Пленумът на БСП: Остава в сила взетото на подпис решение за пряк избор на председател

Пленумът на БСП: Остава в сила взетото на подпис решение за пряк избор на председател
Остава в сила решението, прието на подпис от НС на БСП, да бъде възстановено провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател. Това стана ясно преди минути от заседанието на Националния съвет на БСП, което се провежда на "Позитано" 20. Председателят на БСП Корнелия Нинова изненадващо предложила на членовете на НС да бъде прегласувано решението на подпис, за да се спрат спекулациите в обществото и сред членовете на партията. Без дебати пленумът на партията отказа да се занимава с този въпрос отново. При гласуването 98 от членовете на НС са подкрепили решението на подпис, 7 са били против, а 41 са се въздържали.

 

С отказа да влезе в дневния ред реално НС на БСП препотвърди решението си на подпис за стартиране на кампанията. Това бе една от атаките на вътрешната опозиция - че решението на подпис е нелегитимно. НС сложи край на споровете.

 

Пленумът е приел предложението на Георги Пирински да има доклад и дискусия по насрочването на прекия избор на председателя.


Решението на Националния съвет от днес гласи, че се възстановява отчетно-изборната кампания в БСП от деня, следващ деня на отпадане на забраната за провеждане на организирани събирания на групи над 10 лица или от деня, следващ деня на въвеждане на изключение по мярката, което дава възможност за провеждане на конференции, събрания и други колективни мероприятия.


Непроведените общински конференции (общи събрания) на общинските (районни) и градски партийни организации ще се проведат в срок до 16 август 2020 г.


Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ия конгрес на БСП ще се проведе на 10-11 октомври  2020 г.  в зала 1 на Националния дворец на културата.


Така НС на БСП сложи точка на легитимността на спора за стартиралата кампания и легитимността на решението на подпис.

 

В отчета на Централната избирателна комисия за пряк избор на председател на БСП пред Националния съвет бяха опровергани и всички спекулации, че се заличават членове на партията от „Позитано” 20.


Правото да правят това имат само местните организации. Преброяването на членовете ще продължи с рестартиране на кампанията.
Всяко друго число, обявено сега е, спекулативно, стана ясно на извънредното заседание на пленума.
Всички действия на ЦКПИ са в изпълнение на решения на Националния съвет.

 

Пленумът продължава своята работа.

 

Коментари

  • Стоянова

    13 Юни 2020 14:29ч.

    Нинова, направете си изводите за кадровата политика и докато е време, гонете всички саботьори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умират си да саботират,

    13 Юни 2020 15:13ч.

    защото до сега винаги всяко важно решение там се взимяше със задкулисни игри и интриги. А сега ще им се наложи да направят единственото демократично и правилно нещо. Не са свикнали те на демокрация, а Нинова ги предизвика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съботен съботьор

    13 Юни 2020 15:18ч.

    Корнелия най-добре да изгони всички, защото ако е остана някой още да не я е съботирал, някоя събота ще я съботира и той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Съботен саботьор"

    13 Юни 2020 15:36ч.

    Правилно. Най-добре да остави на Гергов да си сложи свой човек. И сичко да се кротне както е било. Ще бъде мир, дружба и любов с ГЕРБ. Каквито са и мечтите за изгладнелите на власт "леви". Пък и Гергов да вземе и в София да си построи един свинарник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диана

    14 Юни 2020 2:27ч.

    Май се оказа, че Нинова е направила предварителен ПР и това с подписа не се получи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи