Почина мъжът, пострадал при инцидент в завод "Арсенал" в Мъглиж

Почина мъжът, пострадал при инцидент в завод "Арсенал" в Мъглиж

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Почина мъжът, докаран в пловдивска болница след инцидент в завода на “Арсенал” в Мъглиж. Той беше транспортиран снощи от болница в Стара Загора в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив. Мъжът е бил в тежко състояние и лекарите са направили всичко възможно да го спасят, но за съжаление, пациентът е починал късно снощи, информираха от лечебното заведение.

Мъжът пострада при инцидент вчера следобед, когато в Завод 4 на "Арсенал" в Мъглиж е извършено планирано унищожаване на бракувана продукция и е настъпило запалване. „Днес ще се изясняват обстоятелствата около инцидента“, каза за БТА окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Той допълни, че пострадалият е откаран в болница в Пловдив и е настанен в клиника по изгаряния. „Вчера Районна прокуратура и разследващ полицай са извършили оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда“, обясни още окръжният прокурор.

За инцидента потвърди пред БТА и Йордан Йорданов, началник на Дирекция "Инспекция по труда" в Стара Загора.

Вчера сутринта унищожаване на продукция беше осъществено и в друг завод на "Арсенал" - в Казанлък. Там нямаше инцидент.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • "докаран в пловдивска болница"

    20 Окт 2022 10:42ч.

    В БТА явно вече работят каруцари. Бог да прости поредната жертва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко много думи

    20 Окт 2022 11:42ч.

    Новини, без съдържание. Празни думи. Журналистите са вредни. Искат да ме накарат да чета нещо, което е нищо. Бог да прости човека, и дано близките осъдят държавата и получат обезщетение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Излиза наяве

    20 Окт 2022 12:25ч.

    Чрез смърта на хората от Арсенал, че вероятно негодните взривни вещества се предават в Украйна. Защо иначе в рамките на един месец има 4 жертви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи