Полицаи задържаха седемдесет мигранти на автомагистрала "Тракия"

Полицаи задържаха седемдесет мигранти на автомагистрала "Тракия"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Сливенски полицаи задържаха седемдесет мигранти на автомагистрала "Тракия", съобщиха за БТА от областната полиция в Сливен.

Служители на "Пътна полиция" при ОДМВР - Сливен, около 1:00 ч. на 11 декември, на паркинг на 265 км от магистралата в посока София, са проверили бус "Фиат Дукато". Установени са двама румънски граждани, единият от които водач, както и 70 незаконно пребиваващи чужденци, без документи за самоличност, всички мъже на видима възраст между 13 и 38 години, представящи се за граждани на Афганистан. На 14 от тях е осигурена медицинска помощ поради изтощение, без опасност за живота са. Единадесет от тях са прегледани в МБАЛ-Сливен и освободени. Към момента други трима са в болница в Ямбол, също поради отпадналост.

Срещу румънските граждани е образувано досъдебно производство. С чужденците работят служители на група "Миграция" към ОДМВР-Сливен. Създадена е организация за съпровождането на афганистанците до "Специален дом за временно настаняване на чужденци - Любимец".

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • мечо

    11 Дек 2022 16:56ч.

    Сега да ги настанят в 4/5- звездни хотели при урките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо не. Идеята е добра

    11 Дек 2022 19:05ч.

    От кого зависи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зяпнал

    11 Дек 2022 16:58ч.

    Ти да видиш! Това Дукато като Икарус, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те са били натъпкани като сардели

    11 Дек 2022 19:08ч.

    Затова и са изтощени, въздух няма, храна няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    11 Дек 2022 17:07ч.

    Поредни заловени бежанци, минали "незнайно"как турско-българската граница. Разликата е само в националноста на трафикантите-румънци. Това не може да продължава повече-с трафик на хора се занимават не само българи,но и нашите съседи- румънци, сърби, сев. македонци, турци, а също така и украинци, молдовци,араби... Надеждата е, Ердоган да спази обещанието си, дадено на Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Дек 2022 17:37ч.

    Това са марокански фенове, празнували победата над Португалия и се увлекли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мигрираща птица

    11 Дек 2022 18:05ч.

    Какво значи нелегални, без документи, представящи се за авганистанци, са прегледани оказана им е медицинска помощ и са освободени? Демек пуснати по живо по здраво да си пребивават незаконно на територията на колониалния протекторат. В такъв случай, призовавам всички българи да спрат да носят документи самоличност и където и да отидат да се представят за афганистанци. И при нужда от медицинска помощ в болницата докторите са длъжни да ги прегледат без ред, и с предимство. Достатъчно е да изглеждат изтощени и отпаднали. Кажете как в днешно време хора без паспорт и самоличност, могат да имат скъпи мобили телефони?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Дек 2022 18:57ч.

    Разграден двор.И в колониалните територии е имало ред.Който е проектирал и строил заедно с контролните "органи"- затвор с конфискация на имущества за да платят щетите.А преди това-оня идиот заповядал демонтирането на всички съоръжения,сякаш той ги е строил и плащал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • у шенген с Киев и Зеленски

    11 Дек 2022 20:17ч.

    Ха,ха,хаха. Свежи бойци за справедливост ! Зеленски кога ще дойде да им раздаде снаражение ? На фронтовата територия нищо ново !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина е

    12 Дек 2022 2:45ч.

    Кой ще потърси тговорност от Меркел и от сегашните евробройлери, които стимулират това? Няма никакъв проблем с трафикантите. Има проблем с ЕС. Това е проблемът. Ако мигранта знае, че ще бъде застрелян или опанделен на никъд няма да тръгне а трафикантът ще си намери друго препитание. ЕС е вреден за европейците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    12 Дек 2022 8:48ч.

    Уж нелегални, а не ги арестуват и съдят по НК, а им казват "мараба и извинявайте" и ги пускат поживо-поздраво. Трябва да сме европеци, където ненормалното стана нормално, а нормалното ненормално. Иначе си путинист, комунист и намкоси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    12 Дек 2022 10:12ч.

    Дори предполагам, че са им благодарили, че не са убили български полицай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи