Полският генерален щаб: 300 000 войници на НАТО са готови за предислокация

Полският генерален щаб: 300 000 войници на НАТО са готови за предислокация

Автор: obektivno.bg

300 000 войници на НАТО са в бойна готовност, а САЩ може да увеличи броя на американските войници в Полша до 100 000. Това заяви преди посещението на полския президент Анджей Дуда в САЩ заместник-началникът на Генералния щаб на полските въоръжени сили Карол Димановски.

В интервю за полската държавна телевизия TVP Димановски заяви, че има „висока степен на готовност“ за предислоцирането на 300 000 войници на НАТО в случай на нужда.

„Преди имаше 40 000 войници, обучени да станат щит на НАТО, а сега са 300 000 във висока готовност. Тези войници ще пристигнат в страната не след началото на войната, а преди нея“, каза полският офицер.

На въпрос за присъствието на американския контингент в Полша в размер на 10 000 войници, Карол Димановски не изключи увеличение до 100 000.

„Американските войски присъстват в Полша. Няколко хиляди американски войници тренират с нас през цялото време. Трябва да помним, че американците и другите съюзници ни подкрепят не само на земята, но и във въздуха, в Космоса, в киберпространството“, отчете заместник-началникът на Генералния щаб.

По покана на президента на САЩ Джо Байдън полският президент Анджей Дуда ще посети Белия дом днес, 12 март, заедно с полския премиер Доналд Туск.

Някои държави от НАТО вече изпратиха военни в Украйна, заяви преди дни полският външен министър Радослав Шикорски по време на дискусия, посветена на 25-ата годишнина от присъединяването на страната към алианса, което беше излъчено от канала Sejm RP  в YouTube.

На 29 февруари, след като беше домакин на среща в Париж за подкрепа на Украйна, френският президент Еманюел Макрон заяви, че разполагането на войски в Украйна от членове на НАТО и други съюзници не може да бъде изключено.

 

 

Коментари

  • Бай Дън

    12 Март 2024 19:09ч.

    С тези хиляди войници никой няма да се бие с танкове и артилерия, както очакват. Войната с тях ще продължи точно половин час. А Полша ще изчезне, Хамериканците няма да си рискуват задниците заради едни поляци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Март 2024 19:34ч.

    Хиляди девойки с леко поведение ги очакват по места !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да вземете да си свиете партакешите и да потърсите бял чаршаф, щото тия кръжащи жълти звезди посред ярко синьо (небе) не са добър знак

    12 Март 2024 19:10ч.

    Ядрено изпепеляване ли си просите? За какво ви е това дрънкане на оръжие, питахте ли народите си искат ли да воюват с Русия или следвате само вашите собствени безумни приумици? Нали знаете как е днес - термоядрено и високоточно в едно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    12 Март 2024 19:11ч.

    Ммммдаааа; готови са за бъдат предислоциране при Адолф мустака, дебила Пилсутски и убийците Бандера и Шухевич. Прав им път и да не се тревожат, никой няма да се разстрои или поне никой с достатъчно разум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    12 Март 2024 19:14ч.

    "Тези войници ще пристигнат в страната не след началото на войната, а преди нея“, каза полският офицер." Че ще има война май вече никой не се съмнява в това. Чакат само да мине студа и зимата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    12 Март 2024 19:19ч.

    Хайде дее, нападайте вече, че да се приключва вече с Европа! 300 000? само? 2 милиона и половина ви чакат. Или вечер гледате филма "Спарта" -за кураж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гена

    12 Март 2024 19:24ч.

    Шляхата бърза да си направи последна снимка с насрания дядка, защото от Ноември екскурзиите свършват. Да си поляк е диагноза, да си полякиня е професия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Red

    12 Март 2024 19:25ч.

    300 000 хахахаха, а бе аланкоолу - къде ще нанкат, какво ще папкат, с какво ще пуцат. Колко време ще ги дундуркате? То лесно да си плямпаш, ама Денят приближава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    12 Март 2024 19:25ч.

    Ще воюват точно толкова, колкото елитните американски моряци... Те си подадоха масово Ромбоиоставките само при кратка радиоелектрлнна парализа на корабните системи в Черно море... Преди няколко години... Спомняме си.... рамбОВЦИ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обучават, как да държат пушката при ядрен взрив

    12 Март 2024 19:25ч.

    да не капе по краката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оня с коня

    12 Март 2024 19:31ч.

    И да се усмихват широко да могат да ги разпознаят по зъбите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тактик

    12 Март 2024 19:33ч.

    Забрави за задължителния бял чаршаф в тези случаи, който се намята през глава докато се върви бавно към гробищата. Защо бавно всеки знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    12 Март 2024 19:26ч.

    Към Россия има насочени стотици ядрени бойни глави от всички страни. На мераклиите трябва да е ясно, че след първия пуск, кочината ще бъде изравнена по начин, че и ако след векове минат извънземни археолози, няма да разберат, че на тази територия са живели хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полски Герой

    12 Март 2024 19:28ч.

    То в Полша по принцип хора няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще бъде

    12 Март 2024 19:31ч.

    изравнена на мама ти шундата, глупак! А и няма да си жив да видиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Март 2024 19:43ч.

    Може, ама само ако отлепят от земята, иначе ще си останат на място, като подводница на Кралския флот 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    12 Март 2024 19:45ч.

    Лъжекомисарят вероятно има предвид американските ядрени ракети "Трайдент", една от които, вместо да удари и "изравни кочината", без малко да потопи подводницата, която я изстреля: https://www.thesun.co.uk/news/26070479/trident-nuke-sub-missile-launch-fails/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    12 Март 2024 19:46ч.

    МММ, лично ти ли ги насочи? Нали? И куфарчето с пуска е у вас. У кухнята под миФката нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • B2 Spirit

    12 Март 2024 20:58ч.

    Имам на склад десетки атомки, които трябва да подаря на Россия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокукуто,

    12 Март 2024 21:12ч.

    не разбра ли, че целия зор е Европа окончателно и безвъзвратно да фалира. Щото един ЕС, който си гледа интереса и успешно обединява европейските технологии с руските суровини щеше да погребе Хамерика. Е, сега глобалистите на великия Израел успяха да накарат Европа като конкурент да изчезне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Март 2024 22:12ч.

    Към Съединените американски щати има насочени хиляди ядрени бойни глави от поне две страни. Колко са термоядрените-не зная. На слабаците по физика, химия, биология и интелектуално чаланджните трябва да им е ясно, че след първия пуск ще последват залпове, след което планетата Земя ще бъде радиоактивно заразена по начин, който ще направи огромното мнозинство от сега живеещите видове на Земята, включително и олигофрените, страдащи болезнено и понякога продължително от лъчева болест преди да умрат в адски мъкина, често наблюдавайки безпомощно най-близките си да страдат и умрат в адски мъки, преди да ги последват. Ако след векове минат извънземни археолози, ще разберат, че евроатлантическите олигофрени са овластили еврокомисарите идиоти и техните колеги идиоти от администрацията на неотроцкистите в САЩ да извършат тази радиоактивна тъпня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Март 2024 22:14ч.

    B2 Spirit, къде ще се приземите след подаръка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От ТРЯБВА до МОЖЕ има доста разлика...

    13 Март 2024 6:49ч.

    А и колко останаха от тях след ред пожари на разни летища? Що ми се струва, че вече са даже по-малко от Белите лебеди на Путин... ОТделно че насреща си имат вече "Буревестници"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някои уточнения

    13 Март 2024 15:43ч.

    Всички стратегически ядрени оръжия на САЩ и Русия са термоядрени. При тактическите има и ядрени /там Русия има сериозен превес/. Не е сигурно че след "първия пуск" непременно "ще последват залпове". Тази тема е обект на военните доктрини на двете суперсили, т.н. "ескалация - деескалация". Без да знаем всички детайли, защото са секретни, най-общо нещата стоят така. САЩ имат по-широка и по-многовариантна схема за ескалация , включваща демонстрационни ядрени удари /в безлюдни зони/ , единични ядрени удари, изчакване, предупреждения , преговори за деескалация , или преминаване към ескалация ... и накрая пълномащабна ядрена война с обмяна на ядрени удари със стратегическите триади. Dooms day ! Русия от своя страна, поради това че е обкръжена стратегически от САЩ и базите им, и поради това че е по-слаба в конвенционалните оръжия и армия, но е по-силна в ядрената си триада, има ПО-НИСЪК ЯДРЕН ПРАГ . Това ще да рече, че според руската доктрина, ако русия бъде атакувана както с ядрено оръжие, но така също и с мащабна конвенционална атака, която поставя под риск самото съществуване на Русия ... бързо преминава към всеобхватен ядрен удар по врага с пълната си триада. Такива са военните реалности и се чудя докъде ще стигне наглостта на западняците, при условие че ядрения праг на Русия е нисък ? И тук не става и дума за разни номера като "изпреварващ ядрен удар" или "обезоръжаващ ядрен удар" , разни фантазии за вълни от стотици западни крилати ракети, които поразяват с "хирургична точност" руските силози, мобилни установки /??/ и командни центрове... Дори това по някакво чудо да се реализира на 100 % , Русия е унищожена ! Следва ... системата "Периметър" , и пак са при Свети Петър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГенБон

    12 Март 2024 19:30ч.

    Що си мисля, че Русия няма да воюва с пехота...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богатир

    12 Март 2024 19:31ч.

    Еврогейците още на са разбрали, че янките ги оставят сами срещу рашките. Това ще е най-кратката война в историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия все още не си е и помислила искрено да навреди на наглосаксите

    12 Март 2024 19:36ч.

    Представи си какви глупаци са били, щом във военно отношение са разчитали янки и нагличани да ги пазят... Те могат да ги скарат, но не и да ги пазят, защото умеят само да се крият зад нечий гръб. Жълтопаветният тролаж, разни Паси-та и всякакви други соросоидни поляци по-добре да помислят за хващането на първия колесник, че място няма да има за плюене на петите и ускорено изнасяне в атлантическа западна посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    12 Март 2024 19:41ч.

    Тъпаци са Богатир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бил толкоз апокалиптичен ядрения сблъсък

    12 Март 2024 19:37ч.

    Добрите, демократични сили имали пазарно-построени бункери и предварително закупени(не само Ф-ки) ваксини от на Урсула мажот, ЗЕНЕКа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новина от последния час

    12 Март 2024 19:38ч.

    Газпром днес даде под съд застрахователните компании (от Британия и Нидерландия), отказали да платят обезщетение за терористичния атентат срещу газопроводите Северен поток 1 и 2.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да де

    12 Март 2024 21:18ч.

    И ще получи от умряло магаре уши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Охооо

    12 Март 2024 19:40ч.

    Вчера в Конгреса един симпатяга вика: ааа, ние няма да умираме заради някаква си Украйна. Който иска да ходи да се бие, ние нямаме работа там. Та, така, Макрон и Дудука ще са единствените герои в тази история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sof

    12 Март 2024 19:42ч.

    Нашто С. Пасито нема изказване доста време......само Ленчето да не са им спрели кинтите.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    12 Март 2024 20:02ч.

    Хемороиди са го налегнали Пусито от липса на секс. Тъжен е, не му се говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F35 Game changer

    12 Март 2024 20:00ч.

    Вече сме над 70 по летищата из Полша, скоро ще бъдем свободни да изкъртим матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор ОхМногоБоли

    12 Март 2024 20:01ч.

    Вас не ви ли дават хапчетата и да ви прибират по стаите след 20:00 часа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • интелигентен дизайнер

    12 Март 2024 20:02ч.

    Толкова сте грозни като изделия, че изглежда доста съмнително даже да излетите, а какво остава за нещо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    12 Март 2024 22:21ч.

    Ще изкъртите клвишите от писане на умнотии, умножено по минус едно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С голи задници

    13 Март 2024 3:41ч.

    по топките ли? Царе сте на хомо -забавленията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагаренков

    12 Март 2024 20:06ч.

    Абе май бъркат бройката на педалите с тази на войниците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    12 Март 2024 20:20ч.

    Като ги гладам на снимката тези разгромители на Русия, та чак страх ме хваща... Слава Богу, че не очакваме от тях да победят. Но и в бягането нещо не се очертават като шампиони - разгледайте ги по старателно. Лошо атовци, много лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • клисаря

    12 Март 2024 20:32ч.

    на колко езика ще се чете молитвата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лов на зенитно-ракетни джаджи

    12 Март 2024 20:33ч.

    Цели 11 бр. ЗРК от различен клас в Украйна, и предимно натовски, са били унищожени от руската армия през последните две седмици, измежду които "С-300, норвежская NASAMS, "Бук 1", а также хваленые и неприлично дорогие ЗРК "Пэтриот" (~1 млрд.)". Ето, на свой ред, запечатан момент от успешната работа на руски войскови комплекс на ПВО - https://politikus.info/video/159731-kadry-raboty-rossiyskogo-pvo.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    12 Март 2024 20:55ч.

    Война е, какво очакваш, да се стрелят с фунийки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    12 Март 2024 20:58ч.

    Иде Тръмп, мишкии. Ще се пазите сами!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    12 Март 2024 21:15ч.

    Може но трябва да имат чипове в мозъците си! Ще се бият за интересите на побъркани политици?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    12 Март 2024 21:18ч.

    Някога Великобритания и Франция така защитиха Чехословакия и Полша. Сега ще го повторят заедно със САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bash_majstora

    12 Март 2024 21:18ч.

    Ще им трябват доста памперси ;) Руснаците няма да се церемонят с тях както с украинците които смятат за "свои". Макар, че не вярвам да има толкова самоубийци в Полша, краварите ясно им казаха, че ако направят някоя глупост на своя глава сами ще се оправят без нато ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    12 Март 2024 21:53ч.

    Полша разпалва войните в Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макар че бях просто вуйнитши артелчик във ВЕАТО до барата,

    12 Март 2024 22:15ч.

    имах достъп до високо пуставени висши съвецки офицери на които сервирах доста кофти неща, всъщност хубави, но подправени с едни неща, които ми даваха край София докато бях градска отпуска. Всеки вкусил от моите манджи, не идваше втори път в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само една миячка на чинии знаеше за тази моя операция

    12 Март 2024 22:18ч.

    защото и тя беше към централното, имаше задача да измива кубаво чиниите, затва понякога ми смигаше - Наръга ли им пак чушките в боба ФАФАФФАФАФФА, и тва деведесет и трета година! И ето днес, хиляди ентусиазирани защитници на Свободния свят са си събрали на полската граница, за да не допуснат втори Катин!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 777

    12 Март 2024 22:21ч.

    Щом обучението ви е перфектно. Тръгваите, те ви чакат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полските леки жени напиват мъжете си,

    12 Март 2024 23:30ч.

    които в пиянска възбуда се канят да превземат Москва, а след като ги приспят със сладостна русофобска реторика, търсят българските мургави юнаци да ги опрявят за здраве и дълголетие. По-големи пияници от руснаците са само англичаните, скандинавците и поляците. Преди да започне войната всички ще са в последен запой. А американците няма да дойдат преди края на европейската ядрена зима. И не по-рано от десет години след опустошението на Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    12 Март 2024 23:31ч.

    Явно са преяли с йод

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    13 Март 2024 2:31ч.

    Караганов твърди ако в най-скоро време не се проведе охлаждащ горещите глави ядрен взрив ще последва пълномащабна ядрена война. Но изглежда идеята на Путин е, че щом алъш-вериша въпреки санкциите е на плюс то всичко е добре. Но дали е така? Историята учи, че винаги след силен владетел ( ако се приеме Путин за такъв) идва мухльо. Просто това е така, силния владетел не отглежда силни наследници, така че бъдещето на Русия не е толкова розово. Запада ще оказва постоянен натиск по границите на Русия докато я удуши. Това им е идеята но дали ще стане е друг въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те и украинците се пробваха,

    13 Март 2024 3:37ч.

    ама лека-полека напълниха гробищата.Плашат гаргите само!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    13 Март 2024 3:37ч.

    Шляхтата и останалите храбреци,си подритват здравните книжки.Гьостерицата кротува в ъгъла,за сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хе хе хе

    13 Март 2024 5:22ч.

    Тагарето е обещал не РОТА, а цял хигиенно-баняджийски БАТАЛьОН начело с ген. Муфтаджи теляк?! А в самата Б-ия ще се дислоцират 2 бр. АЛБАНСКИ башибозушки батальона - за да ни "пазаят" от Русия - също както "пазиха" в качеството си на шиптарски башибозуци македонските села по време на Илинденското въстание 1903 г.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предислокация

    13 Март 2024 6:45ч.

    Е, сега ако някой може да преведе значението на тази дума, браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филолог

    13 Март 2024 10:21ч.

    Това е да си го преместиш от единия крачол в другия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи