Посланик Митрофанова: Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят

Посланик Митрофанова: Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят

Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят, стана ясно от думите на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова, която беше извикана в Министерството на външните работи днес. Тя даде брифинг пред журналисти след края на срещата в МВнР, съобщава БТА.

Що се касае до обявяването на Грозев за издирване в Руската федерация, това не означава, че той ще бъде търсен в целия свят. Това трябва ясно да разберете. Той ще си живее там, където си живее, допълни посланикът. По думите на Митрофанова никой не заплашва Грозев. „Все едно още веднъж му казват – повече не идвай тук", добави тя. "Ние се договорихме МВР на България да изпрати питане до руското вътрешно министерство за информация по случая с Христо Грозев", съобщи руският посланик.

Митрофанова обясни, че на сайта на вътрешното министерство на Русия никога не пишат конкретни обвинения. "Според процедурата всеки следовател, който води дело и не може да намери конкретно лице, може да го обяви за издирване. Това даже не е централизирана информация. Затова е много важно МВР на България да изпрати запитване до нашето МВР и те да изяснят ситуацията, уточни тя.

Руският посланик определи срещата срещата в МВнР като конструктивна. "Обсъдихме въпроса за преподаването на български език и трудностите, свързани с това в Запорожка област, Мелитопол и други райони", каза Митрофанова. "Договорихме се цялата информация, която я има в руското министерство, те ще ни я предоставят и ние, съобразно списъците с всички училища, в които се преподава български език, ще бъде направена проверка", коментира още Митрофанова.

По думите ѝ Русия е многонационална държава и в нейните училища се изучават над 79 езика, сред които и български. "Дори и в Крим, където от 1 до 10 клас се изучава български език. Ние поощряваме изучаването на националните езици. Към днешна дата няма учители по български език в тези райони. Много хора избягаха заради военните действия и непредсказуемата обстановка. Много хора и училища работят дистанционно", добави Елеонора Митрофанова.

Според руския посланик след втората половина на 2019 г. българо-руските отношения "деградираха практически до много лошо ниво". Има контакти с правителството и по конкретни въпроси, епизодично, каза още тя.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • чичо скрудж

    29 Дек 2022 16:24ч.

    точно Велика Русия ще хаби ресурс да търси този боклук??????........него ще си го отнесат собствените му господари, обикновено и те не обичат предателите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Oliverpgv

    18 Авг 2023 15:39ч.

    Прямо сейчас это кажется как Wordpress является лучшей платформой для ведения блогов доступной прямо сейчас. (из того, что я читал) Это то, что вы используете в своем блоге? Предлагаю также ознакомиться с моей страничкой о маркетинге в интернете и повышении трафика: https://baoly.ru/sdcv https://baoly.ru/dfdsf3 https://baoly.ru/19 @qa

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важен Пич

    29 Дек 2022 16:29ч.

    Е, какво да каже - ще го ликвидираме с лека континентална закуска включваща ободрителен чай с полоний?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е недомислица от където и да го погледнеш

    29 Дек 2022 16:40ч.

    уж журналист, ама не е; затова пъм ес побърза за се изака неподготвена; уж британски разузнавач, ама британските разузнавачи не правят като него; човек в беда пак на ужким-мале направо се утрепаха да го търсят, на него пък горката света вода ненапита му тракат зъбите до побъркване; абе изобщо един доста объркан човек, а подире му доста объркани евро и български уж бюрократи; абе всичко на ужким, мижайте да се лъжем барем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    29 Дек 2022 17:34ч.

    Ще го ликвидират неговите работодатели и ще го припишат на Путин. Както много пъти досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    29 Дек 2022 16:38ч.

    Христо Грозев е потомък на пловдивския гаулайтер на БКП - Геро Грозев. Последният беше председател на ОК на БКП в Пловдив и член на ЦК на БКП и внукът му Христо е ползвал всички блага предоставени от Тато на комунистическата номенклатура. Знам, че за вас това няма значение, но все пак да си изясним откъде произлиза този нов идол на умнокрасивитета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо от това не е вярно!!!

    29 Дек 2022 17:09ч.

    И Геро Грозев няма нищо общо с този нещастник. Не може с лека ръка да се пишат всякакви глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    29 Дек 2022 23:25ч.

    Спрете да пишете глупости! Не ви е виновен соца, че сте толкова тъпи и посредствени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Действията за оказване на съдействие от страна на българското правителство не са реакция на натиск, както твърдят някои.“

    29 Дек 2022 16:49ч.

    Моята вродена интелигавентност ми открехва, че смисълът на горното неясно съобщение се превежда на разбираем човешки език по следния начин: „Действията за сваляне на гⰰщⰻте от страна на българското правителство не са реакция на сⰵксⱆⰰален натиск, както всички вие — рⰰзврⰰтнⰻци такива — бихте могли да си помислите, а е логическо следствие от една телесна необходимост на живата прⰰвⰻтⰵлствена плът, която откликва на природния зов на НЕИЗБЕЖНИЯ НⰀГОН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тука има рубладжии,

    29 Дек 2022 17:05ч.

    Които ще го търсят по целия свят на свои разноски, бъди рахат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    29 Дек 2022 17:52ч.

    Ами.... дамата е дипломат от кариерата, а не сексолог от нидерландски бардак. Чутовна разлика има между двата братски народа. Едното винаги е било Империя, а другото... чак не ми се дава дефиниция по Коледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    29 Дек 2022 18:12ч.

    При руско ресто няма варианти - не го търсят, живее спокойно. Питайте едно дебело момче от Дубай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко,но това е положението

    29 Дек 2022 20:18ч.

    Бравос ! Каква безпределна тъпота,каква безкрайна простота лъха от българската свободна територия на словото,евродемокрацията и безумието. Хайде сега българското МВР да пита Руското МВР за г-н Грозев та да се уясни и улесни процеса по прилагане на правото и справедливостта.След като това сами постигнаха българските национални тъпанари си блъскам главата и нямам обяснение,как толкова тъпи и прости индивиди, а притежават все още атомна централа и управляват ядрени процеси. Това е изключителна социална аномалия на територията на т.н. ЕС ,която ако не се поправи ,българските национални изключително прости малоумници се превръщат в опасност освен за себе си ,което е най малкото зло ,но и в опасност за съществуването на всяко живо същество на евроконтинента и извън него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    29 Дек 2022 20:27ч.

    Няма,няма,нямаа по цял свят.Ще го пипнат там където ,когато и както трябва ! Правосъдието винаги е бавно, нооо неизбежно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак недамлъвки, пак гърчене!

    29 Дек 2022 20:39ч.

    Защо не кажат в прав текст, ме този човек се издирва са шпионаж, което е наказуемо по целия свят! Че той самият си го признава в качеството си на свидетел пред немски съд, когато казва колко е евтино да си купиш секретна инфармация от руски секретен сътрудник! На ви линк долу. Кога реснаците най-после ще заговорят ясни приказки? Докараха го до там, че руски хара се избиват за щатски интереси! https://www.lto.de/recht/justiz/j/tiergartenmord-prozess-aussagen-zeuge-g-journalist-stpo-quellenschutz-beweiswuerdigung/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    29 Дек 2022 23:26ч.

    Хайде стига вече с тая подлога! Прекалено много вниамние му обръщате! В крайна сметка става дума за един обикновен помияр, вързан на каишка от западняците да им слугува!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    29 Дек 2022 23:48ч.

    Според мен Элеонора Валентиновна лукави. Иска да приспи бдителността на разузнавача Грозев. Той трябва да се скрие някъде в джунглите на Амазонка, или в Индонезия, или в средата на Сахара, в центъра на Австралия , а най-добре - до червения нос на Хр. Пимпирев на о-в Ливингстън...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    30 Дек 2022 9:55ч.

    A може да се маскира и да замести статуята на Светослав Лучников в градинката на ул. "Цар Иван Асен II" в София. Всеки ще минава покрай него и никой няма да го познае. Най-много някой уличен пес да го препикае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига сте ни занимавали с това леке Грозев, с извинение!

    30 Дек 2022 2:06ч.

    Марионетки, далавераджии и обикновени предатели - под път и над път....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    30 Дек 2022 13:44ч.

    Виц: Ицо Журналисто го пратили в гората да взема интервюта от животните, но на Цар Лъв не му харесало, та пратил мечока, като му обяснил да действа дискретно. Срещнал мечока Ицо и му казал, ти тука не си желан, избери си да те ям или да те е6а. На другия ден Ицо се дегизирал на свиня майка, но мечока по миризмата го открил и пак така, на третия ден се дегизирал на говедо, но мечока пак го намерил и пак така... , та накрая мечока му рекъл: -Ти май не си никакъв журналист, ами най-обикновен педераст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи