Полският посланик във Франция: Полша ще влезе във война с Русия, ако Киев претърпи поражение

Полският посланик във Франция: Полша ще влезе във война с Русия, ако Киев претърпи поражение

Полският посланик във Франция заяви в телевизионно интервю, че ако Украйна не успее да защити независимостта си, Полша няма да има друг избор, освен да влезе в конфликта.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ако Украйна не успее да защити независимостта си, няма да имаме друг избор, освен да влезем в конфликта", заяви посланик Ян Емерик Рошчишевски в ефира на френската телевизия Ел Се И.

"Затова или Украйна днес ще защитава своята независимост, или ако тя не успее, ние ще бъдем принудени да се включим в този конфликт, защото нашите ценности, които са основа на нашата цивилизация, са под заплаха, така че няма да имаме избор", подчерта той.

Няколко часа по-късно от посолството обявиха, че френските медии са "изтълкували погрешно" думите на дипломата и са ги извадили от контекста.

Посолството твърди, че г-н Рошчишевски е изрекъл само предупреждение за последствията, които поражението на Украйна може да има за НАТО и целия свят, възможността Русия да атакува или да въвлече страните от балтийските страни и Полша след победа в Украйна.

Още от началото на войната в Украйна полските власти твърдят, че военните планове на Кремъл са пряка заплаха за Полша. Преди дни полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви, че страната възнамерява да разположи артилерийски установки за залпов огън "Хаймарс" в близост до Калининград. Варшава твърди, че в района на източната граница на Полша "се прави опит за възстановяване на Руската империя", която Блашчак нарича "империя на злото" - без значение дали ще се нарича "бяла, червена или както в момента - на Путин".

Полша се превърна и в първия съюзник на Киев, който праща на фронта изтребители МиГ-29 - 4 броя. Страната увеличава и броя на военнослужещите. През миналата година в армията са се записали близо 14 хиляди души, което е рекорд за страната след отмяната на задължителната служба през 2008 година.

В началото на 2023 година полската армия е наброявала 164 хиляди войници, включително 36-те хиляди души от доброволческите отряди на териториалната отбрана. Очакванията във Варшава са, че до няколко години числеността ще достигне 250 хиляди професионални войници и до 50 хиляди доброволци.

Полша обяви и плановете си за повишаване на техническите способности и за тази цел страната сключи с Южна Корея споразумение за доставка на различни видове оръжия, което се превърна за Сеул в най-голямата сделка за износ на военна техника в историята на страната.

 

Коментари

  • Полският посланик във Франция: Полша ще влезе във война с Русия, ако Киев претърпи поражение

    20 Март 2023 11:53ч.

    да се чете правилно - Полша ще влезе в Западна Украйна, за да прибере територии, които смята за свои. едва ли ще воюва с Русия - няма капацитет за това. Поне не и сама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като ти е малък, не го вади

    20 Март 2023 15:10ч.

    Пишльовци! Не ви стиска да се изправите срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Март 2023 15:11ч.

    Явно вече са забравили 1 септември 1933 г , когато Вермахта ги разката за седмица ...................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • COPIUM

    20 Март 2023 19:57ч.

    Май вече няма съмнение, че ще има голяма война в Европа след като Русия се изтощи в Украйна... Поляците да се стягат а за нас е ясно - брадва и държавицата ни на две. Май никой не я харесва Европа такава, каквато е? Нито руснаци, нито турци, нито американци. Но най се дразнят янките, е как така за Европа евтини суровини от Русия и евтини стоки от Китай по пояса? Че ние кого ще смучем тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    20 Март 2023 23:37ч.

    Никаква брадва няма да има! НИЕ НЯМА ДА ДОПУСНЕМ БЪЛГАРИЯ ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВОЙНАТА! НА ВСЯКА ЦЕНА! НА ВСЯКА ЦЕНА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    20 Март 2023 23:41ч.

    А относно поляците - много ще ми е тъжно, ако тръгнат по пътя на украинците - първо неистова омраза, после самоубийство. С Полша руснаците няма да се церемонят. Дано се опомнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно в реме е пак да изчезне вредната ви държава, психопати ненормални

    20 Март 2023 11:53ч.

    Само проблеми създавате. Хиената на европа, машата на Лондон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чърчил се. ползвал от поляците

    20 Март 2023 15:57ч.

    И това не му е попречило да ги нарече хиени. Да, глупави са поляците, да участват масово в набезите на Наполеон срещу Русия. Традиция си е да затъват в чужда земя заради чужди интереси. И Наполеон ги е лъгал и им обещавал земи. Не се научиха, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    20 Март 2023 11:59ч.

    дали това не е стъпка към създаване на обща граница между русия и бъдеща източна германия? или прусия, ако щете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    20 Март 2023 12:11ч.

    Ще се повтори заветът на Екатерина Велика : Ако Полша не слуша, няма да има Полша! Или на Сталин в отговор на възраженията на Чърчил, че взема Галиция заедно с Лвов: "Лвов никога не е бил руски", а Сталин отговаря:- "Лвов не е бил но Варшава е била многократно!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    20 Март 2023 14:23ч.

    също така е казвал за поляците "те са добри войници"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охи

    20 Март 2023 12:11ч.

    Още една оффца за клане!Като почнат да пристигат кавчезите,поляците така ли ще мислят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Март 2023 12:14ч.

    „стар“ документ на полския генерален щаб: «Разчленяването на Русия е в основата на полската източна политика. Затова позицията ни се свежда до следната формула: кой ще вземе участие в разделянето й. Полша не трябва да остава пасивна в този забележителен исторически момент. Задачата ни е в това да се подготвим добре предварително.»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    20 Март 2023 12:29ч.

    Поляците, също като у. се самонавиват, че управляват света, но не знаят, че от високо се пада много болезнено. Шляхтата си "заточва сабите" и очаква да вземе част от плячката, вече е оголила зъбите и се опитва да хапе. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пановете между другото,

    20 Март 2023 12:38ч.

    Само тов. Лукашенко ще ги оформи, и без помощ от Русия. Беларус хич, ама хич не е за подценяване...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    20 Март 2023 12:38ч.

    Ако Путин продължи да се лигави на бойното поле, това само ще окуражи западните хиени. И свличането до Термоядрена война ще става все по-възможно. Ако разбира се РФ не преглътне без отговор десетина ядрени удара. Щото и това ми се вижда възможно след липсата на какъвто и да е отговор на явния Casus Belli, каквато е диверсията на Северните потоци. Жален вой в ООН и нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какъв е резултатът от диверсията на Северните потоци?

    20 Март 2023 12:41ч.

    Кой е със свалени гащи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абсолютно вярно

    20 Март 2023 13:04ч.

    А след завчерашното обявяване на ордера за арест на Путин, трябваше незабавно да се скъсат дип-отношенията с Холандия, а т.н. МНС да се обяви за "ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ" , а Руската Прокуратура да издаде поименни ордери за арест на т.н. "съдии"... Вместо това в Москва си бъркат в носа и са оставили Митя Анатолевич, в качеството си на "наследник на Жириновски" да ръси остоумия... Жалка работа е днешна Русия. На такова унижение Сталин щеше да отговори с 200 дивизии към Хага, но не и Путин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    20 Март 2023 13:21ч.

    Споделям написаното , но си и мисля дали пък точно това те цели Запада? Да провокира руска атака на запад - дали пък Путин нарочно не се "лигави" на бойното поле? Със сигурност има неща, които не са ни известни .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    20 Март 2023 13:46ч.

    "дали пък Путин нарочно не се "лигави" на бойното поле" -- направете сравнение в какво състояние бе т.н. колективен запад (социално, финансово, икономическо), преди година и сега. и ще имате (поне част от) отговора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляците тайно ще се радват

    20 Март 2023 12:46ч.

    Киев да падне...Правят си тънки сметки да си влязат в Западна Украйна, и ако няма правителство да протестира, смятай че повече няма да излязат от там...Само заради това поддържат Бандеровците, ако и да ги ненавиждат тайно. Нарочно ги окуражават за " мисията невъзможна"- война с Русия, защото знаят че следва разпад, и кой каквото докопа- негово си е. При стабилна и силна Украйна няма как да стане. Следователно трябва да се унищожи, а вината обаче да не е тяхна..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой няма да разреши на шляхтата

    20 Март 2023 13:00ч.

    да докопа каквото и да било. Включително и актуалните им господари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "нашите ценности... са под заплаха"

    20 Март 2023 13:08ч.

    Колко народ още трябва даи загине, за да преразгледате ценностите си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Март 2023 20:28ч.

    ++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    20 Март 2023 13:13ч.

    Казал нещо, ама не го разбрали правилно: То не било компютри, ами компоти и не сме ги изнесли, а са ни ги върнали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОХ!!!

    20 Март 2023 13:23ч.

    Аман от сертифицирани идиоти в тоз живот, бе! АМАН!!! Това, поляците, винаги са били идиоти- ма чак пък толкова!? И с какво точно ще воюват, как!? Или си правят сметка да вкарат НАТО в тая война?! Демек- ВСИЧКИ НАС!? Ай стига вече! Ето това става като не си пиете редовто хапчетата. Говорите глупости публично. Че напирате и да ги правите тия глупости. Всички знаем добре къде я стяга чепикът шляхтата. Западна Украйна. Територии, едно, друго. Хайде да не се пишат чак такива борци за "правда", че ми се повръща вече, честно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Марин

    20 Март 2023 13:23ч.

    Полски абдалин,чуваш ли се какво ломотиш? Поляците сте бити,е.ани,затова не хвърляй простотии във въздуха.Много внимаявайте,защото сте много блиско до РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОХ!!!

    20 Март 2023 13:26ч.

    И се присъединяват към по- горен коментар преди моя. "Ваше Величество, полският княз създава проблеми". Екатерина Велика в отговор: "Значи вече няма да има Полша!" За Сталин хайде да замълчим. И коментарът му относно Варшава. Цивилизовани хора сме все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос:

    20 Март 2023 13:29ч.

    Кои са по-големи малоумници - поляците или укрите? И едните и другите нямат представа за действителността и си живеят в мечтите си за величие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отговор

    20 Март 2023 13:36ч.

    Българите, които ще се опитат да прередят Полша в евроатлантическата й сервилност. Мислите че са малко ли? Изчакайте 2 април и ще се убедите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    20 Март 2023 13:36ч.

    Русия не бърза. В момента денонощно си произвеждат ракети, снаряди, дронове....24/7. Да има за всички, от сърце! И за Новата година краварите да тропнат хорце. Най-гнусната нация са т.нар. поляци. Всички са ги ши бали, най-вече Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    20 Март 2023 13:46ч.

    Хаймарси в близост до Калининград разправя министъра на отбраната.Поляците трябва да са наясно,че при каквато и да е провокация от тяхна страна,ответните действия на руснаците няма да са с кадифени ръкавици като в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    20 Март 2023 13:48ч.

    Аз пък от историята на ВСВ си нспомням дата 1 -ви септември 1939 година . Началото на войната и как Полското правителство избяга във Англия и остави Поляците сами да се бият срещу Хитлер . Та да не стане и сега същата работа Полското правителство да бяга пак въъв англия и да остави поляците да се бият сами срещу Руската армия . А пък и другото ме навежда на мисълта колко страхливи животни са хиените .Те лаят и хапят само когато са във глутница ,иначе бягат като опърлени като видят по силен враг .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    20 Март 2023 13:50ч.

    Полските политици и военни пак са се запътили към катинската гора, като малката червена шапчица, с бодра крачка! Дет се вика Успех, но ако усетят желязо до тила, няма страшно, ще се видят с дядо и с папа Йоан Павел2... youtube.com/watch?v=is2MhG2e3RM Фрагмент от филмът на Вайда, за Катин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредната американска подлога

    20 Март 2023 13:58ч.

    Ясно, ясно. Отдавна краварите си търсят повод да набутат Европа във война с Русия и сега благодарение на подлоги като този и нашите слуги, ще се направи всичко възможно това да стане. Приказките за някакви ценности са тинтири-минтири. Само че да има предвид, да не стане после обща граница между Русия и Германия, а тоя да кепа с очички и да пита "Защо ручахме жабетата".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и охлюви да ручат

    20 Март 2023 15:54ч.

    Както и Макрон се прави на мъж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    20 Март 2023 14:46ч.

    То затова вашата държава Полша изчезва редовно - защото сте изключително интелигентни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда, поляците явно искат да се уверят, че Слънцето може да изгрява и от Запад!

    20 Март 2023 14:57ч.

    Защото няма никакво съмнение, че когато Русия види, че срещу нея тръгва цялото натУ ще има ЯО. Защото Русия няма конвенционалният потенциал на СССР. Просто няма да имат друг избор.............. както казва поляка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Язък за хубавите полякини

    20 Март 2023 15:03ч.

    като всички славянски народи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    21 Март 2023 10:07ч.

    Русия може да се справи с НАТО и ядрено, и конвенционално. На нейна страна ще застанат и доста други могъщи държави. Друг е въпросът, че руснаците нямат намерение да преживяват още веднъж ужасите на ВСВ на своя територия. Навлязат ли там чужди войски, ще реагират както би реагирала всяка ядрена сила - моментално изпепеляване на чуждите центрове. Затова започна СВО, това им каза Путин преди една година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А хората говорят,

    20 Март 2023 14:58ч.

    че най-мирният отбранителен алианс НАТО щял да праща 300 хиляди човека на руската граница. Първоначално 100 хиляди в Полша, Норвегия и балтийските тигри, и допълнителни бойни групи от "източния фланг", готови до 10 дни. Но нещо се оплакват от логистиката - трудно им било да движат толкова хора за толкова кратко време: https://www.politico.eu/article/nato-is-racing-to-arm-its-russian-borders-can-it-find-the-weapons-eastern-edge-military-leaders-james-j-townsend-jr-us-one-billion-citizens-army-europe/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    20 Март 2023 15:03ч.

    Особено трудно е в България, поради тънкия слой асфалт по магистралите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    20 Март 2023 15:01ч.

    Както винаги, когато някой посланик се изцвъка, посолството обяснява, че не това е искал да каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е ясно

    20 Март 2023 15:10ч.

    Още от самото начало. Който се прави на възмутен, е лицемер! И не само за Полша, а за всичките. Но те просто си траят и мълчаливо копаят точно в тази посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    20 Март 2023 15:17ч.

    Поляците явно не са разрбали,че запада не възнамерява да се бие заради тях.Украинците на го разбраха и виждаме резултата,сега и пановете са се превъзбудили и си мислят,че ако се намесят ще скочат западните армии на НАТО,но най-много в мелето да ни въвлекат всички останали източно-европейски страни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Georgi Doychinov

    20 Март 2023 15:27ч.

    Ей Янчо да не стане като през 1940 г. Русия и Германия да имат обща граница ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та полски "доброволици" в Украйна бол

    20 Март 2023 15:51ч.

    А загиналите вече да не говорим. Не са митове военните гробища вече. Отделно протестите там срещу войната са ежедневни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    20 Март 2023 15:56ч.

    Варшава е била многократно руска, този път Полша веднъж за винаги следва да си вземе урок за хиляда години напред. полската наглост ,няма граници. Безобразно говорене на луд човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полезен идиот

    20 Март 2023 16:50ч.

    Поредният безполезен идиот, при който е нарушена връзката м/у ЦНС и говорния апарат. В мига на споменаване на думата "ценности" мозъкът им престава да функционира. От момента на изобретяване на тази думичка, многократно вече беше доказано, че никой не е в състояние да дефинира или поне специфицира елементите. При по-настоятелни питания се е стигало до мънкане и споменаване на разни общохуманни принципи и елементи на христоянската етика, но ... дотам. Поради това е крайно наложително веднъж и завинаги да се забрани изговарянето на "евроатлантически ценности". Очевидно им бъгва главите. Заради истината е наложително да се спомене, че господинът може да не е безполезен, а тип "полезен идиот". Тоест, някой да е вложил умишлено тези думи в устата му - уж грешка станала някаква при човек, който е малко гламав, но в действително се цели нещо друго . Изпуснал се по случайност, но казаното отговаря на отанските планове и кръвта на враговете трябва моментално да замръзне в артериите от страх и ужас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин пита

    20 Март 2023 19:46ч.

    пишештите по-долу "умници". Кой народ роди Коперник, Шопен и много други, като тях? А ние? Ние можем да лаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръгом, Марш!

    21 Март 2023 1:02ч.

    Хей, бро, 19,46! СбъркАл си трамвая! Слез на идващата спирка и питай за посоката! Писалите са над теб, а не под теб! Земи и провери, че ще вземат да те спукат от ташак! Тук не е мястото за пропаганда в полза на полските хиени и техните сбъркани мании! Иди някъде в сайтовете на Польска йеще не сгиньела, там ще си намериш ентусиазирана аудитория! Кръгом, Марш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин

    20 Март 2023 19:58ч.

    Нямам щ, затова пиша шт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОХ!!!

    20 Март 2023 20:05ч.

    До Един Българин пита: По повод "лаенето" и кой народ кого е родил: Надя Ковачева, по- късно Графиня Фиандака. Оперна певица, мецосопран. Първата българка с редовен седемгодишен договор с Ла Скала, Милано. Райна Касабова- първата жена, извършила боен полет в света. Прочее, крайно време е летище София да носи нейното име! Какво е това Враждебна!? Джон Атанасов, Асен Йорданов, др. Стамен Григоров. Все българи със световен принос и световно име. Още. Емил Чакъров- ученик и асистент на Караян. Създател на Новогодишния музикален фестивал. Борис Христов, Пенчо Славейков- изучаван и до днес в програмата по европейска литература в Сорбоната например. Панчо Владигеров, част от обучението по музика във всички реномирани европейски консерватории. Бистра Винарова, изключителна художничка с европейски мащаб и значение. Мога да продължа още доста. И да напиша още много имена на наши имените санородници от различни сфери. Дали сме достатъчно на този свят. И това, че някой не е наясно с това, защото му куца общата култура, не е повод да обяснява, че само "лаем". Не е лошо да се чете повече, драги сънародници. Нали така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джеймс

    20 Март 2023 20:34ч.

    точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен Йорданов/

    21 Март 2023 7:04ч.

    .....Бизнесът на Йорданов През 30-те и началото на 40-те години на миналия век Йорданов написва редица илюстровани книги по проблемите на авиацията, които се превръщат в Библия за бъдещите летци. Повече от 750 000 копия от книгите му са продадени в САЩ. Някои от тях са преведени на други езици. След 1940 г. започва голям период в кариерата на Асен Йорданов. През следващите десет години той създава и ръководи свои собствени бизнес предприятия: The Jordanoff Aviation Corporation, последвано от The Jordanoff Corporation и след това The Jordanoff Company, преди създаването през 1946 г. на Jordanoff Electronics. В аеронавтиката компаниите на Джорданоф си сътрудничат с фирми като Дъглас, Шанс-Воут, Локхийд, Къртис-Райт, Макдонел, Боинг, Северна Америка, Консолидейтид и Пайпър. ......... / ...Емиграция в Америка През май 1921 г. Асен Йорданов и неговият военен приятел Александър Стоянов прочитат за състезание за обиколка на света за 100 дни. Първият самолет, който го направи, ще спечели един милион долара. Йорданов и партньорът му са изцяло подкрепени от тогавашния министър-председател Александър Стамболийски и получават 6000 щатски долара /такса участие - 2500 щатски долара/ от българското военно министерство за участие в инициативата и заминават за САЩ. Йорданов и Стоянов обаче бяха единствените кандидати и затова конкурсът беше отложен, а по-късно и отменен. Въпреки това Йорданов решава да остане в САЩ, където по-късно намира новия си дом. Той също така англицизира фамилията си на "Jordanoff".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин до OX!!!

    20 Март 2023 20:27ч.

    Жалки, смешни сравнения! Сигурно ще посочите и някой Нобелов лауреат българин? Достатъчна е Склодовска-Кюри, за да бъдете смешен! Така че, тихо "патриоте"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Март 2023 20:38ч.

    Е, Склодовска-Кюри е родена в Руската империя, както и Шопен. С Коперник работата е малко по-мътна. Та, Мария Кюри, квото е направила, а е направила много, го е направила във Франция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нобелова награда има и Обама

    21 Март 2023 7:07ч.

    Този факт е достатъчен, за да се счита, че тези награди са бул шет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж екипа днес, който работи за НАСА

    21 Март 2023 7:08ч.

    Димитър Съселов, откраднаха го веднаха след падането на соца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин до

    20 Март 2023 21:05ч.

    thenewone, поредният смешник! Коперник, Шопен и Склодовска-Кюри са с полска кръв и корени! Какво повече? В допълнение, неграмотнико, бащата на Пьотър Капица е поляк и фамилията е полска! Дали знаеш, кой е Пьотър Капица? И още, Колко Нобелови лауреати са поляци? Търси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОХ!!!

    20 Март 2023 21:06ч.

    До Един Българин. "Жалки, смешни сравнения!" Добре. Имате право да ставате за смях публично с мнението си. След като за Вас Борис Христов е "жалък и смешен" очевидно. Прочее, кой знае ЗАЩО, не се сещам за НИ ЕДИН наистина ВЕЛИК оперен певец от любимата Ви Полша? Може би защото няма НИТО ЕДИН дори относително посредствен? Колкото до репликата: "тихо, "патриоти"!". Първо- аз не си позволих ЛИЧНИ квалификации и нападки в коментарите си относно Вашето мнение. НАСТОЯВАМ и Вие да не го правите! Дори ако Ви липсват първите три пъти по седем години! Моля, демонстрирайте тази липса другаде и не по мой адрес! И второ. Не живея в България от времето, когато бях на 16. А това беше отдавна. Така че обиждайте на "патриот" копейкиновците и прочее неграмотници! Аз просто се опитвам да си върша работата и да върша нещо смислено за смислени хора в България. Отделни, конкретни хора. Да обичаш една страна означава да се грижиш за хората в нея. Да си плащаш данъците и да не обиждаш никого. Нещо, което очевидно не може да се каже за Вас! Обидите имам предвид! Прочее, едно от нещата, които показват нивото на интелект е способността да спорите ВЪЗПИТАНО с хора, имащи мнение, различно от Вашето. А Мария Кюри е постигнала ВСИЧКО във Франция. Приятна вечер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОХ!!!

    20 Март 2023 21:12ч.

    Пьотр Леонидович Капица, РУСКИ физик. Нобелов лауреат за 1978. Роден през 1894 в Кронщад- тогава територия на РУСКАТА империя. Поради което приеман и припознаван като РУСКИ физик. Починал през 1984 година в МОСКВА, погребан в Новодевичето гробище. Ако през 1934 не е посетил СССР, където е бил задържан, вероятно щеше да умре в Кеймбридж или САЩ и днес да е известен като АМЕРИКАНСКИ физик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, чудя се например Тесла за какъв го считат в Америка

    21 Март 2023 7:24ч.

    Мисля, че даже не си задават този въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин до

    20 Март 2023 21:18ч.

    OX!!!." Жалки, смешни сравнения" не са за Борис Христов, а за тебе, полу-интелигенте! Ясен си, след като намесваш данъците с духа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОХ!!!

    20 Март 2023 21:41ч.

    До Един Българин. Спестете ми ненужните си "пояснения". Повече от добре разбирам за кого и за какво се отнася написаното от Вас. ГОРЕЩО Ви препоръчвам да прочетете предишните ми коментари- в тях Ви говоря в УЧТИВА форма БЕЗ лични квалификации и обиди! Вие обаче продължавате с каруцарския си език! Дали съм или не съм "полуинтелигент", Слава Богу, не Вие преценявате! Няма смисъл да се опитвам да разговарям с Вас. Вие търсите повод за обиди и конфронтация. Което показва нивото на "интелекта" Ви! Ей, не се научихте в тая България да спорите прилично и възпитано! НАСТОЯВАМ да не си позволявате да ми говорите на "ти" публично! Аз не го правя. Не сме си играли в детската градина, за да фамилиарничите така неприятно! Ако сте просто невъзпитан\а- това също не е мой проблем! С непознати се разговаря на "Вие". Дори в България. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    21 Март 2023 8:18ч.

    Неадекватно изказване на човек от когото въобще не зависи влизане на Полша във война , но в крайна сметка всеки си получава заслуженото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    21 Март 2023 10:14ч.

    Не е неадекватно. Просто янките са активирали поредното си зомби с определена цел. Всички подобни явно са чипирани и настроени на определена честота. Натиснеш им копчето и започват като латерни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия може да се справи с НАТО и ядрено, и конвенционално. На нейна страна ще застанат и доста други могъщи държави.

    21 Март 2023 11:38ч.

    начело с Эритрея

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи