Поморие е без ток след силната буря, обявиха бедствено положение

Поморие е без ток след силната буря, обявиха бедствено положение

Снимки: Мая Александрова, БНТ

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Поморие остава без ток след разразилата се вчера силна буря, която изкорени дървета, събори покриви на хотели и частни домове и наводни улиците на морския град. Кметът Иван Алексиев обяви бедствено положение, съобщава БНТ.

Километрични опашки от автомобили се образуваха снощи на пътя Поморие-Бургас след ураганната буря в района. Хората чакаха с часове в автомобилите си докато аварийните екипи разчистват пътното платно от паднали дървета и клони.

Най-тежка е ситуацията в Поморие, където е обявено бедствено положение. В града няма да има ток поне 24 часа. Заради бурята покрив се срути над туристи в закрит басейн на хотел. Леко пострадали са две жени. Мъж беше спасен след като падна от борда на яхта, а жена беше вдигната във въздуха от вятъра, след което пада на земята. За щастие, тя не е пострадала.

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    18 Sep 2022 8:54ч.

    Аз какво ви казах онзи ден? Две денонощия солиха облаците, за да създадат "климатични промени" ? Когато конданза на самолетчетата стават на облаци - получаваме наводнения, когато не стават на облаци - пълним болниците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи