По инициатива на „ЛЕВИЦАТА!“, леви формации се обединяват за европейските избори

По инициатива на „ЛЕВИЦАТА!“, леви формации се обединяват за европейските избори

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Леви и центристки формации се обединяват за явяване на европейските избори, по инициатива на „ЛЕВИЦАТА!“. На среща между партиите днес беше разгледано и съдържанието на обща платформа за предстоящия вот, където основните акценти се поставят върху базови за социалистите въпроси – мир, остра необходимост от демократизация на Европейския съюз и връщане към фундаменталните ценности на организацията, развитие на икономика на общността, съобразена с интереса на отделните социални групи, запазване на културната, образователна, верска и ценностна идентичност. 

Налице са ясни предпоставки за обединение на всички леви формации за евровота, заяви председателят на Коалиционния съвет на „ЛЕВИЦАТА!“ Костадин Паскалев. 

В срещата днес участваха представители на ЗС „Александър Стамболийски“, ПП „Български социалдемократи“, ПП „Обединена социалдемокрация“, ПП „Политическо движение Социалдемократи“ ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА“, ПП „Обединен блок на труда“, ПП „Български възход“. 

 

 

Коментари

  • Интересно е

    20 Март 2024 15:26ч.

    Интересно е, че участва и Български възход на натовския офицер Стефан Янев, който каза, че България е НАТО и НАТО е България. Интересно е, дали и Румен Петков мисли така. Интересно е още, че Български възход се представя за лява партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ruth

    20 Март 2024 15:30ч.

    И откога ПП "Български възход" се ориентира в ляво?!😄

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    20 Март 2024 20:19ч.

    Напразно гласувах за Левицата, сайтът им е почти кух, във фейсбук страницата им не е имало активност от ноември 2023г. Как очакват да привлекат гласоподаватели? С интервюта от дъжд на вятър в телевизия Евроком?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    20 Март 2024 20:25ч.

    С това име "Левицата", което се дублира с многогодишното разговорно назоваване на БСП, също има и партия Българска левица. Подобно на няколкото зелени партии през годините с почти идентични имена. Левицата се свързва със сериозни експерти, но що се отнася до публичния си образ са много зле, което задава въпросителната - искат ли действително да участват в политическия живот?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    20 Март 2024 21:10ч.

    Никому неизвестни леваци. Турлю гювеч. Аман от политици. В България вече няма друг източник на прехрана освен политиката.Не се учудвам,че хората не гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи