Поптодорова: Членството на България в ЕС и НАТО да бъде разписано в конституцията

Поптодорова: Членството на България в ЕС и НАТО да бъде разписано в конституцията

„Искаме да се подобрят определени текстове в Конституцията. На първо място – да се гарантира новият геополитически статут на страната. България е със статут на член и на НАТО, и на ЕС. Стана много модно да се обявяват референдуми, което е важен инструмент за допитване до народа, но не по всички въпроси. Искаме да се направи разлика по кои въпроси може да има такова допитване”.

Това заяви бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова пред NOVA NEWS.

Тя е един от обществениците, подписали писмо до лидерите на групи и шефове на комисии в 49-ото народно събрание с искане членството на България в ЕС и НАТО да бъде разписано в конституцията.

В основния ни закон да бъде забранено провеждането на референдуми за напускане на евро-атлантическите структури. А отношенията с държави, обявили страната ни за неприятелска, да се регулират със закон, е искането на тези общественици.

Конституцията е национален документ, той отразява реалностите в съответната държава, каза Поптодорова в обяснение за идеята, която защитава. „Говорим за тематика и решения, които се взимат на базата на класифицирана информация. Няма как 400 000 души (какъвто е минимумът подписи, за да се проведе национално допитване) да са в течение на тази поверителна информация, която е не само национална, тя е и международна. Това е цялата абсурдност по референдуми по въпроси, свързани с международни договори и с глобални геостратегически въпроси”, каза дипломатът.

За откритото писмо, подписано и от нея, в което се казва, че националният ни суверенитет се гарантира от Въоръжените сили на България, както и от членството ни в НАТО и нейните командни структури, дипломатът каза, че това фигурира под чл. 9 в Конституцията.

Според чл. 9: „Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост. Дейността на въоръжените сили се урежда със закон. Тя припомни, че армията ни е пребивавала предимно в казармите. „Изключено е да бъдем нападнати от натовска държава”, категорична бе Елена Поптодорова. Тя даде пример, че Гърция и Турция не питаят голямо доверие една към друга, но съжителстват мирно. „В крайна сметка въпросът е да се гарантира мира на гражданите”, допълни дипломатът.

Запитана каква е идеята знамената на НАТО и на ЕС да станат елементи, допълващи националната символика, тя обясни, че не това е целта. Искането е знамената на двете международни организации да се показват по официални поводи, каза тя.

„Тук става въпрос за внушения. Всички искаме мир, въпросът е как той ще бъде най-добре защитен. В днешните условия той ще бъде най-добре защитен в колективна отбрана в съюзничество с армиите на НАТО и с ЕС. В другите конституции на държави от двете организации няма подобни текстове”, призна Поптодорова.

Припомняме - Членството на България в Европейския съюз и НАТО да се запише в Конституцията, а също така и изрично да се забранят референдуми за напускане на евроатлантическите структури. Такива идеи за промени в конституцията лансираха в отворено писмо до партиите президента Росен Плевнелиев, Соломон Паси, бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова и общественици.

В отворено писмо, изпратено до лидерите на парламентарните групи и председателите на комисии в Народното събрание, те предлагат още знамената на Европейския съюз и НАТО да станат елементи от националната символика на България. Освен това отношенията с държави, обявили страната ни за неприятелска - например Русия, да се регулират законово.

Предложенията целят да се препотвърди членството ни в НАТО и ЕС чрез конкретизиране на определени текстове или изцяло нови формулировки в Конституцията, добавят вносителите на предложението.

Според тях членството на България в ЕС и НАТО днес е "атакувано както от външни неприятели, така и от техни вътрешни съюзници или неволни помагачи".

Живеем в уникална за България информационна и пропагандна среда, трайно комплицирана от войната срещу Украйна и истеричните поддръжници на Путин у нас, добавят вносителите на промените до депутатите.

 

Коментари

  • бензинджия

    09 Sep 2023 13:38ч.

    тази... върна ли кремчетата, че ѝ е дадена трибуна да плещи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    09 Sep 2023 14:07ч.

    Честит ПРАЗНИК на всички НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ !!! Днес е националния празник на България ! Честит 09.09 !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит Девети Септември!

    09 Sep 2023 14:17ч.

    Честит ден на Свободата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдум за НАТО и ЕС веднага

    09 Sep 2023 17:07ч.

    В Конституцията трябва да се запише, че който краде по летищата, няма право да казва на другите какво да правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Sep 2023 13:39ч.

    референдум за оставане или излизане в нато и ес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда от никакви референдуми за да излезем от ЕС и НАТО, защото престъпниците ни завряха в тези душегубки с просто гласуване в "народното" събрание

    09 Sep 2023 14:47ч.

    Затова можем и да излезем с просто гласуване, както приемат законите с по 80 гласа изродите "народни" представители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джебчийка с джебчийка

    09 Sep 2023 13:39ч.

    връщай крема, ей

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    09 Sep 2023 13:41ч.

    Не знаех, че предназначението на Конституцията е да бърше крадливи дирници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    09 Sep 2023 13:43ч.

    Референдум НЯМА да има. Вместо това, днес направете една манифестацийка около МОЧА, че догодина по това време няма да го има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • догодина по това време

    09 Sep 2023 13:51ч.

    ще си е там. И следващата. И вовеки. На вас ви остават малко годинки до вечерната проверка на плаца в едно китно дунавско островче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    09 Sep 2023 14:02ч.

    Вчера сутринта появиха ли се вашите братушки на Дунав? Не, нали, както и догодина, и така никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    09 Sep 2023 14:08ч.

    Честит ПРАЗНИК на всички НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ !!! Днес е националния празник на България ! Честит 09.09 !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро*****

    09 Sep 2023 14:19ч.

    Паметника ще остане, за разлика от двете метастази на САЩ с централи в Брюксел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    09 Sep 2023 15:10ч.

    Аз ще го съборя с вашите пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страх

    09 Sep 2023 13:47ч.

    Голям страх ги тресе случайниците във властта и американските агенти, като тази крадла, да не би българският народ да мисли различно от тяхното колониално мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    09 Sep 2023 17:50ч.

    В американската конституция не може ли да ни впишат като територия със специално предназначение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мястото на крадлата

    09 Sep 2023 13:47ч.

    Е В ЗАТВОРА !!! Защо въобще ѝ давате думата ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хараламби Доставчика

    09 Sep 2023 13:50ч.

    В България изглежда има някаква организация от комунистически чада, които се опитват пак да подпалят страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vld

    09 Sep 2023 13:55ч.

    Това, което иска Ленче-кремче, Паси и други такива да се впише в Конституцията на България за безусловна принадлежност на страната ни към НАТО и ЕС и не допускането на референдуми за евентуалното излизане от тези структури не е глупост, а пълна простащина. Преди повече от 30 години махнахме от нашата Кнститузия чл.1, за основната роля на БКП в управлението на държавата ни, сега искат отново да ни го натресат като само заместят БКП с ЕС и НАТО! И най интересното е, че го предлагат отявлени бивши комунисти или облажили се от предишната власт на комунистите! Това вече е прекалено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    09 Sep 2023 13:59ч.

    Ленчето с кремчето изпълзя. Но какво да се прави, толкова могат, това са им кадрите. Какъв ЕС, какво НАТО, не вижда ли, че всичко деградира и се разпада. Икономиките на ЕС и САЩ и военно промишленият им комплекс, не успяха да се справят с една, по техните думи пропаднала страна, която общо взето не се старае много да им отвръща, какво да говорим за нещо по-мащабно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    09 Sep 2023 14:00ч.

    Ако Портодорава и Паси имаха повечко власт преди, още щяхме да сме Социалистическа държава ! Но старият, татко Паси и младата преводачка Елена преди 10.11.89 са били с по-свободно мислене отколкото във времената на плурализма (уж).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гларус

    09 Sep 2023 14:00ч.

    Това ще е прецедент в конституциите въобще. Дали в конституциите на САЩ, Германия, Великобритания, Франция, Италия, Китай, Япония, Русия, Индия, Иран, Бразилия и коя да е друга страна въобще се споменава за някакви съюзи? Съюзите идват и си отиват, държавите стига да са независими остават. ЕСССР е толкова насилствено скалъпен съюз, че скоро ще се разпадне точно като предшественика си СССР поради собствената си несъстоятелност, неадекватност, корупция и неефективност. Тази куха евроатлантическа лейка е точно една от причините такива съюзи да не просъществуват във времето. НАТО е същата работа - уж отбранителен съюз, а ни разоръжиха и сега сме поле за учения и маневри в игрите на големите. Ако им скимне ще станем и следващият плацдарм за прокси война. Ще ни натикат като нищо, за да не мрат те. Вижте какво става в Украйна - от НАТО оръжията, от Украйна труповете. Жертвите вече гонят половин милион, но за търговците на оръжие това са подробности, които не ги касаят, важното е едни договори да се подписват и да се плаща авансово на завишени цени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правна реформа

    09 Sep 2023 14:00ч.

    Може, запишете, даже направо на английски, че да вписвате мислите на посланника без превод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Sep 2023 14:01ч.

    Много обичам, когато тази крадла ми дава акъли и то толкова глупави, че чак смешни ??? Утре и двете секти няма да съществуват другаде, освен в Конституцията на България ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    09 Sep 2023 14:01ч.

    Отвръщавам се от това крадливо същество. Изгради кариерата си като стъпи на гърба на БСП, за да скокне до крайна военолюбка.Ти чуваш ли се какво говориш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KitCat

    10 Sep 2023 13:55ч.

    Не е военнолюбка, а обикновена крадла, свикнала с безнаказаност. Сега трепери да не свършат грантовете, от САЩ, и европарите от Шорош и евроатлантичеслите му бройлери в еврокомисията. Кой мислите че лапа тия пари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какъв крем?

    09 Sep 2023 14:02ч.

    какъв крем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремчето

    09 Sep 2023 14:11ч.

    Заловиха я на летището във Варшава с откраднати от магазина козметични кремове. И въпреки тогавашната и дипломатическа работа бе арестувана от полската полиция а след този случай и професионално пренасочена у нас. Клептоманка е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава тя вече не беше наш посланик

    09 Sep 2023 19:36ч.

    в САЩ. Арестували са я едва при обратния й полет до Варшава, така че нейните обяснения у нас че излязла от магазина за да говори по телефона държейки кремчето в другата ръка, не важат. Имала е достатъчно време за размисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    09 Sep 2023 14:02ч.

    Значи подписите на 400 000 граждани нищо не значат и нямат силата да променят нещо, но исканията на няколко бивши комунисти, станали за една нощ върли демократи могат да променят конституцията. Знамената на НАТО и на ЕС по официални поводи-например на 3-ти март, на 24-май, на 6-ти септември, на 22-ри септември. Забравила е украинското знаме. Пълна идиотка-няма да забравя как мазно се усмихваше и пърхаше около Т.Ж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами тогава

    09 Sep 2023 14:02ч.

    да впишем в конституцията за избрани доживот ББ, Кирчо, Кокорчо и т.н. вечно "заслужили" за "възхода" на страната, защо са ни избори???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Sep 2023 14:07ч.

    Не им давай идеи, че като ги гледам на всичко са готови ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 33344

    09 Sep 2023 14:06ч.

    Да! Но да се гласува на Референдум....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три одиозни фигури -

    09 Sep 2023 14:08ч.

    крадливи и скудоумни антибългари подписали нещо си (?!) Да не бъркат собствената си сбъркана ориентация с ориентацията на държавата, която за нас е Родина. Дъ вървят на майната си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит празник на всички седесари, реститути, козяци и евроатлантици!

    09 Sep 2023 14:09ч.

    Честит празник на всички седесари, реститути, козяци и евроатлантици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит празник

    09 Sep 2023 14:15ч.

    на всички шумкари, мандраджии, оф-кратуни и пишман антифашисти, ако все още има живи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще бъдеш изненадан в края на живота си колко много антифашисти има всъщност

    09 Sep 2023 14:22ч.

    Ти се замисли какво ще обясняваш на близките си, защо си погубил и тях, предателю.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мазето на Гешев

    09 Sep 2023 14:27ч.

    Организирайте се днес, минете парадно, да ви видим колко сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    09 Sep 2023 14:31ч.

    Хайде стига с тези реститути! Какво ти пречат реститутите? Реститути ли управляват държавата, реститути ли украдаха държавата, тази на снимката реститутка ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Списъкът с подписалите

    09 Sep 2023 14:12ч.

    Трябва да се съхрани за бъдещите поколения за да знаят кои са националните предатели, американските кадровици и българския боклук! Те са отрицателният пример и преди 10 ноември и след това. Това не случайно го пускат на 9 септември, но следващата сайта е видов ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конституцията СЛУЖИ на ВОЛЯТА на българския народ, като гарантира правото на Свобода и Независимост от вредни унии!

    09 Sep 2023 14:12ч.

    Ползите от скъпите ни съюзи НАТО и ЕС са ВИДНИ пред очите на целия свят, че даже и доклад на ООН: Българската нация е най-бързо изчезващата нация в света, българите изчезват, умират, но г-жа Поптодорова дали й пука?! Без българи НЯМА България и децата го знаят вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елена Кремова

    09 Sep 2023 14:15ч.

    Искаме, искаме, искаме....На яхта с млад моряк. Още можем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремена Еленова

    09 Sep 2023 14:19ч.

    Млад, стар, къв ще да е. Може и татуиран пандизчия с котви и сирени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефинатор

    09 Sep 2023 14:15ч.

    ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ СТАТУТ на всяка страна зависи 1) от волята и интереса на народа и 2) от външни фактори (това важи в пълна сила за малки, бедни и безволеви държави като България днес). Конюнктурната "сглобка" няма нито основание, нито право да пипа конституцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    09 Sep 2023 14:17ч.

    Аз пък предлагам закон, който криминализира опитите за промяна в държавното устройство (включително чрез промени в конституцията), които са мотивирани от лични, етнически или бизнес интереси. С тоя закон и Ленчето-Кремчето, и Люлейманчо ще имат достатъчно време да напишат на спокойствие мемоарите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Поптодорова, изтрийте полепналия крем от очите си, за да прогледнете за реалната България и обезбългаряването! Без българи няма България!

    09 Sep 2023 14:18ч.

    Резултатите за България след 20 години членство пред очите на целия свят. Боян Чуков, кратко и ясно обощение от РЕАЛНАТА действителност в България: "НАТО ни пази от Русия близо 20 години. За този период в БЪЛГАРИЯ останахме без армия, без промишленост, без здравеопазване, без образование, без селско стопанство, без национален суверенитет, на практика без държава." ............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно пишеш

    09 Sep 2023 14:22ч.

    от паралелна вселена, има много нови частни училища, болници и производства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 11:22 ч. - виждаме, че частното НЕ е българско!

    09 Sep 2023 14:38ч.

    И чрез "много частните училища" се ликвидира България. Както е казал един мислител: ДАЙТЕ МИ 4-ГОДИШНИ ДЕЦА И АЗ ЩЕ ВИ ПОСТРОЯ КАКЪВТО ИСКАТЕ СТРОЙ респ.държава! .... Това, което си написал е антибългарско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За вас има държавни кочини

    09 Sep 2023 16:28ч.

    в панелните гето квартали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    09 Sep 2023 14:20ч.

    Клептоманки, продажници и предатели за пореден път са превзели ефира. Културният им министър си го каза вчера "Да си представим, че България вече я няма, предали сме я, продали сме я, затрили сме я". Това е тяхното верую и ще го преследват до край или поне докато не секне финансирането от краварските им господари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Конституцията да се запише като основно право и правото да се краде крем.

    09 Sep 2023 14:20ч.

    В Конституцията да се запише като основно право и правото да се краде крем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    09 Sep 2023 14:42ч.

    Смятах да пиша същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може всички да крадат крем

    09 Sep 2023 14:57ч.

    В Конституцията да се запише, че само Ленчето, като отявлена крадла може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре

    09 Sep 2023 14:23ч.

    Нека приемем, че в момента членство в ЕС и НАТО, отговаря на интересите на България( което е съмнително в доста аспекти). Какво се случва ако стане обратното. Да не забравяме , че ПСВ и ВСВ сме били съюзници на грешната страна(съюзници на “лошите”). А, Ленче?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    09 Sep 2023 14:34ч.

    Хубаво, ама ако се разпаднат ЕС и НАТО, а ние сме си ги записали в конституцията какво ще правим? Ленчето, като преводачка на бай Тошо Живков, явно е запомнила добре думите на един такъв като нея на времето "Нищо не може да ме спре да Ви обичам, другарю Живков". Та и тя така, ама за ОТАН. Сегашният социализъм е по-гаден от предишния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой има ли представа

    09 Sep 2023 14:35ч.

    колко и поименно кои са вносители на тая безумна идея?Ако някой ги знае моля да ги напише тук тъй като тая клептоманка или на прост български език КРАДЛА не можем да и имаме вяра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремче

    09 Sep 2023 14:41ч.

    Няма проблем. Първо ще го вкараме в Конституцията, после ще го изкараме. Или с референдум или с мнозинство или с ВНС. Иначе разбирам желанието на Ленче само тя екслузивно да задава рамки за прозореца на Овертон. Не е готино, когато някой друг също се възползва от технологиите на манипулацията и лингвистичното програмиране. Само Ленче може да задава твърди рамки, всички други рамки подлежат на предоговаряне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами то и в десетте божи заповеди пише НЕ КРАДИ, ама какво от това?

    09 Sep 2023 14:45ч.

    Т3зи, дето не спазват Десетте Божи, да се засрамят и да си траят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Остап

    09 Sep 2023 14:45ч.

    Запознайте се с Елена Поптодорова, депутат от БСП в 4 парламента, сега в ролята на говореща глава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво да я коментирам тая?

    09 Sep 2023 14:46ч.

    Какво? Че е кариеристка?Понеже съм на 63 , ги помня тия плазмодии.Всичко помня...от лъжите и престъпленията им.Да пукнеш в най големи мъки и тя и децата и внуците и.....Тоя нейн ген не бива да се разпространява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "В основния ни закон да бъде забранено провеждането на референдуми за напускане на евро-атлантическите структури."

    09 Sep 2023 14:47ч.

    Как беше - робството е свобода, канибализма - веганство?! Значи НОВИТЕ 500 години робство да се закотви в Конституцията и да не нарича даже, ЧУЖДО ПРИСЪСТВИЕ? С нови данък Диш-хак (изтъркани зъби), данък Еничари, данък Хареми... Не, че всички тези хубости не са подкарани в усилено темпо! Не им стигат на тези огризки пак и пак да развяват мерзостта си и робската си, слугинска психика, че искат сега вече букайте да бъдат официално поставени и закотвени чрез нов, окупационен документ! Защо пък не, стига този да не се нарича Конституция и да се мърси името, а да е както бе на ГФР, сега "ЕС-германия": - "Основен закон". И да не забравя: - Честит празник 9-ти Септември на разните функционери, лапачи, подмазвачи и пр. гмеж, цоцали от Социалистическите бозки, а сега пъргаво преминали на ЕАЦ-лапане без мяра. Добър апетит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    09 Sep 2023 14:52ч.

    Записването на подобни клаузи в конституцията на която и да е държава е НЕЛЕГИТИМНО! Членствата са в съответствие с конкретни конюнктурни интереси на страните, а те, както е известно, се променят. Но виж, крадецът, подлецът, тъпакът си остават такива завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    09 Sep 2023 14:57ч.

    ... и ръководната роля на съответната партия, също...но, както виждаме, и това не спасява..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американска шпионке, п0пт0д0р0фа

    09 Sep 2023 14:58ч.

    Американска шпионке, п0пт0д0р0фа, честит 9ти септември! В Конституцията е записано, че сме християнска страна, а не ес, нато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гузна ренегатка

    09 Sep 2023 15:01ч.

    Клептоманката съзнава ,че възмездието се пече и наближава и затова отчаяно се опитва с кирташки номера да се гарантира. Преводачката на бай Тошо е гузна ренегатка. Това е жалко и смешно. На следващите избори ПП/ДБ-тата в никакъв случай даже няма да са на второ място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    09 Sep 2023 15:06ч.

    Те така, разобличени крадци и мошеници ни дават акъл че и ни управляват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Sep 2023 15:06ч.

    Предложите ли те просто са тъпи, тъпи, тъпи. Не е нужна даже обяснение, защо предложението няма нищо общо със законност, още по-малко със здрав разум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данъкоплатец

    09 Sep 2023 15:06ч.

    Заедно с 1.) референдума за Еврото да се проведат едновремено и рефердуми поотделно за: 2.) правото на гражданите да се разплащат в в брой при фиксиран в конституцията курс EUR 1 = BGL 1,95583 ; 3.) за членството в НАТО? 4.) за членството в ЕС! 5.) ЗА премахване от конституцията РЪКОВОДНАТА РОЛЯ на партиитЕ и политическите субекти (все клонинги на БКП+Б3НС+ДС) и за да се спре СРАСТВАНЕТО им с ДЪРЖАВАТА да се забрани финасирането им под каквати и да е форма от държавата, общините и цялото общество и да се забрани партийно-пропагандно-догматична дейност и мутро-олигархичната-лобистка дейност (считайни я за корупция) в парламента, изпълнителната власт и адмистрация, прокуратурата, съда, армията, полицията, службите, ..... ! Машините за гласуване да издават на анонимно глаувалия разписка с предпазен бар-код с разултата от гласуването му! Резултатите от референдумите да се впишат дефинитивно в Конституцията, вкл. и фиксирания курс ! Партиите да се регистрират като частни субекти без ограничения и да се занимават с партината си работа отделно от държавата и общините (подобно на църквите и изповеданията) спазвайки законите за всички субекти в държавата! Лично съм за държавен статут като на Австрия: неутрална страна със собствена отбрана; членка на ЕС и еврозоната и Шенген; с право на гражданите да ползват пари в брой! И без РЪКОВОДНА РОЛЯ НА ПАРТИИТЕ и без СРАСТВАНЕТО ИМ С ДЪРЖАВАТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още

    09 Sep 2023 15:23ч.

    За да се пререже възможността на партийно-патриотарсващата мутро-олигархична шайка да протака и саботира правовите, съдебни и конституционни промени (за да запази сегашния си противоконституционно привилигирован статут), пък и за да се спестят огромни средства и време с десетилетия ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПРАВОВ БОРД в България с приемане и влизането в сила от 01-януари-2024г. преведено цялото законодателство, вкл. конституцията на Австрия! При промяна на закони в Австрия те само се превеждат, публикуват в ДВ и започват да действат в Б-ия без необходимост от български партийно-догамтичен парламент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремче

    09 Sep 2023 15:13ч.

    Ади да ма открадниш и да си намазотиш бръчкити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    09 Sep 2023 15:24ч.

    Освен Сюлейман Пуси, тази е една от онези (не можах да напиша хора, по обясними причини), които предизвикват масови позиви за повръщане. Личната преводачка на Тодор Живков лично превежда говедата от единия бряг на Атлантика до другия. По повод днешния ден й пожелавам, лодката й да заседне в средата на океана и лично да изпита "преводаческите" неволи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феникс

    09 Sep 2023 15:26ч.

    Абе направо да ни обяват за незначителен протекторат, да започнат да ни хвърлят кашони със помощи от червеният кръст! Може и малко банани! Защо изобщо се мъчим да правим избори и да развиваме безмислена държавна политика! Какво пък , ще им даваме златото си а те ще ни хранят и поят със гмо храни и насекомки! Водицата ще си я изискваме със жетончета от "ротативките" ! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадливото Ленче

    09 Sep 2023 15:30ч.

    ...с къф сурат се появява акъл да дава и кой кретен и дава трибуна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ООО

    09 Sep 2023 15:30ч.

    Докога примерът за българското общество ще са Крдците,които имат пари,но продължават да крадът каквото докопат???Как си Позволявате да Позволявате тази доказана крадла да се появява по медиите и да съветва и децата ни?Защо ни унищожавате?КОЙ има полза от това?КОЙ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    09 Sep 2023 15:33ч.

    Преди 60 години Тодор Живков е искал България да стане 16 република на СССР, но Никита Хрушчов отказва. 60 години по-късно децата на тогавашния елит искат да направят България 27 република в ес и 16 щат на сащ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фурлакис

    09 Sep 2023 15:35ч.

    Щом морално мръсен човек си е сложил тази жълто-синя емблема,смятам,че честните,почтени и умни хора не трябва да я подкрепят.Ето така се прави разделението.Аз се отделих от мръсната паплач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОЙ има полза от това?КОЙ!!!

    09 Sep 2023 15:35ч.

    Които искат да премахнат окончателно народа и да заграбят територията! Дали е сложно да се сетим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Sep 2023 16:07ч.

    Някаква досадница, изпратена за посланичка, откраднала крем от летище.... Хората няма да й запомнят името, ще запомнят името на родината ми България, което за пореден път ще ме съсипе....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от банкя

    09 Sep 2023 16:12ч.

    и лизане на американски задници също

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поптодорова на практика признава: БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е срещу НАТО и ЕС и затова се иска НАСИЛСТВЕНО закрепване в Конституцията!

    09 Sep 2023 16:14ч.

    Това е диктатура в най-ужасен вид, госпожа. Насилствено закрепване на нещо, което не е желано от Българския народ, защото не носи добро, а напротив - тези два съюза носят РАЗДЕЛЕНИЕТО сред българите, което води към РАЗКЪСВАНЕ на териториалната цялост на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гърция и Турция не питаят голямо доверие една към друга, но съжителстват мирно

    09 Sep 2023 16:18ч.

    Ъхъ. И в Кипър също. И от време на време едните плашат другите с някакви самолети, ама то само се закачат. Абе що всички атлантици са лоботомирани??!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "В другите конституции на държави от двете организации няма подобни текстове”, призна Поптодорова.

    09 Sep 2023 16:22ч.

    Значи още едно потвърждение, че се прави НАСИЛСТВЕНО вписване в Конституцията и НАСИЛСТВЕНА забрана за референдуми, защото двата съюза са вредни за България и българския народ - с обезличаване арогантна намеса в българската идентичност, история, култура, образование, традиции, нрави и с последващо разкъсване на българските земи и територия. Това не е демокрация, това е ЛЪЖА! ................. Сакскобурготски се САМОПРЕДСТАВИ като мошеник и антибългарин, когато разпореди БЕЗ Велико народно събрание да се промени Конституцията в 2005 г. за да се продава българската земя на чужди държави! Същата българска земя в която лежат костите на стотици хиляди българи загинали за Свободата на България! Безсрамници с кухи глави кънтящи от сребърници оцапани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    09 Sep 2023 16:32ч.

    Че да го впишем. Последно прибавихме Москва в химна и СССР се капична

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    09 Sep 2023 16:42ч.

    О, това е добра новина че има отворено писмо и подписите на националните предатели под него. Веществено доказателство пред Народният съд , когато му дойде времето. Тъкмо ще улеснят новите и искащи да работят прокурори, няма да се налага да доказват , показват, свидетели и про.Писмото и подписите вътре ще са достатъчни. Едни хора с продажбата на НАШАТА ОБЩА държава станаха милиардери, осигуриха си рода до девето поколение , за наша сметка разбира се. Винаги има едни тарикати да крадат и едни будали да плащат масрафа.Хубавото на цялата тази идиотия е че и се вижда края. Времената се променят по бързо от колкото на някои им се иска и когато процесът завърши нищо няма да е същото. Просто трябва много да внимаваме Тея да не са отново отпред проблечени и пребоядисани, с нови лозунги и нови ценности защитавани с патос и жар спрямо новата реалност. Този тип хемелиони трябва да бъде очистен от българския политически живот за винаги. Тея са най страшни и коварни защото винаги успяват да се нагодят и оцелеят отравяйки всичко около себе си. Ще има възмездие Ленче, скоро. За щастие нищо не зависи от вас , процесът е необратим, колкото и да се гънете и дерете, обречени сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако човек ви прати да живеете

    09 Sep 2023 17:00ч.

    В руско село за година ще заобичате Ес и Нато повече от Паси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога си ходил в руско село?

    09 Sep 2023 18:44ч.

    Тъп си та дрънкаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    09 Sep 2023 17:06ч.

    Че Паси е с манталитет на мужик и се чувства нещастен без без барин спор няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да му се не види

    09 Sep 2023 17:16ч.

    Бръчкясъл съм отвсякъде, не мога да си купя крем за бръчки. Тая стара чанта всичко е окрала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    09 Sep 2023 17:16ч.

    Кат потомствен селяк от Адама насам(претенция неоспорима до този миг, което ме извежда с родословие, в сравнение с което Чарлз 3 и Императорът Японски Са жалки парвеню) имам едно геополитическо правило-не се меся какво са си избрали в Тамбов, те не ме учат как се прави и пое кайсиева в Тутракан. Всеки сус проблемите си. Мисля глобално, действам локално. Основата на Демокрация и Субсидиарност. Някой нещо да оспори по принцип? Щот пъпа му бил на жълти павета-правени във Виена след къщата на дядо ми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отегчен от наглостта на една крадла

    09 Sep 2023 17:23ч.

    Когато една крадла започне да ни дава тон в живота, значи много сме я закъсали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Sep 2023 17:28ч.

    Всите фашизоидни евроатлантици трябва да бъдат насочени към един китен остров на река Дунав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Sep 2023 17:30ч.

    По списък, без изключение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малко инфо

    09 Sep 2023 17:28ч.

    През 2011 година в грама на WikiLeaks изтича информацията, че българският посланик в САЩ Елена Поптодорова и зам.-министърът на отбраната Соня Янкулова са информирали дискретно американския посланик Джон Байърли в края на март 2008, че България ще изпрати още 50 войници в Кандахар. Това е станало два месеца преди правителството да вземе официално решение през юни 2008 г. В дипломатически доклад на Байърли от София, който е класифициран като секретен, е записано, че Поптодорова и Янкулова трябва да бъдат стриктно защитени (strictly protect) [08SOFIA185]. През 2012 година в поканата от посланик Елена Поптодорова за приема на посолството на България във Вашингтон по случай националния празник 3 март, сред логото на други американски компании на първо място е поставена Шеврон. Според Поптодорова компанията е предоставила сумата от 4 хиляди долара за наем на залата, в която ще се състои приемът, и това е станало директно със собственика ѝ, без парите да минават през посолството или друга българска институция. Случаят придобива известност във връзка с протестите срещу добива на шистов газ и наложеният от България мораториум. На 28 февруари 2017 година, средствата за масова информация в България разпространяват новината, че Елена Поптодорова била задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин. Самата Поптодорова обяснява случая като неволна грешка, разминала се с глоба. По-късно, при разглеждането на делото в полски съд Поптодорова признава за кражбата и делото срещу нея се прекратява условно с едногодишен изпитателен срок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Конституцията на Т. Живков комунистите си бяха подсигурили да управляват ВЕЧНО

    09 Sep 2023 17:33ч.

    Не им помогна. Конституции се променят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    09 Sep 2023 17:45ч.

    И това, че комунистите не управляват трябва да ни радва? Те поне построиха държавата до 1989 година, сега сме територия от която скоро ще изчезнат българите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    09 Sep 2023 18:04ч.

    Защо Конституцията на България се коментира от крадла....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    09 Sep 2023 21:05ч.

    Защото само такива останаха да слугуват на задокеанската локва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    09 Sep 2023 18:08ч.

    какво казва една долнопробна крадла няма значение..те всички са пътници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хелън и демоните

    09 Sep 2023 18:11ч.

    Верни неща чета! Просто има една порода хора, които притежават специфичен инстинкт, някакъв особен вид рефлекс, който ги подтиква да хванат удобната вълна! Дълбоко в себе си те осъзнават, че от гледната точна на обичайната, човешка етика и морал, те са пълен боклук, но това не поражда в тях никакви страдания и угризения. Те просто по рождение го могат! Разсъждавайти по тази тема, опитвал съм се да си представя, че дадено човешко същество е поставено пред избор - аз или другия. Не знам официална статистика или резултати от изследвания, но предполагам убедено, ч в подобна ситуация само отделни индивиди ще изберат да жертват себе си. Някаква разновидност на това е, когато трябва да решаваш за детето си. Твърде е вероятно, избралият себе си (или детето си) , да е в състояние да защити сам пред себе си този избор и после да живее сравнително леко с него. Накъде бия ли? Ами Кремчева не е била изправена пред избор да спасява кожата. Просто има една порода, които заменят без особени преживявания хипотезата за житейска заплаха с ГОЛ, КОРИСТЕН ИНТЕРЕС и си живеят спокойно! Тя беше велик народен представител от БСП, после в още 3 ? парламента пак беше комуниСка. После е започналада донася на американците и е станала тяхна! За какво точно се е борила в онзи етап от живота си, когато е избрала Америка пред България, особено след сполетялата я трагедия, просто не ми го побира акълът. Знаем, че американците са опортюнисти - когато става дума за интересите им, те не се интересуват дали субектът е нацистки изверг или крадлата кремчева. Щом може да е полезен на Америка, повече не е необходимо! Предполагам, че и в тайните служби на други страни, работят хора с изключително висок или липсващ емоционален и морален праг. Може и тя да е такава, не я познаваме отблизо. Аз лично съм любопитен да погледам няколко нощи в спалнята и, когато е сама. Разбирате, не намеквам за воайорство или (недай Боже) да се "възползвам" ха-ха :)) от нея, а просто искам да видя държанието и, когато неизбежно изпълзят демоните. А нейният живот и личност са такива, че задължително изпълзяват пълчища ДЕМОНИ! Защо ти е това бе, Хелън?! Нали, Хелън, знаеш, че така беше наричана на едно място?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заседнал стон

    09 Sep 2023 18:19ч.

    Паси - човек от върло, комунистическо семейство! Самият той - разглезено, червено лайно, изпил до дъно всички привилегии на онази система, но са полакомил и за сладостите, които тази система дава на предателите. Порадвайте му се - каква синовна топлина струи от него: http://www.budnaera.com/201703f/17031703.html Плевнелиев - човек от върло, комунистическо семейство. Роден и закърмен в правилната партийна вяра. Опозорил се окончателно, когато БХ го посочи в челото и каза, че и магаре да беше номинирал, магарето щеше да бъде избрано за президент. Ненавиждан и мразен от огромното мнозинство на българския народ. Хелън Кремчева - тук буквало думите ми заседнаха в гърлото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро Джендар

    09 Sep 2023 18:32ч.

    Идиотка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ЕС ако се разпадне?

    09 Sep 2023 18:59ч.

    Какво правим с конституцията? Прости до полуда! Нагли, досадни, отвратителни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А говорят

    09 Sep 2023 19:01ч.

    За 16 република че някой искал да е България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Институт за Вселенска Мъдрост и Контрол

    09 Sep 2023 19:01ч.

    Тази в качеството си на какво иска нещо ? И от кого ? Едно е да искаш, друго е да имаш СЪГЛАСИЕ от този от когото искаш . Българският народ давал ли е съгласие някаква да иска от негово име нещо ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха Ха Ха ЧЛЕНСТВА В НЯКАКВИ КОНЮКТУРНИ БЛОКОВЕ ДА БЪДАТ ЗАПИСАНИ В ОСНОВНИЯ ЗАКОН?

    09 Sep 2023 19:05ч.

    Тази жена не трябва да бъде допускана до публично говорене повече. Ами какво щеше да стане ако в Конституцията на България беше "разписано" членството ни в Тристранния Пакт? Тези хора изперкаха напълно. Държавническото мислене е тотално унищожено в България. Единият бил сърдит на една посланичка и иска да си сменим националния празник. Друг иска да сме щат на Америка. Трети иска да учим децата си на перверзии. Тези хора са чипирани. Нямам друго обяснение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10-те Божии Заповеди също да бъдат вписани в конституцията

    09 Sep 2023 19:12ч.

    и особено 8-ма Божията заповед: "Не кради"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава вече ще се оправим със сигурност

    09 Sep 2023 19:32ч.

    ако и наказанията за кражба станат както в мюсюлманските страни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    09 Sep 2023 19:15ч.

    Поптодорова толкова се засрамила от желанието си да върне Член първи на конституцията, че се преименувала на Кремена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Sep 2023 19:21ч.

    КОНСТИТУЦИЯ НА ЕРБ Глава I ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКО УСТРОЙСТВО Член 1 (1) Евроатлантическа република България e натовска държава на нетрудещите се от града и селото начело с Евроатлантическата класа. (2) Ръководната сила в обществото и държавата е Българската евроатлантическа партия. (3) Българската евроатлантическа партия ръководи изграждането на развито евроатлантическо общество в Евроатлантическа република България в тясно братско сътрудничество с Европейския съюз и НАТО. Член 2 (1) В Евроатлантическа рeпубликa Бългapия цялaтa влacт пpoизтичa oт ПосолствоТО и пpинaдлeжи нa ПосолствоТО. (2) ПосолствоТО ocъщecтвявa влacттa чpeз фиктивно избpaни пpeдcтaвитeлни opгaни - Нapoднo cъбpaниe - или нeпocpeдcтвeнo. Член 3 (1) Дъpжaвaтa cлужи нa ПосолствоТО кaтo: зaщитaвa нeгoвитe интepecи и империалистически зaвoeвaния; ръководи злонамерно обществено-икономическо развитие на страната; cъздaвa уcлoвия зa непрекъснато намаляване на благосъстоянието, образованието и здравеопазването на народа, както и за едностранното развитие на науката и културата; ocигуpявa едностранното paзвитиe нa чoвeкa, не гapaнтиpa пpaвaтa му и не зaкpиля нeгoвoтo дocтoйнcтвo; opгaнизиpa предаването нa нaциoнaлнaтa нeзaвиcимocт, дъpжaвния cувepeнитeт и тepитopиaлнaтa цялocт нa cтpaнaтa на ЕС и НАТО; paзвивa и укpeпвa дpужбaтa, cътpудничecтвoтo и вaимoпoмoщтa c ЕС-НАТО и дpугитe евроатлантически cтpaни; вoди пoлитикa нa война и неpaзбиpaтeлcтвo c вcички ненатовски cтpaни и нapoди. (2) Пpи изпълнeниe нa cвoитe зaдaчи дъpжaвaтa вce пo-шиpoкo ce oпиpa нa oбщecтвeнитe opгaнизaции - НПО-тата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Sep 2023 19:23ч.

    За основа използвах Живковата Конституция от 1971 г., като изобщо не намеквам, че "новите" са по-зле и от старите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    09 Sep 2023 19:27ч.

    Краденето на козметика от летището във Варшава къде да бъде записано?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    09 Sep 2023 19:31ч.

    България - страна на неосъдените крадци от политици и вечното.....бъдещо щастие за народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    09 Sep 2023 20:55ч.

    Тези съвсем ще ни съсипят конституцията. Остава само Батман и покемоните да впишем в конституцията и ще цъфнем и вържем. Болен народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер

    09 Sep 2023 21:30ч.

    В нормална държава тази отдавна щеше да бъде забравена, а ние и даваме трибуна да ни поучава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи