Полша: Мигрантската криза на Лампедуза е руска хибридна дейност

Полша: Мигрантската криза на Лампедуза е руска хибридна дейност

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Полското външно министерство обвинява Русия за миграционната криза в Лампедуза, пише ТАСС

Полското външно министерство смята, че Русия е виновна за миграционната криза и по-специално за събитията на остров Лампедуза. Заместник-министърът на външните работи на Полша Аркадиуш Мулярчик направи това твърдение в ефира на Полското радио.

„Мигрантската криза на Лампедуза се вписва в дейности с хибриден характер, чиято цел е да отслабят ЕС и да дестабилизират неговите държави. Без съмнение тук има руски интерес“, каза той.

Според дипломата целта на Русия в ситуацията с миграционната криза е да отклони вниманието на Западна Европа от събитията в Украйна.

„Интересът както на групата „Вагнер“, така и на Русия е да дестабилизират ситуацията в страните от Западна Европа и да отклонят вниманието от воюващата в момента Украйна, и те успяват да го направят, тъй като днес войната в Украйна отстъпва на заден план“, твърди Муларчик.

Полският заместник-министър на външните работи смята, че „някой помага на тези хора (мигрантите – бел. ТАСС) да изминат стотици и дори хиляди километри от Нигерия и страните от Централна Африка до Средиземно море“, „и Русия несъмнено е заинтересована от това“.

Миналата седмица на остров Лампедуза кацнаха рекорден брой мигранти – около 11 000. Общо от началото на годината в Италия са пристигнали над 120 000 мигранти. През същия период на 2022 г. в Италия са пристигнали 64 529 мигранти, а през 2021 г. – 41 188.

Източник: kriticno.bg

 

 

Коментари

  • Ама разбира се бе, кой друг ако не Русия ще се наеме да товари негрите в лодки

    22 Sep 2023 14:32ч.

    и да прекарва през Средиземно море, чието дъно белее от бели кости за ужас и ТРАГЕДИЯ на световното човечество барабар с ООН. Засрамете се на глупостите, които мислите и говорите бе, братя поляци. да не ви смачкаха фасоните на бърза ръка след справедливата ви съпротива срещу нахалните ви зелени съседи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    22 Sep 2023 15:18ч.

    Ех тоя Путин, той направо супермен, ама всяка прашинка вече е окупирал и владее! Еми браво пустата европа пак ще си яде боя тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    22 Sep 2023 14:40ч.

    "Полша: Мигрантската криза на Лампедуза е руска хибридна дейност". Естествено. Но ето кво казва в 2011-та! сатрапът Кадафи: "Европа разчита на Либия да спре милиони черни африканци да пресекат Средиземно море и да влязат в Италия или Франция. Ако европейците не ни дойдат на помощ, край бреговете на Сицилия, Крит или Лампедуза ще се появят пирати. Ще има милиони бежанци, терорът ще застане на вратата ви."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляци, какво да ги правиш.

    22 Sep 2023 14:56ч.

    Не могат да бъдат други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Sep 2023 15:08ч.

    Новината е претоплена манджа. Предт дни вече я коментирахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    22 Sep 2023 17:09ч.

    И Пашинян е на същата вълна: https://t.me/rybar/52228

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В състояние на всеобща криза на когнитивността сме

    22 Sep 2023 17:30ч.

    Това е. Толкова лапешки обяснения от миналата година насам не са давани вероятно в рамките на цялата история на европейската цивилизация. А вече дошлите в Европа мигранти тях кой ги доведе. През 2013г. в Солун имаше предупредителни бележки на гръцки и английски да не се ходи в еди–кой си квартал, защото там има цветнокожи мигранти, които обират гражданите незабелязано, по островите ставаше страшно от нашествия в рамките на една нощ, през 2017г в Рим имаше толкова карабинери, че аз сериозно си помислих, че е обявено някакво военно положение. Сега по един елементарен начин се прави следното внушение: Африка –"Вагнер" – промяна на статуквото – държавни преврати – изгонване на европейски дипломати – предизвикване на мигрантска криза. В този ред обаче невидимо се намесва един основен играч, който видимо самоубива и убива Европа и той се казва чичо Сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    22 Sep 2023 18:04ч.

    ГЛАСОВЕ, не сте подбрали правилната снимка за случая. Да бяхте сложили онази, с лелята, дето си плете плетката по време на заседание.))) Но и тази може!:) Боли ги, през онази им работа, колко вече са новите преселници в Европа. И както винаги, по-лесно е от болната на здравата глава да се прехвърли вината. Операция Бежанец никой не я е отменял!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи