Повечето германци смятат оръжейните доставки за намеса във войната в Украйна

Повечето германци смятат оръжейните доставки за намеса във войната в Украйна

Мнозинството от хората в Германия смятат, че германските оръжейни доставки за Украйна означават, че тяхната страна участва във войната, предаде ДПА.

Социологическо проучване, проведено от института "Югав" по поръчка на германската новинарска агенция, показва, че 51 процента от запитаните са съгласни с това становище, а само 37 на сто са несъгласни.

Експертите по международно право са на мнение, че доставянето на оръжия на страни, които водят война, не прави доставчика участник във войната, без значение какви са оръжията. Въпреки това Русия смята западните съюзници на Украйна за участници във войната.

След пълномащабното руско нахлуване в Украйна преди година германското правителство е одобрило доставката на оръжия и друго въоръжение за Украйна на стойност около 2,6 милиарда евро. 

Според неотдавнашна статистика на Института за световна икономика в Кил Германия е на четвърто място по оказване на военна помощ за Украйна след САЩ, Великобритания и Полша. Но като се има предвид размера на военната помощ, съотнесен към брутния вътрешен продукт, Германия е изпреварвана дори от по-малки страни, особено от тези в Източна Европа.

Една година след началото на войната хората в Германия са по-скоро скептични към оръжейните доставки. Четиридесет процента са на мнение, че Германия изпраща твърде много оръжия на Украйна, 22 процента мислят, че помощта е твърде малка, а 23 процента смятат, че тя е съвсем правилна като обем.

Що се отнася до планираната доставка на танкове "Леопард 2", 44 на сто са на мнение, че това е грешка, а 41 на сто мислят, че този ход е правилен. Германското правителство иска да доставки първите 18 танка във военната зона до края на март.  

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Че то си живо участие. Германска Кастратия ще бъде разделена на три по този повод

    25 Фев 2023 10:31ч.

    Не им понесе обединението на евнусите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    25 Фев 2023 10:47ч.

    Тигри и Пантери да доставят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре да се “намесим”

    25 Фев 2023 10:49ч.

    с оръжейни доставки сега, отколкото да чакаме подивелите руснаци да ни замесят, като ни нападнат. Путин е новият Хитлер. Подивелите руснаци са новите нацисти. Европа е научила урока си от първите месеци на ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    25 Фев 2023 10:59ч.

    С луди не се спори.Фактите,фактите.Виж базите на Сатаната, къде са.Не виждам руски бази в Мексико.Болни мозъци сте.Но с луди не се спори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що не отидеш да кензаш в "Дневник", жълтопаветнико тещастен?

    25 Фев 2023 10:59ч.

    Потомците на монархофашисткия режим там ще те оценят по достойнство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропутинската наци дружинка

    25 Фев 2023 11:12ч.

    е разбунена. Не опонира с доводи по същество. Всеки от тях дълбоко в себе си съзнава, че подкрепя откровено фашистки режим, но генетичната увреда надделява над здравия разум. Ще подкрепят Ордата дори ако руските кораби започнат да обстрелват черноморските ни градове, както са го правили преди по-малко от 110 години. Генерал Колев, къде сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Пропутинската наци дружинка

    25 Фев 2023 11:29ч.

    Тихо, безкнижнико! Потърси Яков Кедми в мрежата и го послушай, като мразиш да четеш. Успех ти пожелавам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Апологетите на Шушкевич и Бандера

    25 Фев 2023 13:37ч.

    Да говорят за фашизъм, рядка наглост . Крадецът вика "Дръжте крадеца !" Така ли ви обучават служителите на Козяк 16 ? Колкото може - по нагли да сте ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се противопоставяш на руския фашизъм

    25 Фев 2023 15:13ч.

    не те прави фашист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПравославенХристиянин

    26 Фев 2023 17:47ч.

    Путин се бие срещу новия Хитлер Путин се бие със Сатана и белязаните с числото 666 сатанисти САЩ и васалите му . Тава е Армагедон а Путин е десницата на Бог. В БИБЛИЯТА ПИШЕ, ЧЕ БОГ ЩЕ СРАЗИ ЗВЯРА. Радвайте се братя Славяни, защото Неговото царство идва! В библията също пише, След като Бог Съкруши Звяра, ще настъпи хиляда години Мир, а Сатаната и неговите следовници ще бъдат хвърлени в Геена Огнена за вечни времена и мъките им ще бъдат Кански... АМИН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Радка

    26 Фев 2023 17:56ч.

    ОтKозяк вече са ви направили, както направиха и от укритеФашистиОт най гнуснитеЛгбтИзродиЛюбителиЕаЕврохлебаркиИчервеи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Фев 2023 11:20ч.

    Радостно е, че има голям процент германци, интересуващи се от история и разбиращи ролята си в двете световни войни. Защото през ПСВ, бяха въвлечени от Прусия, на първа линия, като по-голяма сила, въпреки че изобщо не е трябвало да се вдеват, а после бяха излъгани с Версайския договор да сложат оръжие и да бъдат осакатени. Тъй ,че ВСВ си беше предопределена от "демократичния" запад. Сега с Украйна, нищо ново, подходът си е същият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бягство с/без позор

    25 Фев 2023 12:05ч.

    През последните години съм срещал няколко такива проучвания, които засягаха не само германците, но и други страни от "партньорите". Като цяло обществените отношения там са в посока на това, че хората масово не желаят и не възнамеряват при необходимост да защитават страната си с оръжие. Според беглите ми спомени при французите процентът беше малко по-висок, поне сравнено с германците. Ето тук илюстрация от бързо търсене. https://news.bg/world/prouchvane-samo-5-ot-germantsite-sa-gotovi-da-zashtityat-stranata-si-s-orazhie.html Също и това: https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Edna-chetvurt-shte-izbyagat-ot-Germaniya-v-sluchai-na-voina-edna-deseta-sa-gotovi-da-ya-zashtitavat-s-oruzhie-1565994

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • де да видим

    25 Фев 2023 12:26ч.

    Дойчовците са забравили колко бой са изяли от руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дойчовците няма да се бият с руснаците

    25 Фев 2023 15:14ч.

    Ще дадат танковете, а друг ще свърши мръсната работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи