Почина вицепрезидентът ген. Ангел Марин

Почина вицепрезидентът ген. Ангел Марин

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Напусна ни вицепрезидентът на Република България (22 януари 2002 – 22 януари 2012), член на Управителния съвет на БАС и председател на Международна фондация "Георги Димитров" ген. Ангел Марин. Тъжната новина съобщи Евгени Белий, председател на Българския антифашисти съюз

Ген. Ангел Марин почина на 82-годишна възраст. Той служи вярно и предано в редовете на Българската армия 38 години, премина през всички командни длъжности до командващ Ракетни войски и артилерия на Сухопътни войски. 

Ето какво още припомни Евгени Белий:

Ген. Ангел Марин е роден в борческия град Батак. Той бе от малкото български генерали,които оставят трайна диря в обществения живот, превърнали се в обществени лидери. Като вицепрезидент на Република България в продължение на 10 години, спазвайки стриктно Конституцията и законите на страната той прояви своя мъжки характер, трудолюбие, пиетет към новите знания и целеустременост, не изневери на антифашистките идеали, на родолюбивите каузи, беше пример за стриктност, честност и некорумпираност!

И за всичко това беше възнаграден с най-важната награда-уважението на българските граждани. Като председател на Управителния съвет на МФ ”Георги Димитров” и член на УС на Българския антифашистки съюз ген. Марин се бори активно и всеотдайно за запазване на историческата истина за антифашистката съпротива и популяризиране на живота и делото на Георги Димитров!

В днешните неблагодарни времена лявата и антифашистката идея се крепят именно на хора като него – натрупал огромен опит в обществената работа с няколко поколения млади и стари, преживял добро и лошо, възходите и несгодите на нашата родина. За всеки един от нас, българските антифашисти беше гордост и привилегия, да работим заедно с ген.Марин. Неговото отношение към хората и към обществената работа са пример за всеки един от нас.

Източник: flagman.bg

 

 

 

Коментари

  • Бог да успокои душата му...

    18 Март 2024 15:12ч.

    Такива като Ангел Марин крепяха България до сега. Ще ги има ли достатъчно следващите 10 или 20 години? Ще я има ли България???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Март 2024 18:50ч.

    Пълна глупост - Марин като н-к ракетни войски се опълчи на П Стоянов и бе уволнен, за да ликвидира ракетни войски заедно с Първанов заради НАТО. Още повече - не може човек родом от БАТАК да е номинация на ДПС !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***

    18 Март 2024 15:31ч.

    Сред Патриарха си отиде и ген. Марин. И двамата бяха достойни българи. Бог да ги прости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновено

    18 Март 2024 15:50ч.

    Господ си ги прибира по трима. Кой ли ще е третият?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    18 Март 2024 17:17ч.

    Като решиха да ликвидират ракетни войски се опита да потърси подкрепа от офицерите. За срам и позор шушумигите си натискаха парцалите в очакване на обещаната натовска фуражка кинти. След което си хвърли оставката. Армията не го заслужаваше.Май е единственият(самоубития шеф на Военна Информация след Десети не броя).Да почива в мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    18 Март 2024 17:28ч.

    Един истински генерал, достоен българин, който милееше за България! Светла му памет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоен и свестен българин и Човек.

    18 Март 2024 22:31ч.

    Сбогом, другарю Марин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи