ПП-ДБ и ГЕРБ ще работят заедно по законите срещу домашното насилие и антикорупционната комисия, искат конституционно мнозинство

ПП-ДБ и ГЕРБ ще работят заедно по законите срещу домашното насилие и антикорупционната комисия, искат конституционно мнозинство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Реформите в антикорупционната комисия (КПКОНПИ), изискваните по европейския План за възстановяване и устойчивост промени в Наказателно-процесуалния кодекс и отхвърлените преди няколко месеца разпоредби срещу домашното насилие - това са приоритетните закони, с които двете най-големи парламентарни групи предлагат да започне работата на 49-ото Народно събрание.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ готвят обща законодателна програма, обвързана с избор на председател на НС. Уточнен е състава на работните групи на ГЕРБ и ПП-ДБ. Това съобщи Десислава Атанасова на брифинг в парламента.

Тя включва най-важните за държавата ни теми в различните секторни политики и законопроекти, свързани с приемането на България в Шенген, еврозоната и Плана за възстановяване и устойчивост, както и правосъдна реформа".

"Започнахме разговор и за конституционна реформа", уточни Атанасова след разговори между двете формации. Според нея дълбока реформа на правосъдната система би могла единствено и само да се реализира чрез конституционна реформа.

Работните групи до  до вторник трябва да са готови с приоритетните законопроекти по предварително изготвен списък. който е готов и който да е част от законодателната програва на 49-ото НС. Сред тях да законопроектите, свързани с ПВУ, влизането в Шенген и еврозоната, съдебната реформа в частта за КПКОНПИ, НПК и домашното насилие. Тя съобщи, че ръководител на работната група от страна на ГЕРБ-СДС е Росен Желязков, който е и номинацията на ГЕРБ за председател на парламента, а от страна на коалицията ПП-ДБ е Николай Денков.

"Това е първа стъпка за нормалност в диалога, за търсене на съгласие. Голяма стъпка е, че имаме общи приоритети. Да се надяваме, че това е стъпка към формиране на мнозинство, което да излъчи правителство", добави Атанасова.

Номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на 49-ото Народно събрание остава непроменена, заяви Атанасова и допълни, че се надява това да бъде първа стъпка в посока да бъде формирано мнозинство, което да излъчи стабилно правителство.

"Дали ще има правителство, с кой мандат ще бъде той, зависи от усилията на всички нас. ОТ ГЕРБ-СДС сме убедени, че единственият път да продължим евроатлантическото развитие, е да има мнозинство", каза Атанасова.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че се опитват да използват работните групи като основа за това да заработи парламента - да бъде избран председател и да се излъчат правна и конституционна комисии. Въпросът за избор на председател на 49-ото Народно събрание все още е на масата, уточни той.

"Целта ни е да пристъпим към поетапно стартиране на отделни елементи на парламентарната република. Започваме с уточняването на необходимия минимум, от големи национални задачи, за които всички сме съгласни. Това, че има съвпадение по тях, не е новина. Пет кампании сте ни слушали да говорим по тях. Използвали сме ги за основа, за да стартираме поне една сесия на парламента", заяви Христо Иванов.

"Дали тези стъпки са първи стъпки, зависи от това дали ще може да направим втори и трети стъпки, а това никой още не може да каже. Не може да се върнем към нормално парламентарно управление без да има излъчено правителство. Дали ще може да намерим сечение и с каква формула, не е предмет на днешната стъпка, която правим. Очевидно, че това е задача и цел, но не е нещо, което може да коментираме, бидейки отговорни за това, което се случва. Всеки от нас, в рамките на ангажиментите, които е поел пред избирателите, търси възможност за рестартиране на парламентарната република", каза Иванов.

"Опитваме се да използваме максимума от ситуацията. Не обсъждаме правителство и всякакви такива намеци са неоснователни", каза Николай Денков от "Продължаваме промяната".

Източници: dnes.dir.bg, Дневник

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    13 Апр 2023 14:45ч.

    Разбирай приемане на истанбулската конвенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужасен

    13 Апр 2023 16:07ч.

    По-лошо - коалиция на войната. Като ни запалят чергата, все тая кой е джендър или не...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Апр 2023 18:28ч.

    Война няма да има, ама 60 вида джендъри ще има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоидната коалиция + соросоидното гербистко крило.

    13 Апр 2023 15:01ч.

    Не се ли сещат че ако гласуват тези неща няма къде да избягат? Сами обричат децата си, независимо дали ще останат в България или ще избяга навън където се шири същото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май са петимни за улично насилие

    13 Апр 2023 15:31ч.

    Еничарите на Сорос

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, работните групи,

    13 Апр 2023 15:50ч.

    не забравяйте, че сте там, за да защитавате интересите на българския народ и българския конституционен ред, а не антиутопичните перверзии на Соросо-Швабския "ред". Не смейте да допускате да се посяга на децата ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    13 Апр 2023 16:45ч.

    Ти ли ще кажеш? Ние си имаме наш дневен ред! Това е положението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клара Кулакова

    13 Апр 2023 15:53ч.

    Американски дневен ред. Да ни затрият валутата и да продадат децата ни на НПО. Благодаря на всички, които не гласуваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благодаря на всички, които не гласуваха.

    13 Апр 2023 16:05ч.

    И какво постигнахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чиста съвест

    13 Апр 2023 17:13ч.

    Не сме се оцапали с изборния фарс на колониалните власти. Гласуването не влияе на обявените резултати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - Чиста съвест 13 Апр 2023 17:13ч.

    14 Апр 2023 4:24ч.

    Нищо не ти пречеше да опиташ все пак, щото нито ръцете, нито съвестта ти е чиста, след като не си гласувал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    13 Апр 2023 16:22ч.

    Тия продажни помияри отвличат вниманието ни от най-важния въпрос: НЕПРИСЪЕДИНЯВАНЕ по никакъв начин на България във военните действия на братоубийствената война, подпалена от ФАЩ! РЕФЕРЕНДУМ против войната и доставяне на оръжие за хунтата, поставила си за цел да унищожи Православието и православните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яблочко

    14 Апр 2023 0:53ч.

    Точно това са належащите въпроси РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕУТРАЛИТЕТ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВОЙНАТА В УКРАЙНА и забрана за доставяне на летално оръжие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    13 Апр 2023 16:25ч.

    Негласуващите всъщност гласуват за Боко, после за канадския лъжец, и после за другите. Самата система е уродлива, направена така, че да бъде нагласявана. И все пак трябва да се гласува, въпреки че ни лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    13 Апр 2023 16:44ч.

    Ей!Тези келеши все пак се сдушиха! Ще се омешат, колкото да приемат изискуемите от Големия Шеф закони, ще ни вкарат в беля и пак ще се сетят, че не могат да се търпят, но за България вече ще е късно!Мъртва хватка ни направиха по Великден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наркомани с розови кристали и престъпни заедно! forever!мутри

    13 Апр 2023 16:48ч.

    Толкова е хубаво когато първо се псуват с пяна на уста, а после се прегънат - може да е чудото на християнските празници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жабата е вече на котлона

    13 Апр 2023 16:50ч.

    температурата е почти като за баня .. и се покачва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пази Боже

    13 Апр 2023 16:58ч.

    мутри и сектанти на къса козя каишка да правят "конституционни реформи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шменти Капели

    13 Апр 2023 20:14ч.

    Крадецът вика "дръжте крадеца". Ама, няма как да се самоуловят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гамбит

    13 Апр 2023 17:14ч.

    Сго-ди-ха ги! Сго-ди-ха ги! И на трапезата ще се наредят така: роднина, мутра, милиционер, роднина, мутра, милиционер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    14 Апр 2023 7:56ч.

    По-скоро мутри(Гроб)и психопати(Доносническа България и Продължаваме подмяната).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "най-важните за държавата ни теми в различните секторни политики и законопроекти"

    13 Апр 2023 17:14ч.

    На този чужд слугинаж от снимката биха били пагубни за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    13 Апр 2023 17:38ч.

    Много са смешни и двете сбирщини от продажници и предатели.Как само са ги залепили един за друг,а те милите така се дърпат,не искат и не са съгласни,но единствено заради натиска и молбите на обществото ще направят правителство.Е,и заради ухилената мутра на Чичо Сам,криещ зад гърба си голямата тояга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    13 Апр 2023 17:43ч.

    Боже, това ли са проблемите на България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    13 Апр 2023 17:52ч.

    "Няма брак по смисъла на натиск от американското посолство" вметна Д. Атанасова. Първо, защо тази жена си мисли, че ние си мислим, че Посолството има нещо общо?!?!Второ, бракът е без значение. Важното е да има секс, "пици" и чалга, но гледайте сексът да е безопасен, щото наесен с песен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    13 Апр 2023 18:07ч.

    Тази, защото е от "тежката артилерия" на ГЕРБ сама се издаде! Не съм и очаквал друго от тези новоеничари и майцепродавци! Те заради парите си в западни банки и заплахата да не ги "намагнитизират" са готови и майките си щдапродадат, та какво остава за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато насилвахте цялото население с разни лъжливи пандемии, лъжливи тестове, токсични робовладелчески парцали срещу дишане и говорене, и затваряне хората по домовете,

    13 Апр 2023 18:16ч.

    защо така осезателно пропуснахте да работите по "закони срещу насилието"? Сега след като натрапвате най-новите си философии или умишлени извращенски социални манипулации - че хората уж нямали пол, а само речеви род, gender - да не пропуснете отново да работите по закони срещу задаващото се насилие срещу масите хора, които не вярват и не приемат пропагандата ви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    13 Апр 2023 18:37ч.

    Така де- първо да приемат идеологията /разбирай лгбт+/ и после следват ешелоните с пушечното месо. Ами Зеленски защо бави прословутото контранастъпление- оръжие бол, ама кръв няма. Чакат се свежи постъпления от фронтовите триморски държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    13 Апр 2023 18:51ч.

    Взеха се най-накрая мутрите и борците с мутрите. Сега единственият им проблем е как да го обяснят на избирателите си. Най-вероятно ще се опитат да използват президента Радев и служебното правителство за параван на порочните герберстко-ПП/ДБ дела. Радев има интерес да им дръпне шалтера отрано. Ако не си съставят правителство не трябва да управляват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДБ и сие активно упражняват домашно насилие над българските семейства!

    13 Апр 2023 19:44ч.

    Кажете, в тая държава едно спокойно за бъдещето си семейство! Насилието на политиците над обикновения човек у нас е колосално! ............... Даже тия предатели не са спокойни въпреки банковите си сметки, щото господарите им ще им изкарат на яве мръсното бельо, ако не слушат! ........................ У нас, домашно насилие в смисъла който има на запад и зад голямата локва, у нас такова насилие няма. ................. И тая Мая Манолова да си затваря устата по тая тема, че ще окипази идеята на Левицата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видях по-горе колега е писал за насилието над българина покрай Ковида

    13 Апр 2023 19:49ч.

    Те това е за съд и затвор! Барабат с Урсулата на европейско ниво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • яблоко

    14 Апр 2023 0:14ч.

    Урсула е фашист назначена от олигарсите както и ЕП с малки изключения. Видяхте ли по време на ковида с работа без работа дънъците си ги плащаш! Нулева хуманност, помните ли такова нещо да е имало в НРБ 1944-1989?! А задължитерна гражданска или синя зона на час по 1.50? Това са душегубци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоил Малевски

    13 Апр 2023 20:43ч.

    Крайно време е да бъде приета истанбулската конвенция и да станем членове на Еврозоната и Шенген. Това ще бъдат последните пирони в ковчега на путинистите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    13 Апр 2023 23:04ч.

    не, умко, това ще бъдат последните пирони в ковчега на територията, която някога беше държава. като гледам, безнадеждна работа е да се правят опити да ти се обяснява. ти отдавна си прегърнал през-, транс- и отвъд-ценностите. добър ти път!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков Молеца

    13 Апр 2023 20:52ч.

    А този Денков е най- противен и прикрит от цяялото ПП . Самоизмислил се учен хвалипръцкон. Изключително нахален молец е , докато беше министър и зам. Министър на Бойко и Радев те бяха добри , а сега не са - лицемерен молец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков е изключително вреден за образованието на децата ни, и не само

    14 Апр 2023 19:49ч.

    В това няма никакъв спор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    13 Апр 2023 20:55ч.

    Хич не съм изненадан от гербаджиите, особено от банкянскио торен бръмбар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    13 Апр 2023 20:59ч.

    ПП и Дб са ясни и не го крият - сектанти на чужда каишка, ултра левичарски лЕберали. не е страше врагът, който се е обозначил Проблемът е в шизофреничната ГЕРБ - уж християндемократи, уж десни, уж мачовци, мутри и т.н., а и те ще сложат дантелите, токчетата и ще сменят пола. Проблемът е в ДПС - уж Леберали, а целият им електорат ултраконсервативен. Проблемът е и в БСП, където единствено Нинова и сегашните окло нея опитват да спрат трансхуманната вакханалия на ПЕСовските марионетки у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    13 Апр 2023 21:24ч.

    Това е коалицията "КОЗЯК". Толкова продължава битката на ПП/ДБ с ГЕРБ- 1 ден. Гласуваш за ПП/ДБ-получаваш Боко и Пеевски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народът гладен, тия ни занимават с глупости!

    13 Апр 2023 21:28ч.

    Да кажат кога са ни приготвили изненадата да ни "так о ват" за интересите на ФАЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    13 Апр 2023 21:56ч.

    Това е най-лошата комбинация , която като нищо може да ни запрати към война без да и пука и после ще отиде при родата си без Магнитски. По-добре да си остане служебното правителство, което няма право да ни вкарва във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    13 Апр 2023 22:04ч.

    Гласоподавателите на двете ОПГ-та не се понасят едни други. С нетърпение очаквам да видя какво ще сътворят на следващите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаме референдум

    13 Апр 2023 23:22ч.

    за неутралитет, заедно с този за еврото! Къде си, Костадинов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нормалност

    14 Апр 2023 0:46ч.

    Символът на пачките, кюлчетата и чувалите с пари, днес се разхожда победоносно в парламента и това е новата нормалност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райчо Георгиев

    14 Апр 2023 10:58ч.

    Браво. Въртяха, въртяха и измислиха как да ни прецакат. От тук нататък само Господ да ни е на помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП-ДБ и ГЕРБ ще работят заедно

    14 Апр 2023 19:51ч.

    Срещу интересите на България.. Вместо както досега, поотделно..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи