Посланикът на САЩ в Русия: Никога няма да се разделим завинаги

Посланикът на САЩ в Русия: Никога няма да се разделим завинаги

Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан заяви в интервю за ТАСС, че пълното прекъсване на отношенията между Москва и Вашингтон е невъзможно, контактът трябва да се поддържа. 

Дипломатическият представител каза, че САЩ и Русия също никога няма да се разделят завинаги. "Не можем да прекъснем дипломатическите отношения и да спрем да говорим помежду си", каза той. "Ние седим един до друг на заседанията на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк. Говорим помежду си в ООН, през Съвета за сигурност“. Съливан подчерта необходимостта от присъствието на посолствата на Руската федерация и Съединените щати. "Това е абсолютният минимум. Това е основата", уточни американският дипломат.

Джон Съливан отбеляза, че е необходимо да се запазят "някои основни неща, необходими, за да останат отворени посолствата и банковите сметки". „Трябва да имаме посолства в Москва и Вашингтон, а не само постоянна руска мисия в ООН. Просто мисля, че всъщност никога няма да се разделим напълно, защото сме свързани като постоянни членове на Съвета за сигурност. И тъй като сме свързани по този начин, трябва да продължим да си взаимодействаме, въпреки различията, които имаме. Виждаме се всеки ден, говорим и общуваме в Ню Йорк. Това е абсолютният минимум", подчерта Съливан пред ТАСС.

 

 

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    06 Юни 2022 10:05ч.

    Толкова далече стигнахте в световните си мераци да задушавате всичко живо, че обратен път няма. А то иначе си говорете, колкото да се намирате у работа, дума дупка не прави !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължавай да мислиш...

    06 Юни 2022 10:16ч.

    Ако и шефа ти (министрите на външните работи, или както ги наричате the Secretary of State), които се разпореждат колко консулски служби да бъдат закрити и сградите им, руска собственост, конфискувани, колко руски дипломати да бъдат ИЗГОНЕНИ - и не само от сащ, а от един куп васални държави, като нашата... Ако и те бяха дипломати, а не прости ястреби...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ако и те бяха дипломати, а не прости ястреби..."

    06 Юни 2022 10:51ч.

    Не е нужно да се повишават в ястреби, макар и прости. Тия са измекяри на Дълбоката държава, назначени да се разпореждат на по-долните измекяри от васалните феоди. Които долни измекяри се престарават пред по-горните. Това показва българската "политика", при това не само външната, но и вътрешната. Особено пък през сегашния, "канадско-харвардския", период.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    06 Юни 2022 11:11ч.

    Единственият проблем който Русия може да създаде на Запада е този с ядреното оръжие и временно с доставките на газ за Европа. Видя се, че конвенционална армия няма никаква, а икономиката е направо пренебрежима стойност - 3 % от световния бвп. Затова не се иска прекъсване на отношенията, да не би някой луд да набара копчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    06 Юни 2022 11:38ч.

    Тролетарий жалък, не бързай да казваш хоп преди да си скочил. Ще ви гледаме сеира сега вие какво имате. Оказа се, че ако Русия не поддържа Запада с горива, ще издъхнете начаса. Оказа се, че Западът го е шубе да се бие с руснаците, затова ще избие украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    06 Юни 2022 11:38ч.

    Оказа се, че икономиката ви е толкова "мощна", че дори минимално разклащане на лодката доведе до чудовищна инфлация в САЩ и ЕС. Горивата поскъпнаха над 50 на сто, а някои хранителни стоки - вече над два пъти. Да не казваме за тока - това ще бъде голямата късноесенна изненада, която ще подейства като ефект на доминото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виждам геноцид северно от Мексико

    06 Юни 2022 11:40ч.

    Ще станат земи с нулеви въглеродни емисии

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посланикът на САЩ в Русия: Никога няма да се разделим завинаги

    06 Юни 2022 12:28ч.

    Това заплаха ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пишиштити тук са българи от държава - зъгубила Втората световна война

    06 Юни 2022 13:29ч.

    Докато аз като американски ситизен, съм ситроян на държава, спечелила Втората Световна война, а руснаците са от Държава Разпалила Втората световна война и след това временно държава-пубидител до разпадането си като ексЕсесесер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснацити йадуха Рибиндроб с Хитлир ут идин буркан

    06 Юни 2022 13:30ч.

    Ма слид тва бюаха във Вйазимскуту кутле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РЕСУРСИТЕ на Русия имат много приятели

    06 Юни 2022 14:33ч.

    ДО живот ще се натискат за Сибирските ресурси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще се натискат за Сибирските ресурси

    06 Юни 2022 15:10ч.

    и напразно, те са китайски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи