Под "превантивен удар“ срещу Русия Зеленски разбира санкции, заяви негов говорител

Под "превантивен удар“ срещу Русия Зеленски разбира санкции, заяви негов говорител

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Предлагайки нанасянето на "превантивен удар" срещу Русия по време на дискусията си с представители на австралийския мозъчен тръст Институт "Лоуи", украинският президент Володимир Зеленски е имал предвид налагането на санкции, които да предотвратят всякакво използване на ядрени оръжия, заяви днес негов говорител, цитиран от Ройтерс. 

Изявлението на Зеленски предизвика остра реакция от руска страна. "Подобни изявления не са нищо друго, освен призив за започването на още една война с непредсказуеми, чудовищни последици“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че думите на Зеленски потвърждават необходимостта от провеждането на т. нар. "специална военна операция“ в Украйна. "Вчера Зеленски призова своите западни господари да нанесат превантивен ядрен удар срещу Русия. По този начин въпросната фигура представи по същество пред целия свят очевидни доказателства за заплахите, породени киевския режим, за чието неутрализиране беше започната и специалната военна операция", каза руският външен министър на заседание на представители на управляващата партия "Единна Русия".

"Колеги, малко прекалихте с ядрената си истерия и сега навсякъде ви се привиждат ядрени удари, дори когато не става въпрос за такива“, написа Сергий Никифоров във Фейсбук. "Президентът говори за периода до началото на руската инвазия на 24 февруари. Тогава трябваше да се наложат превантивни мерки, с които да се попречи на Русия да започне войната. Нека ви напомня, че единствените мерки, за които се говореше тогава, бяха превантивните санкции", обясни говорителят на Зеленски.

Никифоров допълни, че "единствено терористичната страна Русия си е позволявала" намеци за използването на ядрено оръжие. "Никога няма да чуете подобни призиви от нас", подчерта той.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • д-р Голден

  07 Окт 2022 14:48ч.

  Този зеления, бай дън, урсула и другите от групичката им да си ходят където им е мястото. А мястото е изолирано, стените са тапицирани, има персонал и задължително медицинско обслужване. Тъпотиите на тази групичка станаха досадни и за малоумните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Апостол

  07 Окт 2022 14:52ч.

  Леле Никифоров какви ги дрънкаш. Твоят бос чифутин е казал точно това-превантивен ядрен удар срещу Русия. Борбата срещу Русия е много стара и тази отрепка е флаг на онези и днешни сили, които искат да я парчатосат. Дошло е време разделно и народите ще се пробудят. Власите се давели на 6рая на Дунава, та и при тези тъмни сили ще бъде така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Володимир Зеленски е имал предвид налагането на санкции, които да предотвратят всякакво използване на ядрени оръжия

  07 Окт 2022 14:56ч.

  Някой може ли да посочи в какво евентуално биха могли да се състоят подобни санкции, че на мен нищо не ми идва на акъла

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ElCondor

  07 Окт 2022 15:50ч.

  Няма да им супуваме петрола, няма да им спуваме газа, няма да им скупуваме титана, няма да им купуваме житото, слънчогледа, диамантите. Да продължавам ли? Нека ги купуват китайците и индийците, да се задавят дано! Пък ний ще се каляваме със студ, с глад и на тъмно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко от изброеното вече е в сила

  07 Окт 2022 15:59ч.

  Пробвай с нещо друго

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  07 Окт 2022 15:05ч.

  Превантивният ядрен удар, означавал санкции ?! Тогава кога най-сетне ще се учреди награда за най-смешния политик в света по ядрените санкции? Засега за първите три места се борят БаюДън, Урсула и Зеленски, но има и други, напиращи да ги изместят от челните позиции, тъй че борбата по малоумие е много оспорвана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добро утро

  07 Окт 2022 15:16ч.

  Поведение на маймуна с картечница.Добре, че е на къс повод.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • охраната на Zеленски превантивно

  07 Окт 2022 15:17ч.

  да не го пуска преди да са минали поне 2 часа от последната доза, за да запазим все пак някакво минимално атлантическо благоприличие. Току виж им е писнал и го преселили при дедите Давид и Соломон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жос

  07 Окт 2022 15:27ч.

  Как стана така че един полуидиот цирков артист взе за заложник цяла Европа. Европа която се прави че "превантивен ядрен удар" от вчера било "санкции" днес. Климат глави и гледат клоуна какво ще изтърси утре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Грета Тинтин Т.

  07 Окт 2022 15:30ч.

  how dare u

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе, що не говори гаварителя?

  07 Окт 2022 15:49ч.

  Момчето е артист. Клоун. Говори по сценарий. Държи се по режисура. Финансира го продуцент. Какво сте гракнали Зе, та Зе! Зе си върши работата, за която му се плаща! Я вижте какво говореше Зе преди офшорките и каква говори сега! Линкове бол!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  07 Окт 2022 17:16ч.

  След като капитулация и попадане в плен означава "евакуация", сигурно е прав

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредният,

  07 Окт 2022 17:38ч.

  дето не бил казал, каквото бил казал. Смехории.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Видеото

  07 Окт 2022 18:41ч.

  на интервюто със Зеленски е рязко орязано тъкмо на мястото, след навеждащия въпрос на водещия (след 39-тата мин): What more do you want NATO to do to deter Russia from using nuclear weapons? Отговорът (и последвалите 20 мин) са изрязани, а краят е нескопосано замазан. https://www.youtube.com/watch?v=9plcAPFQrHY&t=32s

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  07 Окт 2022 19:10ч.

  В У. стана както в България, когато президент беше Желев-каже нещо в чужбина, после говорителя му тук обяснява какво точно е искал да каже.'' Уточнението", което се появи от Киев е в резултат/според мен/ от "съвет", даден от задокеанските и европ.му приятели. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи