Плевнелиев, Бокова и Петър Стоянов обвиниха компаниите за ваксини в печалбарство

Плевнелиев, Бокова и Петър Стоянов обвиниха компаниите за ваксини в печалбарство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Петър Стоянов и Росен Плевнелиев, бивши президенти на България, и Ирина Бокова, бивш генерален директор на ЮНЕСКО, са сред подписалите отворено писмо с изключително критичен тон към фармацевтичните компании, стоящи зад ваксините за COVID-19, както и към правителствата на по-богатите държави в света.

То е публикувано по повод третата годишнина от обявяване от Световната здравна организация (СЗО) разпространяването на този коронавирус за пандемия. То подписано от десетки бивши президенти, премиери, лидери на международни организации, включително бивш генерален секретар на ООН, не само от т.нр. Глобален Юг, но и от страни от Европейския съюз.

В писмото се казва:

"Вместо да разпространяват ваксини, тестове и терапии според нуждите, фармацевтичните компании максимално увеличиха печалбите си, като продаваха дози първо на най-богатите страни с най-дълбоки джобове. Милиарди хора в страни с ниски и средни доходи, включително работещи на първа линия [в борбата с пандемията] и клинично уязвими, бяха изпратени в назад в опашката на чакащите.

Ако правителствата се бяха вслушали в науката и бяха споделили ваксини справедливо със света, поне 1.3 милиона живота биха могли да бъдат спасени само през първата година от пускането на ваксината - или една предотвратима смърт на всеки 24 секунди. Това, че тези животи не са били спасени, лежи на съвестта на света."

Подкрепилите този текст застават зад отправеното в него обвинение, че "глобалната реакция на пандемията беше забавена от печалбарство национализъм".

 

 

Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в Центъра по заразни и паразитни болести на 26 декември 2020 г.© Надежда Чипева

Благодарение на членството си в Европейския съюз България е една от страните, получили първи в света ваксини за COVID-19 още в края на 2020 г., първата година от продължаващата и днес пандемия. Това стана възможно и защото ЕС финансира с огромни средства разработките и производството срещу право и да е сред първите, които ще получат флаконите с дози.

САЩ, Великобритания, Израел и други държави по света купуваха ваксини на високи цени, само и само да защитят населението си, и така изпревариха Европа. Русия и Китай използваха даряване и достъп до своите ваксини като политически инструмент. Но ваксинирането в България, включително заради практическото отсъствие на информационна кампания от правителството - от това на Бойко Борисов през служебните до кабинета на Кирил Петков, нивото на ваксиниране на българите е сред най-ниските в Европа, а страната е световно известна с най-високата относителна смъртност на планетата през 2021 г.

Сегашното правителство обяви, че дози за десетки милиони евро не действали срещу новите щамове, нямало нужда от тях, изтичали сроковете им на годност и затова ще иска да предоговори правилата за купуване на ваксини. От Европейската комисия реагираха, че това е дълбоко погрешна позиция.

В писмото, подписано от Плевнелиев, Стоянов и Бокова се казва, че може би сме пред края на пандемията и светът е в ключов момент, в който решенията ще определят колко човечеството е готово да реагира на бъдещи здравни кризи:

"Световните лидери трябва да реагират на допуснатите при тази пандемия грешки, така че те никога да не се повтарят".

Основната теза в текста е, че зад създаването на COVID-ваксините стоят десетилетия на финансиране с обществени средства, което е намалило и рисковете за самите компании.

"Това са народни ваксини, народни тестове и народни лечения. И въпреки това на шепа фармацевтични компании бе позволено да експлоатират тези обществени средства за трупане на изключителни печалби; надуване цените за Глобалния Север и в същото време отказ да споделят технологиите и знанието си със способни изследователи и производители от Глобалния Юг."

Водещите компании за COVID ваксини обясняваха преди две години, че използваните от тях технологии и логистични вериги - особено тези за т.нар. студени ваксини, са много сложни, за да се изнесе производството им извън т.нар. развит свят и дори са проблемни за безопасното транспортиране и съхраняване на дозите. В България също се наложи купуване на специални фризери, в които те да се държат.

 

Ваксинационен център в Демократична република Конго.© audiovisual.ec.europa

В отвореното писмо се казва, че трагедията на сегашната пандемия е още по-голяма, защото това неравенство е било предотвратимо и последиците от COVID-19 е можело да бъдат намалени в значителна степен.

Предлагат се и четири стъпки:

Подкрепа за Споразумение за пандемиите в СЗО, основано на справедливост и човешки права в готовността и реагирането при пандемия. Ангажиране на правителствата с това да се откажат автоматично от съответните правила за интелектуална собственост и да гарантират споделянето на медицински технологии и знания, когато се обявява извънредна ситуация в областта на международното общественот здраве

Инвестиране в научни иновации и производствен капацитет в Глобалния Юг чрез проекти като mRNA Technology Transfer Hub, създаден от СЗО и партньори. Правителствата, компаниите и международните институции да предоставят политическа, финансова и техническа подкрепа на тези инициативи, за да увеличат максимално производството и предлагането за всички.

Инвестиране в глобални общи блага. Публичното финансираните медицински иновации трябва да се използват за максимална увеличаване на обществената полза, а не на частните печалби. Те не трябва да се затварят зад патенти. Всички правителства трябва да инвестират повече в публични изследвания и развитие и да поставят строги изисквания към публично финансираните медицински технологии, развиващи се от такива инвестиции, за да бъдат достъпни и достъпни за всеки и навсякъде.

Премахване на бариерите за интелектуална собственост, които пречат на споделянето на знания и технологии. Членовете на Световната търговска организация да предприемат действия за одобряване на освобождаването от интелектуална собственост за ваксини, свързани с COVID-19, и да разшири това за тестове и лечения за COVID-19.

Това трябва да бъде сред приоритетите на държавите от Г-7 и Г-20, допълва текстът.

Източник: Дневник

 

 

 

 

 

Коментари

  • Гост

    11 Март 2023 20:10ч.

    Аз не им вярвам. Не че не са прави. Просто усетиха накъде тръгна махалото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • актуално

    11 Март 2023 20:56ч.

    НАЛИ ТЕЗИ БЯХА НАЙГОЛЕМИТЕ ГЛОБАЛИСТИ,УНИЩОЖИТЕЛИ НА КИРИЛИЦАТА, ОБЯВЯВАХА ВОЙНА НА РУСИЯ ВСЕКИ ДЕН И ТАКА НАТАТЪК. ТОВА СА ЕДНИ ОТ НАЙПЛАТЕНИТЕ НА РАН СОРОС .НЕ ИМ ВАРВАЙТЕ НА ТЕЗИ КОИТО НЯКОИ ОТ ТЯХ СА ЗА ЗАТВОРА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    11 Март 2023 21:12ч.

    Тези всички са за затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, изпълняват заданието:

    11 Март 2023 22:17ч.

    ВСИЧКИ, а не само най-богатите да са ваксинирани, щото иначе , като измрат най-богатите (нали затова ги ваксинират по Шваб) и като останат най-бедните - няма да се изпълни задачата за депопулацията на Земята?!! А сега какво? Почна да измира скоропостижно ваксинирания златен Милиард, а за останалите 7 милиарда - нито дума! Ше си живуркат в Азия, Африка, Южна америка и ще ни се надсмиват над нас самоизтрепалите се...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Март 2023 20:10ч. Аз не им вярвам. Не че не са прави. Просто усетиха накъде тръгна махалото.

    12 Март 2023 7:48ч.

    И с основание, особено, ако се прочете статията до края. Зловещо е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    12 Март 2023 8:47ч.

    На тези никой не трябва да вярва,видите ли ги тия двамата,особенно Плевнелиев каквото и да казват не е за наше добро,слуги на сатанистите това са тия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХензелГрета

    12 Март 2023 9:17ч.

    Не, не..... най богатите едва ли са си били инжекциите от отровния коктейл мРНА. (не изключвам че има и доверчиви наивници сред тях). Ако забелязахте - те си създадоха законова рамка да са изключение - пример Конгреса на САЩ, и самите служители ма файзер ! Със сигурност горните три плазмодия автори на 'гневното писмо'едва ли са си сложили инжекциите, за съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    12 Март 2023 9:30ч.

    ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАРТИЙНОКОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМЕТ РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА И .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    12 Март 2023 9:32ч.

    Не се подвеждайте от заглавието - тия от...ки лобират за нещо още по мащабно и гнусно ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тпруууу!

    11 Март 2023 20:13ч.

    тамън ги бяхме позабравили

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Март 2023 18:55ч.

    Малко късничко са се сетили, пък и темата отдавна е изчистена. Ако искат да направят нещо реално трябва да заведат дело срещу тези компании - да им пожелаем успех !!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя си е е*ала майката

    11 Март 2023 20:16ч.

    Тез тримата цървуланковци и клоуни безподобни май се канят да вземат завоя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОТ С. КОЗЯК

    12 Март 2023 6:40ч.

    По заповед на фондация Аденауер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    11 Март 2023 20:26ч.

    Защо не се изказаха преди една година. Добре, че беше доц. Мангъров, който спаси много животи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    11 Март 2023 21:04ч.

    Мълчаха яко тия политически гризачи преди година. Отде им снесоха сега да се обадят по темата, и то точно в този формат - слузест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    11 Март 2023 23:09ч.

    Точно сега защото е най-вероятно вече е взето решение за стопиране разходите за ваксини и пренасочване им към военни харчове. А защо тези изброените лицемерие - защото този който им държи каишките има нужда малко да ги поизпере защото са мразени от хората и а има нужда от увеличаване на гаранционния им срок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Март 2023 20:26ч.Защо не се изказаха преди една година.

    12 Март 2023 7:50ч.

    Четете до края...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смъртността в "свободния свят" от края на паднемията насам е скочила с 25%, България се оказа едно от малкото изключения от правилото

    11 Март 2023 20:28ч.

    Чак сега ги обвиниха - след дъжд качулка. Видяха, че оттук нататък лавинообразността на събитията няма да прощава повече на световния сатанизъм и след дълго снишаване, изпълзяха от дупките. С изключение на Бокова, не вярвам на останалите лицемери и политически никакъвци. Но щом ги задействат отново в играта, ченгетата, управляващи ни задкулисно, пак се чудят под каква форма да измият срама на фалшивото дясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • продавачката от фрийшопа

    11 Март 2023 20:30ч.

    и на нея хич не вярвам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бокова

    11 Март 2023 20:32ч.

    Вярвайте ми, за бога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четейки внимателно - защо ли не сме учудени

    11 Март 2023 20:33ч.

    Всъщност те обвиняват западните компании в печалбарство, но не смеят да ги обвинят в нещо още по-страшно - фалшива ваксина, която убива бавно или просто видоизменя генома.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четейки внимателно - защо ли не сме учудени 11 Март 2023 20:33ч. Всъщност те обвиняват западните компании в печалбарство, но не смеят да ги обвинят в нещо още по-страшно - фалшива ваксина, която убива бавно или просто видоизменя генома.

    12 Март 2023 7:50ч.

    Точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    12 Март 2023 14:26ч.

    Обвиняват ги в това, че не са се погрижили да пласират достатъчно от чудодейните си ваксини сред жителите на по-бедните страни. Аз това разбрах от текста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко Димитров

    11 Март 2023 20:43ч.

    А, Паси и Поптодорова какво мислят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Март 2023 20:43ч. А, Паси и Поптодорова какво мислят?

    12 Март 2023 7:51ч.

    Каквото и да мислят - дано са обработени с по 3-4 сиропа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има нещо мътно в случая?

    11 Март 2023 20:50ч.

    Каква е целта на тези изказвания в стил "След дъжд качулка" на тези майкопродавци? Отвличане на вниманието от предстоящето изпращане на млади български мъже в месомелачката на войната в Украйна? https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/gen-dimitar-shivikov-voennite-okrazhiya-sa-poluchili-tri-pati-ukazaniya-da-aktualizirat-spisatsite-na-zapasnyatsite.153424

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предизборна калабалистика

    11 Март 2023 21:07ч.

    Идват избори и всички вкупом извисиха глас срещу ‘’несправедливостите в живота’’. Време е за пръчка, не за жлъчка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пр*днаха в тенекия

    11 Март 2023 21:11ч.

    Нашата "интелигенция" се противопоставя на "здравните" корпорации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Март 2023 21:20ч.

    Е след като европейците плащат сметката, разбира се че първо те ще ползват това за което са платили. Така функционира пазарната икономика. По време на пандемията защо не излезнаха тези дебили и да кажат, че трябва да изнасяме ваксини за Конго, а не да ги ползват нашите граждани? Къде бяха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Март 2023 21:22ч.

    Демек трябвало да дадат течността още в началото на забъркването й в казаните на файзера и на Третия свят. Да споделят и с тях тази неземна радост. За това реват тея. Да не си помислите, че е за здравето на хората

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Март 2023 21:22ч. Демек трябвало да дадат течността още в началото на забъркването й в казаните на файзера и на Третия свят. Да споделят и с тях тази неземна радост. За това реват тея. Да не си помислите, че е за здравето на хората

    12 Март 2023 7:54ч.

    Завиждат на негрите, че се оказаха по-умни от евро-атлантическата елити!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четете докрай

    11 Март 2023 21:30ч.

    Разчитат, че хората четат само заглавията. Да не си помслите, че авторите на писмото изведнъж са се замислили за Вас. Вижте само какво предлагат: "Подкрепа за Споразумение за пандемиите в СЗО, ...Инвестиране в mRNA ..." и т.н. Вълци в овча кожа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    12 Март 2023 9:39ч.

    ВНИМАТЕЛНО ЧЕТЕТЕ ДО КРАЯ - НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ОТ ЗАГЛАВИЕТО! Не е това, което си помисляте първо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конан

    11 Март 2023 21:34ч.

    Пастирката, Коня и някаква комунистическа мухла писали кърваво писмо до някой си. Съдържанието на писмото е като писано от бабата на СевдаТВ. Идиоти в действие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е кон бе

    11 Март 2023 22:03ч.

    не е кон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    12 Март 2023 9:41ч.

    E, може поне да е муле-недейте с лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неправилно ви е заглавието!

    11 Март 2023 21:35ч.

    А същността е, че с това т.нар. "писмо" се подкрепя Пандемичното споразумение, което би дало право на СЗО да обявява и управлява т.нар. "пандемии", независимо и в разрез с интересите на отделните държави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към Неправилно ви е заглавието!

    11 Март 2023 21:50ч.

    Споделям за СЗО. Доколкото те бяха координатора , подаващ команди в процеса сътворил всичко с Ковита, обръщането пак към тях е нещо като "Стокхолмския синдром" . Но ми идва в главата , защо точно сега , в решаващи събития в Украйна, наште майко/ отцепродавци да са се загрижили !? Дали не знаят за нещо, което предстои скоро!? Боже пази българския народ ! Народе, събуждай се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Март 2023 21:35ч. А същността е, че с това т.нар. "писмо" се подкрепя Пандемичното споразумение, което би дало право на СЗО да обявява и управлява т.нар. "пандемии", независимо и в разрез с интересите на отделните държави!

    12 Март 2023 7:58ч.

    Има ли вариант Плювню, Конят и Троцкиската принцеса да подпишат нещо в разрез с волята на господарите им, надали!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прозаичен

    11 Март 2023 21:41ч.

    Изпратили са тези тримата с мозъчна ди.рия, за да не се допуска в бъдеще разваляне на дисциплината в "цивилизования свят" с прекалено малко ваксини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • биба-баба

    11 Март 2023 21:48ч.

    Като стигнах до абзаца, в който се казва, че Русия и Китай, чиито ваксини между впрочем бяха първите, но затова пък забранени от фашиския режим в ЕС, дарявали ваксините си, не за да спасяват животи, а като политически инструминт, и спрях да чета. Прелистих до края на статията и прочетох: Източник: Дневник. Без коментар за гнусния парцал, наречен Дневник. Дневник на журналистическото падение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Март 2023 21:51ч.

    Наджади ги обвини в убийство, вия ми се лигавите тука ? тази вълна няма да я яхнете, защото сме малко по-умни от средностатистическия европеец ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11 Март 2023 21:51ч. Наджади ги обвини в убийство, вия ми се лигавите тука ? тази вълна няма да я яхнете, защото сме малко по-умни от средностатистическия европеец ?

    12 Март 2023 8:00ч.

    Явно се подготвя голяма демократично-социалистическа коалиция след изборите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пандемично споразумение = цифров концлагер

    11 Март 2023 22:04ч.

    Това е подписка на глобалистко-сатанистките слуги. Няма такъв вирус, никога не беше доказан и изолиран по тетрадата на Кох и Пастьор. Никога не беше наблюдаван в клетки от "болен от ковид" с електронен микроскоп. АБСОЛЮТНА ЛЪЖА... Обаче душегубките иРНК бяха реалност и погубиха милиони, и продължават да убиват жертвите си, които се набодаха. иРНК НЕ СА ВАКСИНИ, кощунство е да се наричат така, медицинско словоблудство ! иРНК са генетични модулатори, свръхвредни субстанции които карат клетките ви да произвеждат шип-антигени. Тези антигени се отлагат в клетъчните мембрани и съсипват ендотела на кръвоносните съдове - тромбози и емболии ! Внезапна смърт у млади хора и деца ! Десностранна сърдечна слабост /увреждат и кръвоснабдяването на алвеолите на белите дробове/, инсулти, белодробни емболии ! и РНК доведоха до бум на онкологичните заболявания, неврологични усложнения, сепсиси , нефропатии ! иРНК доведоха да цунами от астми и алергични реакции. В редица райони /на САЩ например/ набодените с иРНК са отхвърлени да бъдат кръводарители. ЗАЩО ??? Сами си отговорете... Дори завчера официално Япония се престраши да оповести "първи смъртен случай от ваксина за К19" , ледът се разчупва ! А тези сатанисти се мъчат да го удържат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • немски застраховател

    11 Март 2023 22:11ч.

    Това което западната пропаганда няма да ви даде. Рязък скок на внезапните смърти в Германия след ваксинирането с т.н. "ваксини срещу ковид 19" https://aftershock.news/?q=node/1202919 Тука няма пропаганда, няма пет-шест ! Това са графиките от застрахователния сектор, а в него става въпрос за пари ! иРНК УБИВАТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    12 Март 2023 11:37ч.

    Точно за това говори и Мангъров. Преди месец го слушах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    12 Март 2023 2:04ч.

    Кирил 5к0ф и американският агент ристю насърчават всеки българин да си смени пола и да приеме, че е хомосексуален (задължително трябва да е хомосексуален - все пак евроатлантическите ни партньори са такива), но и всеки българин да започне връзка с представител от собствения си пол!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаджиджендер0ф

    12 Март 2023 2:04ч.

    Скандалният николай хаджиджендер0ф се е изпуснал и е казал на всеослушание, че на мястото на руските паметници задължително трябва да се поставят паметници на еднополови двойки — държащи се за ръце и целуващи се! Скандалният николай хаджиджендероф лично е поел ангажимента да се поставят паметници на хомосексуализма, тъй като самият той е върл поддръжник на лъгъбътъ извращенията на сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сдайскасйккй

    12 Март 2023 2:05ч.

    Незабавно изгонване на сащническия посланик! Незабавно закриване на сащническото посолство в България! Незабавно обявяване на сащ и на англия за сатанистки държави! Незабавно обявяване на Русия за приятел на България и за носител на християнските ценности! Незабавно изгонване и незабавна забрана на сащническите нпо-та в България, както и незабавна забрана на "бхк". Незабавно спиране на България за еврозоната и незабавно започване на процедура по излизане на България от "ес" и незабавно излизане от "нато"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гейлъгъбътъ

    12 Март 2023 2:07ч.

    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дяволски изчадия

    12 Март 2023 9:57ч.

    Са изброените! Само затвор за тях и “трите гумени говорещи глави” . Отвратена съм отдавна от евро—ските им “ ценности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    12 Март 2023 2:38ч.

    Тия двамата мъпети пак ги активираха да изджафкат някакви безполезни глупости срещу скромен хонорар. И на селските кучета им е ясно, че въпросната "пандемия" беше изцяло медийна, и тръгна от печатницата ФАЩ, с основна цел фалшифициране на изборите там и нагушване на фармацефтичните компании. 2 години след голямата кражба в България не се и чува за К19, въпреки 30% ваксинирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    12 Март 2023 4:31ч.

    Де да беше само печелбарството....!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    12 Март 2023 4:31ч.

    Де да беше само печелбарството....!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • печелбарството ??

    12 Март 2023 7:30ч.

    Не се хващайте на думите на тези сатанистки слуги. Хвърлят ви прах в очите, целта е съвсем друга ! Целта се нарича ГЛОБАЛНО ИЗТРЕБЛЕНИЕ !!! Най-точният коментар горе е на ---11 Март 2023 22:17ч.--- Натискат ги за преминаване на втора фаза на ЛЪЖАТА КОВИД. Акцентът на изтреблението да мине в Третия Свят, развиващите се страни. За чест на тези народи - милиарди индийци, африканци, латиноамериканци... те реагираха много по-умно от европейците и североамериканците при първия напън. Масово отказваха сатанистките набождания ! В Африка имаше видеа как цели села, големи училища, децата хукват да бягат ! Скачат от прозорците и се крият, когато пристигне "ваксинационна кола". Те, за разлика от европейците, са патили от сатанистите още преди 2020. Точно фондациите на Бил Гейтс правиха локални експерименти с индийци и африканци, основно с псевдоваксини които да ги стерилизират ! Мъчеха се да налагат "Ваксина срещу човешки папилома вирус" у млади момичета, в резултат на която "ваксина" хиляди млади африканки станаха бездетни...Ние подценяваме интелектуално хората от Азия, Африка , Латинска Америка.. Те се оказаха много по-схватливи от европейците, по-природно интелигентни ! Затова сега започна масова умирачка в страните на "златния милиард", набодените страни. А Индия например расте с милиони на месец ! Тази декларация не цели нищо друго освен нов опит за глобално заигляне на хората, акцентът да се пренесе в Третия Свят. Нестихващ сатанизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    12 Март 2023 8:11ч.

    Поздрави за всички, които не се връзват на тъпите номера на алчната и продажна сган!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    12 Март 2023 9:50ч.

    Браво Мери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отново предатели

    12 Март 2023 8:14ч.

    Съжаляват, че душегубките не са били още по-масово натрапени и реват да се оставим на терора на СЗО, която в бъдеще самоволно да решава подобни извращения - принудителни затваряния, бодене, сертификати и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    12 Март 2023 8:52ч.

    Изумително е, че при всичката народняшка борба в името на доктора и лекарствата, ваксинацията у наше село не върви успешно. Кой през всичките години могъщо кълнеше: "Апчетата, апчетата пий си!"; “Ходи се лекувай!“ и прочее? Това е народът и по-точно неговата златна среда. Този народ, какъвто и боклук да му вкараш в кръвта, приема го леко, понеже там си е пълно с отпадъци и разлика не се забелязва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • господарите на света

    12 Март 2023 9:04ч.

    Не се заблуждавайте, става дума за сатанински план за свръховластяване на СЗО над всички национални правителства и местни власти. Уж имало неравенства, уж печалби... Под маската на загрижеността за бедните по света, се подготвя въвеждането на глобален властови център, скрит зад фасадата на СЗО: Подкрепа за Споразумение за пандемиите в СЗО, основано на справедливост и човешки права в готовността и реагирането при пандемия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • господарите на света

    12 Март 2023 9:07ч.

    Това целта, първата цел: "Предлагат се и четири стъпки: Подкрепа за Споразумение за пандемиите в СЗО, основано на справедливост и човешки права в готовността и реагирането при пандемия. " Това приеме ли се, край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХензелГретел

    12 Март 2023 9:07ч.

    Това 'писмо' потвърждава каква раболепна измет са тия тримцата! Късно били дошли, моля ви се, генно модифициращите инжекции в България?! Внушава се че инжекциите предотворявали смъртните случаи ?! Затова това 'писмо' е ясен знак към СЗО-то че има подлоги в България готови да легнат пред бъдещите глобалистки господари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плевнелиев беше назначен вместо магаре

    12 Март 2023 9:10ч.

    от Бойко Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил

    12 Март 2023 9:47ч.

    Днес 12.03. пред НДК в 12 ч. стартира антивоенния протест-шествие с София. Майки и сестри, съпруги и дъщери ще кажат НЕ на войната. Мъжете, които не искат да получават повиквателни ще бъдат там с бащите и синовете си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    12 Март 2023 10:42ч.

    Камерите ще гледат. Именно участващите или роднините им ще бъдат призовани да идат във военните окръжия за инструктаж. Спомнете си кой ползва камерите - ОССЕ - взела страна в конфликта на страната на Зеленски. Ето защо ще стане така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯМА ТАКОВА НЕЩО

    12 Март 2023 10:30ч.

    КАТО съвестта на света, ПАК ОБЩИ ПРИКАЗКИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хиляди млади африканки станаха бездетни...

    12 Март 2023 10:46ч.

    каква беда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • No one is safe until Bill Gates is behind bars

    12 Март 2023 11:24ч.

    https://markcrispinmiller.substack.com/p/nobodys-safenobodys-safe-nobodys?utm_source=substack&utm_medium=email

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи,

    12 Март 2023 12:38ч.

    Тези, практически прелегитимират задължителната ваксинация, чрез тази "отявлена критика" и щения за смяна на подхода...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    12 Март 2023 14:30ч.

    Аз пък не си спомням някой от "глобалния Юг" да се е жалил, че в страната му не достигат ваксини. Естествено, "гражданската" позиция на такива лица като тези на снимката може да бъде едиствено фалшива като самите тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КЪМ ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ПРОЧЕЛИ СТАТИЯТА, А САМО ЗАГЛАВИЕТО

    12 Март 2023 21:02ч.

    Тези тримата "човека" настояват за подписването на Споразумение за пандемиите в СЗО, което ще отнеме напълно правата на всяко правителство да взима самостоятелно решения при подобни план-демии, като тази на КОВИД19. Те не обвиняваткомпаниите- производители в това, че убиха и осакатиха милиони, както и бъдещите им поколения. Те се "тревожат", че Африка практически оцеля като не получи достатъчно ваксини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи