"Политико": Израел няма да дава оръжие на Украйна, за да не разваля отношенията си с Русия

"Политико": Израел няма да дава оръжие на Украйна, за да не разваля отношенията си с Русия

Новото израелско правителство, оглавявано от Бенямин Нетаняху, няма да промени политиката си спрямо Украйна и няма да окаже на Киев военна подкрепа, за да не развали отношенията си с Русия, пише "Политико". Изданието припомня, че Западът предложи на израелските власти да предоставят системата за противоракетна отбрана "Железен купол" на Киев, съобщава ТАСС.

„Няма промяна в политиката на Израел спрямо Украйна“, казва неназован израелски служител пред вестника. В тази връзка Израел ще продължи да се съпротивлява на призивите да окаже военна помощ на Киев, отбелязва изданието. "Политико" припомня, че Западът предложи на властите на еврейската държава да предоставят системата за противоракетна отбрана "Железен купол" на Украйна.

Според Рафаела дел Сарто, експерт по международни отношения в университета "Джон Хопкинс", въпреки факта, че Железният купол се счита за отбранителна система, подобни доставки за Украйна са малко вероятни, тъй като „Израел не иска да разстройва Русия“.

На 29 декември израелският парламент гласува в новото правителство, начело с лидера на Ликуд Бенямин Нетаняху след изборите на 1 ноември. В началото на януари новият външен министър на Израел Ели Коен очерта по време на церемонията по встъпване в длъжност основните насоки на външната политика на кабинета. Говорейки за ситуацията около Украйна, той подчерта, че отсега нататък Израел "ще говори по-малко публично" за този проблем, но ще продължи да предоставя хуманитарна помощ на Киев.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • лично мнение

    12 Яну 2023 12:49ч.

    На лъжата краката нещо много дълги се оказаха... И от двете страни! БТВ, Цирконите са лично за Нетаняху, който каза, че няма да си преклони главата. А да видим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кон спиратор - 1

    12 Яну 2023 12:56ч.

    САЩ сринаха съюзника си Ирак, за да сринат съюзника на СССР/Русия - Иран. Не се получи. Сега сриват Украйна и Германия, за да сринат Русия. На власт в Израел, САЩ и Англия са експерти по контролирано разрушаване - като на Кулите близнаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • агент на 666-то

    12 Яну 2023 13:05ч.

    Най-важната част от двете изказвания на Путин относно ядрената доктрина беше изречението "мъй с умА не сашли". Вие - не, а тия от другата страна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамзан Дугин

    12 Яну 2023 13:19ч.

    Бе не е много прав Бащицата за това с умА, ама айде да си замълчим! Както са казали древните библейски пророчества - Книгата с болестите ще затрие света! Декарт се съмнява, ние - не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    12 Яну 2023 14:47ч.

    В книгата с болестите първи са Байдън, Блинкен, Урсула и Борел. Тъпи, нагли и алчни. Как беше, като Господ иска да накаже някого първо му взема ума. Примери бол, сред нашия умнокраставитет също. А на Путин умът му е топ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо България трябва да разваля отношенията си с Русия?

    12 Яну 2023 14:44ч.

    Биха ли били любезни да обяснят вземащите решения у нас, защо Израел може, България не може!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не питай нас, не се чува нашият глас

    12 Яну 2023 15:30ч.

    Грантаджийчето Рамзан Дугин обаче ей сега ще ти обясни, той е минал под дъгата с рамото напред и изобщо не (смее да) се съмнява в американската демаркация, ако и да обича Декарт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона Лиза

    12 Яну 2023 17:01ч.

    Или е написал в Гугъл: Декарт цитати и хоп използвай го е :) Защото какъв грантаджия ще е ако не цитира минимум Декарт. “Умен” и вероятно “красив”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи