Посланикът на САЩ в НАТО: Признателни сме за това, което България направи за Украйна

Посланикът на САЩ в НАТО: Признателни сме за това, което България направи за Украйна

Признателни сме за това, което България направи за Украйна, каза посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит. Тя участва в Международната конференция „Спечелване на мира в Украйна“, организирана от Софийския форум за сигурност със съдействието на Посолството на САЩ в България, която се провежда днес в Централния военен клуб в столицата.

Смит подчерта, че на фона на комплексната среда за сигурност САЩ ще продължи подкрепата си към Украйна, но и ще осигури подкрепа на Израел. Тя посочи, че САЩ не просто има капацитета, но и дълга.  

Разрешаването на конфликта между Русия и Украйна ще е възможно чрез преговори, смята посланикът на САЩ в НАТО. Работим в тясно сътрудничество с нашите приятели от Украйна и те посочват мирен план с десет точки. Ние го подкрепяме, както България и други страни, заяви Смит. 

По думите ѝ, Русия може да установи мир и днес, ако пожелае. Уви, няма признак, че Русия има желание да седне на масата за преговори дори украинците да казват какво ще означава мирът в региона, коментира Смит. Ще подкрепим всяко международно усилие и държави, които искат да са медиатори, отбеляза тя и добави, че всичко това е при условие, че Украйна е на масата за преговори и процесът се фокусира върху това Путин да седне на масата за преговори.

Смит посочи, че хибридните тактики са ключов фокус за НАТО. НАТО разглеждаше конвенционалните заплахи, сега разглежда и пълния спектър хибридни тактики. Това е Алианс, който гледа уверено в бъдещето и е подготвен за него, каза Смит. Всичко, което правим, е да защитаваме хората си, добави тя. 

Попитана дали НАТО трябва да реагира по-остро на хибридни и кибератаки Смит заяви: "Не сме пасивни. Алиансът отговаря много проактивно на такива атаки".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • България не прави нищо за Украйна, България иска неутралитет и мир в Европа!

    20 Окт 2023 11:16ч.

    Такова "помагане" е убийствено за народа на Украйна, за младите мъже на Украйна за които не ви пука, като женски индивид даващ живот, а не носещ смърт. Срам за такава "помощ" дадена от алчни слуги на Мамона, зад гърба на народа на България, който над 90% не мрази Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    20 Окт 2023 12:10ч.

    Абсолютно точен коментар! ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милан Ъ.

    20 Окт 2023 12:29ч.

    Какви 10 точки план на наркомана, какви пет лева? Да, преговори според реалните географски резултати от военните действия. Иначе само ще си плямпате, че искате мир. Даже законодателно зеленият няма право да преговаря с Русия. Е, Путин е търпелив, но докога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Милан Ъ. 20 Окт 2023 12:29ч.

    20 Окт 2023 13:38ч.

    Сталин е предупреждавал: "Слабите ги бият." (Слабых бьют: 4 февраля 1931 года Сталин выступил с речью на первой Всесоюзной конференции работников социалистической промышленности и, в частности, сказал: «...Задержать темпы — это значит отстать. А отсталых бьют. Но мы не хотим оказаться битыми.) А Путин за 23 години на власт доказа, че е слаб държавен глава, когото "уважаваните западни партньори" постоянно лъжат ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христина

    20 Окт 2023 13:42ч.

    Нека кръвта на убитите с тези оръжия да лежат върху Тагарев , на политиците дали съгласието си за изпращането им , и на техните поколенията ! Те нямат разум , забравили са Бог и силата на възмездието !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ★ Где Сталин - там победа! ★

    20 Окт 2023 13:46ч.

    Слабых бьют 4 февраля 1931 года Сталин выступил... vk.com›wall-61446907_1548 Они били и приговаривали: «ты убогая, бессильная» — стало быть, можно бить и грабить тебя безнаказанно. Таков уже закон эксплуататоров — бить отсталых и слабых. Волчий закон капитализма. Ты отстал, ты слаб — значит, ты не прав, стало быть, тебя можно бить и порабощать. Ты могуч — значит, ты прав, стало быть, тебя надо остерегаться. Вот почему нельзя нам больше отставать.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижила се. Кръвта на 700 000

    20 Окт 2023 15:29ч.

    Убити лежи на съвестта на др. Ти Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръвта на 700 000 20 Окт 2023 15:29ч.

    20 Окт 2023 16:04ч.

    убити лежи на съвестта на ФАЩ - организаторите (5 милиарда $) на фашисткия Майдан през 2014 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цура

    20 Окт 2023 11:22ч.

    Среща с посланика на САЩ в НАТО с бг министри, премиер, президент е доста ниско ниво. Представете си бг посланик в НАТО да отиде във Вашингтон и за ден-два да се срещне с Байдън, Остин и Блинкен - невъзможно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много "хора" погубиха бъдещето на семействата си с помагането на фашисткия режим в Киев

    20 Окт 2023 11:27ч.

    Вартоломеева нощ очаква Софияндурия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    20 Окт 2023 11:27ч.

    За да има преговори, трябва да има за какво да се преговаря... Освен това, както заяви самия Путин, като начало Зеленски трябва да си отмени указа, с който сам си забрани да преговаря с Русия... Истината е, че точно САЩ са тези, които не искат никакви преговори, защото докато има войни, не само в Украйна, но и навсякъде по света, за тях е "добре дошло"... Просто всичко е чиста проба долнопробна демагогия, на която се връзват само малоумните дебили. И точно това ще им изяде главите на некромонгърите във Вашингтон, защото тъпата теория за "контролирания хаос", която някой идиот в администрацията на САЩ измисли още през 70-те години на миналия век, се доказа, като пълен абсурд и нонсенс. Няма такова нещо, като контролируем хаос, просто защото състоянието на хаос само по себе си означава, точно липсата на всякакъв контрол...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    20 Окт 2023 11:29ч.

    Накратко: Посланикът на САЩ в НАТО похвали българските подлоги и национални предатели, за добре изпълнените заръки на господаря. NICE, A?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..........

    20 Окт 2023 11:29ч.

    България да започва подготовка за бъдещите репарации, които ще изплаща, и загуба на територия. Когато "политиката ни" и "политиците" ни са чалга, ще има на финала салфетки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Редник

    20 Окт 2023 11:31ч.

    А ние не сме ви признателни за това, което направихте с България. И не ви искаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    20 Окт 2023 12:19ч.

    Българите искат МИР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    20 Окт 2023 12:41ч.

    Като какъв благодариш на "България", че била притискана от твоята държава, от евроатлантическите господари да дава и последната си риза на укрина? Благодарности може да изказва само този, който е получил нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Механик водач от Момчилград

    20 Окт 2023 12:51ч.

    А не никакъв мир само безусловна капитулация,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    20 Окт 2023 13:09ч.

    Много повече ме интересува какво Украйна направи за България, кажи, Тагарав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Класикът за отношението на Господаря към Слугата:

    20 Окт 2023 13:13ч.

    “...— Ще останеш доволна от твоя господар — каза дон Домат — Щом оздравея, ще ти подаря обвивката от един шоколад, който изядох миналата година. Ще видиш какъв чудесен мирис има! От благодарност Ягодка се поклони чак до земята... …Това го развесели и той даже подари на Ягодка една обвивка от бонбон. — Това е за теб — каза великодушно той. — Ближи тази обвивка. Тя е много сладка: преди две години в нея беше увит един много хубав бонбон. Ягодка благодари на Домат с поклон и му каза: — Седем години работя и това е вече третата обвивка от бонбон, която получавам от ваше превъзходителство. — Виждаш ли — отговори Домат, — аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. — Който се задоволява с малко, е щастлив — каза Ягодка и след като се поклони, отиде да си гледа работата…” Джани Родари (Gianni Rodari) „Приключенията на Лукчо“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 0045

    20 Окт 2023 14:11ч.

    Леле, като го зачетох, в началото си помислих, че е писано за господарите и Магарев, то било за Ягодка и Дон Домат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    20 Окт 2023 13:36ч.

    Толкова са ни признателни, че ще ни продадат още нещо на хартия и за много доларчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Окт 2023 14:07ч.

    Te вече го правят - готвят се да ни продадат Stryker-и, които се доказаха негодни в реални бойни действия. С други думи ни пласират негодната си стока за много пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    20 Окт 2023 13:38ч.

    Няма защо! Все пак сме евроатлантически партньори и подкрепяме американската демокрация във всичките и форми. Много искаме да заприличаме на вас - да заживеем най-сетне демократично и богато като славното американско население. Да изповядваме модерни ценности , а не рубладжийските средновековни догми за семейство, чест, морал и прочие глупости. На всичко сме готови! Водачите ни триж по-готови! Голяма радост е занас в тези тежки времена да ни управляват политици от калибъра на академик Денко и г-н Тагарев! Слава Украине!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравих си ника...

    20 Окт 2023 13:54ч.

    ... от възхита заради @Винкела в коментарите. Плача от умиление. Къде глобалния паразит иззад океана ще намери другаде подобни бунаци и ненадминати предатели?! Остават само 467 години очакване за Освобождение от новото 5 вековно робство. Но, нищо де - какво са 467 години? Огън, малко остана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    20 Окт 2023 14:14ч.

    :) :) :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    20 Окт 2023 14:16ч.

    Колкото до предателството: "В нашата история, предателството винаги се е възнаграждавало щедро" Стефан Цанев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    20 Окт 2023 13:50ч.

    Американската булчица Джулиан Смит, с която се е снимал дъртият пергиш Тагарев му отива. Много е чаровна. Прилича на усмихнато мишле, което безстрашно се ръкува с анално извратен котарак. Видимо Джулиан има само един дребен косур - бозките й са малки, но то и Тагарчо има малко пишле. Инак най-забележително постижение на Джулиан е неделната й колонка, която някога е водила във в-к Ню Йорк Таймс. Близо година тя неотменно е на първо място в класациите на вертикалните вестникарски колонки. Джулиан впечатлява с умението си да коментира военно-политически теми, разказвайки кулинарни рецепти. Още се помни материалът й за ген. Иван Колев и неговото влияние върху тактиката на ген. Гудериан за танкови удари. Този свой разказ Джулиан илюстрира с рецептата "Кълцани по добруджански жулиени с есенни зеленчуци, конгоански вишни, трюфели и шампанско Veuve Clicquot".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    20 Окт 2023 13:55ч.

    Този път сне снели малко нивото доц. Карачибук! Why?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз пък

    20 Окт 2023 18:19ч.

    Изразих мнение, че КК се пъчи като жена с малки гърди, и ме отрязаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, гусин Таргареф е толку

    20 Окт 2023 14:13ч.

    туругателну штаслиф и ноу вознесен нейде на небе нумер 1001 чи чак и ас са прусълзиф. Ма за тъквиз возвишини мументи у чувешкиа жуот мрът дисятки иляди унтерменши у Окрайна. За ината усмфчицъ и русостискъни ут Гуемътъ Систра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Окт 2023 14:34ч.

    Император Алопеций Тагарий, водещ се на отчет в клиниката "Свети Безум" на 4-ти километър, много обича да се снима с гостите си на фона на паното от саби и ками. Идеята за това пано очевидно е взаимствана от филма "Вади ножовете" (Knives Out). Алопеций явно е убеден, че "който нож вади другиму, най-добре се смее" и затова винаги е ухилен на снимките. Според охраняващите го бойните санитари ножовете са напълно бутафорни, както и самият министър, но за разлика от него са безопасни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Окт 2023 14:40ч.

    бойни санитари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак сипаничавото тагаренко

    20 Окт 2023 15:12ч.

    А аз току що хапнах! Жалко за хубавата храница

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усетихме "признанието" им с кражба на Ф-ките

    20 Окт 2023 15:27ч.

    реактори и бетеери и кво ли не още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха,

    20 Окт 2023 15:40ч.

    а що не са поканили Тагаренко на извънредната среща на САДО, в която обсъждат "проблемите в сигурността" относно "задълбочаващите се отношения" между Москва и член на ЕС и САДО, като се визира Унгария? Това е изказване на посланика на САЩ в Унгария, а отговорът на унгарците е: "посланикът на САЩ не е в правото си да определя външната политика на Унгария, защото това е работа на унгарския парламент".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКОто

    20 Окт 2023 16:01ч.

    Походът за мир умря! Да живее Походът за мир! – 22.10.23г., Неделя, 14.00 часа, НДК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ooo

    20 Окт 2023 16:40ч.

    Браво ! Усмивка пред строя !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    20 Окт 2023 16:53ч.

    Аз съм безкрайно щастлив , че тагарев ни е министър . Навсякъде само ни хвалят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    20 Окт 2023 17:21ч.

    Аз съм безкрайно щастлива, че се ражда многополюсен свят, а досегашния хегемон ще отиде в канала заедно с долара

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радвайте се, за последнш ще Ви е!

    20 Окт 2023 18:35ч.

    Изроди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    20 Окт 2023 19:06ч.

    тагаренков, жив трябва да те одерем, копеле долно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи