Поредна стачна вълна предизвиква транспортен хаос във Франция

Поредна стачна вълна предизвиква транспортен хаос във Франция

Франция е изправена днес пред поредния ден на транспортен хаос поради нова общонационална стачка срещу планираната пенсионна реформа в страната, предава Асошиейтед прес.

Френските железници препоръчаха на жителите на страната да си останат по домовете, тъй като голяма част от регионалните влакове няма да се движат. Прекъсванията започнаха още снощи, но не засягат високоскоростните влакове "Юростар" и "Талис", свързващи Франция с Белгия, Нидерландия и Великобритания.

Тежко засегнато е движението в Париж и региона, проблеми има и по вътрешните високоскоростни линии, както и по линията "Лирия" с Швейцария, посочват от Ес Ен Се Еф (SNCF).

Правителството засега не смята да отстъпва от плановете си да повиши пенсионната възраст от 62 на 64 години, а синдикатите планират нови протести. Премиерът Елизабет Борн настоя през уикенда, че намеренията на правителството вече "не подлежат на преговори", а опозицията в парламента и синдикатите ще се опитат да докажат, че тя греши.

Законопроектът вчера влезе за обсъждане в парламентарна комисия, а на 6 февруари трябва да бъде обсъден в пленарна зала. Противниците му са внесли 7000 предложения за поправки, което допълнително ще затрудни приемането му.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Отнемайки парче по парче от поминъка на ония със сопите..

    31 Яну 2023 11:07ч.

    малоумните европейски елити сами си създават неприятности.. Това, което ме притеснява е, че това самоубийствено поведение прилича на надлежно планирано..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи