска да е премиер, може да си позволи", сподели и Асен Василев. 

"Вместо красивите думи от Европа, видяхме селски тарикатлъци", добави той. 

"Г-жа Габриел вече не е част от решението, а част от проблема - новото и най-красиво лице на мафията в България", обвини Василев.

 

 

Христо Иванов разказа хронология на преговорите. 

По думите му са правени множество опити да се взриви преговорния процес. 

"В споразумението има спорни въпроси. Ние не сме го подписвали. Имаше разговори по отношение на различни предложения за министри. За министър на електронното управление ние предложихме девет души. Десетият човек беше предложение на г-жа Габриел. Бяхме готови да го приемем, свързаха се наши хора с него, оказа, че с него не е говорено. Това трябваше да е предвестник на това, което виждаме. Те прекъснаха преговорите, без да е необходимо. Предлагахме различния решения, компромиси за всяка тема", обяви лидерът на "Да, България". 

В процеса на тези разговори попитахме г-жа Габриел дали има шанс да внесе несъгласуван състав на кабинет, тя отговори: "Не, това не е Мария Габриел." Не знам какво видяхме днес. Не съм си го и представял, че ще внесат предложение с министри, с които това не е съгласувано", каза още Иванов. 

"Спорът вече не е за един или друг министър, а за това как ще е възможно да се взимат политически решения, да се правят компромиси. Как ще практикуваме политика", попита той и добави, че това решение ги праща в абсолютно непознати води, които не са описани в Конституцията. 

"Пеевски и Борисов постигнаха своето - взривиха всичко", отсече лидерът на "Да, България". 

"Наблюдаваме тежко нарушение на Конституцията - връчването на имена с министри, които не са дали съгласието си. В Министерство на правосъдието направихме всичко възможно да има изцяло нов изработен Закон за съдебната власт. 200 страници, 500-600 разпоредби. Отговарящ на всички препоръчки. Очевидно е нежеланието на ГЕРБ и ДПС в този парламент да се пристъпи към гласуване и приемане на този закон", каза правосъдният министър в оставка Атанас Славов. 

Той също подписа декларация за отказ за включване в състава на Министерски съвет. 

Андрей Цеков също обяви, че не е дал съгласието си за участие в кабинета на Мария Габриел. Той също е депозирал заявление, с което изразява несъгласието си да участва в един неконституционен кабинет. 

Катя Панева също показа такава декларация.

"Писмените споразумения се одобряват с подпис. Когато ви покажат подпис, тогава може да говорим за одобрение. Това беше жалък опит - с г-жа Назарян обсъдихме няколко текста, казах й, че имаме неизяснени въпроси. Догоних ги по коридора и им казах, че нямаме подписано споразумение. Единият прост факт е, че няма подпис", каза Христо Иванов. 

"Няма как да се гласува този състав, при положение че половината от министрите сме тук и не искаме да участваме", уточни Николай Денков.

Кирил Петков обяви, че връщали обратно темата каква България искаме да имаме. "Това, което се случи днес, не е нормална европейска държава. Съжалявам, че европейското лице на Мария Габриел беше използвано от Бойко Борисов, обяви съпредседателят на ПП. 

"Името на Тодор Тагарев никога не е слагано на масата за обсъждане през тези преговори", каза Денков. 

"Единни сме - ще бъдем единни както в във властта, така и в опозиция. Това да е ясно на тези, които организират този пуч", обяви Атанасов. 

Асен Василев също каза, че си е направил отвод и този състав на кабинет не може да мине. 

"Никой не успя да ни огъне. Отстояхме принципите си", завърши Кирил Петков под аплодисментите на цялата парламентарна група на ППДБ.

 

 

Коментари

  • Съвсем логично най-големите циркове ще са точно на финала

    19 Март 2024 19:44ч.

    Тепърва предстои на трупата да ни покаже всичките си номера 😄

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъкмо публиката си тръгна и те изкараха маймуните на арената пак

    19 Март 2024 20:07ч.

    Самият дресьор е в недоумнение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Габриел нила новото лице на мафията.. а старотро го гласуваха да отиде в Конституционния съд!

    19 Март 2024 21:00ч.

    Деси Атанасова се измъкна суха от водата защитена от чистите като сълза перачи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    19 Март 2024 21:07ч.

    били разочаровани от европейското лице на България, отстъпила на борисов, ами тя е пратена в ЕП точно от борисов, много ѝ се искаше на еврокомисарката да стане премиер, ама не и слава Богу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Тепърва предстои на трупата да ни покаже всичките си номера"

    19 Март 2024 22:20ч.

    Номера на трупата се нарича "магария". Ето го - donkeys roll around in the dust: https://www.youtube.com/watch?v=UaVZ34vh_-E

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как се храни "лицето"без РЕКТУМ

    19 Март 2024 22:27ч.

    Недохранена "мафия" ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сценарий

    19 Март 2024 22:41ч.

    Сега има два варианта- щом не щете -отиваме на избори, или на ваше място ГЕРБ в зала гласува други ,техни министри- и става кабинет избран от тях. Май и в двата варианта вие ще пиете една студена вода. Ако целта им е била да ви подложат динена кора и най-после да ви натикат в трета глуха-браво за брилянтния план по който ви поставиха пред свършен факт. Сега си вземете претенциите за незаобиколим фактор и чао.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    19 Март 2024 19:46ч.

    Чичо Кенет, кажи на Галя да звънне няколко телефона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vogon Jeltz

    19 Март 2024 19:55ч.

    Чичкото може скоро да бъде отзован за консултации, или заменен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле... Леля Асенв го играе толкова бясна, че...

    19 Март 2024 21:52ч.

    ...дори е готова да обиди красивото лице на Габриел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    19 Март 2024 19:50ч.

    Пасмината вие,всеки е захапал и не пуска кокала.Глутница озверели псета се ръфат обезумели от алчност и жажда за власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без хляб зрелища

    19 Март 2024 20:34ч.

    Вземай пуканките народе и сядай да гледаш най-голямото шоу и маскарад ! "Такова чудо не е имало !" - както казва един минигенерал. Хиляда тревожни въпроси витаят във въздуха като един дамоклиев меч ! Пепейците загубиха всякаква позиция с тяхното ала-бала и "огромните" им 3-4 % избиратели . Сега ще лъснат и гимнастическите изпълнения във финансовите дела на леля Асена. Очакваме включване на Лена и хубаво да ги оплюе! Какво ще стане с фирмата на Тагаренко за дронове /уж на жена му/ ? Ще ни вкара ли във война Гаджев натегача ? Надяваме се на хубави зрелища /без хляб/ и ръкопашен бой между агитките ! И понеже в мътна вода се лови голяма риба , дали да не се вдигнем и хванем златната рибка , която да ни изпълни едно съкровено желание - всички доказани апаши да бъдат изметени !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, сас шийсе дупкитата и сиксяндукуз

    19 Март 2024 19:50ч.

    министари - толкуз. кът спичелът 121 дупкитата мой да кумъндерат па дутугаз дъ нълягът пърцали и дъ мигът кът кучи у лапъвицъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко М. Борисов

    19 Март 2024 19:55ч.

    Дойде като циркаджия - отива са като много жалък престарял циркаджия. Все още остава трудно да се прецени коя циркова школа е по-добра - харвардската или симеоновската. Може да се отбележи обаче, че последният велик български държавник е бил от Магнаурската школа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    19 Март 2024 21:13ч.

    това е най-добрият му ход, според мен, заяви на висок глас, че няма да участва в съставянето на кабинет, предоставя това на кандидатката за премиер, ротацията беше измислена точно заради нея, че със сълзи на очи молела петков да стане премиер, цялата отговорност борисов стовари на нея, а цветанов като подаваше оставка каза, че нищо не може да стане без съгласието на борисов, вторият мандат ще бъде за ПП-ДБ, да видим дали ДПС ще го подкрепят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напред сините мравки

    19 Март 2024 19:55ч.

    Както при Беров

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    19 Март 2024 20:01ч.

    Срам ме е, че такива хора(БЕЗ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО) управляват България! Треторазрядни актьори в треторазрядни пиеси и представления! ПОЗОР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    19 Март 2024 20:04ч.

    ЦИРКАДЖИИ!!! СРАМ И ПОЗОР СТЕ ЗА ВСИЧКИ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игхигкгйгугу

    19 Март 2024 20:06ч.

    Тези нямат и 5% реална подкрепа от българите! Като какви се изживяват?!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    19 Март 2024 20:09ч.

    хахаха, Доверие и кирчо и кокорчо, двамата изпечени лъжци и мерзавци да говорят за доверие. Да ги минат с 200, не - с 300, пак им е малко!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приключваме промяната

    19 Март 2024 20:10ч.

    Марш в небитието, отрепки! Проклето да е семето ви вовеки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    19 Март 2024 20:53ч.

    Въпреки преизобилните основания, нека не кълнем. Да не падаме дотам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия са настъпиха банановата кора на Демокрацията..

    19 Март 2024 20:14ч.

    Тепърва ще усетят болката в задкулисието😂

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин

    19 Март 2024 20:14ч.

    Хихикаю смехом ! Болгары - прекрасние актеры , молодцы ! Спасибо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    19 Март 2024 20:23ч.

    Ми дайте на нови избори тогава. ГЕБР и ДПС са стари обиграни кучета. Не ги харесвам, но това са много хитри политици. Паднахме им в капанчето. Сега нито на избори ще вземете същия процент, нито ще можете да вземете нов мандат. За 9 месеца хората толкова ви "заобичаха", че направо се чудя как не ви носят на ръце по улиците? Хората не искат послушни схемаджии, слушащи и козируващи на външни сили. Защо Бойко се задържа толкова време? Защото простия народец припадаше по "мускулите му". Защо унгарците си искат Орбан, а руснаците-Путин? Такава е народопсихологията тук. Не гледайте западняците. Те са свикнали да има там някакви политици, които да им решават проблемите, да си живеят спокойно, без сътресения. Половината австийци не знаят кой им е Президента. Шведи, холадци-също. Ако питаш някой швед кой им е прайм-министъра, едва ли ще ти отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Georgi

    19 Март 2024 20:50ч.

    Не сравнявай Орбан с Банкинския Тъпанар!А пък с Путин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    19 Март 2024 21:55ч.

    Не сравнявам. Сравнявам народопсихологията. Преди така всички се юрнаха на Царя. Яд ме е, че тоя народ е Мека Мара. Приоритетите са ни сбъркани. Масата се вдигна на простест заради някакъв футбол. Но не се вдига така когато очевадно ни варят бавно като жаби. Явно не усещаме, че бавно ни сваряват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хабиби

    19 Март 2024 22:58ч.

    Народът бил "Мека Мара"?По-полит-коректно е Тъпа Мара или ПростоМара.Става и Заспала Мара.Докато спи.Иначе пак си е Тъпа Мара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    19 Март 2024 20:23ч.

    Пеевски-намагнитеният конститунционалист- индукционен мандатоносител . И обещавам година скромно да си мълча докато забравите в тоя сезон ролята си на канарчета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    19 Март 2024 20:25ч.

    ""Никой не успя да ни огъне. Отстояхме принципите си", завърши Кирил Петков " Кирил Петков и принципи- "Магаре и космос" Ха ха ..! С 200км.ч.......!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    19 Март 2024 23:52ч.

    Никой не е успял да ги огъне, защото са гумени аморфни барбалячовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    19 Март 2024 20:27ч.

    Това била една от най-големите фалшификации в историята на България!? Боже, тези нямат нито срам, нито страх от Бог и народ. Щом не се върви по гайдата на малцинството, то вдига шум до небесата. Защо! Защото става въпрос за власт и много пари! 34 години мнозинството търпи и мълчи. Но да не разчитат на безкрайното търпение на мнозинството. Българите сме търпелив народ, но всичко има граници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали

    19 Март 2024 21:39ч.

    Какво общо имат тук оФчите българи с разигралото се днес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много важно е

    19 Март 2024 20:36ч.

    Как ще гласувате в НС. И дали вторият мандат ще бъде сглобен с поредните измами и уж реформи. И ако не се споразумеете, третият мандат е редно да се даде на Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Март 2024 20:36ч.

    Тия са толкова тъпи, че се самоизобличават с "новото и най-красиво лице на мафията", демек ГЕРБ, с които довчера тези бяха в коалиция. И явно някой от ПП-ДБ ревнува, че са го заменили в топлото място в скута на Шиши, щом реват, че "Днес Борисов избра ... своята дружба с г-н Пеевски пред България". Твърдения все на шизофреници, които се държат така все едно допреди няколко часа не бяха първи дружки с Боко и Шиши, и бяха готови на всичко само и само да са във властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    19 Март 2024 20:39ч.

    Абе Кирче...Обади се Ленчету да фърли детиту си на оня рогоносец...и да се разтушите тая вечир...бимумайкята тая вечер...малко оргазми и кристали и утри си на шест

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опа Шошо!

    19 Март 2024 20:50ч.

    И мумурандуми! Ама от зелените!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекрасно, Хм...

    19 Март 2024 22:34ч.

    Но ако позволите: детиту се пише "дИтету", а шест "шес".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вместо

    19 Март 2024 20:46ч.

    Гърмежи на шампанско май ще има варене на жито...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе!?

    19 Март 2024 20:48ч.

    Асена да не смени резбата заради Марийка? Газ педал, модел линеен. Както казала Марийка: "Ей, Иванчо, с две думи и ме нави!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цугцванг

    19 Март 2024 20:49ч.

    Жалкарите-властолюбци от ПП-ДБ нямат полезен ход, почувстваха се прекарани с 200 и бяха жалка гледка в неделя и днес. На Ники вече не му се пътува, въпреки, че променят структурата заради него, Киро в истерия - Габриел е лицето на мафията, гласът на Асена трепери - за него Габриел не е европейка, а селски хитрец. Набеденият за юрист и генерал Атанасов, виждайки, че му се изплъзва председателското място в парламента, моли мразения от него Радев да оттегли указа, Христо му се иска да стои още в скута на Пеевски и мънка нещо. Жалки, много жалки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мани кафето на зърна свърши

    19 Март 2024 20:51ч.

    Остана само леблебия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изсушен продавач на кисело млеко

    19 Март 2024 20:51ч.

    Огъва се тенекия, арматура. Капут се разтегля, къса или връзва на възел. Седай да пишеш мумурандум и нахрани бебето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Никой не успя да ни огъне. Отстояхме принципите си"

    19 Март 2024 20:55ч.

    Ехааа, "неогъваеми"! Никой не успя да ви "Огъне", но Баце успя да ви опъне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    19 Март 2024 20:57ч.

    Това е театър за пред публика. Вчера бяха заедно при президента, говориха си тайно с него един час, а днес казват, че не знаят за какво става въпрос, не били питани за министри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да и аз това си мисля

    19 Март 2024 21:08ч.

    Че това е един много сложен театър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    19 Март 2024 21:18ч.

    Според мен, заблуждават умнокрасивия си прост електорат на принципа мафия са, не ги приемаме и прочие словесен бълвоч, ама в края на краищата се съгласихме, щото трябват реформи. И искат още нещо за участие във властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    19 Март 2024 22:06ч.

    Или на мястото на оттеглилите се пепейски министри да се състави изцяло гербаджийско правителство, като договорката е пп-дб да бъдат патерица в НС, получавайки контрол върху регулаторите. Така хем пепейците уж се дистанцират от мафията, хем Борисов прави правителство ГЕРБ 4.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добрутро, че бързам

    19 Март 2024 20:57ч.

    Бах ти идиотите! На маймуни ни направихте. Кога разбрахте, че Гаргамел е лице на мафията, къснозрейки такива? Днес ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "половината от министрите сме тук и не искаме да участваме"

    19 Март 2024 21:03ч.

    А какво искате да ви ЕПМ? Искате да сте министри, но "не искате да участвате"? Бацката може да е глупак, може да е простак, но вие сте просто едно НИЩО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • базедовото джудженце

    19 Март 2024 21:05ч.

    Ген. Наско даже е по-малко от нищо. Той е едно много малко нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мушингии а?

    19 Март 2024 21:10ч.

    Шарлатаните си мислеха, че е безопасно да си ортак на Мафията и, че всичко може да им се размине ей така. Неее, мафията не прощава! Тази игра си има железни правила. Този номер, който им извъртя Баце е все едно да им сложи отрязана конска глава под юргана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мазно кафенце, найс а?

    19 Март 2024 21:14ч.

    Вой до небесата, сълзи и сополи. Посранника в амбасадата си къса ризата и пише спешна депеша до дебила: "Маймуните счупиха маймунарника".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • депешата гласи:

    19 Март 2024 21:16ч.

    "Спешно пращайте магнитите, положението е неудържимо!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корлеоне

    19 Март 2024 21:20ч.

    Когато си се хранил досега на една софра с Мафията, познай накрая кой плаща сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анадъму?

    19 Март 2024 21:23ч.

    Разбрахте ли сега, какво точно означава Баце "да ви подкара с 200"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж кой говори

    19 Март 2024 21:13ч.

    Чудо! Днес е особен ден във филмовия живот на трупата. Пуснаха новия трейлър. Пуснаха го в две версии. Цветна и чернобяла. За който както му харесва. Най-накрая показаха главната героиня в повече от три кадъра. Бременна с 19 малки козлета, които отказват да я припознаят за мама и да се родят отново. Няколко искат незабавно да бъдат изрязани от кадъра. Други още мислят, дали да се оплачат на арменския поп или на хаитянския си гуру. Всъщност всички търсят отца си. А отца им се оказа най-обикновен дърт козел. Тъй е когато не спазваме строго календарните празници и отца го духа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Март 2024 21:18ч.

    Тиквоний ги извози като по учебник. Но, не бързам да се радвам, докато не мине гласуването в НС. Но тези са върха на дебилността - абе, айол, оправяйте си ги тези неща помежду си, в сглобката. Кво ще ни ревтуните пред всички?! Бахти мъжагите - едни женоря не можахте да оправите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    19 Март 2024 21:22ч.

    Искам да споделя нещо по темата, ама много по темата. Като уж знаещ човек ми се наложи да решавам задача за ... първи клас. По картинки децата трябва да посочат коя е пословицата, накрая се оказа, че не е съвсем пословица, а поговорка. Ама що ли да правят разлика шестгодишни деца между две някакви си думи? Най-интересното и коя е тази поговорка, а по авторите пословица, която се крие в картинките? Първо за част от картинките - то не било лук, ами праз, то не било пиано, а роял, то не било вълк, ами хъски!:) Доста се забавлявах докато я натъманя тази поговорка - пословица! Та да си дойда на думата: ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ!:))) Сега разбирам защо децата ги превръщат от малки в идиотчета!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асенката пак взе да взема високите..

    19 Март 2024 21:27ч.

    Значи, усеща че пак му измъкват моркова от ....☺️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куция

    19 Март 2024 21:28ч.

    Изпаднали в безнадежна позиция, ПП направиха отчаян удар, който обаче прати в нокдаун Чобанина и нокаутира завинаги Жирафа. Вие продължавайте да повтаряте като папагали, че това било гениален ход на ГЕрП и ПП отивали в небитието. Нищо подобно. Нови избори и после наново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Март 2024 21:32ч.

    "Нови избори и после наново." Може и така да стане. Зависи. Ако чакаме да се засрамят и да почнат "да мислят за народа" - така ще стане. Фицо и Орбан са примери, че не всичко е предопределено от посолства. Но от гъбарите - да!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаитянска сантерия

    19 Март 2024 21:37ч.

    Ориша искат прясно заклана жертва, с вмирисана мърша не става. Така предсрочно изгоре Херо Мустастрат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Март 2024 22:50ч.

    ПП "отидоха в небитието" още когато се "сглобиха" с най-големите корумпета в България Тиквата и Шиши. Само техните симпатизанти-сектанти още не са схванали що за лъжливи нищожества са те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К'во станА

    19 Март 2024 21:32ч.

    Герб си вкараха автогол на собствен терен в 96 минута при резултат 0:0 докато петима от ПП бяха в засада. Ето това стана. Защото 95 минути се правеха на хитреци и симуланти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    19 Март 2024 21:50ч.

    Точно обратното. Герб(ДПС) този план го готвеха 9 месеца. И пуснаха по пързалката ПП и РазДай България. Колкото и да е гадно, най-хитрите политици в България са ДПС. Ще видим театъра - има още действия. Но отиде ли се на нови избори ПП и ДБ вече ще изпаднат надолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго мнение!

    19 Март 2024 21:35ч.

    Вярвате или не, ама на мен много ми се иска всичките тези шушумиги да разбират много добре какво предстои в близко бъдеще! Отстрани изглежда като борба за кокала! Ще кажете и кво? Да не ни е за първи път да наблюдаваме подобен цирк? Очевадно е, че народните хрантутници не се отличават с голяма изобретателност и блестящ ум, но... Може би шестото им чувство на издънка от народ, който 500 години е живял под чужда власт, осъзнава, че иде нещо много, ама много сериозно и дружината се разтресе от страх! Ще кажете - фантазии! А ми се иска да е точно така, защото при липса на редовно правителство, България трудно ще бъде вкарана в готвещата се месомелачка! ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Харвард не можете приляга лесно

    19 Март 2024 22:04ч.

    Селски българя !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахахах

    19 Март 2024 22:39ч.

    Каква поредна ... политическа драма. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    19 Март 2024 22:47ч.

    Развеселиха ни днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има още време, дорде пропеят първи петли

    19 Март 2024 22:51ч.

    До тогава и едните и другите шматароци три пъти ще се отрекат от свършеното и казаното днес. Дежа вю.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    19 Март 2024 23:07ч.

    Аматьори....тъпаци...пфуу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    19 Март 2024 23:38ч.

    Днес Кенет Мартен отстрани Харвадската мафия от властта поради пълна непригодност! Мустафа Карадайъ по същото време заедно с главния Мюфтия беше в Президенството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    20 Март 2024 0:51ч.

    Сезонът на калните борби започна. МОК е обещал да включи тоя спорт като олимпийска дисциплина още в Париж! Мисля, че всички медали ще са наши! Ако съставим правилния отбор от мутри и "анти"мутри, of course.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Март 2024 1:07ч.

    Толкова искрено унилите физиономии на тези клоуни не могат да не предизвикат задоволство у човек. Наистина имат вид на обидени в анадолския смисъл на думата и им е трудно да го скрият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с 200

    20 Март 2024 2:15ч.

    Бацката се прави на умряла буболечка докато го изперат и накрая той ги изперка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    20 Март 2024 7:11ч.

    Било се симулирало преговорен процес.. е добро утро. Ако бяхте преговаряли публично, пред гражданите, щяхме да ви го кажем още първия ден. Тва е мафия бе, те без да се изпозастрелят няма да пуснат кокала. Ама и вие сте същите. Боклук до боклука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдаващия

    20 Март 2024 7:42ч.

    "Евро-атлантически ценности" в най-висшата им форма - лъжи, измами,пошлост,наглост, липса на морал! Това могат партиите от така нареченото "евро-атлантическо" мнозинство в сегашния парламент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На два ката

    20 Март 2024 7:46ч.

    Време е за "по островите". Вие ме "изпрахте", аз ви оставих да гепнете по един милиард. От мършите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    20 Март 2024 8:16ч.

    толкова сте красиви че само 40 процента отидоха да гласуват изчезваите и не се показваите повече отвратителни сте

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваня

    20 Март 2024 15:59ч.

    "Мисля, че сме свидетели на една от най-големите фалшификации в съвременната българска история....прав си г-не ,вие сте най-големите фалшификатори ,мразите дори и себе си ,камо ли българския народ ....махайте се !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи