Половин милион души протестираха във Франция срещу пенсионната реформа

Половин милион души протестираха във Франция срещу пенсионната реформа

Стачки и протестни шествия белязаха петия ден на общонационална мобилизация във Франция срещу пенсионната реформа, предадоха световните агенции.

Според източник на вътрешното министерство в акциите в цялата страна са участвали 440 000 души, което е по-малко от броя на участниците в предходните прояви. На 11 февруари те бяха 963 000, на 7 февруари  -757 000, на 19 януари - 1,1 милиона, а на 31 януари  -1,27 милиона, според данни на вътрешното министерство.

Според общата Конфедерация на труда броят на протестиращите вчера е бил по-висок от обявения от полицията. Синдикатът съобщава само за Париж за 300 000 протестиращи, докато полицията говори за едва 37 000 демонстранти.

Стачната вълна засегна и полети, а предприятия на "Електрисите дьо Франс" намалиха производството на електричество, но до прекъсване на тока не се стигна. Стачкуващи имаше и в системата на образованието. Трафикът в метрото на Париж бе нормален. Ограничени бяха и проблемите в железопътния транспорт в страната.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Благодарен

    17 Фев 2023 8:24ч.

    Единици са медиите, които не се подчиняват на цензурата и осветяват редовно такива новини. Благодаря "Гласове"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много хитра и ехидна стратегия на макронизма

    17 Фев 2023 8:46ч.

    Сатанистите , гепили за шията и Франция, чрез марионетката си Макрон съсипват и тази страна. "Реформата" = пладнежки грабеж на прослужено време за родените след 1960, вече е предрешена. Службите са сменили платформи, софтуери, всичко е нагласено към новите изисквания... В същото време Макрон и Борн в /негласна/ договорка с лидерите на синдикатите, толерират стачки и протести. Ама не на една дата, не супермощен протест, който да разтърси управлението. Протестите се проточват през много седмици, посочват се много дати, един път акцентът е в транспорта. Другата дата е в здравния сектор. После професиите със "специален режим" ... и т.н. Енергията на протестиращите се разпилява. Отчаянието заема мястото на традиционния френски оптимизъм, че с протести може да се постигне нещо. И числата на протестиращите логично намалят с всяка следваща дата. Така се контролира стадото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в Русия бяха недоволни

    17 Фев 2023 8:56ч.

    от пенсионната реформа, но не им разрешиха да протестират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    17 Фев 2023 10:40ч.

    Копейкин, пак не си прочел статитята, иначе щеше да разбереш, че става дума за Франция. И като знаеш толкова много за пенсионната реформа в Русия, кажи кога е била, какво точно е включвала. С общи приказки всеки го може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи