Посланикът ни в САЩ: РСМ е опитала да прокара резолюция с некоректен текст в Конгреса

Посланикът ни в САЩ: РСМ е опитала да прокара резолюция с некоректен текст в Конгреса

Георги Панайотов Снимка: МВнР, архив

"Има опит да бъде прокарана резолюция с доста некоректен текст в Конгреса на САЩ. След връчване на акредитивните писма на Байдън ще обясня, че чрез задълбочаване на конфронтацията проблемът ни с РСМ няма да бъде разрешен". Това заяви за предаването "Офанзива" на Нова телевизия българският посланик във Вашингтон  Георги Панайотов.

Според него щата Мичиган вече е приел резолюция според която септември 2021 г. е бил обявен за месец за македонския принос за САЩ. "България и САЩ са приятели и съюзници в НАТО, а също и стратегически партньори. Обсъдихме как да увеличим американските инвестиции у нас. Проблемът с РСМ трябва да бъде решен с воля и визия от политическите лидери на двете страни без компромиси с българските национални интереси", категоричен е той.

По думите му, проблемът с Македония е възникнал от неправилни техни действия и националистически залитания. "САЩ и ЕС имат интерес от по-бързо решаване на въпроса, аз призовах Вашингтон към разбиране и бях разбран", посочи Панайотов. И допълни, че е нужно подобряване на комуникацията с американските държавни институции. 

Относно темата за доставка на американски втечнен газ той подчерта: "Това е чисто търговска сделка по време на война. България е обект на шантаж от страна на Русия. САЩ ни се притече на помощ. Предстои да бъдат договаряни параметрите на дългосрочни договори с по-ниски цени от предишните", увери Панайотов. И уточни, че самолети F16 е лесно да се набавят, но трябва да се помисли за пилотите и поддръжката. 

Целия разговор гледайте във видеото.

 

 

 

 

Коментари

 • БЮРМ е раздала едни подкупи в Конгреса

  28 Май 2022 18:16ч.

  Да ви го преведа на простоцарски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  28 Май 2022 18:17ч.

  киро и кокоро, не си играйте с огъня, безродници, ще разсърдите "хегемона" ... бързо да дойде корнела и да ви помогне да си свалите гащите и пред РС Македония !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  28 Май 2022 18:32ч.

  Eбеше ли разбран от Сащ или само така ти се иска да бъде? За да няма липса на пилоти пенсионери, веднага да започнат обучения на Ф16, още от детската градина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рошко Прошков

  28 Май 2022 19:17ч.

  --Аз призовах Вашингтон към разбиране и бях разбран -- не бъди сигурен, те гледат умно и се правят, че разбират, но не могат, защото не искат. Америка е All style - no substance. Демек: стилно ти показват, че разбират, но нямат пълнежа, капацитета и интереса да го сторят наистина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мазник

  28 Май 2022 23:12ч.

  Това е мазния дивандар, който описа ситуацията в Пловдивското село,като крайно обичайна защото братските американски сили били много чувствителни към движения около заподозрените.Булефалната му глава и чело показват,че този питек винаги ще носи ореола на военната шапка на кефалията си.Оставка.ДолО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя долнопробен предател какво се натяга?

  29 Май 2022 1:48ч.

  Очевидно се е усетил, че американските подлоги, които са го назначили на благия пост са "пътници", та се изплясква, долният му плазмодий.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба клепти Лена

  29 Май 2022 5:17ч.

  Гошето панайотов е още един БКП-номенклатурчик и съветски (КГБ/ГРУ) възпитаник в тила на американския враг!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  29 Май 2022 8:07ч.

  Помним го тоя при царя като военен министър.Каза при Огнянов,че щата Мичиган е приел версията,че имат македонец,който има паметник като участник в експедицията на първите заселници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  29 Май 2022 9:19ч.

  Ааайди стига с фейк нюзовете, никакъв военен министър не е бил при царя този. Ама Ганьо умре да припише всички грехове на царя. Затова си избира такива като СерГей, Тиквоний и ПростоКиро .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Май 2022 16:17ч.

  една от многото грешки на ген радев да прати този индивид за посланик в сащ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи