Полицаят, убил Джордж Флойд, бе осъден на 20 г. затвор

Полицаят, убил Джордж Флойд, бе осъден на 20 г. затвор

Бившият полицай от Минеаполис Дерек Шовин бе осъден днес на 20 години и 5 месеца затвор във връзка с убийството на чернокожия Джордж Флойд, предаде Ройтерс.

Шовин вече излежава присъда от 22 години и половина затвор за убийството на Флойд, извършено при арест през май 2020 година. Присъдата бе произнесена от щатски съд в Минесота миналата година.

Новата присъда ще тече успоредно с първата. Тя е за нарушаване на гражданските права на Флойд. Четиридесет и шест годишният Шовин, който е бял, призна, че ги е нарушил, като е натискал с коляно врата на окования с белезници Флойд в продължение на над 9 минути.

Прекомерното полицейско насилие, заснето на видео с телефон от случаен минувач, стана причина за смъртта на Флойд. Последваха масови протести в САЩ и по света срещу полицейското насилие и расизма.

Източник: БТА

 

Коментари

  • nan

    08 Юли 2022 8:54ч.

    голяма "грешка". доказано е, че Флойд е рецидивист и няма общо с ореола, който му сложиха либералните "свободни" медии. по-добре да го бяха осъдили на смърт този полицаи и изпълнили присъдата мигновено. едва ли ще излезе жив от затвора. съвременна Америка все повече напомня на дивия запад - само за 4 юли са убити 233 души и ранени 618. и тези ще ни учат как да живеем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мачкат полицая изпълнил

    08 Юли 2022 8:56ч.

    служебния си дълг в угода на либерално-хомосексуалните идеи на Съединените Щати и англо-саксонският свят като цяло!Но и натова ще му дойде времето да бъде смачкано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Флойд е бил рецидивист, утайка !

    08 Юли 2022 9:02ч.

    Наркоман и дилър. Като всеки тежък наркоман е развил кардиопатия и е можел да издъхне всеки един момент, дори без да го натиска някой по врата. Присъдата е политическа и показна ! Цели страх у белите американци и още по-голям произвол от блякфакамада сганта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На САЩ им трябват полицаи кат нашта Симона

    08 Юли 2022 9:06ч.

    С джуки като златна рибка и татуирана. Не че там си нямат такива де. Нали оттам работи най-мощната индустрия за деградация и видиотяване на човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи