"Политико": Властите в САЩ звъняли на колегите си в Европа да ги успокоят на фона на събитията в Русия

"Политико": Властите в САЩ звъняли на колегите си в Европа да ги успокоят на фона на събитията в Русия

Президентът на САЩ Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен, министърът на отбраната Лойд Остин и председателят на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк Мили звъняли на европейските си колеги вчера, за да ги успокоят на фона на ситуацията в Русия. Това съобщава вестник "Политико", позовавайки се на източници от администрацията на Вашингтон, предаде ТАСС.

По думите им, телефонните разговори между представителите на американските власти и колегите им от европейски страни имали за цел да ги „успокоят“, а също и да потвърдят необходимостта от запазване на неутралитет. „Не трябва да се празнува победа“, каза служителят. По време на телефонните разговори страните стигнали до извода, че Киев сега има „безпрецедентна възможност за настъпление“, съобщава изданието. Събеседниците на вестника допълват, че Вашингтон следи движението на ЧВК "Вагнер".

Освен това, информира "Политико", администрацията на САЩ оценява потенциалните последици от случилото се в Русия за конфликта в Украйна. Според изданието високопоставени американски служители са провели няколко междуведомствени съвещания във връзка с това вечерта на 23 юни и сутринта на 24 юни. Американските власти смятали, че събитията в Руската федерация „ще дадат на Украйна така необходимата възможност да обърне хода на задушаващото си контранастъпление“. Вашингтонската администрация обаче все още не е изготвила официална оценка на случилото се, а официални лица предупредиха, че е твърде рано да се правят окончателни заключения. „Не виждам как това може да им навреди“, казал високопоставен служител пред "Политико", имайки предвид руската страна.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • forsvaret

    25 Юни 2023 14:03ч.

    Както винаги САЩ са знаели какво ще стане, успоявали са партньорите в НАТО.... но без България!!!! Знаят че РРадев веднага ще докладва на Путин всичко. Ха ха ха, видяхте ли как сме руската слушалка в НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханко Брат

    25 Юни 2023 14:05ч.

    Успокоявали са ги, защото онези са напълнили гащите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луцифер

    25 Юни 2023 14:32ч.

    Единствените излъгани камилчета се оказаха в Киев, където побързаха да прекръстят Вагнер от убийци и терористи на борци за свобода (днес пак са убийци де). Дори и във Вашингтон се усетиха, че нещо не е баш както трябва и цял ден си мълчаха. А днес от там има и друга ХУБАВА НОВИНА !!! Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване на процедура по импийчмънт (отстраняване от длъжност) срещу президента Байдън. (219 за, 208 против) Уйде Украйна в киреча !!! Слава Кокаине, слава идиотов, търканов слава и таборът им отива на небето с поздрав - АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кица с меката

    25 Юни 2023 14:34ч.

    дори Кица се е обаждала тази сутрин на Путин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    25 Юни 2023 16:26ч.

    Голямата клоунада, позвънила на малките клоуни да ги успокояват, че това е само част от голямата игра в цирка. Какви смешници само...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи