ПП-ДБ не дойдоха на срещата с Мария Габриел

ПП-ДБ не дойдоха на срещата с Мария Габриел

Представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) не дойдоха на срещата с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Поканата беше за 10 часа в зала „Запад“ на Народното събрание, съобщава БТА.

От страна на ГЕРБ на срещата дойдоха председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, заместник-председателят на групата Румен Христов, Деница Сачева, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Делян Добрев.

Тъй като нямаше представители на втората политическа сила, в зала „Запад“ не дойде и самата Габриел.

Демонстрация на несериозно и неуважително отношение на коалицията, която от „Има как“ се превърна в „Няма пък“ - коментира ситуацията Атанасова, след като представителите на ГЕРБ-СДС изчакаха известно време.

 

Вчера първата и втората политическа сила в прессинформации обясниха аргументите си във връзка с разговорите. От ПП-ДБ съобщиха, че ще се срещнат с кандидата за премиер Мария Габриел в петък, тъй като лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев са извън страната. По-късно от пресцентъра на ГЕРБ-СДС отговориха, че, освен двамата съпредседатели на ПП, останалите лидери в коалицията – Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, са в България и могат да присъстват в зала „Запад“ днес.

Следващите срещи днес на Мария Габриел са с ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи