Полският министърът на отбраната: Изграждаме една от най-мощните армии в Европа

Полският министърът на отбраната: Изграждаме една от най-мощните армии в Европа

Полша изгражда една от най-мощните армии в Европа и е на път до две години да разполага с най-мощната сухопътна армия в региона, заяви вчера министърът на националната отбрана Мариуш Блашчак, цитиран от ДПА и БТА.

Блашчак направи това изявление вчера в град Воломин, по време на предизборната кампания за парламентарните избори, които предстоят тази есен. Управляващата партия Право и справедливост вече започна да се обръща към гласоподавателите.

Министърът подчерта, че условието за укрепване на армията е неговата партия да остане на власт. "Ако гласоподавателите, народът, ни даде още един мандат, можем да се срещнем тук във Воломин след две години и аз ще мога да ви покажа, че полската армия е най-мощната сухопътна армия е Европа", обеща той.

 

Коментари

  • >>>

    24 Апр 2023 9:33ч.

    Ех, тия поляци упорито не си учат уроците по история... И за това пак ще гризат дървото... и ноктите си! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шляхтата

    24 Апр 2023 9:37ч.

    Може да имат желание да си вземат Западна Украйна поляците, но тогава да бъдат така добри да върнат всички немски земи, които им бяха подарени след Втората световна война - Силезия и Източна Прусия с Бреслау, Данциг и т.н. немски градове, откъдето поляците прогониха немското население. Да не се забравя историята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крумов

    24 Апр 2023 10:00ч.

    Не само че ги изгониха голи и боси, а които не искаха да напуснат ги ликвидираха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    24 Апр 2023 9:38ч.

    И преди ВСВ имаха "една от най-мощните армии в Европа", но това не им помогна изобщо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    24 Апр 2023 11:31ч.

    Силна армия в ръцете на глупаци, не е добра комбинация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И най-силната армия не може да помогне на разчитащия на съюзници-предатели

    24 Апр 2023 11:52ч.

    Да си припомним "гаранциите" на англо- френците и последвалата "странна война". Мигар някой очаква този път да е по-различно? Географията е присъда, както е обичал да казва Наполеон Бонапарт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    24 Апр 2023 9:50ч.

    Пустите му шляхтичи, още не са си научили урока. Да не говорим, че сухопътната армия е с много малка тежест в съвременната война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    24 Апр 2023 10:35ч.

    Украйна да му мисли, защото докато поляците им помагат с оръжие, самите те се превъоръжават с ново такова. Когато Украйна бъде изтощена от войната с Русия и остане без подкрепа от Запада, Полша ще си поискат техните исторически земи като цена за помощта или ще влязат с превъоръжената си армия там. Укрите няма да имат с какво да се противопоставя освен с голите си з@дници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    24 Апр 2023 10:35ч.

    И с кого възнамерявате да се биете вие, с немците ли, щото в Украйна няма дави бъде позволено, а бюджетът на Нато за тази година е 2 пъти в преразход и дали другите глупаци от Ес са готови допълнително да ви спонсорират, не сте ги питали! Ама мечтайте си, мечтите са безплатни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Berdan

    24 Апр 2023 10:53ч.

    Полша и Украйна ще направят новата Австро-Унгария.... сега бистрят идеята КАК да формулират новата уния между тези две държави.. и как да запознаят Света с тази идея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахъ, нова Австро-Унгария

    24 Апр 2023 11:00ч.

    само че без Австрия и без Унгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Австро-Унгария е много вероятно да има под някаква форма

    24 Апр 2023 11:56ч.

    Но със Авсрия и Унгария, може би и Бавария, Чехия, Словакия, Словения, кой знае. Във всеки случай има и една Трансилвания за връщане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веселинъ Канъ Български егн 7112136860

    24 Апр 2023 10:57ч.

    Зеленски и тоя са от най-наглите чуфути на нашето време.Такива простотии ръси тоя нахакан змиец,че бие рекорди.Та нали тая чифутизирана Полша е само на есна бомба дихание,бе! От какъв зор ви е огромна армия,ако Руската военна технология може да я завре вдън земя точно за една минута? Смотанят еврейски гнусен !Да живее БългароРуската държава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неам нерви

    24 Апр 2023 11:04ч.

    И най-голямата армия в света да имат, когато им липсва акъл, всичко за пшеките ще свърши както винаги - неистов рев, че ПАК били озлочестени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евала брате славяне - 300 000 щика до 2035 г. и 20 млрд.$ военен бюджет за т.г.!

    24 Апр 2023 11:34ч.

    От началото на 2022 г. числеността на полската армия е нараснала с 16 500 души до 160 000 войници и офицери! Въоръжават се дали само предизборно, тази есен 2023 г. имат парламентарни избори. ........ И ще се биете с Русия ли, брате славяне поляци?! И за какво ви е да се биете с Русия, която НЯМА териториална претенции срещу Полша! И изобщо защо трябва да се БИЕТЕ да воювате, с когото и да било, за какво - за земя? .... Разумът нормалният човешки разум казва - да имаш СИЛНА собствена войска за ОТБРАНА, а не за нападение, защото е примитивно, първобитно. В момента Полша има 312 000 кв.км площ, тоест 3 пъти повече територия от България. И население постоянно нарастващо в последните години (за разлика от България - 9 млн.души пада 5 млн.!) ПОЛЯЦИТЕ надхвърлят 38 МИЛИОНА души, положителен прираст! ........ ХОРА, братя БЪЛГАРИ КОЙ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ, и кой управлява Полша - нали и те и ние сме били в Източния блок и Варшавския договор! ........... Алчни и егоцентрични антибългари накъде водят държавата и българската нация, виждаме докъде са стигнали братята славяни поляци - като висок стандарт, икономика, армия и растящо население!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    24 Апр 2023 12:11ч.

    Какво ,що и как ще изграждат незнам но знам че са боклуци като нас но държат лаят им да се чува навред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Апр 2023 12:20ч.

    през ВСВ срещу немските войски в Европа устояват: Дания - 6 часа; Люксембург - 1 ден; Холандия - 5 дни; Югославия – 11 дни; Белгия - 18 дни; Гърция - 24 дни; Полша - 27 дни; Франция - 1 месец и 12 дни; Норвегия - 2 месеца…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мариуш, за Полша ли действително става дума

    24 Апр 2023 12:52ч.

    или за някакви други субекти, които ви нареждат какво да правите, за да ви използват за техните си цели, без връзка със сигурността на Полша и полския народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Апр 2023 13:34ч.

    Браво на поляците, само така, за да върви бизнеса: "В ковчезите с останките на полските наемници от Украйна намериха наркотици": https://eadaily.com/ru/news/2023/04/15/v-grobah-s-ostankami-naemnikov-s-ukrainy-v-polshu-perepravlyayut-narkotiki-shurygin

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изграждали умниците, знам ние кой я изгражда

    24 Апр 2023 14:11ч.

    а те "изграждат" поредното пушечни месо от славянски произход. Нищо не научиха от историята си и жертвите си през ВСВ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    24 Апр 2023 14:28ч.

    Да питам "дружина полска" имат ли ядрено оръжие, атомни подводници, стратегически бомбардировачи с ядрено оръжие, спътници, собствена космическа система подобна на ГЛОСНАСС и като следствие Военно Космически Сили, Хиперзвукови ракети? Мога да продължа? Нямат. Е тогава се простирайте според възможностите си, щото ако видите зор ще има чл.5! Ама ако опрете до този член, каква ще е файдата от това перчене?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    24 Апр 2023 15:29ч.

    Армията за отбрана или нападение я изграждате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи