Полша отказва да допусне руска делегация за срещата на ОССЕ

Полша отказва да допусне руска делегация за срещата на ОССЕ

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Полша отказа да допусне руската делегация за среща на министрите на външните работи на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), насрочена за началото на декември в централния град Лодз, съобщи говорител на полското външно министерство за АФП.

В отговор на въпрос дали Варшава е отказала да допусне руската делегация, говорителят Лукаш Ясина отговори кратко: "Да".

Годишната среща на 57-те министри на външните работи от ОССЕ, на която Полша е ротационен председател тази година, ще се състои на 1 и 2 декември в Лодз. Тази среща играе ролята на централен орган на организацията. 

Годишната среща дава възможност на министрите на външните работи да обсъдят и оценят ситуацията в областта на сигурността в евроатлантическия и евразийския регион, както и работата на организацията във всички нейни сфери на дейност.

На въпрос за евентуалното присъствие на руския министър Сергей Лавров в Лодз, Ясина отговори, че не се планира посещение на министър Лавров в Лодз, без обаче да уточни дали на ръководителя на руската дипломация е било отказано да бъде допуснат.

След руската агресия в Украйна Полша и трите балтийски държави обявиха през септември, че са се споразумели временно да ограничат влизането на руски граждани, дори и на притежаващите европейски визи.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • malart

  19 Ное 2022 9:29ч.

  Поляците си играят огъня отдавна и се правят на ощипани и невинни, както се изкарваха и през ВСВ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  19 Ное 2022 9:36ч.

  Следващата ракета нема да е хохолска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съществуването но Полша е не по-малко от това на покрайнината

  19 Ное 2022 10:07ч.

  И също толково аномално

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николай Николов

  19 Ное 2022 12:14ч.

  Това са правилата на “демокрацията“.Свободен да правиш това което и харесва,иначе.........Хубавото е че всяко нещо има край за да започне отначало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  19 Ное 2022 13:48ч.

  Колко е бил прав Чърчъл, като е назовал поляците, "помиярите" на Европа. Колко е бил прав...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи