Плевнелиев: Радев трябва да поиска извинение от народа за лансирането на "Продължаваме промяната"

Плевнелиев: Радев трябва да поиска извинение от народа за лансирането на "Продължаваме промяната"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Продължаваме промяната" можеха да имат всичко, за което се борят, ако, заедно с "Демократична България", се бяха коалирали с ГЕРБ в рамките на първия мандат и усилията на контактната група, оглавявана от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Това заяви Плевнелиев в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ. Според него "Продължаваме промяната" е създадена в условия на зависимости от президента Румен Радев, които трябва да се обяснят на обществото. Плевнелиев определи действащия държавен глава като популист и го призова за извинение заради участието му при влизането на "Продължаваме промяната" във властта.

Според него са необходими промени в конституцията, с които да се премахне съществуването на служебно правителство.

"Това е вреден институт, който къса институционалната нишка в държавата и от тази гледна точка имате ефекта на изчегъртване на всеки три месеца", смята Плевнелиев.

Той изтъкна, че при формирането на контактната група за формиране на мнозинство в рамките на първия мандат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал пълен карт бланш, което означава, че ако "Продължаваме промяната" са искали, са можели да имат свой премиер, а главният прокурор е нямало да се казва Иван Гешев. 

"Такова чудо в политиката не е имало досега - тази стена от пропаганда и липса на логика. Ударихме се в стена на липса на елементарна логика на политическите действия. Новото поколение български политици сякаш не ни разбират и гледат на нещата по друг начин. Тези вълшебни за нас думички като надграждане, прогрес, мъдрост, да се поучиш от предишното поколение - лошото да подобриш, доброто да надградиш - няма такова нещо. Има едни опорни точки, чисто пропагандни и в еманацията на всичко това е "Продължаваме промяната". "Демократична България" бяха по-склонни, но винаги поставяха условието - "Да, обаче ПП...ако те не направят крачка, и ние няма да направим!". Казваме на всички - изпускаме последния влак за еврозоната, ако не влезем, държавата изпада. Ставаме бананова република..."Шенген, правосъдната реформа - искате ли ги?" - "Да!" - "Дайте да ги направим!" - "Ама не може с ГЕРБ. Никога и нищо с ГЕРБ", каза Плевнелиев.

Росен Плевнелиев предупреди, че България изпуска последния влак, с който може да постигне пълна европейска интеграция и има голяма опасност да попадне в геополитическа изолация. Той призова към единство по основните приоритети.

"Нека да се стегнем и затова толкова много ме боли - защото изпускаме последния влак на единството по три неща, за които не бива повече да се караме. А за всичко останало, правете каквото си искате със своите пропагандни машини. А тези три неща са доброто име и репутация на България, конституцията да се надгражда, а не да се изнасилва и третото най-важно нещо - ЕС и интеграцията. Така, както дедите ни и Апостола на свободата са ни казали - бъдете равни на другите европейски народи, следователно - влезте в еврозоната и Шенген. Представете си вариант, в който Румъния влезе в Шенген, а ние не. Ето това е геополитическа изолация - като някакъв буфер, през който влизат мигранти и затворени откъм Дунава. Дотам сме!", каза Плевнелиев.

Според него "Продължаваме промяната" е създадена в условия на зависимости от президента Румен Радев, които трябва да се обяснят на обществото. Плевнелиев определи действащия държавен глава като популист и го призова за извинение заради участието му при влизането на "Продължаваме промяната" във властта.

"Кога е постъпил правилно президентът Радев - когато ги е представил като най-доброто, или когато ги нарече шарлатания? Като е казал шарлатания, да обясни какво се случва там, защо така ги е нарекъл. Тази дума за мен е "едно си казал, друго си вършил, тежка форма на липса на интегритет". Защото ако си демократ, спазваш върховенството на закона", посочи Плевнелиев. 

Според него думата на 2022 е "разделение". "Изминава година на тежко разделение и политическо противопоставяне, в която хората, където и да са в България, казват "Нямаме път, нямаме посока!". Една година, в която България изглеждаше като тъмен балкански субект, като бананова република с липса на воля да решим най-важната от всички кризи - политическата", сочи равносметката на президента на Република България за периода 2012-2017.

Целия разговор вижте във видеото.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • Ама защо

    18 Дек 2022 10:17ч.

    Пак тази амеба? Няма ли си Мони, да си преговарят насаме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    18 Дек 2022 11:10ч.

    Ако ТОЗИ „известен“ човек БЕШЕ ОТВЕДЕН С БЕЛЕЗНИЦИ ОТ ПОЛИТИКАТА при Бай Ставри, под мандатната кочина Булгаристан, би имала БЪДЕЩЕ, поне в отвъдното !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх, нЕкой се прави на асъществен...

    18 Дек 2022 13:21ч.

    Странно е, че промяната му е крива - май е бой за нЕкакъв кокал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    18 Дек 2022 10:20ч.

    А, НАРОДА, трябва да иска прошка пред себе си, че ТИ беше избран от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    18 Дек 2022 10:21ч.

    сигурно нещо много лошо е направила територията в предишния си живот. та това ѝ беше турено президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Дек 2022 10:22ч.

    "Така, както дедите ни и Апостола на свободата са ни казали - бъдете равни на другите европейски народи, следователно - влезте в еврозоната и Шенген. " Глист! Къде пролази до Апостола, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен

    18 Дек 2022 10:26ч.

    За първи път съм съгласен с Пелвнелиев. Радев също трябва разкаже кой всъщност скрои и изпълни цялата завера. Как трябва да се отърват от ИТН и да лансират напред харвардските нещастници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОчевАдно беше, че ИТН не са синергетични,

    18 Дек 2022 13:25ч.

    а горкия Слави не щеше да лапка и да слушка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е и не се говори достатъчно за това

    18 Дек 2022 13:32ч.

    Итн тогава разбутаха седянката А инак по статията - щърбел що се смее на хърбел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Дек 2022 10:36ч.

    Никакви обяснения не ни дължи Радев. Както не ни дължи обяснения и Тиквата, че лансира този глист и другите нещастници. Някой дължи ни ли обяснения, че е лансирал Тиквата? Царя, Костов? Не, естествено. Защото НИЕ си ги избрахме. Ама конституцията била такава. А кой ни я лансира нея?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквато и да беше конституцията, всичко, което стана, все едно, щеше да се случи

    18 Дек 2022 10:43ч.

    Защото България е страна с дистанционно управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е съвсем така

    18 Дек 2022 13:35ч.

    Радев, след като се обърна като палачинка, извади това харвардско чучело и го побутна. И той дължи обяснения, и останалите преди него, които изброяваш. Да не се окаже едно единствено просто обяснение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обяснения пред съд

    18 Дек 2022 13:36ч.

    Ама не

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все пак

    18 Дек 2022 18:35ч.

    Радев беше единственият, който призна, че е сгрешил и фактически се извини за ПП. Той и по-рано е казвал, че предоверяването му е слабост. Изумяваща обаче е наглостта и отмъстителността на Плевнелиев. Готов е да се хване за всичко и да окаля всекиго, само за да си отмъсти за собствената нищо жност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Агента на ЦРУ Румен Радев има много за какво да се извинява

    18 Дек 2022 10:48ч.

    За триморието, за синергията, за пипишковците, за служебните си правителства, особено за Пеканов, този вредител най-вреден...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а сега му се обажда Блинкен... защото войната в Украйна навлезе в критична фаза

    18 Дек 2022 11:30ч.

    Това обаждане на Блинкен е с искания за повече средства, снаряжение и може би жива сила... Спекулирам, че по съответните канали Амбасадата е отправила същото, може би по-завоалирано, но настоятелно, и към съпартийците в НС, за да гласуват така без да четат... То аслъ, какво да четат - за тях е неразбираемо като китайски, защото не са ходили в казармата... Лошо. https://www.bitchute.com/video/LZzdU6JtaRM/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жива сила няма как да изпратим поради липсата и

    18 Дек 2022 12:43ч.

    Кой ще отиде, оперетъчната армия, в която няма нито вътрешен, нито въоръжен наряд, дето войниците имат работно време и ги хранят с кетъринг...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Дек 2022 10:52ч.

    Интересно, ако Апостолът се изправи от незнайния си гроб и ни види, види дереджето на европейските народи с техните педерастки, педофилски и човеконенавистнически общества, дали ще ни пришпори към Шенген и еврозоната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо

    18 Дек 2022 12:03ч.

    Ще ни пришпори...но в обратната посока! Човекът е бил нормален човек, а не някакъв 32-полов изрод!!! А на сегашните ни "политици" със своите си кунки ще им отреже чепките... Нещо, което ние би трябвало да направим, но се ослушваме като глухи прасета в картофена нива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    18 Дек 2022 11:03ч.

    Плевналиев е доказан безродник, предател и проводник на задокенаските интереси у нас, но с действията си, Радев вече по нищо не му отстъпва ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Дек 2022 11:09ч.

    Добре, така да е. Радев с нищо не му отстъпва. И кво? Да оревем орталъка, че съдбата ни е такава, да споменем и кармата. И кво? Да си стягаме торбичките и както ярето на старата коза, да бягаме навън? Да си оставим хубавата ни Родина, да бъде доизтискана от шайка лайнари? Или - да си налягаме парцалките?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    18 Дек 2022 13:00ч.

    Просто да четем, да мислим, да се съмняваме, да си правим изводите и да не забравяме хората и делата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зависимости, а?!

    18 Дек 2022 11:08ч.

    Като стана преврата 2020 година и дали Карадайъ, дали някой от техните каза - закъсняхме със щафетата. Не си бяха приготвили наследници. Пък ей на тая година Баци каза за КП и АВ - те бяха на нашия етаж съветници, ходехме с тях по чужбина. Тука ще припомня версията, че Лех Валенса бил агент на КГБ. В ПП има идейно ядро, лоялни на господарите. Обаче Киро ако е "наш"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • синОптика

    18 Дек 2022 11:14ч.

    Поплавъка го пускат, за да предизвика обратна реакция, критикувайки Радев, да му мие нозете, както папата изми нозете на новите мургави европейци. Ех, а какви времена, бяха когато пастирката отнесе голямото яйце на немеца, което сега го мъти аржентинската квачка. На мен пък ми е по-любопитно, калко яйца ще снесат петелите в днешния финал с отбора на аржентинската квачка? Щото все пак, тя трябва да мъти пиленцата, заедно с това, което е произлезло от голямото Фаберже. А ти пастирко, опази ли си стадото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народни мъдрости

    18 Дек 2022 11:26ч.

    Извинения обувки не лъскат...пък и нищо не става случайно и без причина! И последно, всяка крушка си има опашка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Дек 2022 11:37ч.

    Синоптика е едно вредно и отвратително същество! Не цапайте общественото пространство с лика му! Не заразявайте съзнанието на децата с думите му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Дек 2022 11:39ч.

    С интерес и надежда гледаме Орбан, как слаломира във всякакви гигантски и специални слаломи. Старае се - дали ще успее да финишира успешно, ще видим. Аз поне се надявам. Откъде и с какво тръгна Орбан? Тръгна с една патриотична партия, към която прибави и собствената си последователност и твърдост. Намери си сподвижници - виждаме министъра му на външните работи. Обърна се към конкретните нужди на маджарите, отстоява националните специфики. Затиснаха соросоидалните тумори - НПО-тата. И т.н. Можем ли да си мечтаем ние за такъв българин? Костадинов? Едва ли - нещо му липсва, но не мога още да го определя. Занимава с глупости, да бори следствията, а не причините, поставя неадекватни условия за по-активно участие в политиката. Защо, примерно, не внесе законопроект за ограничаване на възможностите за влияние на соросоидите - да се спре, например, държавното им субсидиране? Няма да мине, но ще разлае кучетата. Докато не изтръгнем от тялото на държавата тези кърлежи с отровните им жила, соросоидите, няма да прокопсаме. И т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    18 Дек 2022 12:06ч.

    Но не е само Орбан. Тези дни прочетох, че във "Вашингтон пост" излязъл матрял "Why doesn't Argentina have more black players in the World Cup?". И как отговаря една дясна аржентинска партия La Libertad Avanza на въпроса, защо в аржентинския отбор няма черни играчи - "Because we are a country, not a Disney movie!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • the the

    18 Дек 2022 12:40ч.

    Единственият необходим закон в момента е този, който забранява на народни избраници, участвали в Парламент незавършил мандата си, да се кандидатират за срок от три години. Логиката е- ако 240 човека не намират общ език в името на големите цели на деня, няма смисъл да опитват отново и отново през няколко месеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Дек 2022 11:40ч.

    Синергетика има на разположение изключително ограничено време да се поправи. Песъчинките неумолимо изтичат в другия обем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    18 Дек 2022 11:41ч.

    Плевнелиев трябва да поиска извинение от еволюцията за появата си на тоя свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    18 Дек 2022 12:09ч.

    За мен е отвратително да слушам политици от всякакви цветове да използват думите на Апостола, за да ни накарат да направим нещо, против нашите интереси. Този бивш президент пак започнаха да го лансират по студията, за да" прелива от пусто в празно". Не чух да е загрижен за обедняването на хората, за пострадалите от наводненията, за децата...Само Шенген и еврото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С президентвото....

    18 Дек 2022 12:23ч.

    Президентството остана последната що-годе несрината институция на държавността и суверенитета на България. Не е лошо да се внимава, да не сринем и нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kосе

    18 Дек 2022 12:24ч.

    Женчо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    18 Дек 2022 12:29ч.

    Добре, че беше зеления чорап, че да ти измие суратя ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво

    18 Дек 2022 12:36ч.

    каза днес лицето на снимката, който не заслужава името му да бъде споменавано. НИЩО. Той използва перфектните си комсомолски умения да плямпа глупости. Проявява се като прост евро-атлантически фиксиран глупак – безродник и мерзавец. Жалко, че вместо него не показват хора, които да говорят и да чертаят бъдещето на страната – визионери. Които могат да помогнат на младите да видят и осъзнаят конкретно бъдещето си в нашата страна. Да говорят за основите на държавната политика и връзката й с развитието във всички отрасли, в който страната ни е имала успехи. Електроника и свързаните с нея технологии, машиностроене във всичките му разновидности, химическа и фармацевтична индустрия, строителство и транспорт, селското стопанство и хранителна промишленост, лека промишленост и какво ли още не. Причината или по скоро вината за ужасната поява на това лице е може би и в директора на националната телевизия, с което са от едно котило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    18 Дек 2022 12:37ч.

    До Йосарян 18 Дек 2022 10:21ч. Съгласна, само с поправка, че България не беше територия, а прилична държава допреди 25-30 години. Ние сме си виновни, че изпуснахме юздите, ние от "простолюдието"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Дек 2022 14:08ч.

    Българите никога не са изтървали нищо, но сега се учат да държат юздите... просто бяха свикнали, че някой друг ще мисли вместо тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Дек 2022 13:27ч.

    А, ние искаме извинение от магарето на чието място стоиш (по Борисов).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този продължава да лежи на гърба на народа

    18 Дек 2022 14:54ч.

    На този и на настоящият трябва да бъдат отнети всички привилегии като бивши президенти, след напускане на поста. А импийчмънът на Радев е закъснял с години. Ако не се внесе прецедура по импийчмънт ще ни набудат окончателно и еврото, и вятърните перки и батериите докато бъде разпуснато това НС. Тримореца затова тупа топката. Обещал е, но не иска той и служебното правителство да бъдат отговорни. Импийчмънт за да може причината да бъде премахната, а не неините последствия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стиви

    18 Дек 2022 15:31ч.

    Най-накрая, мъжът на синоптичката да каже нещо умно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    18 Дек 2022 16:04ч.

    Този освен да дразни хората, друго не умее. Защо го показват по медиите, така не им ли пада рейтинга и аудиторията!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    18 Дек 2022 19:08ч.

    Аз също не разбирам това масирано присъствие на Плевнелиев в медиите. Имам чувството, че някой плаща за това. Не знам в какви организации работи този човек и какви функции изпълнява, но по-нагло, отмъстително и продажно поведение на един абсолютно провален политик не си представям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    18 Дек 2022 16:30ч.

    Срам ме е от тия двамката - такива ибрикчии не се срещат всеки ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манафчиев

    18 Дек 2022 20:25ч.

    Тази отново огласи с радостни писъци ирландските ливади

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи