Посланик Панайотов: САЩ планират масирана подкрепа за България и Черноморието

Посланик Панайотов: САЩ планират масирана подкрепа за България и Черноморието

"До половин година в САЩ трябва да има изработена стратегия по отношение на Черноморския регион". Това съобщи в ексклузивно интервю за предаването "Офанзива" на NOVA NEWS посланикът на България в САЩ Георги Панайотов.

"В американския Конгрес беше внесен законопроект и от двете партии - и от Демократическата, и от Републиканската - този законопроект касае сигурността в Черно море. Той предвижда масирана подкрепа и съдействе за всички държави, които имат крайбрежна ивица на Черно море. Една от тях е България", посочи Панайотов.

По думите му става въпрос не само за модернизация на въоръжените сили, за изграждане на инфраструктурата, за гарантиране на енергийната сигурност, за задълбочаване на търговско-икономическите отношения между САЩ и България и останалите черноморски държави, както и за укрепване на демократичните институции в страната и за борбата с корупцията.

"В този документ - той не е само пожелание и философски размишления, всичко е разписано много ясно - с отговорници, със срокове", подчерта още Панайотов. "Това са целите, половин година след приемане на законопроекта, администрацията ще има грижата подробно да разпише детайлите", допълни посланикът.

Той коментира и въпросите с изтребителите Ф-16, като нарече "приятна изненада" предложението за доокомплектоването на бойната ни ескадрила с този тип изтребител. "Офертата, която САЩ представиха за втората група 8 броя Ф-16 е една изключително проиятна изненада - откъм цена, защото е идентична с първата група. Но втората група Ф-16 ще притежават значително по-съвършени бойни способности - ще имат повече ракети, повече бомби, половината самолети ще бъдат с две седалки".

Според него, щом ВВС имат въпроси във връзка с офертата, трябва по най-бързия начин те да бъдат изчистени. "Според мен ВВС трябва да кажат какви въпроси точно имат, за да получат своевременни отговори. Мисля и се надявам, че ако обясним на САЩ закъснението на нашия отговор, съм сигурен, че ще получим разбиране", каза той.

На въпрос за срока, в който трябва да пристигнат първите закупени от страната ни изтребители Ф-16 от САЩ, Панайотов отговори: "2025 ни е казано, че ще дойдат първите самолети. Имаме си работа с правителството на САЩ. Това не е селски битак. Правителството на САЩ обясни, че закъснението на първата доставка се дължи на прекъсване на веригите за доставка. Това се случи в цял свят. Може би офертата трябва да се разглежда и като компенсация", посочи посланикът.

Той добави, че в завода в Южна Каролина частите и компонентите на пъревия български изтребител вече са във фабриката и асемблирането на самолета ще започне в най-скоро време.

За изгонването на наши дипломати от Русия в първия ден от служебния кабинет той коментира така: "Знакът е, че Русия си защитава интересите така, както тя ги вижда и така, както тя ги разбира . Г-жа Митрофанова си върши нейната работа, каквото ѝ е казано да прави от Кремъл. Ние как реагираме на всичко това, което се случва, това е по-важното". За него след експулсиране от нашата страна на руски дипломати реакцията на Русия са "нормални реципрочни действия". "Аз си задавам въпроса защо не го направиха по-рано. Но така или иначе го направиха, с което може би искат да ни покажат, че за тях няма осбено значение кое правителство е в София. За тях сме неприятелска държава".

Панайотов коментира и въпроса с газа, като подчерта, че не е експерт и ще говори с факти. "Първят факт е, че най-големият производител на газ в света, са САЩ. Не е Русия, както много хора си мислят. Освен това, най-големият вносител на газ в Европа в момента вече са САЩ, не е Русия. Домакинствата в САЩ плащат за газ 6 пъти по-евтино, отколкото домакинствата в Европа за газа, който идва от тръбите от Русия. Това не означава, че американският газ стига в България или в Европа на шест пъти по-ниска цена. Това са фактите, има достатъчно експерти в България, надявам се да постъпят умно, правилно, защото само един голям кораб с LNG може да подсигури отоплението на 140 000 домакинства. Запознах ви с фактите, а пък решението какво да се прави е на българското правителство".

 

Източници: Нова, dnes.dir.bg

 

Коментари

  • рукола Z

    07 Авг 2022 8:47ч.

    Айде нема нужда, че на който са помогнале, после с лъжица от земята не моеш го събереш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо хубаво не може да се случи на България с "помощ" от англоезическите паразити

    07 Авг 2022 9:47ч.

    Изобщо, те са опасност за съществуването на човечеството и трябва да бъдат изрязани като гангрена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    07 Авг 2022 10:18ч.

    А този посланик плазмодии, вместо да се възмути, че чужда държава си позволява да планува действия на твоя територия ,той подскача от възторг, че господарят му го е пожелал !!!! Както се пееше в песента „полегнала е Тодора, за старшина Петров и ВСИЧКИ КОИТО Я ПОЖЕЛАХА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ятак

    07 Авг 2022 8:48ч.

    ШАШ да планират да ни покрепят с газ. Русия няма нужда да ни напада. ОПствли са ни да измрем от студ и глад. М@м@вид€а америчка я

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    07 Авг 2022 8:53ч.

    За вас нали, ще има, бе рубладжийски, какво си се загрижил. Митрофанова няма да да остави своята пета колона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    07 Авг 2022 9:05ч.

    либерално-джендър-наци - ти кога успя да се върнеш от Хамбург?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жестоко!

    07 Авг 2022 12:23ч.

    Вони жестоко! Отивам да повърна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Simplicius

    07 Авг 2022 8:54ч.

    Помощ за превръщането на България във фронтова държава, в срокове и с отговорници. Радост за туземния евроатлантик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    07 Авг 2022 8:57ч.

    Докато руснаците се туткат из украинските степи ние трябва да изградим нова линия Мажино...Всеки с две лопати на рамо и да отива да копае окопи...Сега има един проблем-не знаем от къде ще ни атакуват руснаците....Затова ще играем на сигурно-да се окопаем на линията Русе-Варна....Дълбоко ешелонирана отбрана....15 реда окопи.....Требе да ги спрем тези лоши рашки....:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отбранителна линия я стане я не, но може да изкопаем достатъчно ями за погребване на забърканите с реституция, приватизация и НПО

    07 Авг 2022 9:50ч.

    А такива паразити са доста

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    07 Авг 2022 8:59ч.

    Ако САЩ и Великобритания се разкарат, всичко ще е мирно и спокойно. Нямаме нужда от тяхната закрила за Черно море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помощ !

    07 Авг 2022 9:05ч.

    Пак ще ни подкрепят …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Авг 2022 9:05ч.

    Американският Конгрес внесъл законопроект за Черно море и прилежащите държави. Ми да си внасят. Нас какво ни касае това. Да не би България да е щат на САЩ? Не! Но чрез "Америка за България" ще се прокара нужната на САЩ политика в татковината ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и защо американците се чувстват длъжни

    07 Авг 2022 9:07ч.

    да се грижат за сигурността на България? Кой ги е молил за това? Ние да не сме инфантилни, че не можем сами да решим как да се пазим и от кого? Тази загриженост е изключително притеснителна. От опит знаем, че тези, за които са се загрижили, не оцеляват. А неострият Панайотов да спре да го играе рекламен агент на янките, че е повече от жалък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен

    07 Авг 2022 10:39ч.

    Гледах интервюто - Панайотов се държеше се като рекламно лице и като треторазряден чиновник на САЩ, поведение далеч от човек, който е посланик и представлява България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    07 Авг 2022 11:25ч.

    Този представлява България, колкото и украинските шмекери представляват "незалежната". Същото и с нашите пишман президенти, премиери, депутати и прочие фасадни проводници на чужди интереси. България е колония, а една колония може да се освободи от такова представителство по два свързани начина - борба и геополитически промени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е обикновен рупор на американския интерес

    07 Авг 2022 15:36ч.

    Не му е във функциите, да говори от свое име, само ретранслира ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съд

    07 Авг 2022 9:08ч.

    за мен РУСИЯ не е неприятелска държава. ЗА МЕН НЕПРИЯТЕЛСКА ДЪРЖАВА Е БЪЛГАРИЯ С БОКЛУЦИТЕ , КОИТО СЕ ОПИТВАТ НЕЛЕГИТИМНО ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ, ТЪЙ КАТО НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ. АЗ ИСКАМ МОЯТ ГАЗ ДА Е ОТ РУСИЯ ,НО БЕЗ ПОСРЕДНИЦИ, А РУСОФОБИТЕ ДА СИ КУПУВАТ ДРУГ ГАЗ!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав ти път

    07 Авг 2022 19:29ч.

    Никой не те спира да се преселиш в любимата ти руска кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наглосаксонскиубиец

    07 Авг 2022 9:11ч.

    Ако някой избие наглосаксонската паплач, света няма да има нужда от башибозуцци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    07 Авг 2022 9:20ч.

    А българският Закон за подкрепа на развитието на сиуксите и апачити кога ще се внесе в парламента ? Коце, спиш ! Ужас ! САЩ не само ни обичат но и плануват конкретни обекти с конкретни срокове В БЪЛГАРИЯ, все едно сме Невада или Охайо ?!? Ужас !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помощ, защитават ни

    07 Авг 2022 9:20ч.

    Но тоя посРанник е малко да му счупиш дебелата и проста тиква и повече да не помисля да се връща в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Логично, може би някъде се готви

    07 Авг 2022 9:21ч.

    законопроект за сигурността в Мексиканския залив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хвърчащ от радост

    07 Авг 2022 9:21ч.

    "асемблирането на самолета ще започне в най-скоро време" - Вече като сключвам договор с някой, ще запиша клауза за доставка в най-скоро време, но надали ще намеря глупаци като българското правителство, които да се хванат на това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    07 Авг 2022 9:24ч.

    И Посланика ни вместо да се възмути, че чужда държава си позволява да планува на твоя територия той подскача от възторг, че Господарят му го е пожелал ! Плазмодийй, че май беше и от морето това мекотело. От Поморие !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    07 Авг 2022 9:36ч.

    Седалките за самолетите една до друга ли ще бъдат ? И ще сложат ли кош ? Да слагат буркани за зимата като летят над село.... Смешник !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    07 Авг 2022 9:36ч.

    Краварите - първи наше дружки. Че умрем от смех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И този е калинка-фактолог

    07 Авг 2022 9:48ч.

    Бензина в сащ винаги е бил много по-евтин, но не си спомням да са го давали на тези цени на европа. И рисия няма нищо общо с това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев веднага да си прибере обратно

    07 Авг 2022 9:49ч.

    това нещо с квадратната глава и един пръст чело, което получи назначението си като награда за случилото се у нас при две учения на натото им. Унижението е пълно - някъде в САЩ, без участието на българи, се решава съдбата на България! Радев, ще премълчиш ли това???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като ще говорим за съдбата...

    08 Авг 2022 7:50ч.

    Нещата си се случват у нас от много преди времето на Радев: https://epicenter.bg/article/Kak--Amerika-za-Balgariya--si-kupuvala-Balgariya/289717/11/0 Така че, да не преместваме проблемите от болната глава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • луи цифер - кодът на съвременния дявол

    07 Авг 2022 9:54ч.

    От османско иго е по-лошо това модерно робство, налагано ни от англоамериканския ционизъм днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неразбрал

    07 Авг 2022 9:58ч.

    “Първят факт е, че най-големият производител на газ в света, са САЩ. Не е Русия, както много хора си мислят. Освен това, най-големият вносител на газ в Европа в момента вече са САЩ, не е Русия.” Тоз мюхлюзин чии интереси представя - на България в САЩ или на САЩ за пред будалите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    07 Авг 2022 10:05ч.

    "Освен това, най-големият вносител на газ в Европа в момента вече са САЩ". Значи това била причината в Европа да няма газ. Защото докато най-големият вносител беше Русия, криза с газа нямаше. Изводът е, че САЩ са опасно несигурен доставчик на газ и сигурен доставчик на кризи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • суфист

    07 Авг 2022 10:16ч.

    Ако е така, както лъже тоз тарикат, значи САЩ отдавна се стремят да се превърнат в бензоколонката на глобуса, за да изместят Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    07 Авг 2022 10:30ч.

    Ами САЩ е Мунчо. Гъзпром е трети след Норвегия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разединени ам. щати

    07 Авг 2022 10:50ч.

    Верно САЩ е Мунчо, ала медиите им скриват, че Мунчо никак даже не желае да е САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква приятна изненада!

    07 Авг 2022 10:04ч.

    "В американския Конгрес беше внесен законопроект"... касаещ България. Коментарите са излишни. Но каква приятна изненада - в неопределено бъдеще ще имаме няколко самолета - няколко, но с по две седалки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първата за пилота

    07 Авг 2022 15:39ч.

    Втората за наблюдаващия от НПО-то..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    07 Авг 2022 10:21ч.

    "Масирана подкрепа от САЩ за българското черноморие" преведено на разбираем език означава чужди окупационни войски и добив на шистов газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    07 Авг 2022 10:23ч.

    САЩ никога на никого не са помагали, освен на себе си. И не трябва ли България да прави планове за своето черноморие, в които други да участват по наша преценка, а не САЩ да си правят свои планове за българското черноморие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    07 Авг 2022 10:25ч.

    И да наеВат българският посланик орално и анално ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да обаче Турция не пуска чужди кораби в Черно море

    07 Авг 2022 10:31ч.

    Така че, това са само приказки на сащ да уплашим гаргите. Срам ме е от нашите политици, защото са най-простите тъпанари на целия свят. Те като нямат достойнство хората имат. По-презряни хора от евроатлантическите подлоги няма и няма да има за вечни времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    07 Авг 2022 10:32ч.

    Идиот! Те не планират никаква масирана подкрепа, а искат да се докопат да черноморски пристанища, за да тормозят Русия бе тъпанар с тъпанар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    07 Авг 2022 10:32ч.

    След това, което стана в Украйна всеки ден палете по 1 голяма свещ за САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Попето

    07 Авг 2022 10:37ч.

    Каква свещ бе кандило за тези джендъре .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепа значи?

    07 Авг 2022 10:33ч.

    Тръгне ли някой да ти “помага”, отваряй си очите на четири, какво ще иска от тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Авг 2022 10:36ч.

    Ся, американците си праят сметката без кръчмаря. Но в черноморския регион кръчмарите са барем двама - Жужо и Ердо. По-интересно е положението със самальотите. Усещам неква назидателност - "2025 ни е казано, че ще дойдат първите самолети. Имаме си работа с правителството на САЩ. Това не е селски битак. ..." - Тва ми напомня един виц. To be continue...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Авг 2022 10:37ч.

    Медицинская сестра катит коляску с пациентом по больничном коридору, больной жалобно спрашивает: - А может, лучше в отделение реанимации? Сестра сердито отвечает: - Больной, не занимайтесь самолечением! Врач сказал в морг, значит в морг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Панайотов: До половин година САЩ трябва да има изработена стратегия за Черноморския регион

    07 Авг 2022 10:40ч.

    От къде накъде, САЩ ще прави стратегия за Черноморския регион? Още утре се захващам да правя стратегия за индианските резервати в САЩ и пограничната зона на САЩ с Мексико. И още: САЩ незабавно трябва да върнат щатите Тексас и Калифорния на мексиканския народ. И да се извинят за атомната бомба над Хирошима, за убитите един милион души в Ирак и ….т.н., че бързам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • индианските земи отвъд локвата

    07 Авг 2022 10:54ч.

    Тоз посRаник по коленопреклонност, лизачество и подмазване на белия сахиб бетер от тъдявашния форумен менто-клоун на заплата от фондацията на Сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една лакейска ливрея

    07 Авг 2022 10:54ч.

    би му стояла много добре на този раболепник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният срам

    07 Авг 2022 11:04ч.

    от нашите Пази Боже "управляващи", а всъщност лакеи на наглоамериканците. Дано изборите най-после поставят патриоти на местата им, но не като предишните ВМРО, НФСБ и Атака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    07 Авг 2022 11:30ч.

    Интересно къде сте били Вие, Възраждане и всички кандидат патриоти, когато през 2006 Атака правеше митинги против безплатните щатски бази, а полицията разгонваше митинга като в латиноамериканска диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само че от 2006 подкрепата на Атака

    07 Авг 2022 11:53ч.

    непрекъснато падаше, ако и да говореха патриотично. Обикновено в такива случаи се сменя ръководството, ама Атака се оказа семейна партия и Волен си разиграваше комплексите както завърне. Вкараха само един евродепутат - завареният син на Волен от първия брак, който после го оплю когато Волен се разведе. Лидери с мръсно бельо по медиите са срам за всяка партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доста се вълнувам

    08 Авг 2022 7:58ч.

    като видя по AlfaTV ретро-кадрите от онова време... Огромни тълпи се опитват да го докоснат като че ли е светец, или поне Ванга. Мили спомени... А сега се бори за авторско право над идеите, и фокусът на предизборната кампания на Атака е срещу основният им "опонент" - Костадинов... Ти да видиш "патриот", сър...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    07 Авг 2022 11:07ч.

    Ако преди това не дойдат руснаците. Но определено, с голямо удоволствие биха ни направили Украйна 2, а както се вижда има и желаещи да защитават англосаксонските ценности в окопите, до последния желаещ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • US Congressmen

    07 Авг 2022 11:09ч.

    По-смешна и жалка креатура скоро не бях виждал. То е ясно, че САЩ подковават всички наши посланици и ги правят техни верни роби (Надя общата и крадлатан а кремчета), но къде му е достойнството на този плужек? Чудно ми е как тази подлога гледа децата си в очите?!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    07 Авг 2022 11:22ч.

    И тази масирана подкрепа,като на Украйна ли ще бъде?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашите благодетели като се заемат да помагат на някоя държава...

    07 Авг 2022 23:42ч.

    стой та гледай! Превръщат я в гигантска пералня на $$. Ето така: помощта идва от бюджетни средства (хамер. данъкоплатец), после потъва в джобовете на Борисов или поROSHENко/Zеленски. Една част от помощта веднага се връща на хамер. благодетели, но вече по личните им сметки... Тъй е в Украйна, тъй си беше и в България, същият модел и в двете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    07 Авг 2022 11:33ч.

    Снесената от поредния американски лакей новинка е много "триморска". Интересно какво ще мучне "триморският" ни президент-синергетик, нали той направи въпросният от снимката свой военен министър в миналогодишното служебно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Авг 2022 11:34ч.

    Толкова лепкав слугинаж, та чак смърди и лепи като изпражнение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян Добрев - Странджата

    07 Авг 2022 11:46ч.

    Г-н sweet talking Ambassador Мръдни дебелото си дупе от WDC и ела в Гринууд, SC за да се убедиш, че няма никаква дейност по самолетите за България. Откъде се пръкват подобни личности с комплекси и слабохарактерни мазноговорящи мекерета. Един съвет: качи се в самолета на втората(допълнителната) седалка и натисни червения бутон EJECT.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    07 Авг 2022 11:57ч.

    Човекът взе парите и каза: "Ще видимЕ."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тва'й изборът за посланическа муцуна на Радев,

    07 Авг 2022 12:05ч.

    по съвместителство някогашен български офицерин? Въй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амиии,

    07 Авг 2022 12:08ч.

    Синергитици, сър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хвани единия

    07 Авг 2022 15:43ч.

    Удари другия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След таквази "масирана подкрепа"

    07 Авг 2022 12:07ч.

    По българската земя не българи, не трева, но даже и щир няма да никне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България ще пребъде

    07 Авг 2022 19:46ч.

    Жалки сте. България е имало векове преди учредяването на Московията. Ще я има векове след разпадането на този тумор на историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тумор, а?

    07 Авг 2022 21:08ч.

    Без “Московията” нямаше днес да я има България бе хуй сплескан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Teodora

    07 Авг 2022 12:12ч.

    Само САЩ са ни притрябвали в Черно море!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булка,

    07 Авг 2022 19:47ч.

    Някой да те пита?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин Дачков, понеже Ви имам доверие, моля, проверете

    07 Авг 2022 12:14ч.

    дали въпросната "масирана подкрепа" е самоинициатива на отвъдокеанците или някой тукашен синергизиран управленец я е измолил. Или поне дали тукашните синергизирани са били предварително информирани за масираното подкрепяне и не са възразили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Балкански простак

    07 Авг 2022 12:18ч.

    Този човечец, посланика завършил ли е МГИМО в Русия? Само питам! Продукт ли е на едно по-старо време? Пак само така. Сега му се налага да лиже, че да се покаже пред новите си господари... Колко низост у колко много "българи"! Такова падение нивга не е било! Сядай на втората седалка на F-a!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лелей, половин година ни е дадена

    07 Авг 2022 12:18ч.

    Да си носим новите дрехи, да се радваме на децата си, да си гушкаме внуците, да си гледаме небето като от коприна, че ни отиде Родината, барабар с високите сини планини и златните равнини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • барон Куролацио д'Алангро, канадско-харвардски придворен дървар

    07 Авг 2022 12:20ч.

    "Мисля и се надявам, че ако обясним на САЩ закъснението на нашия отговор, съм сигурен, че ще получим разбиране" Сакън, да не се обиди господарят, че не сме хукнали веднага да целуваме ръка за суперизгодното предложение за сделка, която ще изпълни както, когато и ако реши. Не е истина, няма такива измекяри като този!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още подкрепа ли.

    07 Авг 2022 12:21ч.

    Благодарение на досегашната подкрепа ката ден изплува по някоя мина по българските плажове. След още подкрепа ще ги затваряме ли? А стига ни подкрепяли, става ли? Не става! Подкрепа до дупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Авг 2022 12:42ч.

    Да се махат тия педераси.Знаем им подкрепите. Те своите индианци още подкрепят в резерватите,какво остава за туземците.Мъртвият янки е добрият янки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миротворец

    07 Авг 2022 13:20ч.

    Този да си завре лулата на подкрепата там където американците слагат лулата на мира на индианците и да не се изказва неподготвен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕЩАСТНИК КЛАКьОР

    07 Авг 2022 13:48ч.

    Искам да доразвия тезата, казва този нещастник, като че ли това е теза на неговото правителство. Веднага обратно в България, редник Панаьотов. В тази страна трябва да бъдат изпращани за посланици силни мъже, осъзнати българи, които знаят, че НИКОЙ няма право да прави планове за българската земя освен българите. Не сме искали тази подкрепа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fagott

    07 Авг 2022 13:50ч.

    Боже опази от такава помощ ! Помощ от англосакс е равносилна на отрова. Всички видяха какво направиха тези със суверенни държави като им "помогнаха" да се разрушат. Дано да не идват в България американски помощи за да няма сълзи и сополи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    07 Авг 2022 14:06ч.

    Някак си комбинацията от думите „масирана“ и „подкрепа“ ми звучи комично. Ще те подкрепя масирано!!! С оръжия! С демокрация! На мен ми прилича на заплаха за сигурността ни и суверенитета ни. Но така става, имаме русофили, американофили, преди това са се гърчеели; винаги такива хора причиняват щети за изграждането на обединен български народ около българска национална доктрина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • непоискана подкрепа

    07 Авг 2022 14:16ч.

    САЩ нямат място по българския черноморски бряг, това е непоискана подкрепа, нямаме нужда и не искаме да ставаме втората Украйна. Кой точно, с какъв писмен документ поиска тази подкрепа? Търсят стълкновение с Русия, превърнаха територията на страната в американска военна база, от която нямаме нужда, мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли,а?

    07 Авг 2022 14:21ч.

    Варшавският договор можеше да се разполага както си иска в България,а сега като членове на НАТО ,не можело. Ади бегай за чемодана и с вокзала на Белоруската гара...да търсиш къде се изпари Варшавския договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • окупация

    07 Авг 2022 14:51ч.

    Никога в България не са разполагани войски на Варшавския договор. България имаше най-мощната армия на Балканите и не сме били окупирана страна, а сега - американци, испанци, англичани, италианци, гърци и ...албанци. Всички те преди 145 години са били на страната на Османската и империя, а последните - арнаутски башибозуци. И преди и сега - всички срещу Русия, която ни постави на картата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    07 Авг 2022 15:53ч.

    Посланик Панайотов очевидно не предава особено значение на думите и начина им на подреждане и използване, след като използва израза: "масирана подкрепа":)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Авг 2022 18:44ч.

    Б52 извършва "масирана подкрепа".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КАКВО НИ КАЗВА ВСЪЩНОСТ ТОЗИ СТОТНИК?

    07 Авг 2022 16:16ч.

    ...Че американците ще украинизират страните, които имат излаз на Черно море и ще се бият с Русия, в полза на Америка, до последния им гражданин. И този, на който всеки българин му плаща заплатата, е много горд с тази "теза" и ще я доразвива. В същото време много българи се държат като ощипани госпожици като чуят за Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теодора

    07 Авг 2022 19:42ч.

    Аз за Възраждане няма да гласувам, защото са много крайни и агресивни. Те също ще ни вкарат във войната, но на другия фронт. Вижте му последния пост на Коцето, където най-невинно вмъква и аспирациите си да мести българската граница. Аз съм за неутралитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ник

    07 Авг 2022 16:54ч.

    Кой е този НЕРЕЗ панаьотоф и защо ни гласи за плацдарм и пушечно месо срещу братска Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо ни занимавате с чужди колонизаторски закони?

    07 Авг 2022 18:59ч.

    А тоя клоун, който им се радва, трябва да бъде уволнен и съден да национално предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    07 Авг 2022 19:06ч.

    кеф, рубладжиите вият на умрело

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    07 Авг 2022 19:37ч.

    Коментиращите преди мен са поизчерпали темата, няма много какво да се добави. А забелязахте ли как хубаво Панайотов изговаря думата „газ“? Като истински американец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ

    07 Авг 2022 21:22ч.

    България няма нищо общо със конфликта на Руската империя със сащ/окраина. Това са си техни имперски игри. България е неутрална и не участвува във игрите на великите сили, защото няма причини за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    07 Авг 2022 22:18ч.

    Американска подлога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "асемблирането на самолета ще започне в най-скоро време..."

    07 Авг 2022 23:24ч.

    Да, веднага щoм завършат 'асемблирането' на 60-те (шестдесет!!!) Ф-16-блок70 за Тайван, поръчани през март 2022 г, 3-4 години след като Борисов ги ПРЕДплати като селски кмент... Е, ние можемЕ да почакаме, докато ни обурудват с всичко, което са си намислили... Дали посланик ни е Милков или Панайотов, what difference does it make at this point! Все ще плащаме за тези 'приятни изненади'...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой разбра ли?

    08 Авг 2022 0:15ч.

    С какво ще се подобри живота на българите след тази “помощ”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи