Подоляк към Обама: Ти си предотвратил войната, така ли? Включи си телевизора и погледай!

Подоляк към Обама: Ти си предотвратил войната, така ли? Включи си телевизора и погледай!

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, разкритикува Барак Обама заради думите на 44-ия президент на САЩ за руската инвазия в Украйна, предаде УНИАН, съобщи БТА.

В коментар за опозиционния журналист от руско-американски произход Майкъл Наки съветникът на украинския президент нарече „ужасяващо“ изказването на бившия държавен глава на САЩ.

Неотдавна Обама даде интервю, в което се изказа и за войната в Украйна и заяви, че "не е имало въоръжено нахлуване в Крим" през 2014 г., защото на полуострова имало много рускоезични граждани и "определена симпатия" към възгледите на Руската федерация, припомня агенцията. Обама заяви също, че заедно с тогавашния канцлер на Германия Ангела Меркел е призовавал да се въведат санкции срещу Русия, за да се попречи на руския президент Владимир Путин да продължи нахлуването в Донбас и на останалата територия на Украйна. Бившият американски президент посочи, че двамата с Меркел "удържали фронта", отбелязва още УНИАН.

"Той (Обама - бел.ред.) дори сам не си задава въпроса: "А не беше ли точно ти този, който омаловажи риска? Ти предотврати ли войната? Или може би това не е точно война? Погледни сега картата и виж какво се случва в Украйна. На живо – включи телевизора и погледай. Оказва се, че ти си предотвратил войната, така ли? А това, което гледаш, какво е?", заяви Подоляк.

По думите му, цитирани от УНИАН, Западът "не иска да признае грешните си решения, които са довели до настоящата трагедия". При това западните лидери са могли да започнат дискусия за невъзможността да имат каквито и да е отношения с Путин още след списъка "Магнитски“, смята съветникът на Зеленски.

Подоляк отбеляза още, че през 2022 г. Русия е произвела 512 балистични и крилати ракети, в които е използвала елементи от електронната индустрия на европейските страни и САЩ. "Европа гледа Русия с "широко затворени очи", добави Подоляк.

Източници: dnes.bg, fakti.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Pierre

    03 Юли 2023 19:19ч.

    миша горкия- много промит, чипосан и маркиран, но пък си вярва, иска да. убеждава украинците, които масово напускат и се предават,,, фалшив герой

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подоляк към Обама:

    03 Юли 2023 20:12ч.

    подляка трябва да внимава и да не лае прекалено много. за справка данилов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давай Миша, давай !

    03 Юли 2023 20:52ч.

    Набий го тоа некъпан американец , Удари му един по високата тиква, прасни му два туката в подкоремието /докъдето му стигаш на ръст/ ... Само осторожно ! Да не вземе да навърти едни телефони, до едни секретни служби, с едни спътникови навигации... и координатите ти да се окажат с точност до 30 см. на елктронните планшети на руските ВКС ! Че после и на тебе трябва да правят дийп-фейк като на Залужни и Буданов. А пък с тази миша физиономия, бая ще се озорят да ти търсят двойник...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Les Grossman

    03 Юли 2023 21:01ч.

    За едно е абсолютно прав: "Западът не иска да признае грешните си решения, които са довели до настоящата трагедия".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трагедия да, но не и за Запада

    03 Юли 2023 21:40ч.

    защото той е спец по създаване на такива трагедии по цялата Земя, основно чрез разделение и противопоставяне на народите, например нас преди близо 150 години не ни ли раздели чрез Берлинския конгрес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ся!

    03 Юли 2023 22:11ч.

    Ако трябва да бъдем екзактни, запада призна вината си. Вместо да спази обещанията си се е направил на разсеян и не е набил канчетата на урконацитата а ги е въоръжил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Юли 2023 22:35ч.

    stupid schmuck

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Укро-нацистите са арогантни

    04 Юли 2023 0:25ч.

    до степен на самоликвидация. "Украина" не е държава, а територия на Русия. Самата Новгородска и Киевска Рус, създадена от княз Рюрик през 862 г. в гр. Велики Новгород (гр. Ладога) и пренесена от княз Олег в Киев през 882 г. е началото на Русия. През 1240 г. Киев е разрушен до основи, а населението му е избито от монголо-татарите на Батай Хан, внук на Чингис Хан, с участието на прабългарите от покорената преди това от монголите Волжка България, която става неразделна част от монголо-татарската Златна Орда и на която запазилата своята държавност като васал Новгородска Рус - на княз св. Александър Невски, който запазва православното християнство - плаща данък. След 240 г. монголо-татарско иго Московска Рус извоюва независимостта на Русия от Златната Орда - монголо-татарската държава - и постепенно се превръща Московска Рус в Руска империя. Окрайнината на Руската империя и на полската държава Реч (Ржеч) Посполита е наречена Окраина/Украина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар на коментара

    04 Юли 2023 12:23ч.

    “"Украина" не е държава, а територия на Русия.” От което следва, че Русия провежда специална операция на самоизтребление. Не, че не се е случвало и други пъти в историята ѝ. Що се отнася до “укронацистите”, доста нелогично изглежда да бъдат определяни на национален принцип, ако се съгласим, че такава нация няма. Всъщност това е следствие от т.н. “победобесие”. В други години обвинението щеше да е в троцкизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 04 Юли 2023 9:23ч. Не коментирай коментари без да разбираш значението на думите,

    04 Юли 2023 17:21ч.

    които използваш. Има украинска нация, което е съборно икономическо и политическо понятие на гражданите в рамките на капиталистическата и социалистическата държава, но все още няма украински народ (понятие от времето на предробовладелското общество), така както няма украински князе и царе, а единствено руски князе и царе на руската територия - Новгородска и Киевска Рус; Малорусия, Новорусия, Запорожие; Руската империя и нейните съставни части.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    04 Юли 2023 14:57ч.

    Западът "не иска да признае грешните си решения, които са довели до настоящата трагедия". И това го казва съветникът на президента на суверенна държава! А ти Михо къде беше тогава!? Добре, че президентът има такива мъдри съветници. Е, все пак трябва да има някой виновен, но никой не си признава, а обвинява другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментатор

    04 Юли 2023 15:55ч.

    Ами, да, Михо, така е. Западът няма да признае грешните си решения. Ти чак сега ли го разбра? Своите си грешки Западът няма да признае, ама за сметка на това ще обвини вас, украинците за всички грешки - и вашите, и неговите. Ще ви обвини в нацизъм, в това, че сте го подвели с грешна информация и с грешни решения, в дикратура, в корупция и в какво ли още не. И накрая ще гледаме как украинците ще бъдат виновни за всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи