Поне десет гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

Поне десет гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти

Поне десетина гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти, съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Те са били в различни териториални подразделения на „Гранична полиция“ на границата с Турция. Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик, коментира Демерджиев, цитиран от БТА.

"Вътрешна сигурност" работи по изясняването на този въпрос, с взаимодействие с прокуратурата. Ще пристъпим към преместване на хора, за които нямаме достатъчно доказателства, че са замесени в такъв трафик, но имаме убедителни данни, добави още министърът на вътрешните работи. 

Министърът коментира и проверките, свързани с незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделският министър ще извършат съвместни проверки и ще посетят и други райони, където има такива данни. Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред, обясни Демерджиев. По думите му ако се констатира, че има нарушения, сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

В сряда, след заседанието на Министерски съвет, са поканени кметът на община Карлово и областният управител на Пловдивска област, за да докладват за положението, каза министърът. Той уточни, че идеята е всеки от министрите да предложи в рамките на своите възможности с какво може да се помогне на населението и пострадалите райони. Комисията за бедствия и аварии действа за цялата страна, но отложихме заседанието с една седмица, за да може да се включи и този район, допълни Демерджиев.

Иван Демерджиев присъства на тържествения молебен в катедрален храм „Света Богородица" в Пловдив по повод 137-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив. 

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Нищо лично

  06 Sep 2022 12:35ч.

  Просто бизнес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  06 Sep 2022 13:41ч.

  Бяха 4, станаха 10, после 100...... важното е да са точни с парите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Но, да се знае...

  06 Sep 2022 14:37ч.

  Това пак не означава, че ще бъдат съдени и че ще бъдат затворени за дълго. Все пак тия схеми стигат до високите етажи, където дребните риби се отчитат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коста Бостана

  06 Sep 2022 18:57ч.

  Хахахахаха...аз лично поимено мога да назова поне 10 ченгета участващи в схемата, бе идиот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи