Попадение в корпус №1 на Запорожката АЕЦ след украински обстрел, радиационният фон е в норма

Попадение в корпус №1 на Запорожката АЕЦ след украински обстрел, радиационният фон е в норма

Снарядът е бил изстрелян от американска гаубица M777

Попадение от украиински обстрел е пробило покрива на корпус №1 на Запорожската АЕЦ, съобщава РИА "Новости", като се позовава на информация от местната власт в Енергодар. В този корпус се съхранява свежото ядрено гориво за реакторите, пише държавната агенция, като се позовава на местната власт в Енергодар. Уточнява се, че радиационният фон е в норма.

Снарядът е бил изстрелян от американска гаубица M777 от Никопол на отсрещния бряг на река Днепър, допълват от администрацията. Както уточни Володимир Рогов, член на главния съвет на администрацията, в специален корпус № 1 се съхранява свежо гориво за реакторите на Запорожската АЕЦ.

 

Това се случва, докато инспекторите от МААЕ са на път към ядрената централа. Инспекцията, която Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще направи в Запорожката АЕЦ, ще започне в сряда и ще продължи до събота, съобщава в днешния си брой в. "Уолстрийт джърнлъл".

По-рано генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси съобщи, че мисията на организацията за Запорожие вече е сформирана и че ще започне работа тази седмица.

Инспекторите ще оценят физическите щети, нанесени на съоръжението, както и работоспособността на системите за сигурност и охрана. Освен това специалистите ще дадат оценка на условията на труд на персонала и ще предприемат бързи мерки за гарантиране на сигурността на Запорожката АЕЦ, съобщава БТА.

Постоянният представител на Русия в международните организации във Виена Михаил Улянов също каза, че "в момента мисията е на път".

Русия смята, че мисията на МААЕ в АЕЦ "Запорожие" е необходима, а възможните условия за нея ще бъдат обсъдени на място. Мисията ще навлезе на територията на АЕЦ от контролираната от Украйна територия. Въпросът за превключването на електрозахранването от Запорожката АЕЦ от Украйна към Русия е технически и трябва да се зададе на специалистите.

Не става дума за създаване на демилитаризирана зона около централата. Всички държави са длъжни да окажат натиск върху Киев да спре обстрелите на АЕЦ, което излага на риск цяла Европа, каза още говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

Запорожката АЕЦ, която се намира близо до град Енергодар, е под контрола на руските сили. През последните седмици тя многократно стана обект на обстрел, за което Киев и Москва се обвиняват взаимно. От Кремъл опровергават те сами да обстрелват обект, който контролират.

Същевременно Кремъл днес призова международната общност да окаже натиск върху Украйна да облекчи военното напрежение около Запорожката АЕЦ и обвини Киев, че излага на опасност цяла Европа на фона на предстоящата визита на представители на агенцията за ядрена безопасност на ООН, предадоха Ройтерс и БТА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също така каза, че Москва не разглежда възможността за създаване на демилитаризирана зона около централата – нещо, за което САЩ настояват. По-рано заместник-ръководителят на руското министерство на външните работи Сергей Рябков заяви, че насърчаваната от Запада идея за установяване на демилитаризирана зона около Запорожката АЕЦ би довела до допълнително нарастване на риска, припомня ТАСС.

Песков отказа да отговори на въпрос дали Кремъл смята, че е възможно централата да бъде включена в руската електропреносна мрежа. "Това е технологичен въпрос. Не мога да ви (кажа). Трябва да попитате нашите експерти", каза той.

Руската страна е заинтересована от мисията на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в Запорожката АЕЦ и смята, че тя е необходима, като остава отворена за сътрудничество и взаимодействие, каза говорителят на Кремъл относно предстоящата визита в централата на екип на агенцията за ядрена безопасност на ООН.

"Възможните условия за по-нататъшни действия ще бъдат обсъдени на място, като всичко ще зависи от подробностите", отбеляза той. "Повтарям още веднъж: Чакаме тази мисия от дълго време, смятаме я за необходима", добави Песков.

Той също така каза, че Русия ще осигури цялата необходима сигурност за мисията на МААЕ на украинската територия под неин контрол "предвид рисковете, които постоянно преобладават там и които са свързани с непрестанния обстрел на тази територия от украинска страна".

Песков обаче уточни, че мисията на МААЕ ще пристигне в централата през контролираната от Киев зона. "Знаете, че навлизането в тази територия ще се осъществи от зоната, контролирана от украинските въоръжени сили. Там, доколкото разбирам, сигурността ще бъде осигурена от украинците", добави той.

Както Русия, така и Украйна отричат да са обстрелвали Запорожката АЕЦ през последните седмици, като в същото време обвиняват другата страна, че го прави, отбелязва Ройтерс.

 

Източници: dnes.dir.bg, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • РИА Новости ще каже така

    29 Авг 2022 16:58ч.

    УНИАН обратното. А ние ще избираме според предпочитанията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Авг 2022 17:08ч.

    Какво ще избираш избирач? Включи логиката. Ако е останало нещо с което да я включиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РИА Новости ще каже така 29 Авг 2022 16:58ч. УНИАН обратното.

    29 Авг 2022 17:14ч.

    Ние, ако не сме тъповати милениум с евро-атлантически ценности или пропаднали морално грантаджийски дебили ще сме наясно кое е право и кое е криво, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    29 Авг 2022 18:21ч.

    Логика и украинци? То според тяхната логика, най-нормалното е руснаците да обстрелват сами себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Авг 2022 20:22ч.

    украинската държавна компания за ядрена енергия енергоатом съобщи че руската армия продължава да обстрелва запорожката аз и 67 % българи вярваме на Украйна, 23% българи вярват на Путлер те са без значение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама точно 67% ли сте вярващите в Украйна..

    30 Авг 2022 10:22ч.

    Такава плитка пропаганда може да въздейства само на гладкомозъчните евродебили, които със сигурност са малцинство на територията..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветниците

    30 Авг 2022 12:21ч.

    и до 4% нимоат го докара без машинките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Авг 2022 17:00ч.

    Харесвам мириса на йод-131 в късния следобяд. :)) В този момент руската авиация и флот сриват Николаев.Десетки крилати ракети по цели в града ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12-18 месеца още

    29 Авг 2022 17:11ч.

    Руски военни анализатори пресмятат кога ще капитулара Украйна. За база се вземат безвъзвратните й загуби до момента (175 000 човека), темповете на унищожение на живата сила от руската артилерия, мобилизационните ресурси. До лятото-есента на 2023 Украйна физически ще приключи и ще капитулира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Авг 2022 20:26ч.

    гладни путиноиди просо сънуват те лаеха че още за десет дни путлер ще завладее Украйна сега им се изместиха халюцинациите до лятото само че днес почна контранастъпление на Украйна и рашистите ще мрат пак като кучета заради путлер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    29 Авг 2022 17:00ч.

    Не го твърдя, само споделям хипотеза, която съм чел някъде. Знаете, че в момента е в ход международна проверка на ЗАЕЦ. Инспекторите на МААЕ пътуват или се готвят да заминат. Приказва се отдавна. Руснаците са подкрепили, но укрите шикалкавят. Обект на проверка ще бъдат много параметри и обстоятелства. Вкл. налич. количества отработ. гориво. Ами ако има липси поради мерак за мръсна бомба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По този въпрос четох и аз на

    29 Авг 2022 18:45ч.

    Няколко места, че неприбраното и отработено ядрено гориво служи тъкмо за създаване на мръсна бомба, а неприбирането му не е въпрос на немарливост, а на замисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rex

    29 Авг 2022 19:41ч.

    Още преди тая катавасия с обстрелите гледах репортаж за АЕЦите в укропия. Америкосите са ги "убедили" да купуват тяхно гориво, а за отработеното - сами да си берат гайлето. Руснаците преди са имали грижата да го извозват. Затова там, в двора, има поне двеста бетонни контейнера с жива "мръсна бомба". Ако ви е интересно, ще го потърся. Нас ни чака същото тая есен., галиба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    29 Авг 2022 17:05ч.

    Знайно е, че през декември войната все още не беше неизбежна. Вече има явни доказателства, че Москва се е готвела за нападение, но принципно не го е искала. Големият въпрос е, за какво се е готвел Киев и до какви средства е бил готов да приложи, при условие че той не може да спечели конвенционална война, а при нападение първо от Укр, очевидно се развързват ръцете на Москва да отговори драстично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големият въпрос е, за какво се е готвел Киев

    29 Авг 2022 17:24ч.

    За какво се е готвел Киев ли? Ся, фигурите при шаха и топката при футбола не се готвят за нищо. Накъдето ги преместят или ритнат играчите, натам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rex

    29 Авг 2022 19:46ч.

    Укрите се бяха подготвили да сринат наред всичко в ЛДНР и после да се отбраняват от "Ответа".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • урановите пасти от близката сладкарница "Укроконфеть"

    29 Авг 2022 17:13ч.

    Ха-ха, голям кеф! Добрите еврейчета надминаха себе си! Нейно Величество също!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историята се повтаря............

    29 Авг 2022 17:15ч.

    Едно време пушехме урановия джойнт от убеднения уран от натовските бомбандировки над Сърбия. Сега урана няма да е във преработен вариант, май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Авг 2022 17:19ч.

    Мълния! Путин преди минути: ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД! :(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rex

    29 Авг 2022 19:51ч.

    Аха. Сигурно е прочел Клаус Швааб и докладите на Римския клуб от 70-те на 20 век насам. Сам не мое се е сетил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Авг 2022 17:20ч.

    Абе, що МААЕ не нареди изключване на вкички АЕЦ-и в Украйна, щом тия малоумни катили не се разбират ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вероятно защото

    29 Авг 2022 17:31ч.

    атомните реактори се спират само когато повече няма да се ползват. Иначе не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    29 Авг 2022 18:24ч.

    Освен това спирането не решава проблема, защото дори и след спирането, има остатъчно топлоотделяне на горивото, поради което охлаждането на реактора трябва да продължи да работи с месеци: http://ntne.phys.uni-sofia.bg/BG/Manuals/MP/NFP_15_full.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    29 Авг 2022 18:27ч.

    При Фукушима, реакторите бяха аварийно спрени автоматично от системата, която засича земетресения, охлаждането беше осигурено за няколко часа от акумулатори, след което трябваше да заработят дизелови генератори, които обаче излязоха от строя, тъй като бяха залети с вода, заради цунамито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н.Н.

    29 Авг 2022 18:28ч.

    Така че, и при спрян реактор, ако гръмнат охлаждането, могат да предизвикат катастрофа. Дано не успеят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърди се , че и Байдън е предложил същото за ЗАЕС

    30 Авг 2022 14:19ч.

    А защо е предложил-обясняват и руснаци и китайци... Щото Европа се надява да получава ток от Украина при спрял украински промишлен сектор, а така - ток няма за Европа и конкуренцията на САЩ по-бързо ЩЕ ЗАГИНЕ! Успяха да я излъжат да не ползва руски газ, и сега след ледената зима 2022-2023 ще видим дали ще остане нещо от Европа (и нас включително)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Р Овч

    29 Авг 2022 17:32ч.

    На РИА НОВОСТИ вече и Р Овч не вярва :))))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    29 Авг 2022 17:34ч.

    Да вземат да ударят няколко военни блока от Обеля и тука ще стане мъртвило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Авг 2022 17:35ч.

    Путин сменил тов. Щойгу и го направил пак еленовъд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rex

    29 Авг 2022 19:58ч.

    Шойгу пак има неква професия! А наш'та ангажирана либерастня, като се сменят нещата, просто ще излиже това, което е плюла. Няма да им е първица. Руския език ще си освежат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Авг 2022 17:37ч.

    над 3000 руски военни изпепеление в Херсон, очаквайте новости скоро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фейк ЗИП, не пиши глупости

    29 Авг 2022 17:40ч.

    Спряха ви руските телевизии и сега се развихряте с идиотщини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rex

    29 Авг 2022 19:33ч.

    Аз пък сънувах, че ми се е брактисала кравата и трябва спешно да я права на буркани за кучето. А ня'ам крава! Куче имам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарно, Уотсън!

    30 Авг 2022 0:49ч.

    Подсъзнанието ти нашепва да правиш буркани поради големия глад който се задава. Знае че нямаш от какво, затова ти показва брактисала крава, за да не ти покаже директно кучето, към което си сърдечно привързан, именно за това и бурканите са уж за него. А смисълът е: "Кога камилата, кога камиларя", тази истина именно кучето многократно ти е демонстрирало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ ще предприемат бързи мерки за гарантиране на сигурността на Запорожката АЕЦ”

    29 Авг 2022 17:39ч.

    Нищо не могат да гарантират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фукушима 2

    29 Авг 2022 17:49ч.

    САЩ да поемат отговорността за ядрения шантаж на хунтата, която подкрепят. В противен случай - ядрен удар по Нашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    30 Авг 2022 14:26ч.

    Ядрен удар по Вашингтон- едва ли, но хиперзвуков неядрен удар по 5те ядрени реактора в Масачузец ще обосноват яко предложението на демократския губернатор на Ню Йорк републиканците да се изнасят във Флорида, че и демократите ще ги последват незабавно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    29 Авг 2022 18:09ч.

    украинските боклуци са напът да сътворят втора атомна катастрофа! С подкрепата на сащ и марионетна европа!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    29 Авг 2022 18:30ч.

    Само ненормален или наркоман може да има логика, че някой ще обстрелва сам себе си! А това кой обстрелва се вижда и записва от Космоса – от къде е стреляно, къде е лятяла ракетата /снаряда/ и къде се е взривила! Но Гьобелсовата пропаганда ще казва каквото й е изгодно! Та кога украинците не са лъгали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Авг 2022 18:58ч.

    Когато правилните инфоагенции или мълчат, или пишат, че двете страни се обвиняват взаимно (демек инфоагенциите са хладни наблюдатели), работата е ясна - хохлите са разкашкали пейзажа и гащите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Авг 2022 19:17ч.

    Тази дупка на снимката е пробита от някой циганин с кирката. Абсолютен фейк е "новината". Дано се включи някой строител ида ви обясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сармат или Посейдон

    29 Авг 2022 19:28ч.

    Ако САЩ не спре хунтата от опасната им авантюра да взривят отпадъците от депото, у кочината им неочаквано ще изригне вулкана в Йелоустоун. Отброяваме им времето с таймера, защото ни писна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rex

    29 Авг 2022 19:29ч.

    Едно изтичане на радиация идеално урежда глобалистите. Вкл. бляновете им да опразнят малко Източна Европа. А че са морално способни да уморят милиони, отдавна се убедихме и вече не се възмущаваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Авг 2022 19:36ч.

    "Снарядът е бил изстрелян от американска гаубица M777 от Никопол на отсрещния бряг на река Днепър ..." --- Е, вече не е от гаубица М777. Сега било от дрон-камикадзе. Накрая ще се окажа прав аз, че дупката е пробита от някой циганин. С 10 килограмов чук, щото тази 2Т панела е дебела само 4 см.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    29 Авг 2022 20:01ч.

    Изключително вредна животинка си ти, да знаеш! 4 см. бетонна "плочка" не може да бъде разбита с 10 кг. чук! Не ми се прави на строителен техник! За тази работа си трябва поне 5 кг. чук :)), но в ръцете на един Усик. Допълнително си трябва опит, щото с умели коси удари да се направят тези специфични резки и олющвания, които се забелязват по хидроизолацията и бетона!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феномена

    29 Авг 2022 19:54ч.

    Докато не вкарат войската анООН там, все по зле ще става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • все по-нещастен еврогей

    29 Авг 2022 20:02ч.

    ООН няма редовна армия. Евентуални миротворчески интернационални сили са възможни само с изрична резолюция на СС. Русия е постоянен член на СС с право на вето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    29 Авг 2022 20:11ч.

    Специално за мужико-копейковските Уилтове сега направих бързо търсене в германските електронни издания за днешни драматични събития в ЗАЕЦ. Всички мълчат като спукани гайди. Зирой, ниенте! Да се обърна ли назидателно и обидно към вашите аналитични и въобще когнитивни способности, а - обладатели на най-висши и ненаподобими либерално-атлантически ценности?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    29 Авг 2022 20:26ч.

    Мълчат западните идиоти и лицемери като посрани! Сал нашите Уилтове се възпаляват и правят строително-демолейшън експертизи. Хайде, специалисти! Има и много други световни езици, демонстрирайте познания, капацитет и широта на възгледите. Ако действията и приказките на укроненормалниците имаха и най-малкото основание, сега щяхме да сме удавени от порой новини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Авг 2022 21:47ч.

    Мълчат, защото няма новина. --- "Об ударе ВСУ, в результате которого была пробита крыша корпуса ЗАЭС, ранее сообщил член главного совета военно-гражданской администрации Запорожской области Владимир Рогов. " --- Този Рогов вече няколко пъти се опитва да създава напрежение около ЗАЭС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Авг 2022 21:49ч.

    Последната негова измишльотина от 11.08. даже е публикувана в "Гласове".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Авг 2022 22:08ч.

    А по отношение на обидите, които ми отправяш, само мога да ти кажа, че 40 години съм управлявал строители и репертоарът ми от псувни е доста богат. И престани да се лепиш по подметките ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    29 Авг 2022 22:28ч.

    И да довърша. Не мисля, че е някаква тайна, че имам психични проблеми. При това много сериозни проблеми и никак не е добре да се подигравате с един стар и болен човек, който не е с всичкия си, но отчаяно се нуждае от внимание и разбиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    29 Авг 2022 20:29ч.

    Очевидно е, че това което е ударило повърхността на бетоновата черупка не е експлоадирало върху нея. Всичко от публикуваната снимка подсказва, че става дума за разрушение, което е предизвикано от кинетичната енергия на някакво летящо тяло. Наните я тази откачалка уилт и циганските му приказки. Всичко това си има някакво съвсем понятно физическо обяснение, което чака да се изложи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много се проточи вече лигавенето с наци-режима и неговите куратори

    29 Авг 2022 20:39ч.

    Най-вероятно ако САЩ и ЕС не се стреснат, ще се наложи да се затвори западната граница на бившата УССР и да се спре притокът на западни оръжия. В същото време спецчасти ще обезвпедят ръководството на хунатта - натам отиват работите, към контратерористична операция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реакция на ООН, вяла

    29 Авг 2022 20:44ч.

    Което е показателно . знаем, че ООН е окупирана от США организация и ако централата бе обстрелвана от руснаци, както говори Зеленски, щяха истерично да пищят срещу Русия: "У ООН нет оценок по поводу того, кто обстреливает Запорожскую АЭС, организация призывает прекратить обстрелы".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    29 Авг 2022 20:54ч.

    Мунчо пак мислиш на руски, а хонорара в долари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обсебен

    29 Авг 2022 20:57ч.

    Голям бой си ял от съветската тьошча едно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Авг 2022 20:55ч.

    Ще я скъсат от репарации Матушката ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УГИЛски боец

    29 Авг 2022 20:58ч.

    Тебе скоро ще ти резнат зелката, задето крадеш никове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до менте-ЗИПа

    30 Авг 2022 14:36ч.

    Репарации плащат Победените, а Русия още не сте я победили, не е като във мокрите сънища- хоп ! и го нафърфорих на козата... А мераците на Козяшките Тролове не са Истина от последна инстанция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепе Ескобар, до смаяно мълчащата относно укрообстрелите на ЗАЕЦ Европа

    29 Авг 2022 21:33ч.

    "Европа винаги може да реконструира нов Райх (разпаднал се с гръм и трясък през 1945 г.); мек райх (издигнат в края на Втората световна война); или да скъса с миналите си провали, да изпее „I’m Free“ – и да се свърже с Евразия."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • остави тия наркомански урко медии

    29 Авг 2022 21:51ч.

    Атаката е срината, цял батальон е бил смачкан, барабар с техниката и оръжията, плюс два щурмовика Су-25 са били свалени от изтребителната авиация на ВКС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    29 Авг 2022 22:01ч.

    Смях. Нова Каховка е оставена на „Добра воля”. В Чернобаевка се водят боеве. На няколко места в Херсон се видят сражения. Всички складове, мостове и понтони са срутени. Няма накъде да се бяга !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спаднал натовец

    29 Авг 2022 22:05ч.

    Именно де - де що е урко ерчене, ще бъде утилизирано. Самоубийственото настъпление днес бе пълен провал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дырка в крыше здания для хранения ядерного топлива для Запорожской Атомной Электростанции.

    29 Авг 2022 22:34ч.

    https://t.me/boris_rozhin/61711

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В крышу специального корпуса на территории Запорожской атомной электростанции попал снаряд ВСУ, в здании хранится топливо для реакторов, сообщили в администрации Энергодара.

    29 Авг 2022 22:37ч.

    https://t.me/vzglyad_ru/61340?single

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    29 Авг 2022 23:13ч.

    мхм, и Чернобил ей-така се спомина, който прави майдани и гърми реактори ще жъне термоядрени удари, дано да е по-скоро, сега не е оная отрепка горби, Путин кара влака...(ония боклук беше виновен и за т.нар. "информационно затъмнение" за което реват седерастите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Авг 2022 23:23ч.

    "Няма накъде да се бяга !" Ми хенде хох, при Матушката е топло, има вода, кушать, есть сало с шоколадом

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особеностите на българското ибрикчйство

    29 Авг 2022 23:49ч.

    Теа, хохлите са юди искариотски. Изпърво накараа братушките да ги освобождават, после зеа да се опъват. И така 6 месеца. Инсценираа разни Бучимучи. Сега пък бомбардират собствената си централа. Сакат половин Украйна и цела Европа да заразата и се братушките обвиняват. Но, братушките са умни и никогаш не лажат. Е и В. В. Путин го каза иде нов световен ред начело с матушка Рус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Русия

    30 Авг 2022 0:12ч.

    Трябваше да приложи стратегията на Ушаков в битката при нос Калиакра.Тогава руският флот помила османлийския макар да е 2 пъти по-малък.Е сега Вие кажете какво куца в Украйна?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гуда от връо

    30 Авг 2022 7:50ч.

    Само малоумниците могат да вярват на укро-пропагандата за обстрела на територията на ЗАЯЦ от страна на контролиращият територията й!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи