Полският генерал Скшипчак: НАТО и ЕС не могат да се противопоставят на Русия

Полският генерал Скшипчак: НАТО и ЕС не могат да се противопоставят на Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

НАТО и ЕС не могат да се противопоставят на Русия. Това каза полският генерал Валдемар Скшипчак. В интервю за Rzeczpospolita той отбеляза, че западните страни през двете години на украинския конфликт не са успели да разработят стратегия за противопоставяне на Русия.

„От две години нито НАТО, нито ЕС са имали идея или стратегия за противодействие на руската хибридна война. Както можете да видите, това е достатъчно за Владимир Путин, защото той е в хибридна офанзива. Той няма много притеснения, защото знае, че не можем да направим нищо, което да навреди на Кремъл или поне да го уплаши, въпреки че Путин ни дава много възможности за това. Убеден съм, че забелязвайки нашия консервативен характер, Москва ще разшири обхвата на своите хибридни идеи, които ни изненадват”, пише още Валдемар Скшипчак.

Според бившия командир на Сухопътните войски "НАТО и ЕС трябва да преминат в настъпление".

„На първо място, консолидирайте се отново около Украйна, като силно стигматизирате разцепилите се, Унгария и Словакия. Почти военно положение е, а Брюксел по някаква причина толкова търпеливо толерира колаборационистите“, казва пенсионираният военен и отбелязва, че „може би е време за полска инициатива“.

Според Скшипчак: „Путин вижда още нещо. Европейските армии на НАТО са в хаос и не са готови за конфронтация, дори в защита на Балтийско море. Всички те са в процес на реорганизация, реформиране, превъоръжаване, т.е. в процес на изпълнение на дългосрочни планове за тяхното възстановяване“, посочва той, като изтъква, че този процес ще отнеме още много време.

"Президентът Володимир Зеленски щурмува политическите сцени на Европа в самота и, за съжаление, от това резултатите с амалко. Гласовете в подкрепа на Украйна отслабват с напредването на руската армия по фронтовата линия. Това е най-лошият възможен сценарий за воюващите", отбелязва генералът. Според него "все още не всичко е загубено. но е необходимо да се осъзнаят опасностите и да се реагира достатъчно рано". "При липса на инициативи, времевият прозорец за Европа бавно се затваря. Това е лошо предзнаменование за нас", на мнение е генерал Валдемар Скшипчак.

Източници: "Труд", rp.pl

 

 

Коментари

  • Има ли поляци загинали за ЕС и НАТО, ген.Валдемар Скшипчак?

    09 Яну 2024 16:08ч.

    Спрете войната г-н полски генерал! Русия не е враг на Полша, нито на Европа, защото Русия е в Европа - един общ континент и да живеем заедно в разбирателство и равноправно партньорство! Кое не е ясно и кое е трудно за проумяване?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    09 Яну 2024 17:45ч.

    Тоа па! Когато започна хубавото - да спирало.И с кого ще живее заедно и с разбирателство?! Не му знам равноправните партньорства, но партньорство с педераси, не е партньорство а чисто еб@не

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според бившия командир на Сухопътните войски "НАТО и ЕС трябва да преминат в настъпление".

    09 Яну 2024 16:12ч.

    настоящи или бивши натовски офицери - до един са олигофрени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kell

    09 Яну 2024 16:16ч.

    А, сега, хубава работа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Яну 2024 16:23ч.

    Отново заглавието няма нищо общо със съдържанието! Преведено казаното от поляка означава, че в ЕС и НАТО имат някакви скрупули и гледат да пазят някакво приличие. Докато такива неща у путинистите няма! Поради което изглежда, че те надделяват. А за призоваващия войната да спре е добре да посочи условията, при което това да се случи. Украинците да спрат означава, че капитулират. Което очевидно нямат намерение да направят, а освен това не те са на територията на рашистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умрелчо, баце, идиото!

    09 Яну 2024 16:46ч.

    Ти си знаеш! Анадънму????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    09 Яну 2024 16:48ч.

    ...ахъм... време е европците да разкъсат оковите на скрупулите и приличието ... то бива скрупули, бива приличие, ама техното не се трае... само заради това изглежда, че руснаците надделяват... не за друго... това е само усещане... имате чувство за усет...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Яну 2024 19:01ч.

    Не съм голям фен на другаря Путин, който определено не е от най-добродушните хора на света (питайте чеченците), но за да сме обективни, ако "путиноидите нямаха скрупули и приличие", щяха да изравнят Киев по израелски. Или най-малкото по натовски. Питай палестинците или сирийците. Или Амнести Интернешънъл и Хюман райтс уотч. А украинците получиха изгодна сделка още март 2022 г. - запазват си Донбас срещу неутралитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    09 Яну 2024 16:36ч.

    И тук ли почвате евтини номера със заглавията - обидно е. Човек си помисля, че се е появил умен генерал, а той пълен кретен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, и аз си помислих, най-накрая

    09 Яну 2024 17:02ч.

    А то! Пфу! .................... Днес е трудно да си мъж, затова много се отказват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Яну 2024 17:10ч.

    „може би е време за полска инициатива“ - кажи го де, няма да ти вадим думите с ченгел, преименувахте Калининград на Кролевец, стягате в момента там около границата военна техника и 40 хил. военни за голямо учение. Ще си го вземате ли Кролевиц или ви сърби задника, полски ку^ви!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия затова са били френска губерния

    09 Яну 2024 17:28ч.

    И са чакали Напоелон да им направи държава! Нищо ново!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един дето се оказало, че се е родил в една държава, оженил се е в друга, пенсионирал се в трета

    09 Яну 2024 17:37ч.

    А се оказало, че никога не е напускал града, в който се е родил. Това са поляците и съседите им от всички страни. Сменят си периодично собствеността на земите и акълът им няма да дойде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    09 Яну 2024 20:21ч.

    Хахах, евала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    09 Яну 2024 18:19ч.

    Гледайте парада на поляците по случай празника на армията им. Беше преди 2-3 месеца. Униформите им са нацистки, с всякакви шарании които и те не знаят какво означават. Козируват по странен и клоунски начин. Личи си, че е много фалшиво. Личи си и че са тъпи като господарите си. Имаше краварски генерали на официалната ложа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    09 Яну 2024 20:11ч.

    Този път ленд-лийз няма да има, както и салфетка, на която да се очертават граници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RIP

    09 Яну 2024 20:19ч.

    Всъщност козируването на поляците е все едно са си насочили дулото на пистолет в простите кратуни. Не знам дали не е търсено съзнателно от тоя, който го е измислил. Английски хумор?! хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    09 Яну 2024 18:23ч.

    хиените от векове не са истински войници. шумни, нарцистични и малодушни ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    10 Яну 2024 14:09ч.

    Достатъчно е, че имат Ян Собиески. За да правят на пух и прах подобни твърдения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се помни

    09 Яну 2024 19:27ч.

    НАТО да се връща бързо в границите от 1979 год. и всичко ще се оправи. Иначе ще има война докато се реши въпроса с престъпната организация. Няма как. Играта приключва и всичко ще си дойде по местата. НА изток великата Мечка реве лошо ! А още не се е събудила. Милост няма да има за германския нацизъм и тези които се крият зад него. Казаците плащат цената със своята кръв и няма да простят злото, което им се прави. Днешните евронацисти , трябва да помнят ,че руските войски през 1942год. при Москва започват контраатака и преминават в настъпление като ураган срещу германските войски тогава подкрепяни от румънци, италианци,французи,холандци, финландци и др. , при минус 40 градуса температура и 1 метър сняг. 1,5 милиона Руска Съветска армия при минус 40 гр. и 1 метър сняг тръгва в страшна неудържима свирепа атака. И отива до Берлин ! Само това е достатъчно да помнят тези ,които днес бутат паметници и се гаврят с милионите жертви срещу германските престъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    09 Яну 2024 19:28ч.

    С подобни тъпнари, като тоя, нищо добро не ничака в тоя ЕС!!! Преди време, тоя тъпанар, щеше да превзема Русия, сега обърнал плочата, та стигнал дотам, че полша трябвала да поеме инициативата ... май е ред и полша да последва примера на украйна, та да си седнат за задните части!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляк не е националст

    09 Яну 2024 20:58ч.

    Поляк е диагноза. Диагнозите нямат инициативи, те се лекуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Примери

    09 Яну 2024 21:54ч.

    1444 г., 1794 г., 1944 г. и т.н

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • генерале

    09 Яну 2024 21:51ч.

    ми дарявай си заплатата за Усрайна, ти бе! Бегай легай в калта ти! какво мрънкаш,дайте да дадем.дай ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. ефрейтор доц. Карачибук

    09 Яну 2024 23:27ч.

    Какъв неотразим красавчик е Валдемар Скшипчак! При това е тризвездно генералче, макар и от запаса. Куртаката му е като излята, напомяна за тази на маршал Гьоринг. Личи си, че е дело на потомък на Хуго Бос, създателя на красивите униформи на Вермахта. Сигурен съм, че пани Барбара Скшипчак редовно я глади и поддържа боеготова, в очакване на призивния тръбен зов. Генералчето всяка вечер я облича и дълго се конти с нея пред огледалото. После с маршова стъпка наперено влиза в семейната спалня. С куртка, набоцкана с всичките му регалии, но по гащи, без габардинените лампазени панталонки. Марширува около леглото, гледа властно и похотливо булката си. Тя премрежва пълните си с нега очи му се радва. Либидото й се вдига като нивото на река Дунав при Швабелвайс. При третата обиколка около леглото Барбара не издържа. Изцвилва като партянска кобилка и с похотливо гласче пита: "Какво ще правиме сега, войнико? Целуни ме, прегърни ме и яхни своята бойна коблика!". Пишлето на тризвездното генералче мълчи, подло омекнало. "В атака, юнаци! Напред, соколи, да си върнем окупирания Калининград!" - командва Валдемар и смело скача в леглото. Там пани Барбара го посреша с 30 сантиметров армейски вибратор и с едно отработено движение злодейски му го втиква в тризвездния генералски задник. Край на първо действие. Завеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    10 Яну 2024 7:56ч.

    Калининград скоро ще бъде пак Кьонигсберг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калининград може и да стане

    10 Яну 2024 9:06ч.

    Кьонингсберг когато Полша и Германия бъдат едно цяло в ядреният Апокалипсис,изравнени и изгорени до крак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре го дава “ефрейтора с черната лула”,

    10 Яну 2024 9:07ч.

    и финала бе затрогващ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калининград скоро ще бъде пак Кьонигсберг.

    10 Яну 2024 9:05ч.

    В мокрите сънища на еврогеЙовете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професионална помощ

    10 Яну 2024 10:15ч.

    А пък Източна Прусия става отново германска, за сметка на което Полша прибира западна Украйна,, а пък Австрия и Унгария, подтикнати от събитията, преучредяват империята, която прибира части от Полша, части от Украйна, части от Румъния, цялата Чехия, цялата Словакия, части от Сърбия, части от Хърватска, части от Словения, цялата БиХ. Укрепналата и възъмъжала империя обявява война на Италия заради Южен Тирол! И т.н. Комисар, д-р Гълъбова те очаква! Много е добра, ще ти помогне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    10 Яну 2024 11:00ч.

    ++++++ ПП Шляхта! Добре описана от Хѐнрик А̀дам Алекса̀ндер Пюс Сенкевич,/ който е и Хенри и Адам и Александър??? /. Ще си минат по познатият им до болка вече път. Пак. Важното ние да не повторим, нашите грешки още от времето на цар Иван Шишман и Братя. Насам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи