Петър Велков не бил математик. Завършил е педагогика

Петър Велков не бил математик. Завършил е педагогика
Петър Велков, който преди ден стресна цяла България с прогнозата си, че „смъртността ще скочи с до 4 пъти“, се оказа, че не е математик, а такъв е само баща му,. Това става ясно от негов посст във Фейсбук, препечатан в медиите.

 

Нямам завършена специалност математика. Но ако математици са само тези, които са завършили специалност Математика, то немалка част от тези, определени като такива, не биха били, твърди Велков.  Той признава, че не той, а баща му е завършил математика и цял живот е бил сред математици.

„Завършил съм педагогика, като едно от трите ви висши образования, а другите две са пряко свързани с управление на кризи на национално и бизнес ниво“, хвали се Велков.

В едно от последните си интервюта той бе представен със следната Визитка картичка: Петър Велков е математик, преподавател в „Увекинд“ и експерт по управление на кризи. Велков активно следи статистиките за COVID-19 в България и други държави

"Увекинд" е частна детска градина и частно училище в кв. Бояна в столицата.

 

Източник: "Стандарт"

Коментари

 • Ахам

  11 Март 2021 18:20ч.

  Ами фатмака с лампазите и ботокса наречен министър на "здравеопазването" да не би да са инфекционисти, че се занимават с управление на инфекциозни заболявания? Какво пречи на престъпник-пожарникар да е министър председател? Или физкултурник да е шеф на МВР и да организира създаване на специализиран съд? Вие разбирате ли въобще в какъв абсурд сме поставени? Избори, парламентаризъм, политика? Ще гласувате ли за този пошъл цирк, ще го узаконите ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гост

  11 Март 2021 18:21ч.

  Ясно, че е поредният некомпетентен гъзолизец и лайноядец, платено му е да всява паника в услуга на сганта помияри и банкянския гъз!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • калинка

  11 Март 2021 18:23ч.

  калинка, калинка моя...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  11 Март 2021 18:25ч.

  Какви ли идеи и страхове преподава на децата?! Със сигурност любимата му математическа теорема е 2+2=5 Оруеловата аритметика, най модерния клон на науката, в която свободните съчинения и откровената транс пропаганда и лъжа се водят познание! Безполова наука, лишена от логика, предназначена за промиване на съзнанието и поробване! Пазете си децата от такива вълци в овчи кожи, защото такъв долен наглец лишен от съвест и душа, е способен на най мерзки неща, и след това да те гледа със стъклен поглед и да те лъже!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Севеомакедонец

  11 Март 2021 19:05ч.

  Вьпросьт е не дали е матаматик или самозванец, а защо, с чие нареждане и с чии пари му се дава трибуна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Велков не бил математик. Завършил е педагогика

  11 Март 2021 19:18ч.

  Личи му, че не е завършил математика и не му личи да е завършил педагогика. Няма нито излъчване на математик, нито държание на педагог. Бъдете здрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мисля си

  11 Март 2021 19:29ч.

  как може да бъдат забранени НПО -тата,оказаха се голямо зло за България.Следователно ,за какво са ни,когато създадоха толкова проблеми,чрез хората на ,които им плащат да НИ ЛЪЖАТ,СРАМ И ПОЗОР.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Перо

  11 Март 2021 19:32ч.

  А Витанов е физик със специализации и по математика. Липсват му по два семестъра анализ, линейна алгебра, теория на вероятностите, математическа статистика и математическа логика, а без тях може да се занимава с моделиране на здравни процеси само като любител. Друго важно изискване на което не отговаря е да разбира от здравен мениджмънт и да е изучавал епидемиология. Програмата на специалността икономическа кибернетика (икономическо моделиране) в държави от ЕС е с една година по-продължителна от икономическите и инженерни специалности, тъй като включва освен много математика, програмиране и много икономика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гълъбица Мисиркова

  11 Март 2021 19:58ч.

  Да обобщим - за българските мъдии е достатъчно някой да ти даде телефона / името някому и да говориш нещо с достатъчен апломб, за да те приемат одма за експерт. Така навремето и Гамизов стана търсен специалист по всичко, а родният Стив Джобс - Харизанов, дорасна до истинско политическо и медийно гуру.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рада Глибоката

  11 Март 2021 20:54ч.

  Обикновен куросмук....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  11 Март 2021 21:17ч.

  Срам ме е, че съм завършил педагогика........При това в СУ, ама преди 42години.....Тогава имахме професори ЛИЧНОСТИ! Който разбрал, разбрал......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  11 Март 2021 21:17ч.

  Николай Витанов също не е математик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баща му бил математик...

  11 Март 2021 21:29ч.

  Моят баща (светла му памет) беше сърдечен хирург, израснала съм сред лекари, но имам друга професия и не съм давала здравни съвети никому. Тоя лъжематематик си позволява да всява страх и да лъже хората повече от идолите си (премиера и НОЩовците). Позор за такива лекета!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  11 Март 2021 21:57ч.

  "Но ако математици са само тези, които са завършили специалност Математика, то немалка част от тези, определени като такива, не биха били, твърди Велков. " Това е болестно състояние. Не нормално такив ахора да вземат решения за други.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля ви

  11 Март 2021 21:59ч.

  Още от начало се знае, че този болен индивид е детски учител, а от математика разбира толкова, колкото и аз, тоест - никак. Той е и толкова експерт по управление на кризи, колкото съм и аз - пак никак. Обаче е подкрепен финансово от Америка за България. Тази информация беше достъпна за всеки, който желаеше да я намери, с две кликвания на мишката. На журналистите им беше полезен и те удобно мълчаха за липсата му на квалификация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • това ли се остриетата на терберунгелите

  11 Март 2021 22:35ч.

  Егати смешното жалко човечечЕ. Гледах го срещу Мангъров. Такова нещастно папагалско творение ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън®

  11 Март 2021 22:37ч.

  Публикуваната снимчица на Петър Велков е твърде издайническа. От нея ни гледа бодро младо човече преструващо се на артистичен полудоцент на повикване. За затвърждаване на желаното внушение, фотографът е стъкмил скромно, но ефектно декорче. Младият шарлатанин претенциозно позира с няколко тебеширено надраснани формули. Те навярно са преписани от страниците на някой задрямал учебник по вълнова оптика. Формулите от математиката и физиката са невинни и беззащитни същества. Всеки може да ги драска, където му падне: на черната дъска, в асансьора, в тоалетната или гордо да си ги татуира върху обръснатия си задник. Съвършената голота и красота на формулите зад Велков трябва да внушат у зрителя, че Петърчо е необикновен младеж. Разбираме от текста, че това наистина е така - той чистосърдечно признава, "че не той, а баща му е завършил математика и цял живот е бил сред математици". За зрителя остава вълнуваща загадка какво е завършила майка му. Ако не се досещате, моля не я псувайте! Апропо, калекото на Петър Велков се е изучил за пожарникар, а пък учинайка му преподава бисексуална лингвистика в НБУ. Така че скоро очаквайте по роднинска линия Петърчо да ни покаже как ловко, по тулумбаджийски държи голия си маркуч или нещо още по-вълнуващо, което не е препоръчително да се гледа от лица под 18 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълно мазало

  11 Март 2021 22:39ч.

  Тоя не бил математик, ама официално го представят като такъв. Тоя е ясен, незавасимо за какъв се представя или го представят, но тия, дето го представят, и те не се различават кой знае колко от него. И така - пълно мазало. Един дол дренки. ФАни единия, па Удари другия. Но ако им видиш физиономиите, ако им чуеш интонацията и апломбите по телевизионните студия ... леле Майко-о-о, ама те същински Божии пратеници бе ...!?!? Но и това не е най-големия проблем. Основният проблем при тия е, .... че изобщо не им пука. А това означава, че или са изключително тъпи или просто не ги е страх. А за да не ги е страх, значи някой им е обещал защита, подкрепа ... и т.н. И ако е така, значи, че тия са му повярвали. Наистина ....трагедия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • та и това нещастниче така

  11 Март 2021 22:40ч.

  Аз съм кавалерист защото дядо ми е бил кавалерист. Виждал дъм коне на снимки ама и на село, когато си ходя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е да

  11 Март 2021 23:29ч.

  Тя майка ми като е архитект, аз да започна да проектирам и строя сгради освен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глиган

  12 Март 2021 0:35ч.

  Навремето педагогика записваха онези, на които балът не стигаше за друго. Формулките и картинките на зелентата дъска са произволно преписани от читанката по обща физика. В такава последователност и комбинация нямат никакъв смисъл. Вестник "Сега" много сбърка, че затвори форума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глиган

  12 Март 2021 0:37ч.

  П.С А новините просто плачат да си прави човек джумбиш с тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  12 Март 2021 1:30ч.

  Един по-добър "математик" , тук : https://www.youtube.com/watch?v=22UvxGIf7QY

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е кво се чудите

  12 Март 2021 7:23ч.

  За социопата чиновник, когото ни турнаха ВМЕСТО министър на образованието, педагогиката е вся и всьо на науките. Запознатите И с последната му измишльотина в последния момент, под формата на постановление 27 на МС, би трябвало да са наясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-)

  12 Март 2021 8:05ч.

  Е то и Бойко е завършил за пожарникар, пък се прави на какво ли не!!! Но най-вече ни прави на идиоти!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поговорка

  12 Март 2021 8:43ч.

  Видяла жабата, че подковават вола и тя дигнала крак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загрижен

  12 Март 2021 9:58ч.

  Ако подобни тотално сбъркани екземпляри възпитават децата в детските градини, горко и на тази държава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ляв Нежен Демократ

  12 Март 2021 12:26ч.

  Живял е с баща си, който е математик, значи и той е математик. А пък аз цял живот живея с жени (бабата, жената, дъщеря и кучката). Трябва ли да казвам, че и аз съм жена?!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • остава на да пожелаем на момчето калинка от Увекинд, да се надява...

  12 Март 2021 15:21ч.

  ...да не го лекуват лекари, които не са завършили медицина, но са израснали около родители лекари и техните приятели лекари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Педагог

  12 Март 2021 17:14ч.

  На снимката се вижда F=ma, физичен закон за пишман специалисти. Означава, че силата на уважение се увеличава с масата и ускорението на шамара!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Михайлова

  21 Март 2021 20:56ч.

  Голям злобар

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи