Петролният терминал в Джейхан спря работа заради силното земетресение

Петролният терминал в Джейхан спря работа заради силното земетресение

Петролният терминал в турския град Джейхан прекрати работата си тази сутрин заради силното земетресение, ударило региона и взело много човешки жертви, предаде Ройтерс, като се позова на информация на компанията за морски превози "Трайбека" (Tribeca). По проблема се провежда извънредна среща. Терминалът се намира на 155 километра от епицентъра на труса.

От "Трайбека" посочват, че пристанищата в югоизточна Турция са засегнати от земетръса, като някои са напълно затворени, а на други е налице забавяне на дейностите.

Операторът на турските петролопроводи "Боташ" (BOTAS) съобщи, че засега не са установени щети по управляваните от компанията тръби и петрол продължава да тече както по направлението Киркук-Джейхан, така и по трасето Баку-Тбилиси-Джейхан. Спряно обаче е движението на природния газ по тръбопроводите в провинции Газиантеп, Хатай и Кахраманмараш, заради установени повреди.

Турските власти съобщават, че пристанището в Искендерун е сериозно пострадало и е затворено, докато другите портове в района продължават да работят.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

Напиши коментар

Откажи