Повдигнаха обвинение на издирвания Петьо Петров за принуда и следене

Повдигнаха обвинение на издирвания Петьо Петров за принуда и следене

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият следовател Петьо Петров вече е обвинен за принуда и правене на незаконни записи и следене. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура. Петров е обявен за издирване.

Петров е разследван, че от 2018 г. до края на май е принуждавал различни хора да правят неща, които не искат. За целта и ги заплашвал. Другото обвинение на бившия следовател е, че се занимавал с незаконно следене. 

Ето и цялото съобщение на Софийската районна прокуратура:

Във връзка с големия медиен интерес относно съвместната акция на Софийска районна прокуратура и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, проведена на 30.05.2023г. на няколко адреса в гр. София, съобщаваме следното.

На 29.05.2023 г. Софийска районна прокуратура се самосезира след разпространена информация в медиите, касаеща извършени престъпления по чл. 143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в гр. София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си като за това е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено, тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на гр. София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица.

Разследването по случая продължава.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • местонахождението му не е установено

  31 Май 2023 20:06ч.

  ПИТАЙТЕ АФЕРА БЕ ДЖАНЪМ: https://afera.bg/шофьорът-на-пепи-еврото-заедно-със-сар/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самарин

  31 Май 2023 20:07ч.

  Това недоразумение,върти държавата на пръста си години наред.Дано да започнат гейтовете,за да си плати всеки сметката за голямата кражба на малката ни държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Часовника

  01 Юни 2023 1:03ч.

  А сега 2018 ли сме или 2019, че прокуратурата се разработи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  01 Юни 2023 4:46ч.

  Някой да помни следовател Бойко Атанасов, човека още 2016 ги говореше и обясняваше тези неща! България е най не благодарната територия спрямо свестните хора, също като с героят доцент Мангъров... Тука няма добра почва за добри дела, доброто сторено към обществото, се забравя, а добрите хора се изтикват в страни, точно от такива плевели като еврото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  01 Юни 2023 4:51ч.

  Понеже винаги ми е билаа интересна сицилианската мафия, този Петьо изглежда като двойник на Лъки Лучано, но много по страшен и отровен, всякакви престъпни физиономии съм виждал, ама като нашите гадни мутри на чело с Боко Тиквата, не съм виждал никъде! Лицето и очите казват всичко за един човек, може би имаме проблем с естетиката...и киното!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи