Посолството на Украйна: "Миротворец" не е свързан с държавата. Събира информация с творчески и изследователски цели

Посолството на Украйна: "Миротворец" не е свързан с държавата. Събира информация с творчески и изследователски цели

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Дейността на обществената организация "Миротворец" по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на украинската държава. Това съобщава посолството на Украйна в България на своята страница във Фейсбук.

Посолството информира, че "Миротворец" е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

Според посолството, информационното попълване на сайта се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели. Основните източници на информация, които се използват, са материали, публикувани в социалните мрежи, онлайн издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра "Миротворец" уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право, пишат още от украинското посолство. В същото време трябва да се отбележи, че през последните години Руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра "Миротворец", по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ, добавят още от посолството на Украйна в България.

В същото време нашата Парламентарна комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения заседава извънредно днес от 14:30 часа по казуса с "Миротворец". Очаква се на него да присъстват и представители на съответни компетентни органи - ДАНС, ДАР, предава БТА

По-рано днес от "БСП за България" настояха комисията да изслуша службите за сигурност по казуса с "Миротворец".

Председателят на комисията Даниел Митов припомни, че темата е била обсъдена вчера от външната комисия, която е дала съответните инструкции и е поискала от МВнР да проучи какъв е този сайт и какви хора стоят зад него, както и какъв е този списък с имена.

До момента нямаме необходимата информация, за да подходим институционално, затова и през съответните комисии ще направим всичко възможно, обясни Митов. Той подчерта, че е без значение към коя парламентарна група е български политик, български гражданин въобще, е недопустимо те да попадат в заплашителни списъци, ако това е истина. За да има конкретно мнение, трябва да знаем всички факти и при нужда от институционален отговор, ще се обърнем към украинската страна, заяви Даниел Митов.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Необичаен

    20 Юли 2023 17:14ч.

    Защо тогава го толерирате ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Творец и Изследовател

    20 Юли 2023 19:19ч.

    Защото искат да станат трудни за рисуване, докато търсят пътя към 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заради държавните ви институции

    20 Юли 2023 17:14ч.

    скоро ще останете без държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон

    20 Юли 2023 17:23ч.

    Ако не бяха толкова нагли, щеше да има повече съчувствие към тях, но вече омръзнаха на цял свят с манията си за величие и капризите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омразата към украинците,

    20 Юли 2023 17:24ч.

    която българските полезни идиоти проповядват по съображения за лоялност към фашисткия кремълски режим, ги прави мишена на най-радикално настроените украински националисти. Точно това е истинското замесване на България във войната, а не изпращането на оръжие въз основа на взето по установения ред решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    20 Юли 2023 17:36ч.

    Подбудителсвото, подпомагането и укриването на убийство е престъпление по НПК. Умнокрасивите украински слуги с неонациско съзнание, няма как да ги схванат тези работи с лумпенизираните си мозъчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Омразата към украинците, 20 Юли 2023 14:24ч.

    20 Юли 2023 17:39ч.

    От тия хормони дето пиеш за смяна на пола, мозъкът ти съвсем се е замъглил. .................... Точно към украинския народ имаме пълно съпричастие и жал, защото го вкараха, ползвайки пара военни образувания като Азов в жестока и безмислена война. ........ Имаме против върхушката на Укрйана, която не жали народа на Украйна, против сме нашите ястреби без крила, дето дават оръжие на Зеленски и сие, да хвърля украинския народ на сигурна смърт за интересите на англосаксонската сган. ....................... В България не дават видеота, как от ръцете на майките им вземат момчетата им и ги вкарват по камиони, за да ги пращат на фронта! ........ И ти, хормоналния, спри с измислеците, колкото по-рано, толкова по-полезно за всички! Най-вече за невинните в тази война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефа

    20 Юли 2023 18:07ч.

    Авторката на "Омразата към украинците", в 14:24, е права! Украинските хубавици ползват безплатно чадъри в Синеморец, предлагат им студена малка биричка безплатно, ако не желаят джинче, тоник и лимонче. Безплатно. А яки украински дезертьори трепят с бомбички риба по Велека. Дечицата им радостно се чипкат в морето. Лъха свеж ветрец от Странджа. Всички са щастливи от българското гостоприемство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уточнение

    20 Юли 2023 19:32ч.

    Единствените идиоти в България, и то вредни, а не полезни, са жълтопаветниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    20 Юли 2023 19:49ч.

    Според нашите и западните измекяри, неудобните истини са се превърнали във "фалшиви новини" и руска пропаганда !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • POPNI TО Омрзата към украинците

    21 Юли 2023 17:54ч.

    Тъпанар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукави, задъджат гранични държавни служите

    20 Юли 2023 17:20ч.

    Всеки фигуриращ. Проверено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    20 Юли 2023 17:24ч.

    Митоff сега ли разбра за този сайт. Той е от 2014 г. И много хора от спис ъка му вече не са живи. Посланичката както я бяха поканили на откриването на НС сега да я поканят на разпит за този сайт в НС а не да се чудят как да я оправдаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посланичката е с лице на надуваема кукла

    20 Юли 2023 20:24ч.

    и реалната й позиция и въздействие в обществения живот е почти същата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прилича също и на восъчна фигура

    21 Юли 2023 0:36ч.

    Или на стар модел робот. Толкова е безжижнена и непотребна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    20 Юли 2023 17:28ч.

    Подбудителството към убийство е престъпление независимо дали е свързано с укро държавни институции или не и изисква незабавна намеса на българските съдебни и наказателни институции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин разпали война, в която

    20 Юли 2023 17:39ч.

    до днес загиналите са над половин милион, но за вас е герой, а не престъпник. Виж обаче, ако няколко украински откачалки публикуват снимките на 10 български мизантропи в списък с убити за отмъщение руснаци, това е престъпление, с което трябва да се занимава цялата държава. Не съм съгласен. Грозев работи за американците и когато руснаците го подгониха, САЩ си го прибраха и си го пазят. Да бъде така добра Русия да си прибере и да си пази пропутинските си агенти, легендирани като журналисти, общественици, политици, президенти и тям подобни в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за _ Путин разпали война, в която 20 Юли 2023 14:39ч.

    20 Юли 2023 17:46ч.

    2014 година, майдана, това е началото на войната! Цели осем години Путин се опитва да я спре, колко народ загина в Донецк и Луганск, защото не искаха да говорят насилствено на украински и не искаха това дошло с преврат правителство. ........ Ако Русия сгреши е, че призна правителството на Порошенко/ според мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Грозев не е имало заплаха за физическо ликвидиране

    20 Юли 2023 17:48ч.

    Пак си в грешка/ -20 Юли 2023 14:39ч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от кремълските опорки, бе

    20 Юли 2023 19:02ч.

    Комуне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман ли

    20 Юли 2023 19:08ч.

    колко още има да се гърчиш от злоба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За _ Аман от кремълските опорки, бе 20 Юли 2023 16:02ч.

    20 Юли 2023 19:27ч.

    Гледа ли как реагираха в НС, когато се започна дискусията за Миротворец и списъка с българските граждани в него. От ДПС започнаха да излизат, другите си чоплеха в носовете, гледаха си в телефоните. Жалка картинка, прости хора, за които държавата е Посолството. ...... Аман от плазмодии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    20 Юли 2023 20:24ч.

    Без коментар....Аз съм бивш професионален военен и с малоумници не влизам в полемика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    20 Юли 2023 20:40ч.

    Алооо! Тоя тюфлек, който е написал" Путин разпали войната и...др.глупости .." Абе дръгнел- сменяй хапчета вече, че изобщо изтрещя в последните седмици. Ако си в кондиция, седни, прочети и ако можеш да мислиш с наркоманидирания си ум- мисли ...Русия била разпалила първата война в Европа от 80 години насам ... Мда, те Белград и останалите места в Югославия се бяха подпалили от пиратки ... А оня пътнически влак дето пресичал моста над Гърделичка Клисура, ударен от ДВЕ ракети на американски Ф-15 и направил десетки мъже, жени и деца на кайма - кво е правил там ? Ама влака се движел бързо и нямали време да отклонят ракетата, която била пусната отдалеч (всеизвестен факт е, че американците пускат бомби над хора, дето дори не ги виждат). Затова пилотът помислил, че влакът вече е минал моста и затова пуснал втора ракета, за всеки случай ... А бомбардировката на моста в Подуево, дето НАТО взриви автобус и доведе до 46 убити, от които 14 деца ? А бомбардировката на моста Варварин ???? Посред бял ден, мост с цивилни пресичащи по него? Десетки убити и ранени. Бомбите били с лазерно насочване. Т.е. е имало видимост. И не са видели тълпите от хора .... А когато взривиха колона с албански бежанци край Призрен ? Около 100 убити и толкова ранени. (как пък все уцелваха мостове когато през тях пресичат цивилни ...) Ама тогава нямаше фейсбук и туитър да раздухва ... тогава добрите САЩ мачкаха и избиваха хиляди сърби. Фор пийс анд стабилити. И понеже оня ден ЕС каза "използването на сила за промяна на граници няма място в 21 век", взе, че се пръкна Косово .. Но технически са прави, Бомбардирането на Югославия беше 1999г, не 21 век. И не оправдавам руснаците за жертвите в Украйна (войници и цивилни). Просто припомням едни неща дето явно са се забравили дори на най-високо политическо равнище. п.п. Вие представяте ли си руснаците сега да взривят пътнически автобус с 50 човека, от които 14 деца и какво ще се случи в туитър и фейсбук ????? Щото преди 20-на година това се случваше често в Югославия ... ама бомбите, самолетите и пилотите бяха американски и заповедите идваха директно от Белия Дом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, Олеся,

    21 Юли 2023 0:15ч.

    напомни ми оная 1999, когато сърбите стояха по мостовете си, за да ги защитят, с прикачени на дрехите си мишени, за да покажат, че не се страхуват! И наистина не се бояха, въпреки изпепеления пътнически влак за Вальево или ударената педиатрична болница. Сто пъти връщах клипчето в You tube, докато разчета надписа на платнената мишена на един чичко на някакъв мост в Нови Сад (едната карфица се беше откачила и дунавският вятър постоянно подмяташе единия ъгъл). А надписът гласеше: "Нишани добро, педерчино! Ако промашиш-майку чу да ти йе...!" В свободен превод: Прицели се добре, P.D.рунгел! Ако не уцелиш-мамицата ти ще ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    21 Юли 2023 3:12ч.

    Четете Балканская сплетница в телеграма, за да разберете за геноцида на сърбите в хърватска, босна и косово, щото другото по медиите е пропаганда от чичо сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Юли 2023 17:30ч.

    Колчем я видя тая другарка, искам да развея некъв байряк на някоя барикада! И тя да мъ гледа! И да си вика: "Какъв юнак, боже, какъв хубавец!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А иначе киевчанките млади си правят снимки на фона на билбордове с взривения Кримски мост

    20 Юли 2023 17:32ч.

    При загинали само цивилни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    20 Юли 2023 17:33ч.

    Хаха - да бе, да. И щом не отразявал официалната политика на бившата вече държава защо при влизане в нея на границата се ползват данни точно от въпросния сайт? И ако фигурираш в базата данни директно те окаушват? Итервюто на Диляна Гайтанджиева го има в Интернет. Тя е разследващ журналист и от казанато от нея хич не изглежда сайтът с циничното в случая име Миротворец да няма нищо общо с държавната политика на 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая се опитва да се измъкне

    20 Юли 2023 17:41ч.

    Безцереммонно и нагло. И защо ми прилича на надзирателка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на мен ми прилича

    20 Юли 2023 17:52ч.

    на надзиранелка, но не в затвор, а на едно особено място в квартала с червените фенери в Амстердам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четете пълния текст

    20 Юли 2023 17:41ч.

    "Основателите на Центъра "Миротворец" уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право, пишат още от украинското посолство." ------------------------- -------------------------------- ------------------- ------------------------- --------------------------- Това е гнусна лъжа и манипулация. В цял свят е забранено публикуване на лични данни, език на омразата и подбуждане към убийство. Вие четете ли каква простотия е написала тази неграмотна масажистка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горда българка

    20 Юли 2023 17:51ч.

    Смятам, въз основа на официално публикувания отговор на Олеся Чук-чук, българските власти трябва да се задействат и да обявят посРаничката за персона нон грата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Със сметките

    20 Юли 2023 17:56ч.

    ще си останеш. Иначе, когато й изтече мандата след 3 години, следващият президент ще я награди с орден на церемония, която ще гледаш в централните новини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чак след три години ли ще й протече

    20 Юли 2023 18:36ч.

    мандАта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ще"

    20 Юли 2023 18:42ч.

    е проблемната дума при сегашната натегната международна ситуация около 404, дори за три месеца напред, не за три години. Подобна ситуация е описана в класиката, когато персийците изпратили подробен ултиматум на спартанците с описание какво ще се случи на градините, нивите и селищата им ако преминат Коринтския провлак. Спартанците отговорили по тяхному, лаконично, само с една дума "Ако".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз пък мисля, че мандАта й е вече прокапвала

    20 Юли 2023 18:51ч.

    и то неведнъж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реторичен въпрос

    20 Юли 2023 17:54ч.

    Защо всяка овластена маймуна, която яде бананите с корите, възприема всички около себе си за маймуни, които ядат бананите с корите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Юли 2023 17:58ч.

    "ядат бананите с корите?" Че те как се ядат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор Доктор Жмингльов

    20 Юли 2023 23:42ч.

    Белиш, хвърляш фътряшното, ядеш кората. It's the only way...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не врат ами шия

    20 Юли 2023 18:03ч.

    "и не отразява официалната политика на украинската държава" Значи отразява неофициалната позиция. "Ред основан на правила." Правила, които сами си определят и заобикалят. Какво като позицията не е официална? Те си го поддържат и вероятно с европейски пари. Що не му спрат хостинга? Щото така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    20 Юли 2023 18:16ч.

    Сайтът Миротворец е срам за украинците като народ и позор за Украйна като държава. И какво е това изказване на украинската посланичка, с което хем се опитва да дистанцира държавата от въпросния сайт, хем твърди, че Миротворецът извършва дейност, съответстваща на законодателството на Украйна. Да не би украинското законодателство да поощрява тероризма? Или в Украйна е съвсем законно да се избиват хора без съд и присъда? Да не говорим, че смъртната присъда в много държави е отменена. И нека не се излиза с тезата, че украинците се защитават от агресия! Путин нападна Украйна на 24.02.2022, Миротворецът е от 2014 г. Цели 8 години по-рано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влез и прочети

    20 Юли 2023 18:23ч.

    какво има на сайта, включително за българите помагачи на кремълските фашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има. На убитите вече

    20 Юли 2023 18:39ч.

    на снимките пише ЛИКВИДИРОВАН. Какво друго полезно да видя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недоклатено жълтопаветниче "влез и прочети",

    20 Юли 2023 18:41ч.

    скрий се в дупката си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Википедия:

    20 Юли 2023 18:42ч.

    Центърът започва своята дейност през март 2014 година. Благодарение на неговата работа до края на 2014 г. в Украйна са идентифицирани и задържани значителен брой терористи, руски наемници и представители на сепаратистки движения. Работата на центъра е оценена високо, по-специално от съветника на украинския министър на вътрешните работи Антон Герашченко и от командира на батальон „Миротворец“ Андрий Тетерук. Фактически от самото начало на съществуването на сайта „Миротворец“ предвид неговата ефективност и възникналата в резултат на това паника в средите на сепаратистите, неговата база данни е наричана в руската и проруската преса „разстрелни списъци“[2][3][4]. През октомври 2015 г., след началото на операция „Прилитане„ (вж. по-долу), украинският депутат Андрий Тетерук заявява, че на базата на Център „Миротворец“ може да бъде създадено специално звено по подобие на „Мосад“[5][6]. - Та, гадино, какво съветваш да четем там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    20 Юли 2023 19:16ч.

    Мдаа, просто нищо общо с държавната политика, само творчески и изследователски цели тъй като гледам . Има съществена разлика в Уикипедия-та и Википедия-та за въпросния сайт, съвсем разбираемо за нашите дезинформатори. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80_%E2%80%9E%D0%9C%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86%E2%80%9C https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86_(%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор - до "Влез и прочети"

    20 Юли 2023 19:48ч.

    Да не би да ме заплашваш, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до "Влез и прочети":

    20 Юли 2023 20:11ч.

    "Влез и прочети какво има на сайта, включително за българите помагачи на кремълските фашисти." -------------- ------------------ ------------------------ ------------------ ---------------- Еми, ние можем да четем за разлика от вас. Там беше включен украинския журналист Оле́сь Алексе́евич Бузина́, убит през 2015 - застрелян в гърба. Какво общо има той с Путин? Може да продължим деца, дори с едно 13-годишно момиче, което също е включено за екзекуция. Проблемът е, че вие четете някакви "опорки" пуснати ви незнайно откъде и ставате смешни и жалки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • може да бъде създадено специално звено по подобие на „Мосад“

    21 Юли 2023 0:32ч.

    Както "Азов" и "Торнадо" бяха създадени по подобие на SS, а по-късно инкорпорирани във ВСУ. И после ела ми кажи, че режимът на Зеленски не е нацистки! И "Миротворец" не са терористи и нямат нищо общо с официалната политика! Нямат my ass, както казват новите брадърушки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ви имам "творческите и изследователски цели"!

    20 Юли 2023 18:38ч.

    "Единство, творчество, красота", не убийства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Красота" за укрофашистите са снимките на живи изгорени хора

    20 Юли 2023 18:45ч.

    по повод на което масово ликуваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно ли прост човек да е посланник? Тази е доказателство, че може

    20 Юли 2023 19:01ч.

    Държавата е сбор от хората, които живеят в нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Komentator

    20 Юли 2023 19:02ч.

    Независим творчески сайт, как не, това си с списък за убийства. Не знам за какви мислят хората и дали сами си вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Техния Путин отговорен за смъртта

    20 Юли 2023 19:04ч.

    На стотици хиляди те за сайта се загрижили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смени хормоните

    20 Юли 2023 19:30ч.

    Реши първо своите проблеми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    20 Юли 2023 19:08ч.

    Тая има страшни джуки! Само заради тях трябва да бъде отзована!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    20 Юли 2023 19:26ч.

    Тези джуки .... could be of use, intensive use !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор Доктор Жмингльов

    20 Юли 2023 23:53ч.

    Ще и пръснеш филърите по цялото лице викаш. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Творчески и изследователски цели?

    20 Юли 2023 19:14ч.

    Ама разбира се, и какво отразява "Миротворец"? Дейността е толкова миротворна, че утре "Миротворец" може да бъде номиниран за нобелова награда за мир. Ами, ако обществената организация в Украйна обяви че ще ликвидира Зеленски, това също няма нищо общо с държавата, така ли? Ако държавен глава на страна на ЕС и НАТО каже нещо напреки на Украйна апелирайки за мир, това става изведнъж проблем с "държавата" Украйна. Айде малко по-скромно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    20 Юли 2023 19:16ч.

    Дали не е време и ние Българите, да спрем да се унижаваме и след като няма кой, ние сами да защитим националната си сигурност и суверенитет, и като антидот на американския „Магнитски, украинския „Миротворец“,„фактчекърите“ на безродниците в зависимите медии, НПО-та и на всякаквите войнолюбци, да не създадем общ Списък на НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ в България за последните 33 г., като срещу всеки един да изброим всичките му престъпления, взети властови и обществени решения и преките резултати от тях, остойностени в лева, ако искате и в евро! Нека да видим истината в очите, защото скоро те ще затворят нашите! Самопочистването трябва да започне, от нас самите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да умреш от смях и от ужас, че ни карат да вярваме на такива

    20 Юли 2023 19:30ч.

    Според тази, убийствата на хора били "творчески изследователски цели". Та според нейната логика, явно Путин извършва някаква специална творческа и изследователска операция в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    20 Юли 2023 19:37ч.

    Да, сайтът "Миротворец" може да се използва за "творчески цели"... на някой психопат, сериен убиец. Иначе написаното от посолствотО е пълно ала-бала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • политиката не е за нея

    20 Юли 2023 19:38ч.

    Тази защо не вземе да стане колежка на сънародничката си Алета Оушън!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А-ха, пак както предишния път....

    20 Юли 2023 19:48ч.

    Те и газовите камери на Хитлер, както и много други опити с хора са били с "изследователски цели". Гнусно, не просто нагло и цинично! Би следвало да им се спре всяква помощ от българска страна, докато в "изследователския" им списък присъства и едно име на български гражданин. Това ако имаше българска държава де....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    20 Юли 2023 19:53ч.

    Международните отношения не са само публични, но и частни. Дипломацията засяга и частни отношения между гражданите, когато е застрашен нечий интерес и животът на граждани е под заплаха. Посолството да не си измива ръцете по пилатовски, а да поеме ангажимент от името на държавата и украинското гражданско общество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинската посланичка

    20 Юли 2023 20:00ч.

    Моята сексуална разюзданост няма нищо общо с държавата ми.Духам и гълтам с творческа и изследователска цел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одата на радостта ,а ?

    20 Юли 2023 20:04ч.

    Тези малоумни твърдения на посолството на режима на зеленски не са по същество. И са глупости. Първо, от украинското външно министерство няма официални изявление,каквото трябва да има. Второ , според българското законодателство , всеки който се заканва с убийство на другиго и предизвиква основателен страх подлежи на наказателно преследване. В Случая , български граждани, журналисти и депутати са включени в списък разпространен в медиите според който тези лица подлежат на убийство. Това е престъпление и извършителите на това деяние следва да бъдат подведени под наказателна одговорност без значение кои са и какви са и къде са. Защото ако български сайт публикува подобни списъци с българи или украинци подлежащи на убийство , какво би му се случило всеки ще си даде отговора сам.. За жалост България отдавна е изгубила своя суверенитет и никой от упражняващите власт няма да си мръдне пръста по тази сага. Какво оставаше,ако в такъв списък са включени редови българи от електората без имунитет и без известност . Никой нямаше да обърне внимание. Както знаете, за едни може, за други не може. Тази безотговорност е беззаконие,това е всъщност част от пълномащабна война за която първият министър на България обяви ,че се намира страната, която той управлява за зла беда на българските граждани. За разлика от него, Столтенберг употреби израза пълноценна война. Очевидно ситуацията в тази територия е като за акъла на банкенския артист - " пунта мара" и това е опасно. Извод:- никой не е в безопасност на тази територия обозначена с името България и не може да се надява ,че е защитен от властта подчинена на ЕК ,НАТО ,зеленски ,ЕС и САЩ. И още по лошо, гражданско общество в България няма ,поне за сега. Перспективата е лоша за всички населяващи все още този регион на т.н ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле!

    20 Юли 2023 20:08ч.

    Баси мръсната, гнусна украинска кОрва е тая пачавра! Това ли намериха да ни изпратят, като ПосРанничка тия украси?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джукесата да си затвори джуките, колкото може!

    20 Юли 2023 20:13ч.

    Това ли са изследователските цели? Такъв арогантен отговор просто смърди. Вони. Гадост. Отивам да повърна. https://myrotvorets.center/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAY

    20 Юли 2023 20:21ч.

    СЛЕД КАТО СЪБЕРАТ ИНФОРМАЦИЯТА , ТВОРЧЕСКА И ДРУГА , ПОСТАВЯТ ДУМАТА "ЛИКВИДИРАН" СРЕЩУ НЯКОИ ОТ ИМЕНТА .... ПО БРУТАЛНО ЧОВЕКОНЕНАВИЧЕСТВО СА ИМАЛИ САМО УЧИТЕЛИТЕ ОТ "SS" . ГЛЕДАМ ПРОПАГАДНИ ФИЛМЧЕТА И НА РУСНАЦИТЕ И НА УКРАИНЦИТЕ . Е ПО ЖЕСТОКИ И ОПРЕДЕЛЕНО НЕЧОВЕШКИ ОТ УКРАИНСКИТЕ ЕДВА ЛИ ИМА ....ТИПИЧНО ЗА ХОРА С ЛИПСА НА САМОЧУСТВИЕ И ТЪРСЕЩИ ДОКАЗВАНЕ В ОПРЕДЕЛЕНО САДИСТИЧНИ ДЕЙСТВИЯ .... И ТОВА КАТО САМОРЕКЛАМА , ЕСТЕСТВЕНО ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    20 Юли 2023 22:47ч.

    Дори SS-овците са били до такава степен потресени от чудовищните зверства на бандеровците, че бързали да разстрелват пленници, за да ги спасят от бруталните изтезания на тия извeрги !!!! Сам Хитлер е бил до такава степен отврaтен, че е заповядал бандера да бъде хвърлен в концлагер....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    20 Юли 2023 20:22ч.

    Тая Курва на снимката ще да има голям опит в дипломацията( подобно на курвата хубавото Наде) .Изобщо нацистите от уСрайна отдавна убиват на своя територия с "познавателна и изследователска" цел.Тая нацистка паплач трябва да бъде избита до крак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тероризма и убийствата на чужди граждани

    20 Юли 2023 20:22ч.

    в Хохландия вече "творчески и изследователски цели" ли им викате, бе госпожа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Димитров, пред Лайпцигския съд

    20 Юли 2023 20:24ч.

    "Но аз Ви питам, господин министър-председателю, в коя страна фашистите не са диваци и варвари?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боширов и Петров

    20 Юли 2023 20:27ч.

    Съгласен съм с посолството и ние посетихме някои европейски държави, но не всички, с творчески и изследователски цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

    20 Юли 2023 21:37ч.

    Между тия три работи знак на равенство ли има? Тц, тц, тц...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    20 Юли 2023 22:14ч.

    Изявленията на тази украинка са повече от цинизъм. Това е подигравка, унизително е за хора нормални с достойнство! Знае се вече че политиците от пп-дб и герб-сдс приемат това за нормално обяснение - но се знае също че те са безгръбначни и раболепни и даже укрите да се изплюят върху тях те ще са щастливи от такова внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    20 Юли 2023 22:43ч.

    Който иска, може да погледне дори само заглавната страница на тоя сайт на извeргите и ще прецени сам за какви "творчески" цели е предназначен. Наглите укрoпитeшки политици по същият начин лъжат и за наци-батальоните си, които тероризират и избиват зверски и мирни хора и пленници. Не били под техен контрол, ами ще ги СПРЕТЕ, бе? Реакцията на управляващите е ПОЗОРНА. Те просто отбиват номера. Пачaврата габриел дори не се е осмелила да привика тая укpoпска k*рва, за да и поиска официално обяснение. Обадила си е по телефона, разбирате ли... какво ли и е казала: "Муцинка, айде да се видим някъде на кафе?" Това просто НЕ е официална реакция, според както се изисква по протокол ???? Педърът митов пък, същият който когато беше на постът на габриел, не само че отказа да защити бесарабските Българи от терора на укропите, ами и нарече евентуална бежанска вълна на Българи към България- заплаха ???? Сега пък обяснява как това не било сайт за убийства... а за какво е бе, пeдър - за детски приказки ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сайтът е пряко свъран с украинската държава и режима на Зеленски,толерира се от тях и работи за тях

    20 Юли 2023 23:58ч.

    Сайтът е пряко свързан с украинските специални служби. Предназначението му явно е ,да провежда издирвателна оперативна,психологическа война и разузнавателна дейност под прикритието на обществен и независим сайт и да дава анализи и наводки на украинките специални служби за ликвидиране на определени лица несъгласни с пронацистката украинска хунта. Дейността му се разпростира из целия свят . Напълно реална е възможността за ликвидиране на хора от украинските нацисти. Такива терористични ликвидации вече са извършени от украинските спец служби разполагащи със своя агентура извън Украина. Както обяви г-н Денков ,България е в пълномащабна война. Няма как сайта да не се финансира от режима на Зеленски. Този сайт води и психологическа война срещу хората. Всява страх ,омраза притеснения и затваряне на усти. Толерира се от ЕС независимо от имитацията на възмущение и стремеж към закриване. нито Борель ,нито Лайен или който и да е еврокомисар има истинско желание този сайт да бъде осъден и закрит.Точно обратното,финансира се пълномащабно. Заплашените граждани за ликвидация от териториите ,които се управляват от проукраински европравителства,не могат да разчитат на каквато и да било защита от страна на съответните власти . Могат да разчитат единствено на себе си и е добре да предприемат съответните мерки за собствената си безопасност и тази на семействата си. Всичко останало е наивитет .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майор Петров

    20 Юли 2023 23:37ч.

    колегата се шегува, ние бяхме просто на екскурзия в София. А да, бяхме и в Солсбъри, не ми хареса там

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    20 Юли 2023 23:38ч.

    Всички се учудват, че българи били включени. След като на софийска община се вее украинското знаме, значи сме под украинска окупация и укрите ще си правят каквото си искат, каквото и правят. Ако нещата не стоят така, България да осъди Украйна за тормоз върху български граждани. Къде е Хелзинкският комитет да защити правата на българите, включени в този Убиецотворец. Габриел да отзове украинската некадърна представителка на Зеленски. Не мисля, че украинците са съгласни да ги представлява това недоразумение в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    20 Юли 2023 23:38ч.

    Г-жо Тунинг, славата на Усрайна като люпилня на наемни убийци се носи по целия свят. Кой знае, като гледам киборгския ви поглед, може би сте рожба на такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор Доктор Жмингльов

    20 Юли 2023 23:48ч.

    Тая на снимката е излязла малко като Никълъс Кейдж. "Секс - едва ли, "Just Cavalli"".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук - платена реклама

    21 Юли 2023 0:20ч.

    Искате ли и вие бързо да се прочуете? Желаете ли светът да заговори за вас, а всеки разумен човек да се страхува да ви дойде на гости? Фирма "Дядо баба души" ви предлага тази изключителна възможност! Само срещу 570 лева вашето име щепопадне в списъка "Миротворец". При доплащане ще публикуваме и ваша снимка с хора, които вече са влезли в списъка. Предлагаме богат набор от сюжети. Например, как беседвата с анализатора Вацев на фона на библиотеката му. Или как пиете кафе с Дърева или пък бира с Първанов. А защо не как се готвите да си легнете с украинскта посланичка Олеся, която след като си свършите работа ще ви удуши с голи ръце. На другия ден гарантираме, че ще се превърнете в топ новина. Цените за тази услуга са по споразумение и зависят от избрания сюжет. Фирмата предлага и траурни услуги - погребение по православен или посочен от вас канон, с хор, с духова музика, с певци от опирата или фолк дива. До края на септемри може да се възползвате от промоция на ковчези от тиково дърво, както и на мраморни надгробни паметници. Ще се радваме да се срещнем с вас. Запомнете "Баба дядо души" - безпроблемно решение на всички проблеми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xoxo

    21 Юли 2023 4:00ч.

    Уби ме от смях!! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    21 Юли 2023 0:38ч.

    Подмяната на думите и смисъла, описвани от Оруел, е отдавна патент на сатанистите, плъзнали като метастази по целия свят, но крайната 404 без съмнение е тяхната еманация. "Миротворец", който създава списъци за ликвидация, е като "Европейския фонд за мир", който събира оръжие за да пали още повече конфликта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юли 2023 0:45ч.

    Искам да спомена, че сий сайт съществува от доста преди Зеленски. Май от 2014-та. Той си е създаден от разюзданите укрофашисти точно за ликвидиране и сплашване. С публикуване на адреси, номера на лични документи и т.н. Олес Бузина беше убит след като беше включен в сайта. Фпрочем убийците му се разхождат на свобода, освен ако не са отишли на фронта и оттам при батька Бандера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде бе,

    21 Юли 2023 1:00ч.

    Украйна, страната с най-много забрани и ограничения, допуснала съществуватето на"независив" сайт. Това и да го видя няма да повярвам. Не на нас, не на нас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посолството на Черновци:

    21 Юли 2023 1:11ч.

    "Миротворец" не е свързан с държавата. Събира информация с творчески и изследователски цели. " Разбира се , "Миротворец" е кастинг агенция, която набира актьори и статисти за масовката на "Ганди" и типажни модели и натуршчици за новата репродукция на «Явле́ние Христа́ наро́ду».

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    21 Юли 2023 1:21ч.

    Но държавата трябва да е свързана с всеки, за да го санкционира при нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    21 Юли 2023 3:17ч.

    Какво да ви каже мацето, че създаването и поддръжката на този сайт е подарък от братския народ на сащ!? Отворете mirotvorets.center на PC и вижте в горния десен ъгъл какво пише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    21 Юли 2023 10:21ч.

    Точно пък Митов е най-малко подходящ да води проучване по казуса с "Миротворец".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А като

    21 Юли 2023 15:56ч.

    не е свързан с държавата защо го търпите да ви излага с кръвожадните си навици?? Защо си траете и не го забраните поне или вероятно имате полза...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи