Подоляк обвини Запада за липсата на успех на украинската контраофанзива

Подоляк обвини Запада за липсата на успех на украинската контраофанзива

Забавянето на западните партньори в доставката на оръжия за Украйна даде време на руските сили да подготвят отбранителна линия, поради което широко обявеното контранастъпление не даде очакваните резултати. Това заяви съветникът на украинския президент, Михаил Подоляк, съобщава ТАСС.

„Времето винаги е важно. (...) Времето, прекарано в убеждаване на нашите партньори да предоставят необходимото оръжие, се отразява на специфичните руски укрепления, построени през този период, дълбоко вкопаната отбранителна линия и системата от минни полета. Сега, за да се пробие руският фронт, е необходим разумен и балансиран подход“, написа той на страницата си в Туитър и призова да не се чакат бързи резултати.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинските войски „върви по-бавно, отколкото ни се иска“, и призова да не се възприема като зрелищен холивудски филм. Премиерът Денис Шмихал обясни липсата на видими резултати с желанието да се избегнат големи загуби сред украинските военнослужещи. 

В същото време CNN, цитирайки двама представители на западни държави и високопоставен служител на Пентагона, съобщи, че украинската контраофанзива не оправдава възложените очаквания на западните партньори в нито една от областите.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинските войски правят неуспешни опити за настъпление от 4 юни. На 22 юни секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев заяви, че загубите на личния състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от началото на контранастъплението надхвърлят 13 хиляди. Руският президент Владимир Путин подчерта, че въоръжените сили на Украйна не са успешни в нито едно направление, добавя ТАСС.

Коментари

  • Медийният проект

    23 Юни 2023 18:06ч.

    "украинска контраофанзива" се спихна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът трябваше още през 90-те да види сметката на съвецките жужета, не да се потрива и отлага. Да им обере и нареже ракетите и ръждивите железа.

    23 Юни 2023 18:08ч.

    Груба и непростима грешка. Сега е късно за каквото и да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе западът

    23 Юни 2023 18:26ч.

    Папкаше евтините природни ресурси на гпотово и се превърна във комсуматорско общество .Живееше си охолно и потриваше ръце как лъже Русия .Да ама се появи Путин и ви разгони фамилията джендърска .А сега ще ви довърши целият еднополюсен англосаксонски свят . Европедалският съюз е вече мъртъв ,на ход е и американският сатанински свят .Пътници към мрака сте и то завинаги .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    23 Юни 2023 18:28ч.

    ....даааа, и затова в кратко бъдеще ще се види сметката на евроатлантическите п о м и я р и!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Папкането си е абсолютно в реда на нещата, но заедно с папкането трябваше да им опапка и ракетите и да ги остави голи, бедни, гладни и прости като пушки.

    23 Юни 2023 18:30ч.

    Не да ги интегрира и гали. Победеният и робът трябва да се бият и мачкат до дупка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е каквото повикало

    23 Юни 2023 18:38ч.

    Това и дошло .Сега Русия преди да ви унищожи ,ще ви смъкне и гащите от гъза .И нищо няма да ви помогне .Пак ще гледаме филма освобождение и как Руските танкове навлизат победоносно във Берлин .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слугата на Капулети

    24 Юни 2023 2:52ч.

    Недей така – мачкане, победени, роби. С нас, т.е с тебе постъпиха така. Руснаците, екзистенциални врагове на годподаря ти Капулетш, винаги са били третирани другояче, да речем, от нашата обща родина. Ние сме сателити на този и онзи, само марионетки не сме били, гледам, мислиш си, че ти ще дърпаш някакви конци. Русия, дори и враг на САЩ, е друга величина, а ти мислиш като селски разбойник или българска мутра от началото на 90–те, или собственик на транспортна фирма, дето иска да убие конкуренцията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както бяха изгладнели и невидели за долари, за 100 долара бяха готови да продават МБКР, а милион зелени им се виждаха недостижима мечта.

    23 Юни 2023 18:11ч.

    С две-три западни заплати щяха да им ошушкат червената кунистическа кочина и после пей сърце западно. А не сега да имаме ядове и главоболия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е сега

    23 Юни 2023 18:28ч.

    Вие ще драпате за сто рубли .Ама нанай . За вас само гюмовете от хранителните банки ви очакват и пълна мизерия и скръб .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • идва ден

    23 Юни 2023 18:24ч.

    след успешното приключване на първа фаза на СВО, когато се проведат демократични избори в остатъчна Украйна и новото й правителство се присъедини към ОДКБ и ОНД. Тогава западът ще трябва да реши - надържа ли се да излезе срещу два обединени славянски народа, здраво обръгнали във военно отношение и силно мотивирани в геополитически план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три народа, не два.

    23 Юни 2023 18:27ч.

    Белорусите къде забравяте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рейгън

    23 Юни 2023 18:38ч.

    Ще ги накарам да ядат ракети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виетнам

    23 Юни 2023 18:41ч.

    Накарахме американците във джунглите да се ядат едни други ,за да не умрат от глад

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стиви

    23 Юни 2023 18:40ч.

    последни издихания на украинските фашисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    23 Юни 2023 18:43ч.

    Ех, Подоляк! Трябваше по-рано да се сърдиш на западняците, когато те накараха да използваш сънародниците си за пушечно месо срещу Русия. Кой те би по главата да правиш кървав Майдан и още по-кървава гражданска война в Донбас с глупават надежда, че Западът ще ти помага?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    23 Юни 2023 19:18ч.

    "Забавянето на западните партньори в доставката на оръжия за Украйна даде време на руските сили да подготвят отбранителна линия, поради което широко обявеното контранастъпление не даде очакваните резултати." -------------------------------------------------------------- Ако се абстрахирам от простотиите на някакъв откачен, опитал се да пише коментати по-горе, мога да кажа, че изобщо не съм съгласен с тоя Подоляк. 1. Западът им предостави предостатъчно боеприпаси, които бяха унищожени. Всички видяхме взривяването на складовете в Украйна. 2. Най-важното --- на украинската армия им липсва мотивация и елементарна квалификация. Дори да имат оръжие, след като тактиката на ВСУ е да дрогираш тотално личния си състав, то тези хора са неуправляеми, липсва им комуникация между подразделенията, мобилност, гъвкавост, а да не говорим за воля за победа. 3. Квалификацията на командирите във ВСУ е много ниска - още като видях в началото на войната някакъв садист (майор или полковник беше) да се занимава с пленени руски войници и да ги измъчва лично, на мен ми стана ясно накъде отива Украйна. Така че, уважаеми Подоляк, всеки сега има компютър на разположение, но малко са програмистите и хората, които могат да правят пари от това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    23 Юни 2023 19:30ч.

    На крива ракета,космосът и е крив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    23 Юни 2023 20:15ч.

    Укарайна е най-корумпираната страна в Европа. Всеки украински мъж, който е дишъл в България е дал поне 10 000 Евро на границата за да може да напусне страната си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка империя става жертва на собствения си успех

    23 Юни 2023 21:42ч.

    така е било в историята, така е и сега. Ако пък не иска да стане така, то не трябва да става империя, все пак никой не я е накарал насила, ами собствените й граждани са изпаднали в илюзията на изключителността. Това води до отпускане и занемаряване, от лично до институционално ниво, а неговите плодове са винаги горчиви, ако и да изглеждат примамливи отначало. Това е истинската причина, вътрешната, а не външните изразени с "Картаген трябваше да бъде разрушен!". Не, не трябваше, за да има кой да ви предизвиква и така да останете във форма. Погледнете университетите си, да оставим ала-балистичните настрана, но да вземем точните науки, там където руснаци обучават китайци. Те са съвременните варвари, които навремето са служили в римската армия и после им е било лесно да воюват срещу нея и да завладеят Рим. Нищо лично, просто нова врътка на човешкия дух, който използува старите форми без да им служи, а после създава нови форми за достойните да ги използуват на свой ред и за своя сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    23 Юни 2023 22:28ч.

    (След) като се обърне каруцата, пътища много!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    24 Юни 2023 0:36ч.

    какви западни партньори бе льольо, нито сте в ЕС нито сте в НАТО, нито някой е длъжен да ви тъпче с оръжие....ама карайте, трепете се , до последния фашист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи