Погрешка Байдън похвали Китай вместо Канада за прием на латиноамерикански мигранти (видео)

Погрешка Байдън похвали Китай вместо Канада за прием на латиноамерикански мигранти (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Байдън погрешно похвали Китай, когато искаше да каже Канада, в петъчната си реч в Отава. Той искаше да изтъкне заслугите на северната съседка на САЩ за съгласието ѝ да приема по 15 000 мигранти годишно от латиноамериканските страни - в замяна на съгласието на САЩ да депортира канадските усилия за депортиране на тези, които са хванати да влизат незаконно в Канада.

"Днес приветствам Китай за това, че се активизира", каза 80-годишният президент в речта си пред канадския парламент. "Извинете, аплодирам Канада." Байдън бързо добави: "Мога да кажа какво мисля за Китай, но все още няма да навлизам в тази тема."  

На пресконференция по-късно през деня Байдън едва не направи подобен гаф, като каза Япония, когато обсъждаше отношенията на Китай с Русия, но се усети по средата на думата "Япония".

Източник: nypost.com

 

 

 

Коментари

  • Не е трябвало да се поправя.

    25 Март 2023 20:16ч.

    Китай заслужава похвала, не Канада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешката е вярна

    25 Март 2023 20:37ч.

    Обаче много станаха грешките му на дъртия маразматик напоследък, и везните се наклониха фатално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    25 Март 2023 21:25ч.

    хич го няма тоз....и такива правят непоправими грешки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От една страна - хвалят за прием на емигранти; от друга - зидат стени с кльонове и кучета и хокат емигрантите.

    25 Март 2023 21:35ч.

    Шизофрения или лицемерие с двоен аршин пар екселанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    26 Март 2023 4:03ч.

    С кукувец начело далеч не се стига...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Афи

    26 Март 2023 8:46ч.

    Самият той-грешка на природата!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв хегемон, каква гара, какви 5 лева

    26 Март 2023 9:08ч.

    Какъв хегемон, каква гара, какви 5 лева - от 200-милионна държава не можаха да намерят един нормален човек за президент. Да - ще е марионетка, да - ще изпълнява задачите на големия бизнес, но нещастен сенилен старец да дава тон на целия свят - това ако не е виц си е голямо нещастие. А иначе даже ми е жал за горкия човечец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отчайващо

    26 Март 2023 9:39ч.

    е че този човек има право да натисне червения бутон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дефектни връзки

    26 Март 2023 12:13ч.

    Много тъжна картинка е дядо Джо, казвам го незлобливо, с разбиране и човешка съпричастност. Мой родственик през 90-те вече беше доста възрастен, далеч повече от дядо Джо, но продължаваше да бъде интересен и вълнуващ събеседник. През повечето време! Беше пострадал от старата власт, но някак странно не таеше омраза, сякаш по особен начин "разбираше". От него чух една интересна приказка: "Старостта - да знаеш, момчето ми, е далеч по-лоша и страшна дори от комунизма!" Отиде си човекът честит, Бог да го прости! Без ирония! Вярваше, че едно зло е било победено и е премахнато, без дори минимално да подозира на какво се натресе човечеството след като "историята свърши". Често си спомням за този епизод и съм непремерено любопитен каква ли оценка щеше да даде днес на старостта и с какви думи щеше да замени "комунизма". Категорично и неизбежно щеше да се случи! Е, спекулирам, а не е редно! Та, реч идеше за дядо Джо. Наблюдавам го внимателно и все повече се тревожа. Показва ясни сигнали на тежки старчески ... особености! Лапсусът горе е буквално невинен. Имама опит, при възрастни хора много често се наблюдават състояния, при което сякаш са обвити в нещо като воал, мъгла, което им пречи да за установяване на връзка с околния свят. Изключват се, зациклят, чувстват се загубени, объркани. Наблюдавам внимателно и вече няколко пъти категорично виждам съвсем ясно онези мигове, в които погледът се изпразва и сякаш токовете спират. Следват странности - говорене и вършене на някакви неща, все едно са в някакъв друг свят. Произволно и напълно погрешно връзват предмети, времена, места и личности. Бог да помага на Америка, пък и на нас покрай нея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи