По искане на Нинова Божанков вече не е член на Правната комисия

По искане на Нинова Божанков вече не е член на Правната комисия

Снимка: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

По искане на председателя на БСП Корнелия Нинова, парламентът освободи депутата Явор Божанков като член на Правната комисия и го включи в състава на Комисията по конституционни въпроси. Към предложението от групата на левицата не бяха внесени мотиви, съобщи БНР.

Божанков отрече да има конфликт с ръководството: "Няма нищо драматично. Комисията по конституционни въпроси е не по-малко важна. Разговарял съм с колегите. Не е изненада за мен преместването ми от Правна комисия, така че, пак ви казвам, отстраняване, изключване не е точен термин, не е точната дума, тъй като заедно с колегите сме го решили това".

Помолен да коментира дали причина за рокадата не са негови твърдения, които се различават от официалните партийни позиции - че е за оказване на помощ за Украйна и против хартиената бюлетина, Божанков заяви: "Всеки има право на собствено мнение, на нюанси, но в БСП това се зачита. Факт е, че щом мога да говоря и да изразя мнението си, има свобода и демокрация, така че няма нищо драматично. Аз разбирам, че търсите някаква сензация, но сензация няма".

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Учи занаята

    04 Ное 2022 18:19ч.

    Кралят на вторичните суровини, мултимилионерът от Г. Оряховица, е русофоб... Нормално! Кинтите са всичко, идеите - нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи