Пловдивският съд прекрати делото "Дебора" заради грешки на прокуратурата

Пловдивският съд прекрати делото "Дебора" заради грешки на прокуратурата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по процеса срещу 26-годишния Георги Георгиев за жестокото нападение над 19-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора. След тричасови дебати в съдебната зала магистратите върнаха делото на прокуратурата, като мотивираха решението си с открити съществени процесуални нарушения в обвинителния акт.

До месец държавното обвинение в Стара Загора трябва да отстрани пропуските в обвинителния акт и отново да го внесе в съда в Пловдив.

"Съдът прекрати съдебното производство и върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения". Това заяви един от адвокатите на 26-годишния Георги Георгиев - Петко Кънев, след дълго продължилото разпоредително заседание, което протече при закрити врати. Според магистратите обвинителният акт за нанесените травми на Дебора Михайлова не е бил ясно формулиран и не се разбирало за какви действия старозагорецът е привлечен към отговорност. Той остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

В хода на заседанието защитата на Георгиев поиска делото да бъде върнато заради твърденията на прокуратурата, че той се е заканвал с убийство на Дебора Михайлова. "Съдът отхвърли тези искания, но откри несъответствия в обвинителния акт и го връща, за да бъде поправен", каза адвокатът на момичето Симеон Даскалов. По думите му няма причина делото да се връща в Стара Загора и най-вероятно отново ще се гледа в Пловдив, както реши ВКС.

Дебора и Георги категорично отказаха да коментират процеса на излизане от съдебната зала. Старозагорските прокурорки Десислава Калайджиева Ивелина Косева също бяха обрани в думите си, като посочиха, че държавното обвинение не е решило дали да протестира решението.

Източници: "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • НякойСи

    14 Фев 2024 18:40ч.

    Тая прокуратура едно дело за насилие не може да внесе а ние с корупция искаме да се занимава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Фев 2024 19:16ч.

    всички съдии в Стара Загора си правят отвод, защото знаят какво е станало всъщност, показанията на пострадалата са противоречиви, ето същото и в Пловдив

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Фев 2024 19:40ч.

    как тъй?! Старозагорската прокуратура е безгрешна . Знам го от личен 21 годишен опит !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мис Холмс

    14 Фев 2024 20:19ч.

    Без да съм запозната с подробностите, само от публикации и разкади, твърденията за престъпление изглеждат твърде преувеличени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стамат

    14 Фев 2024 18:58ч.

    Ама взимат заплати деева и мерзавците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селянин

    14 Фев 2024 18:58ч.

    Браво, няма да мине джендърския номер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    14 Фев 2024 21:36ч.

    Това няма вече никакво значение. Важното е че приеха разни нужни закони докато НПО-тата вдигаха шум. След това Дебора я хвърлиха на кучетата. Що не ѝ наеха някакъв скъп адвокат НПО-тата? Щото вече си свършиха работата и не им пука за фигурантите на сценката. Що да харчат излишни пари, които са нужни за това онова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    14 Фев 2024 21:45ч.

    Една нагла мурва решила да изкара малко пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все жените били "жертви"

    15 Фев 2024 10:53ч.

    ама като са такива пачаври (не всички )и правят номера .Чалгата нанесе големи щети

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям шум се вдигна за нищо

    15 Фев 2024 10:59ч.

    и то за да прокарат една антибългарска конвенция . А тази щом се хваща с такъв и то женен (доколкото съм чул ) , то какво представлява тя самата ? Всеки ,който бива изкарван герой и мъченик от казионните медии ,значи е обратното , нищо не се излъчва там случайно или ей така .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи